- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
guriga1234
addikt
válasz
Hieronymus #72 üzenetére
A kamerával semmire sem mész, ha hátulról jönnek beléd, mert a kamera előre néz.
PS: a kamera nálam nem azért van, hogy a majd bekövetkezendő balesetemet dokumentálja. Más miatt használom (ritkán).
-
guriga1234
addikt
"Mint írtam, kell a jó minőség, különben nem fogadják el a bíróságon" - dehogy mennék én bíróságra. Van gyorsabb elintézési mód is.
"ha meg a Youtube-ra megy" - soha nem töltenék fel oda semmit. Még egy ártatlan, virágokat mutató videót sem. A videókat/képeket magamnak készítem, nem másnak. -
guriga1234
addikt
válasz
Hieronymus #66 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyi tapasztalatod van vezetés terén, de hidd el, hogy az esetek túlnyomó részében látszik előre, ha lesz valami. Egyébként meg a kamera ugye csak az előttem lévő dolgokat veszi, és a csúcsforgalmat/dugót leszámítva nem sokáig van előttem bárki is. De engedtessék meg nekem, hogy úgy használjam a kamerámat, ahogy én akarom. Oké? Még soha nem maradt le egy lényeges mozzanat sem.
"Maximum annyi, hogy védetté teszed a már rögzített felvételt." - mit védjek rajta? Nem vagyok titkos ügynök! Felülíródni meg nem fog.
-
guriga1234
addikt
Kinek mi az értékelhető felbontás. Nem Oscar-díjas mozifilmet akarok rögzíteni, hanem azt, hogy látszódjon a lényeg. Nekem egy nagyon olcsó autós kamerám van, MJPEG-be rögzít, a rendszámok látszanak, és ha már azok látszanak, annyi nekem elég. Nekem nem célom, hogy az egész utamat rögzítse, mert feleslegesnek tartom. Már csak azért sem, mert az rám nézve sem lenne előnyös (gyakori előzések, gyorshajtás, stb). Viszont, ha helyzet van, akkor bekapcsolom. Nekem többre nincs szükségem és nem is lennék hajlandó többet áldozni rá. Ha a tájat akarom videózni, akkor viszem a félprofi Canon kamerámat, na, olyan minőséget semmilyen autós kamera nem tud.
PS: használtam már autón kívül is (mivel van saját aksija), amikor titokban kellett felvételt készítenem, de nem volt nálam sem a kamerás órám, sem a kamerás szemüvegem, így jobb híján ezt használtam (telefont és kamerát meg érthetően nem használhattam)."1 óra fér egy 32 gb-os kártyára, ami egy autós eseményrögzítőnél édeskevés" - nem tudom, hogy miért lényeges az, hogy a lényegtelen események rögzítésre kerüljenek. Egy tanuló versenyzőnél biztos, hogy szempont, de én már több százezer km-rel a hátam mögött nem érzem olyan fontosnak. Lényeges események meg elég ritkán fordulnak elő (legalábbis nálam - egy évben talán egyszer, vagy még ritkábban). Egy járőr autó esetében persze szempont, hogy mindent rögzítsen, de én nem vagyok járőr.
-
-
guriga1234
addikt
"Az olcsó kamerák két felvétel között mentik a memóriakártyára a felvételt, addig simán lehet baleset is" - az én kamerám tényleg nagyon olcsó volt, de folyamatosan rögzíti a felvételt a kártyára, tehát nincs kimaradás. Annyira nincs, hogy folyamatos felvételnél amikor új file-t kezd a file mérete miatt, ezeket összevágva és megnézve, meg nem mondod, hogy hol volt az egyes file-ok vége.
-
guriga1234
addikt
válasz
#32839680 #22 üzenetére
Elég baj az, hogy egy vétkesnek vagy bűnözőnek több joga van, mint az áldozatnak. Nagyon beteg a jogrend. Ha rajtam múlna, pl. az alkotmányba írnám be, hogy aki bűnt követ el, az egyben önként lemond minden jogáról (leszámítva az élethez való jogot, mert sajnos már nincs halálbüntetés).
-
guriga1234
addikt
Nekem egy nagyon olcsó (olcsóbb, mint a cikkben a kisebbik), felcuppantós kamerám van, többet nem is akartam szánni rá, mivel ezt is csak nagyon ritkán használom. Nagy minőséget az sem tud, de nem is azért vettem. A lényeg azon is látszik. Előnye, hogy van aksija is, ami legalább 1.5 óra felvételére elég, tehát nem csak autóban használható és vannak infra ledjei is (amitől persze csoda nem várható, de 2m-ig használható).
A belső visszapillantóra rögzíthető megoldás hátrányos lehet olyan autóban (mint pl. az enyém is), amiben fényre sötétedő visszapillantó van, mivel ezzel egyből el is veszítjük ezt a hasznos tulajdonságot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- nVidia tulajok OFF topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPad topik
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Linux kezdőknek
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- További aktív témák...
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged