- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
lexandro
tag
CPU intenzív alkalmazásokban a hyperthreading inkább akadály, mint segítség. Anno kellett írnom javában egy XML parsert, ami erősen CPU függő volt. Csak a fizikai magok számáig skálázódott jól, utána, amint a hyperthreades "magok" is munkába álltak drasztikusan visszaesett a teljesítmény.
Tapasztalatom szerint blocking (pl. i/o) műveleteket is tartalmazó párhuzamosságnál jók a HT magok, ami nagyon sok felhasználási lehetőséget jelent, de néha belefut az ember egy csúnya CPU limites pofonba
-
Te meg Én megtehetjük ezt. De manapság annyira elterjedt a számítástechnika, hogy szinte mindenkinek van egy gép az otthonában. Emellett a munkahelyeken is sok esetben kell már a gép. Ma már egy asztalos műhelyben is ott van a gép. Nem érthet ennyi ember olyan szinten a gépekhez, hogy maga döntse el ezt valójában kinek kell használnia. Megnézi a gyártó oldalán a desktop fül alatt lévő termékeket és ezt fogja látni. Aki nem ért hozzá az azt veszi meg amit adnak és annak veszi meg aminek adják.
A Trabantot a büdös életben nem fogod tudni megvenni verseny autónak(kivéve ha egy rommá tuningolt kocsiról van szó, azaz homemade termék, nem gyártósoron készül). Rossz példa volt, de Te dobtad be az autós példát, folytassuk. Mi a ma a trendi? A városi terepjáró (noormális? váááárosiii teeerepjárrró mondaná most B.István bácsi, és mennyire igaza is van, mé hánem?). Eladják valaminek, de nem mondják meg mire alkalmas. Igazán semmire. Mert ha kimész a telekre még jól jöhet, de terepjárni már annyira nem mert eltörik a tengely(félre értés ne essék, ez a proci jó elég sok mindenre, nem hal meg, törik el vagy valami). Szervernek nem teljesít úgy mint a 8magos xeon, de aki már serverekkel foglalkozik az nem a marketinget nézi(bár egyes cégeknél az is bejátszhat) és eldönti mit akar venni. Azaz komolyabb/nagyobb cégek Xeon-t vesznek szerverbe, és ilyet munkaállomásnak (feltéve, hogy szükségük van rá).
Értem azt, hogy miért mondod erre, hogy server proci, de nem annak van árulgatva. És ha egy ekkora cég megteszi és ehhez van mögöttük egy rakat alaplap gyártó, akik támogatják ezt mind desktop. Akkor ezt annak kell kezelni. Nézd meg LGA-2011-es lapokat, a gyártók nagy többsége asztali lapokat ad. -
Úgy látszik nem értettem/láttam meg a lényeget.
Azt viszont értem és teljesen világos, hogy egy server proci teljesen másképp épül fel és ennek következtében 6000 dolog másképp is van megoldva benne, más dolgokban tud többet nyújtani. De itt az a kérdés, hogy egy procit minek adnak el, hova szánnak. Nem azt mondtam, hogy ez nem annak készült! Lehetne itt vitázni, de elméleti síkon/gondolkodás módban vagyunk szétcsúszva.
Én mint vevő konkrétan nem fogok azzal foglalkozni, hogy ez server proci, ha desktop gépben akár játékos konfigurációt is csinálhatok belőle (nyilván nem áll szándékomban és nem is ez a lényege ennek a cuccnak). Egy Xeon-t már nem erre találtak ki(mégha a gyakorlatban alig van kettejük között különbség). Még ha maga a mag annyiban is különbözik csak, hogy le van tiltva 2mag. És tudom vannak olyan lapok is amikbe lehet tolni xeon-t és mégis pciexpress van rajta sata-val, nem pedig pcix sas-al, de ez megint a kivétel.
Itt az üzlet politika határozza meg, hogy melyik proci desktop és melyik server.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Motoros topic
- Autós topik
- Minden erejével a 2 nm-re fókuszál a Samsung
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Építő/felújító topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest