- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
matej013
tag
Egyébként még jól is jártam, mert pár munkatársam csak 37 ezret kapott. Sunyiság van, úgy érzem, ezért hétfőn indul az utánakérdezés.
-
-
Nem. Vegyük akkor az említett példát:
Barátnőm öccse most volt 9. osztályos, neki már van kötelező gyakorlata, ha jól tudom, két hét. Ő is, mint a többi osztálytársa, elment egy céghez (ahova én is és barátnőm is diákmunka miatt) letölteni a gyakorlatot. Miután ezt megtette, a cég tovább alkalmazta, mint diákmunkást, ahogy a többi ismerősét is azok a cégek, ahová ők jelentkeztek.Tehát vagy lehet menni mégis 16 év alatt diákmunkára, vagy a cégek csoportosan verik át az állambácsit és diákokat
Szerk.: Találtam valamit, rögtön az első pontban van a válasz a levonásokra.
Szerk.2: Második pontban pedig ott van, hogy ha tanul az illető, akkor 15 a korhatár
Azt hiszem érdemes ezt végigolvasni.
-
Akkor hogy tudott dolgozni barátnőm öccse hivatalosan, bejelentve? Illetve a kötelező nyári gyakorlatát is itt töltötte le. Valami valahol sántít ezek szerint, ugyanis a legtöbb középiskolás a gyakorlat után marad diákmunkára ott, ahol a gyakorlatát töltötte. Ezek szerint ez nem is lenne legális?
-
kraftxld
félisten
Még add hozzá a 27% áfát ami minden terméken rajta van
-
che 1990
tag
Régebben csak szja előleget vontak a diákoktól azt hiszem 4800 ft + 500 ft szövetkezeti díj. 2006-ban kezdtem az 'm' betűs gyorsétteremben diákként, heti 40 órában, minden hónapban 90-100 ezer ft körüli összegeket vihettem haza...állati jó volt 16 évesen ennyit keresni
Mióta a diákokat is nagyon csúnyán adóztatják, már nem éri meg szvsz. Inkább elmennék nyaranta külföldre melózni... -
ibenny
senior tag
válasz
Coccolino_O #30 üzenetére
És itt nagyon erős a 'ha'..
-
Coccolino_O
őstag
Tessék: http://kiszamolo.hu/a-nyugdijrendszer-multja-es-jovoje/.
A bejegyzéstől eltekintve, nem hiszem, hogy mire ő odakerül, lesz még ebben az országban annyi dolgozó ember, hogy eltartsa ezt az állami vízfejet, meg a több millió inaktívat. Bele lehetne ebbe menni részletesebben is, de az már aktuálpolitika lenne, ami meg tiltott.
A posztolónak meg jó reggelt kívánok! Majd amikor bruttóban keresel 3 v. 4 kilót, nettóban meg kapsz majd 200/260 ezret, akkor fogsz csak igazán meglepődni.
-
Stonerice
őstag
Szerintem a diákmunkád pályázatát így kapta meg az Önkormányzat ahol dolgoztál.
De ha kaptál szerződést, akkor olvasd át! Ha nincs konkrét összeg benne, hanem ilyen melléduma, hogy "legfeljebb kiadható maximális bér X összeg" - akkor nincs mit tenni.Ilyen megfogalmazással találkoztam a Munkaügyi hivatal által indított tanfolyam esetében. Sok embernek ígértek tanulás melett X összeget előre, szóban, de mire a szerződés aláírás következett, szó nélkül aláírta mindenki, és hasonló módon volt megfogalmazva. Egy tízessel kevesebbet is kaptak.
-
matej013
tag
Csak figyeld meg a nyugdíj korhatár növekedését. Azért van arra is szükség, mert egyszerűen nincs elég dolgozó ember, aki el tudná tartani az öregeket. Mire én oda kerülök a nyugdíj korhatár simán felmehet akár 70-75 évre is. Nekem valami olyasmi rémlik, hogy a magánnyugdíjpénztár idején nem volt nyugdíjjárulék levonva diákoktól, bár lehet, hogy rosszul emlékszem és csak a frusztráltság miatt vettem ezt észre most. Félre ne értsd, nem sajnálom tőlük a pénzt, ha tényleg hozzájuk is kerül és nem az állam bácsi nyúlja le.
-
NemesTom
tag
Hínnye, jövőre el kell gondolkodnom, hogy a szomszédnéninek segítek viszonylag "jópénzé", vagy elmegyek diákmunkára.... Kb ugyanannyit kapnék :/
-
Miert vagy felhaborodva a nyugdijjarulekon? Szerinted a nyugdijakat mibol fizetik? Majd a tiedet mibol fogjak? Az akkor dolgozo es adot fizeto emberektol levont jarulekokbol.
-
Jhonny06
veterán
Pontosan. A bruttó béred kell megszorozni 0,84-el diákmunkánál, ez mindenhol így van. Ha nem, akkor ott valami nem stimmel, de nagyon nem. 144 óra az majdnem egy teljes munkahónap, erre 40k-t adni éhbér (se).
Szóval (6*24*órabér)*0,84 a nettó.
matej013: Akkor az sajnos ilyen állami lehúzás. Érdemes rendes diákszövetkezethez menni legközelebb.
-
horush
addikt
Egyébként megkérdezhetem, hogy mit csináltál és hol? Nekünk telefonos helpdesken 672Ft a nettó alapórabér, ami jó teljesítmény esetén felmehet 772,8Ft-ig, ráadásul nagyon jó teljesítmény esetén adnak bónuszt is, ami 10000-25000Ft lehet egy hónapban (top11 teljesítményt elérők kapják, a kb. 120 főből). Igaz ez Budapest, gondolom vidéken rosszabb a helyzet.
-
Mister_X
nagyúr
Az én fizetésemből 16%-ot vonnak le SZJA címen. Szintén diákmunka és szövetkezeten keresztül vagyok.
-
horush
addikt
Diákmunkából a bruttóbérből csak a 16% szja kerül levonásra, semmi más, nem igazán értem, hogy ez hogy jött neked ki. Nem tudom, hogy mit csináltál te, de ha jól értettem, összesen 144 órát dolgoztál (24*6), ha 41000Ft-ot kaptál kézhez, akkor ez 284,72Ft nettó órabér, ami fehéren elvileg lehetetlen, hiszen diákmunkánál 584*0,84, azaz 490,56Ft a minimális nettó órabér. Ha neked vontak mást is, akkor nem diákmunkát végeztél. 53% levonásod egyébként még rendes munkában sem lehet, ott is a bruttó bér 65,5%-át kapod kézhez.
-
matej013
tag
Teljes munkaidőre vonatkozik. (gondolom én, mivel nem órabérben számoltak el minket) A munkaszerződésbe volt írva, hogy 86125 Ft-ot keresünk és ennyi.
Van ugye a Személyi jövedelemadó, a Természetbeni egészségbiztosítási járulék, Pénzbeli egészségbiztosítási járulék, Nyugdíj járulék és Munkaerő piaci járulék. Ezek vannak a papíron.
-
proci985
MODERÁTOR
a vicc az, hogy a gyakorlatban erre meg rajon nemi extra ado amit meg a ceg fizet utannad. tehat ha azt nezzuk hogy a cegnek te kerulsz X penzebe es ebbol lesz Y beveteled, akkor az Y/X szazalekban ennel is rosszabb lesz.
-
zoo8800
veterán
válasz
Speeedfire #9 üzenetére
Mi az az "ab", ami szerint adó a járulék?
-
zoo8800
veterán
A 86000 a teljes munkaidőre vonatkozik, vagy a 6 órás munkaidőre? Ha a teljes munkaidőre vonatkozik, akkor 1000 Ft híján jó a bérszámfejtés. (86000*0,75*0,655=42247 Ft)
Apropó, milyen levonások vannak a bérjegyzékeden?
A nyugdíjjárulékot mindenkitől vonják, tőlem is. És igen, nyugdíjra megy. Mivel járulék, meghatározott rendeltetési célja van, ellentétben az adóval, ami a nagy kalapba kerül. -
Egy fokkal jobb, de még így is elég keveset kaptál. Nekem is volt egy rakat levonás, eü hozzájárulás, nyugdíj, minden hülyeség, de a nagyobb bruttóm elennére mégis kevesebbet vontak le tőlem, mint tőled. Kutya legyek, ha ezt értem
Bezzek osztrákba 16 munkanapra megkaptam az 1200€-t....nem is értem, mit szenvedek itthon
De azért az egyetemet még megcsinálom, aztán pápá hungária.
-
Napi hány órát dolgoztál???
Én már több éve járok diákmunkákra, eddig (nyugaton) 100-at kaptam kézhez, most a merci gyárban 110 a bruttóm (72 a nettó). Napi 8 órás munkaidőben szoktam lenni.Az a 41e 24 napra nagyon kevésnek tűnik
-
Syl
nagyúr
Vajon miért nem csökken a feketemunka
-
whitezo88
nagyúr
diákmunka esetén ami amúgy sem egy hatalmas összeg tényleg lehetne más adózás, de még azt a pár ezret is levonják a fiataloktól....
-
erik88
aktív tag
Az szép
-
Speeedfire
félisten
Ott valami gond van a matekkal a hr oldalán. Az oldal szerint 56k lenne a nettód. Nézd meg a fizupapírod, lehet levontak még valami f*szságot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GTA VI
- Nintendo Switch 2
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest