- Mobil flották
- Mobilfizetés blog: A Samsung Pay bemutatása
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
maross
nagyúr
Szomorkodva beaktivalom a szeftoronek a borderlandset, illetve a deus exert varom a harmadik 5karakteres sorozat megfejteset privatban.
-
maross
nagyúr
No akkor törjük fel azt a széfet.
Hol is kezdjem: koszonom azoknak, akik sokat kuzdottek vele, es sajnalom ha valami nagyon elvetemultet sikerult beletenni a megoldásba. En ugy erzem, hogy jol paran jol haladtak, csak az utolso szikra hianyzott.
Kezdjuk az elejen, miutan ketszer ujraolvastatok a tortenetet, hogy kepben legyetek mirol volt szo, lehet folytatni
.
Nulladik resz, azaz mirol is van szo:
Egy szef, rajta betukkel, szamokkal es "-" jelekkel: csakugy mint egy 17 karakteres steam kod (*****-*****-*****). Az abran gy mutato az X es N kozott, ezt szokas tekergetni a szefen. Pl ha 14165 a szef kodja: egyet jobbra, 4-et balra, egyet jobbra, hatot balra, otot jobbra = "N-A--". Ez egy kellokeppen gyenge random szamkombinaciora sikerult, de ebbol is leeshet, hogy a steam kodok xxxxx-xxxxx-xxxxx alakjabol pontosan tudjuk, hogy a 6. es 11. lepes "-" jelre vezet majd, a tobbi szam es betu. Ez még jol johet, ha masra nem, egy csomo zsakutcat kiszűrni.Elso resz, szovegertes:
Idorendben Darwin, Einstein es Armstrong szerepel a szovegben, mindenkinek a szef mellett talalhato a sirja. Armstrongnak utolsokent mar csak a feladat harmada nem ment -eros tipp- mivel erezhetoen a sajat sirjabol kellett volna kitalalnia az utolso 5 karaktert. Ezt megerositi a segitseg is "a megoldas vegig a szemem elott volt! Darwinnak hala megvolt az elso ot karakteres kodreszlet" <- áhá, szoval mindegyik emberunk 5 steam karakterhez vezet el minket.Elso resz, szamolgatas:
Nos nezzuk hogy lehet valami szamokat rendelni ehhez a harom joemberhez. "Egy kis ihletért mindenki kattintson a sajat nevere".
maross, Regisztrált 2004-04-27 10:00, azaz 3862 napja <--ohohoho, dejsz ez majdnem 5 vagy 6 szamjegy, amibol mar batran ki tudnank tekerni a szefen az elso xxxxx vagy xxxxx- betut a steam kodbol.
No nezzuk azokat a sirokat, kezdjuk az elejen "Charles Robert Darwin: Born 12 February 1809, Died 19 April 1882", ahogy linkeltem is egy fenykepet a sirjarol. Egy kis google "time between dates"-re, es hopsz: "Result: 26 729 days", 5 szamjegy, nagyon igeretes. Potyogjuk is be: IHJNT, klassz, semmi "-" jel, akar meg jo is lehet elso 5 karakternek. Volt hozza egy ellenorzesi lehetoseg is: link, beirva tenyleg mukodik, nagyszeru. Idaig joparan eljutottak.
Ugyanigy nezzuk meg Einstein es Armstrong urakat. Elvegezve a kulimunkat: Einstein 1879.03.14-1955.04.18, 27793nap, Armstrong 1930.08.05-2012.08.25, 29971nap. A nehezevel keszen is vagyunk, mar csak a "vegyuk eszre" resz van.
megjegyzes: ha nem tudjuk hogy utolso napot is hozza kell e adni kuldon datumszamolasnal: a mester erre is figyelt, ugyanugy mukodik mint ph-n, nem kell +1et hozzaadni.Masodik resz, problemak:
Sehogy se akarodzik kijonni a kovetkezo 5 karakter Einsten sirfeliratabol. De miert is lehet ez? 3 darab 5 szamjegyu kodbol kell 3 darab otos karaktersorozatot, ES a kozte levo kotojeleket produkalnunk. Ezt a problemat ketfelekeppen is at lehetett hidalni:Masodik resz, megoldas:
Brute force: mivel osszesen negy kotojel van a szefen, egyszeruen csak "odaugrunk", mert tudjuk hogy ez a kovetkezo a steam kodban, es hogy onnan kell kezdeni a kovetkezo 5-os kodsort. 4 probalkozas, egyik nyero lesz. Buta es hatekony.
Okos modszer: Kotojel, kotojel, hol is lattuk ezeket? Barcsak lenne valami ami segitene. Es mi az egyetlen amit még tudunk es nem hasznaltunk fel..esbizony veletlenul még kotojel is van benne? Áh, az a kis abra felvesve a szef oldalaba, egy, ketto es harom vonal. Mit is akart volna ez jelenteni? : kotojel egyenlo harom. Es ha megnezzuk az elso 5 tekeres utan mit csinalna egy 3-as szamot letekerve a szefen? Pont egy kotojelhez vinne.Masodik resz, ujabb problemak:
Enstein számsorat vegigtekerve a szefen (a kotojelnel tartunk, 27793-at tekerunk ra, ora jarasaval megegyezo iranyba indulva) bizony nem mukodik a masodik kodreszlet. Eszrevehetjuk, hogy mar megjart karakterekre vitt a kod, es felidezzuk Armstrong napoloreszletet "Miutan kiszamoltam Einstein kodreszletet, uj problemaba botlottam: a kod egy mar "beutott" karakterre vitt. Ugy gondolom ez nem lesz jo, valahogy ki kell kuszobolnom!".masodik resz, ujabb megoldas:
Itt tobb fele el lehetett menni - addig csusztatjuk tovabb, amig "nem hasznalt" karakterhez erunk a szefen, vagy kihagyjuk a "hasznaltakat", vagy raszamolunk ugyanannyit - nos ez utobbi nyert.
"-" rol indulva 27793 kodbol CiNicG-AnG kod jon ki, ahol a kis betuk a "hasznaltakat" jelolik, a nagy betuk nem duplazottak, igy CNGAG lesz a masodik kodreszlet.[lassitott felvetel kovetkezik: 27793, "-" rol indulva:
2ot jobbra (ez nalam az oramutato jarasaval megegyezo), elso karakter C
7et balra I betu, foglalt, ujra 7-et balra, masodik karakter N
7et jobbra, I foglalt, 7et jobbra, C foglalt, 7et jobbra, harmadik karakter G
9et balra, "-" foglalt, 9et balra, negyedik karakter A
3at jobbra, N foglalt, 3at jobbra, otodik karakter a G]Harmadik resz: semmi ujdonsag, ugyanezt kell csinalni mint a masodik resznel.
Mivel nem erkezett igeny az elso 5 karakterrel a deus exre, jo jatekot az elso megfejtonek (privatban kerem kuldeni).Es akkor most varom a velemenyeket, hogy melyik resz miatt menjek a
-
maross
nagyúr
már hallom a harangszot, mindjart jon a megoldas
-
maross
nagyúr
Ha nem lesz feltorve, aki még figyel, es privatban elkuldi az elso 5 karaktert (a feladvany konnyebbik resze), azok kozott kisorsolom a deus exet.
-
maross
nagyúr
Hetfo este 8 korul fel lesz torve. Aki neadjisten elotte feltorné, kap egy borderlands pre-sequelt bonuszkent.
-
maross
nagyúr
-
maross
nagyúr
"Ekkor folytatólagosan (hint #8) kellene eljutni egy kötőjelre (hint #7) mégpedig balra tekeréssel.
Itt két dolgot feltételezhetünk.
a) valahol a feladványban megvan az a "szám" ami azt mutatja, hányat kell tekernünk, (és ekkor van önellenőrzés, hogy valóban kötőjelre érkezünk)
b) nincs elrejtve ez az infó, egyszerűen eltekerünk balra a következő kötőjelig (vagy esetleg átugorjuk a következőt, és a következő utánira állunk be...)"a helyes valasz a)
"Itt jegyezném meg, hogy Einstein tudtommal hamvasztást kért végrendeletében, ráadásul hamvai szét lettek szórva. (Szóval kicsit problémás lehet meggyőződni a megfelelő adatok hitelességéről)"
csak az en tudatlansagom miatt lett temetve, a feladat szempontjabol nincs jelentosege
Nálam itt jön be a képbe a korábban nem használt jel
, illetve az, hogy összesen 5 kötőjel van a feladatban (hint #5), amiből 4 viszont a záron van.
A probléma szerintem az, hogy innentől abszolút bizonytalanságban tapogatózik mindenki.Sokaig kell nezni, ezen csodalkoztam hogy nem jottetek ra egybol
"összesen 5 kötőjel van a feladatban (hint #5), amiből 4 viszont a záron van." <- ebbol ki lehet/ki kell talalni hogy mi ez az abra. Ha megvan, akkor lehet tovabbmenni. Nem mondom hogy nem igenyel egy icipici gondolkodast hogy mit is latsz az abran, de hidd el, vegtelenul egyszeru, foleg hogy azt is tudod mit kell keresni rajta, es hogy kb mit is varsz el mit oldjon meg...Erre erdemes raszanni az idot
"Valamit ha a fenti gondolatmenetben valamilyen elvi hiba van, (pl. nem 17 tekerést csinálok JBJBJBJBJBJBJBJBJ irányokba, vagy hasonló alap dolog) kérlek jelezd"
17 tekeres van, az iranyok is jok
-
Arcanis
aktív tag
Üdv, írok én is pár gondolatot ; )
Ugyebár az első kódrészlet "adja magát", a megfelelő Darwinhoz sírjához kapcsolt adatból - ami nem a név - (hint #1 #2 #4 és #3 egy része) megkapjuk, hogyan hányat kell tekerni a záron. (Jobbra, balra, jobbra, balra majd ismét jobbra: JBJBJ). (Ellenőrizhető hint #0)
Ekkor folytatólagosan (hint #8) kellene eljutni egy kötőjelre (hint #7) mégpedig balra tekeréssel.
Itt két dolgot feltételezhetünk.
a) valahol a feladványban megvan az a "szám" ami azt mutatja, hányat kell tekernünk, (és ekkor van önellenőrzés, hogy valóban kötőjelre érkezünk)
b) nincs elrejtve ez az infó, egyszerűen eltekerünk balra a következő kötőjelig (vagy esetleg átugorjuk a következőt, és a következő utánira állunk be...)Mindenesetre 6 tekerés után ismét jobbra fogunk elindulni (egészen pontosan JBJBJ irányokba kell tekergetni), de Einsteinhez kötődő adatokból (hint #3) kiszámolt tekergetések "sorozatában" két egymás utáni szám egyenlő lesz, ez azt jelenti, hogy két egymás utáni tekeréssel visszaérünk egy már felhasznált betűre/számra (ez oké így, lásd hint #6)
Itt jegyezném meg, hogy Einstein tudtommal hamvasztást kért végrendeletében, ráadásul hamvai szét lettek szórva. (Szóval kicsit problémás lehet meggyőződni a megfelelő adatok hitelességéről)Természetesen a harmadik kódrészlet is megvan a megfelelő adatokból, ezt is JBJBJ irányba kell tekerni és (nálam) itt is jelen van a számismétlődés (oda, majd visszatekerés), tehát elérkeztünk hint #6 második feléhez: Ezt meg kell oldani
Nálam itt jön be a képbe a korábban nem használt jel
, illetve az, hogy összesen 5 kötőjel van a feladatban (hint #5), amiből 4 viszont a záron van.
A probléma szerintem az, hogy innentől abszolút bizonytalanságban tapogatózik mindenki. A 6 vonalkából valamelyik kötőjel, a többi értelmezése eléggé szubjektív (lehetnek számok - mennyit kell tekerni, vagy jelölhetik valahanyadik kötőjelet, sőt akár a közepe egy egyenlőségjel is lehetne)Itt jön be még az, hogy vannak egyéb infók a szövegben (18:55, aki amit fontosnak vél) amiket saját képzelgéseinkbe beleszőhetünk...
Szóval szerintem a kis vonalkákra kellene valami erős segítség, mert amennyire primitív és egyszerű a jel, annyira sokféle (ráadásul szakterülettől függő) értelmezése van.
Valamit ha a fenti gondolatmenetben valamilyen elvi hiba van, (pl. nem 17 tekerést csinálok JBJBJBJBJBJBJBJBJ irányokba, vagy hasonló alap dolog) kérlek jelezd -
maross
nagyúr
ugy erzem ujabb csufos kudarcba fulladt ez a fellangolas
-
maross
nagyúr
"Nem tudom, hogy fog-e mukodni, hogy mindenki egyszerre itt legyen, en pl. tegnap 9-ig dolgoztam."
Ugy gondoltam mukodni fog "este melo utan", de tevedtem. Amikor idetevednek az emberek, mindki kerdezhet egyet, es adok egy megfelelo mertekunek itelt segitseget.
"mit kell csinalni az elso es a masodik otos kozott, hogy kijojjon a masodik?"
Kezdetnek meg kell oldani ezt: "en csak 4 vonalat talalok a szefen, tobbet nem". Ne keverjuk a vonal es a kotojel fogalmat (az 5. segitseget olvasd el parszor, addig ne menj tovabb amig meg nem talalod es meg nem vilagosodsz)
Utana johet a kovetkezo problemad: "Ha nem csinalok semmit, akkor en tobbszor ugyanarra a karekterre talalok, es probaltam ezt kezelni". Ebben nehez segiteni, ezt ahogy mondtad le kell kezelni, egyelore annyi a segitseg hogy a problema valos, de nem erdemes probalkozni mielott rajossz a vonalakra
.
-
lenox
veterán
En olyat kerdeznek, hogy nem tudnal valami hintet adni, hogy mit kell csinalni az elso es a masodik otos kozott, hogy kijojjon a masodik? Ha nem csinalok semmit, akkor en tobbszor ugyanarra a karekterre talalok, es probaltam ezt kezelni, de nem lett jo egyik sem. Kovetkezo kerdes, hogy en csak 4 vonalat talalok a szefen, tobbet nem, ehhez is lehetne valamilyen hint. Aztan volt az a hint, hogy a vonalak a megfelelo helyen vannak, es ezt milyen jol lehet hasznalni a megoldasban. Ezzel nem tudok semmit kezdeni, nekem nincsenek a megfelelo helyen.
Nem tudom, hogy fog-e mukodni, hogy mindenki egyszerre itt legyen, en pl. tegnap 9-ig dolgoztam.
-
maross
nagyúr
20.00-tol, ha itt vannak az erdeklodok.
-
maross
nagyúr
4 meghivo kikuldve, remeljuk az erintettek fele jelentkezik, + itt van 2 ember, holnap este (kedd) 7-8korul indul a meccs, addig ra lehet hangolodni
.
-
maross
nagyúr
Varunk még egy embert a rajtvonalhoz. Kikuldok egy-ket meghivot
.
-
maross
nagyúr
válasz
Neil Watts #110 üzenetére
elso 5 karakter megvan? varok még 2 versenyzot akiknek megvan, es elrajtoltatjuk megint a versenyt.
-
-
maross
nagyúr
válasz
Neil Watts #108 üzenetére
Lehet, de nekem senki nem szolt
.
-
Lett végül megoldás?
Üdv. core2
-
Azért ha valaki elvitte, leírhatná a megfejtés pontos menetét. Megvan a játék, de nekem ez nagyon összetett...
-
Mate
nagyúr
Most kezdek bele a megfejtésbe.
Az lényeges, hogy halk volt a lila pukkanás?
-
Mister_X
nagyúr
Ázigen
na jó, lehet nekiülök, de már meg van a játék
-
maross
nagyúr
válasz
Neil Watts #100 üzenetére
^^ hajra!
ui: nem volt, de azert se segitek, nagyobb legyen a dicsoseg
-
bullseye
addikt
válasz
Neil Watts #100 üzenetére
Enyémet is, lécci, lécci, lécci!
-
-
maross
nagyúr
Se megoldas, se kerdes, szomoru vagyok
. Lehet hogy megiscsak igy hagyom az idok vegezeteig.
-
maross
nagyúr
semmi mocorgas, semmi elet?
-
maross
nagyúr
Es megerkezett a 8-as szamu apro segitseg is.
-
maross
nagyúr
válasz
MerlinWarage #90 üzenetére
7) segit ha baj van!
. Es a leheto legegyszerubben kell kikuszobolni. Na jo, legyen a masodik leheto legegyszerubb
. A 7-es segit megmondani melyik modszer az igazi
.
Apropo, csak kivancsisagbol, a szefbe belekarcolt jel jelentesere mar rajott valaki?
Tovabbmegyek, ha valaki ugy erzi majdnembiztos rajott, es beprobalkozik priviben, valaszolok ra igen/nem-mel.
-
MerlinWarage
csendes tag
Az első 5 karakter meglett 20 perc alatt, az Einstein-es bökkenő viszont még nem tiszta, hogyan is lehetne kiküszöbölni azt a bizonyos duplikációt
-
mepet
addikt
0 karakternél elakadtam... Teljesen esélytelen. Nem is értem ebben a szövegben van-e akármi, ami segítene a megfejtésben...
-
maross
nagyúr
Kerdes, siras johet ide. Az elso 5 karakterrel kapcsolatban ne kerdezzetek, sokan rajottek mar, tenyleg nem nehez, nem akarom elvenni az elonyuket.
-
maross
nagyúr
Lassan 4 honapos a feladvany, most mar ki kell vegezni. Minden nap segitek minimum egyszer, amig meg nem fejti valaki. Bar mar most is felelmetesen egyszeru!!!
-
maross
nagyúr
Eljott az ido, leporolom, es megfejtuk egyutt!! Es ez alatt persze azt ertem, hogy ti rojatok a zsakutcakat, amig en meleg kakaot kortyolgatok!
-
Youri
veterán
Látom itt a helyzet változatlan
-
SenorGrande
senior tag
No, sehol senki?
Nem hiszek a dec. 21-es mesében, de előbb lesz világvége, mint helyes megfejtő. . .
-
maross
nagyúr
Ujabb segitseg, szam szerint a 6-os, azoknak, akik elorebb jarnak:
Armstrong naplojabol 3
"Miutan kiszamoltam Einstein kodreszletet, uj problemaba botlottam: a kod egy mar "beutott" karakterre vitt. Ugy gondolom ez nem lesz jo, valahogy ki kell kuszobolnom!"Az elsot boven ki lehet talalni szerintem, mar tobben tul vannak rajta, ugyhogy nem reszelnem el az elonyuket.
-
maross
nagyúr
Uj feature!! Itt lehet probalgatni a megoldast, sot, ot karakterenkent lehet ellenorizni!
-
maross
nagyúr
Semmi, meghalt a projekt?
-
maross
nagyúr
Ujabb segitseg: A szefbe 10 vonal van bekarcolva
-
maross
nagyúr
No, hol vagyunk elakadva, mihez kellene segitseg?
-
maross
nagyúr
Este kuldok meg hozza valami helpet. Elso kodreszletig se jutott meg senki?
-
maross
nagyúr
A hetvegi csend utan megerkezett az ujabb segilyke, big one, ez utan mar paran lehet rohannak a kasszahoz:
Armstrong naploja 2:
"...Darwin kodreszletehez hasonloan Einsteine is egy 5 szamjegyu kod, melyhez szuksegem volt a sir minden adatara, a neven kivul. Mondanom sem kell, pontosan ugy kellett kiszamitani, mint a Darwinet. Ez utan az altalam belekarcolt titokzatos jel jelentesen kezdtem el gondolkodni."
-
danih
veterán
válasz
Speeedfire #38 üzenetére
Az a karjára néz
-
danih
veterán
-
maross
nagyúr
Egy kis segitseg a
lustaknakvizualis tipusu embereknek, igy nezett ki az egyik kis sirko a dombon. -
maross
nagyúr
válasz
Speeedfire #32 üzenetére
Ha a maradek 10-20 embernek se segitseg, akkor megnyugodhatsz
-
maross
nagyúr
Hatodik erzekem azt sugja, hogy nagy a tanacstalansag, ezert bemasolok egy elveszett reszletet Armstrong elmosodott naplojabol, hatha iranyba allit par embert:
"... es akkor hirtelen rajottem, a megoldas vegig a szemem elott volt! Darwinnak hala megvolt az elso kodreszlet, az elso kis sikerelmeny! De a harmadikat sehogy se tudtam kitalalni..."
-
bullseye
addikt
Egyáltalán mi a nyócórázás a steamen?
-
Mister_X
nagyúr
Hogyne lehetett volna... "Elhunyt: Cincinnati, OH, USA
2012. augusztus 25. (82 évesen)" -
danih
veterán
Én megvárom a végét...
(#25) Speeedfire: eddigiek nem voltak igazán nehezek, de ehhez itt pl. nekem személy szerint nincs kedvem egyszerűen...
-
DeFranco
nagyúr
Soha! Ismétlem soha!!! ne legyél matektanár!
Ha ez neked egy megoldható logikai feladvány, akkor határozottan eltiltalak minden logikai feladattól amit kiskorúaknak adnak.
Tudod hány ceruzát rágtam szét 12 évesen a matekverseny helyi fordulójában???
Sose'mentek ezek, pedig most időm is van, megfogadtam, hogy belekezdek.
-
maross
nagyúr
Hat senki nem szol, hogy armstrong halala utan egy hettel nem lehetett meg nyocorazni steamon?
-
Aidan85
aktív tag
szerintem nyugodtan bevallhatod, hogy valójában a Csillagkapu parancsnokságon dolgozol, és a feladványaid segítségével lehet megfejteni majd a 9-edik ékzárat, mint a Universe szériában...
A feladványaid 2/3-áig eljutok én is, remélem nem kerülök Armstrong mellé...
-
Speeedfire
félisten
Nem vagy 100-as szerintem.
-
oriic
HÁZIGAZDA
EZ de beteg...
-
danih
veterán
Szóval Neil Armstrong belekarcolja a jelet, megfejti a kód 2/3-át és elpatkol?
Csak a nyelvtan miatt kérdezem -
8zabi
őstag
mi a kérdés?
-
maross
nagyúr
"Addig addig molyol az okostelefonjan es porgeti a szef tekerojet, mig sikerul belegyurnie a gondolatait a jol megszokott, szivet melengeto, kotojelekkel elvalasztott 15 karakteres alakzatba."
Ha elolvassatok az segit
Mister_X: mire a hat vonalra szukseged lesz mar felig megoldottad
. Szoval egyelore ne zavarjon.
-
danih
veterán
Szokásos 3x5
-
SenorGrande
senior tag
Ehh. . .
-
Jézusom...
-
danih
veterán
Holy shit...
-
Mister_X
nagyúr
Sic! Kell az a Deus Ex
Viszont inkább megveszem, mert ez embertele
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dual Sense Kontroller - Death Stranding 2: On the Beach Limited Edition
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- Apple Pencil 2 (második generáció)
- szinte új MacBook Air M3 256GB SSD midnight éjfekete Apple magyar garancia
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest