- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arcanis
aktív tag
Üdv, írok én is pár gondolatot ; )
Ugyebár az első kódrészlet "adja magát", a megfelelő Darwinhoz sírjához kapcsolt adatból - ami nem a név - (hint #1 #2 #4 és #3 egy része) megkapjuk, hogyan hányat kell tekerni a záron. (Jobbra, balra, jobbra, balra majd ismét jobbra: JBJBJ). (Ellenőrizhető hint #0)
Ekkor folytatólagosan (hint #8) kellene eljutni egy kötőjelre (hint #7) mégpedig balra tekeréssel.
Itt két dolgot feltételezhetünk.
a) valahol a feladványban megvan az a "szám" ami azt mutatja, hányat kell tekernünk, (és ekkor van önellenőrzés, hogy valóban kötőjelre érkezünk)
b) nincs elrejtve ez az infó, egyszerűen eltekerünk balra a következő kötőjelig (vagy esetleg átugorjuk a következőt, és a következő utánira állunk be...)Mindenesetre 6 tekerés után ismét jobbra fogunk elindulni (egészen pontosan JBJBJ irányokba kell tekergetni), de Einsteinhez kötődő adatokból (hint #3) kiszámolt tekergetések "sorozatában" két egymás utáni szám egyenlő lesz, ez azt jelenti, hogy két egymás utáni tekeréssel visszaérünk egy már felhasznált betűre/számra (ez oké így, lásd hint #6)
Itt jegyezném meg, hogy Einstein tudtommal hamvasztást kért végrendeletében, ráadásul hamvai szét lettek szórva. (Szóval kicsit problémás lehet meggyőződni a megfelelő adatok hitelességéről)Természetesen a harmadik kódrészlet is megvan a megfelelő adatokból, ezt is JBJBJ irányba kell tekerni és (nálam) itt is jelen van a számismétlődés (oda, majd visszatekerés), tehát elérkeztünk hint #6 második feléhez: Ezt meg kell oldani
Nálam itt jön be a képbe a korábban nem használt jel
, illetve az, hogy összesen 5 kötőjel van a feladatban (hint #5), amiből 4 viszont a záron van.
A probléma szerintem az, hogy innentől abszolút bizonytalanságban tapogatózik mindenki. A 6 vonalkából valamelyik kötőjel, a többi értelmezése eléggé szubjektív (lehetnek számok - mennyit kell tekerni, vagy jelölhetik valahanyadik kötőjelet, sőt akár a közepe egy egyenlőségjel is lehetne)Itt jön be még az, hogy vannak egyéb infók a szövegben (18:55, aki amit fontosnak vél) amiket saját képzelgéseinkbe beleszőhetünk...
Szóval szerintem a kis vonalkákra kellene valami erős segítség, mert amennyire primitív és egyszerű a jel, annyira sokféle (ráadásul szakterülettől függő) értelmezése van.
Valamit ha a fenti gondolatmenetben valamilyen elvi hiba van, (pl. nem 17 tekerést csinálok JBJBJBJBJBJBJBJBJ irányokba, vagy hasonló alap dolog) kérlek jelezd -
lenox
veterán
En olyat kerdeznek, hogy nem tudnal valami hintet adni, hogy mit kell csinalni az elso es a masodik otos kozott, hogy kijojjon a masodik? Ha nem csinalok semmit, akkor en tobbszor ugyanarra a karekterre talalok, es probaltam ezt kezelni, de nem lett jo egyik sem. Kovetkezo kerdes, hogy en csak 4 vonalat talalok a szefen, tobbet nem, ehhez is lehetne valamilyen hint. Aztan volt az a hint, hogy a vonalak a megfelelo helyen vannak, es ezt milyen jol lehet hasznalni a megoldasban. Ezzel nem tudok semmit kezdeni, nekem nincsenek a megfelelo helyen.
Nem tudom, hogy fog-e mukodni, hogy mindenki egyszerre itt legyen, en pl. tegnap 9-ig dolgoztam.
-
-
-
danih
veterán
-
Mister_X
nagyúr
Hogyne lehetett volna... "Elhunyt: Cincinnati, OH, USA
2012. augusztus 25. (82 évesen)"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Beats Studio Pro (fekete) - LEGJOBB ÁRON!
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest