Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• modeart

tag

válasz Dilikutya #71 üzenetére

"Az erősítő és a házimozi is PC-ről megy, sok audio CD-m van, meg DVD-m. "
    Most. De ezeket éppen szépen lassan elfelejti mindenki. Jön a Netflix és klónjai, amikor nem kell leemelni semmit a polcról, nem kell a lemezzel görcsölni, hanem szépen távirányítóval (pár ezer forint havidíjért) azt nézel és hallgatsz olyan minőségben amilyenben csak akarod.Tárhely se kell.
    Erős hardver? Minek? Játékra?
    Ki fog itt 10 év múlva desktopon játszani, amikor az okostévén fogsz, nagy monitorral +D-ben meg HD-ben!?

Én azt próbálom megmagyarázni, hogy néhány év múlva tényleg semmi értelme nem lesz az optikai lemezeknek meg a lokális játékoknak, ugyanis a világot az okostévék (nagyképernyős hiper-szuper élvezet) és a tabletek felé terelik (okos-teló-tablet hibrid kézi használatra).
    Ez a kettő lesz igazából.
    Jó lesz ez? Semmiképpen. Nekem se tetszik hogy mindent felhőből kell levadászni, mert nem kicsit logolva lesz minden a szolgáltatóknál, dehát ez van, errefelé terelik a birkanyáj népet és valóban őskövület elképzelés lesz ehhez a desktop-hoz való ragaszkodás.

• modeart

tag

válasz Dilikutya #64 üzenetére

" Irodai munkaállomásnak ....alkalmatlan a tablet"

Nononono.... ezelőtt pár évvel még ugyanezt mondták, hogy böngészésre is, mert ugye kicsi a kijelző meg gépelni érintőképernyőn....
    csak egy billentyűzet kell hozzá és mehet a móka.
    Nekünk most az irodában (nagy cégről beszélünk) 2 éve váltottak notebook-ra desktopról, mert nem került többe mint a desktop és kevesebb helyet foglal, kevesebbet eszik stb.

Nem kell hozzá 5 év a tablet lesz a fő irányvonal irodában is.
    A desktop valóban megmarad, de csak egy szűk profi réteg számára, akik kénytelenek egérrel, dig. táblával dolgozni.

Hogy on is legyek: a Win8 tényleg kevésbé alkamas desktop oprendszernek, de szerintem már nem is annak szánták.
    Ha így folytatja a Microsoft úgy jár a 7-essel is mint az XP-vel, hogy 10 év múlva még mindig él és téglával se tudja agyonverni..

• modeart

tag

válasz Angel1981 #58 üzenetére

Ebben egyetértek, kérdés, lesz-e, vagy fajsúlyos lesz-e a desktop néhány év múlva még egyáltalán... :D

• modeart

tag

válasz D1Rect #33 üzenetére

"Ha feltennénk egy átlagos mai hardverre mindkettőt és ráhúznánk ugyanazt a skint, napi felhasználás során sztem te se mondanád meg a különbséget."

Bocs, vitatkoznék. A Vista olyan szinten nem optimalizált, hogy tökmindegy milyen hardveren de vannak bizonyos részei amelyek idegesítően tétováznak - a win7-tel szemben.
    Tuti érezni a különbséget.

Én egyébként vállalnám a tesztet, akár úgy is hogy egyik rendszerrel sem dolgozom. Megmondanám én melyiken fut Vista és melyiken 7 egy egyszerű fogyasztásmérővel is :D
    Ugyanis a Vista folyamatosan dolgoztatta a procit és a vinyót, míg a 7 nem minden esetben. Ugyan a Vistánál sokkal javítottak a rendszeren az SP1 esetében, de addigra már ott volt a 7.

Egyébként azt sokan elfelejtik, hogy az XP bevezetésekori sikerének és a Vista későbbi sikertelenségének volt még egy titka is: az akkor Win98 és Millenium idejében volt egy technológiai fordulópont, a dvd megjelenésével kevés volt a 2Gb-os fájlméret, márpedig aki nagyobb méretű iso-kkal dolgozott, annak kötelező volt az xp telepítése az ntfs rendszerre való váltás miatt.
    Nekem tuti meggyőződésem, hogy az XP sikerének ez volt az egyik sarkalatos pontja (a másik még az adls net támogatás ami szintén a 98-on buherakényszer volt).
    Azért vannak még a mai napig is xp-s gépek, mert azóta sem történt olyan mértékű technológiai váltás, ami indokolttá tenné a nagyobb verzióra váltás - hangsúlyozom egy átlag felhasználó esetében. Ezért nyögvenyelősek az új rendszerek, mert igazából nincs rá felhasználói igény, a marketing meg mehet ezerrel, hogyan bizonyítsuk be hogy a 8 mi a túrótól lesz jobb mint a 7 vagy a Vista vagy az XP, amikor ugyanazokat a fáljokat, ugyanazokat a zenéket, videókat fogjuk rajta nézegetni, mint 10 évvel ezelőtt....

• modeart

tag

válasz DRB #16 üzenetére

Ezt inkább úgy kell érteni, hogy ha egy átlagos 4 tagú családról (és nem szegény családról beszélünk) akkor 7 évvel ezelőtt mindenkinek lehetett egy asztali gépe, 2-3 évvel ezelőtt elindult egy trend miszerint egy asztali gép elég egy háztartásban, a többi lehet notebook, majd netbook, most pedig már tablet is, így fajlagosan csökken a pc-k száma.
    Ezt magam is tapasztalom, pl. most nyáron az érettségizők egy része ajándékként már nem note vagy netbookot kért, hanem tabletet a szüleitől - miközben 10 évvel ezelőtt még az volt a kérés hogy legyen egy külön PC-je. Ja, emellett valóban van egy PC otthon, csakhogy netezésre, facebook-ozásra tökéletesen alkalmas a tablet is. Szóval én úgy tartom hogy komoly munkára valóban kell egy PC, de átlag felhasználónak már tökéletesen elég a tablet is

• modeart

tag

válasz Lirion #13 üzenetére

Akkor nézz nagyokat. :) Könyvelni és dolgozni fognak. Elsősorban ára és kis mérete miatt.
    Az volt már hogy a win8 tablet támogatja a vezetéknélküli billentyűzetet?
    Érdekes, mindig vannak ősemberek, akik megszoknak egy IT korszakot (normál desktop, nagy monitorral) és azt hiszik ezen kívül nincs más világ. Pedig de. Változnak az eszközök és a felhasználás módja is. Hidd el, nagyon szépen el fognak dolgozni tableten. 10 évvel ezelőtt például tuti azt mondtad volna, hogy az okostelefonnal mindent lehet csak telefonálni nem. És tudod mit? Igazad lett. VIszont a telefonálás maga szorul háttérbe más kommunikációs csatornákkal szemben, erre viszont nem gondolt az ember...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés