Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz
Donki Hóte #131 üzenetére
Én azért várnék még a temetéssel. Nem, nem vagyok fan, nekem Samsung okostelefonjaim voltak mindig, most is. Van egy céges Huawei-em, és ha mind ilyen lenne, akkor nem is lenne kár a kicsi sárgákért.
Továbbra is az a fő probléma, hogy egy a parókás kretén nem lobogtatja habzó szájjal a bizonyítékokat. Szerintem rohadtul nem a Huawei-ről szól ez az egész, ez kutyaközönséges faszméregetés, csak most nem atomrakétával, hanem gazdasági baszakodással. Mert ha nemzetbiztonságilag aggályos, sőt veszélyes a Huawei, akkor hogyan is merülhetne fel egyáltalán, hogy kereskedelmi egyezményben szóba kerüljön? Ha veszélyes, akkor tiltás és kész. Amerika pont nem az az ország, amelyik (nyilvánosság előtt) a nemzetbiztonságra nézve veszélyes elemekkel egyezkedik. Az van, hogy most Trumpnak van nagyobb zokni begyűrve az alsójába, de azért a kínaiakat sem félteném, lehet előrántanak egy méteres sárga kígyót, aztán Trump köpni-nyelni nem tud. Illetve azt de. -
Dilikutya
félisten
válasz
Donki Hóte #127 üzenetére
Azért a vis majorság erősen támadható, mármint az egész ügy. Mert ugye itt nem háború van, csak egy parókás hülye kitalálta, hogy a Huawei nem megbízható. Csak annyira, mint a többi kínai cég. Vagy amerikai. Ezzel így világszerte rengeteg vásárlót szívatnának meg, köztük amerikaiakat is. De ez nem fog bekövetkezni, ez csak egy kis izmozás, Tompika is tudja, hogy konkrét bizonyítékot ha nem mutat be, akkor be fog égni. De majd most úgyis lesz nagy tárgyalás, ott szépen ezt is el fogják intézni, ami persze annyira lesz csak látszat megoldás, amennyire ez az egész ügy kamu.
A Huawei úgyis megkerülhetetlen cég, a telefon csak egy dolog, de a mögöttes technika jó részét is ők szállítják, jelenleg is rengeteg hálózati eszközük üzemel.
Na meg nem csak Kirin és Qualcomm létezik, vehetnek elméletben a Samsungtól is. -
ronson
őstag
válasz
Donki Hóte #127 üzenetére
Mondjuk azt ne feledjük, hogy Magyarországon a vásárló a kereskedővel áll szerződésben. Tehát a kereskedőnek kártalanítania kell a vásárlót saját terhére is.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Donki Hóte #123 üzenetére
Csak Kínában elérhető cuccoknál egy szavad sem lehet, ha Kínába kell küldeni gariztatni. Egyelőre a Huawei-nél még ez a veszély nem fenyeget a mostani eszközökre, később, meg ha így lesz, mindenki el tudja dönteni, kell-e neki. Amúgy eddig is vettek az emberek Kínából telefont, ami onnan jött, és nem is Huawei kaliberűt, némi spórolásért sokan bevállalták azokat a szarokat is.
-
Cs1csó
titán
válasz
Donki Hóte #120 üzenetére
Igen, ha becsődöl, de nem fog, legrosszabb esetben csak Kínában lesz elérhető.
-
Udo
tag
válasz
Donki Hóte #106 üzenetére
És nekem van április eleje óta egy P30
-
Dilikutya
félisten
válasz
Donki Hóte #73 üzenetére
Mi az a linux/android/ios alapú táblázatkezelő?
De csak mert: van androidos MS Office, meg Windows-os LibreOffice. Utóbbi nyílt forrású. De amúgy van MS Office iOS-re és OSX-re is.
Egyébként oda-vissza nem tökéletesen kompatibilisek, egyébként a LibreOffice is elég nagy tudású szoftver, csak mivel mindent MS Office-szal csinálnak, így az tűnik rosszabbnak. Fordítva meg az MS Office lenne szar. A korrektúrákért és megjegyzésekért meg személy szerint a Microsoft-ot is nyakon verném, meg azt is aki használja.
-
válasz
Donki Hóte #75 üzenetére
Ha számítana, hogy mi az elterjedtebb, akkor nyilván az MS féle Office-t használnánk, de nálunk nem számít, mert nem akarunk MS Ofice-szal kompatibilisek lenni, mert csak házon belülre vannak a doksijaink.
Az ilyen felhasználásra teljesen jó."egészen addig, ameddig egy másik linux alapú Office pótlékkal hozzá nem nyúl valaki a dokumentumokhoz, mert akkor jön az összeomlás"
Ez nem igaz. Az Apache OpenOffice és a LibreOffice között még sosem volt kompatibilitási gondom.
E kettőn kívül más hasonló tudású (nyílt, linuxon is futó) irodai csomagról nem tudok. -
válasz
Donki Hóte #73 üzenetére
Én ezt fordítva is tapasztaltam már többször.
LibreOffice-szal létrehozott táblázat rengeteg képlettel, grafikonnal, szabállyal. MS Office-ban szerkesztve szétesett teljesen. Pedig nem ez a munkánk fő profilja, csak segédeszköz nálunk az irodai progi, tehát nem a legbonyolultabb dolgokat csináltuk.
Sőt, egy időben az MS Office Mac-es verziójával is hasonló gondjaink voltak, ezért váltottunk LibreOffice-ra.
A MacBook-ok adottak voltak, és ha azon nem tudunk 100%-ig kompatibilisek lenni a Windows-os Office-szal, akkor jó nekünk a LibreOffice-is, úgysem akarunk kifelé kompatibilisek lenni. -
Cs1csó
titán
válasz
Donki Hóte #56 üzenetére
Nem tudom pontosan milyen tiltás lesz de egy "notebook" az egy összelegózott eszköz, tehát az összeszerelés az amit a Huaweii végez maga a gép pl.: intel CPU, Kingston SSD, Nvidia GPU stb. ezeket építi egy gépbe össze a Huaweii aki eddig mint sok gyártó szerződött az MS-el és volt gondolom olyan notebook-ja amit előretelepített Windows-al lehetett kapni, más gyártó is csinál ilyet nekem is van egy 2007 nyári modell notim ami Vista-val árultak de van olyan, hogy Free Dos-szal azaz oprendszer nélkül árulják mert van akinek Reatil licence van és azt rakja rá vagy Linux-szal akarja használni és persze van aki ezen is spórolni és nem legális módon aktiválja a magának feltelepített oprendszert.
Ha szabványos alkatrészekkel van szerelve a notebook akkor simán felmegy rá egy Windows 10. A driver támogatás stb. az már esetleg kérdéses.
Amúgy MAC gépre is lehet telepíteni Windows-t hallottam már ilyet.
-
válasz
Donki Hóte #54 üzenetére
Nem hogy windows nem tud rá telepíteni, hanem processzort nem tud bele tenni normálisat...
-
Cs1csó
titán
válasz
Donki Hóte #54 üzenetére
FREE DOS-szal lesz árulva, ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen autót vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Medence topik
- PlayStation 1 / 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest