- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- iOS alkalmazások
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaveForce
veterán
válasz
szupermacs #101 üzenetére
Jo hat lehet itt elegedetlenkedni a forumon, mint mar korabban jeleztem, de ettol semmi nem valtozik, akit tenyleg ennyire zavar, annak hajra, minden szerkesztonek lehet irni privátban, meg van ra a mod...
-
szupermacs
veterán
válasz
RaveForce #99 üzenetére
Millió oldalon fent vannak az iOS cikkek, magyar oldalakon is. Simán át lehetne írni, ha akarnák, vagy egy kis kutatómunkát végezve akár saját, teljesen egyedi cikket fabrikálni.
Az meg, hogy az egész szerkesztőség droidos és csak emiatt vannak ilyen témájú cikkek, már ne haragudj, de bullshit. Biztos S8-cal rohangál mindenki.Nem értem az összefüggést a kijelentéseidben, miközben rávilágítottam egyre de le lettem szólva.
-
Swinegod
őstag
Nem kéne leszarni a Redmi széria Flagshipjét, igaz, Xiaomi?
-
RaveForce
veterán
válasz
szupermacs #98 üzenetére
Ugy gondolom, sehol nem irtam lustasagot..
-
RaveForce
veterán
Skacok. Ez egyebkent rem egyszerű sztori. Azert van minden kis vacak samsung hirrel is tele a mobilarena mert ezek nemzetkozileg is lejott cikkek. Amiket joreszt csak forditani kell plusz hozzatenni valami kommentart, linkelni elozo mobilarenas cikkeket. Egy uj verzio -kvazi- tesztet meg mint sajat szerzemenyt kell megirni, tesztelni mint egy telefont. Android van a szerkesztosegben, igy azt simán megcsináljak a sracok, viszont ha jol tudom egy iOS user sincs, igy ez nehezkesebb. Sztem kb ennyi a tortenet
-
Kasya
nagyúr
válasz
szupermacs #95 üzenetére
Szinten +1.
Korabban egesz szep cikk lett linkelve, amit ba rnem vagy iUser, elvezettel olvastam, hogy mi ujult. Nem is ertem, itt miert nem hoznak le ilyen hireket.A masik amit nem ertek, hogy miert kell leszolni valakit azert, mert hianyolja a "valtozatossagot" a hirek rovatban. Rengeteg toltelek hir van, amit megertek, de sokszor "kiturja" a lenyegesebb hireket.
-
szupermacs
veterán
+1. Én is hiányoltam egy pár soros cikket a 10.3 vagy 10.3.1-es frissítésről. Nem hiszem, hogy ennyire elhanyagolható.
Persze, utána olvastam máshol, másik magyar oldalon. Ha ez kell, akkor megteszi az ember. Nem kötelező ide járni és itt olvasni.De szeretjük ezt az oldalt, szeretnénk mindent innen megtudni, ami a mobilos világgal kapcsolatos és újdonság. Az meg gáz, hogy a Note 7-8 és Galaxy S7-8-ról minden nap kijön cikk, iOS frissítésről meg semmi.
(#90) DS39: S3 Neo KitKatet futtat, nem annyira régen jött egy biztonsági frissíts hozzá. Főverzióból nem kapott újat, de legalább a biztonságit ráküldték.
-
ribizly
veterán
Ez nem teljesen igaz amióta az oldal bevezette a fizetős "szolgáltatását". Onnantól ugyanis már lettek jogai is a felhasználóknak.
Egyébként ez az android verzió mizéria egyre csak romlik. Egyik gyártónak sem lesz ez jó egy idő után és ha állandóan vadászni kell az értelmes ideig támogatott, frissített telefonok után (pl most o+3, samsung s7, nexus6p/5x, ...) és ezek drágák, akkor az csak a konkurencia malmára hajtja a vizet.
-
DS39
nagyúr
és ha bétából nem lesz végleges os?
ha gyártó lennék, nem feccölnék időt arra, hogy béta os-re építek saját UI-t, és fejlesztek saját appokat.egyébiránt semmi szükség rá, hogy fél, háromnegyed évente új os-t adjanak ki, szerintem.
de ha ez az irányvonal lehetne tényleg win update szerű, ami gyártó független, és biztos vagyok benne, hogy a Google a sok telefonon futó szolgáltatásával el tudja dönteni szerver oldalon, hogy adott user készüléke, alkalmas-e az upgrade-re. -
pengwin
addikt
Vagy a gyártók örülnének, mint majom a farkának, hogy a felhasználó kénytelen 2 év után új telefont venni, és emellett a gyártók mutogathatnak a Google-re, mint a probléma forrására.
Szerintem ez sokkal valószínűbb lenne, mert nem generál plusz költséget és ez is kényszerítené a termékciklus-váltást. -
DS39
nagyúr
válasz
enginev3.0 #86 üzenetére
Mondjuk nem kellene így rohanniuk az új buildekkel. A gyártók nem tudják lekövetni.
Illetve winupdate megoldás kellene, a kompatibilis készülékekre települjön a frissítés, főleg a biztonsági.
-
kromatika
veterán
válasz
Dr. 444Hertz #85 üzenetére
Igen,igen.Ez elég fura.
-
enginev3.0
félisten
Más politikát kéne kitalálni a Google-nek
-
-
Nem vagyok felháborodva.Csak anno rosszul esett,hogy pusztán mert leírom egy topicban,hogy ez vagy az a telefon sokkal jobb szerintem tíltanak míg mások is ugyanezt csinálják szinte minden topicban mégsem tiltják őket.Nem hiszem hogy a netiketben a kettős mérce a mérvadó és követendő.
-
válasz
beyruth82 #74 üzenetére
Moderált topicban ha trollkodós a hangvétel, és ez nem tetszik az üzemeltetőnek, akkor azt csinálnak a felhasználóval, amit akarnak. Te is, én is, itt csak vendégek vagyunk, és ha olyasmit csinálunk, ami az üzemeltetőnek nem tetszik, akkor simán bannolhat akár végleg.
Ha neked ez újdonság, vagy fel vagy háborodva miatta, akkor az csak azt jelenti, hogy a netikett alapjaival sem vagy tisztában...
-
lolal
senior tag
Nem meglepő mivel a B kategóriás kínai gyártók és eggyes esetekben a HTC
, rendszeresen az eggyel vagy kettővel régebbi rendszert teszi a készülékeire.
-
DarkByte
addikt
Én már használnám. De az új Motorola - amit nevezhetnénk Lenorola-nak - belengette, hogy február elején elérhető lesz, aztán eltolták májusra a Play X-re.
-
Dominó85
addikt
Amennyiben úgy döntenék, erősíthetném a Nougat 5%-át, de az MM nekem tökéletesen megfelel. Stabil rendszert minek rúgjak fel, ha utána ki tudja jobb lesz-e vagy sem. Sok esetben az újabb droid csak rontott... Tisztelet szerencsére a sok kivételnek a kevés olyan gyártónál és telefonmodellnél, ahol még van frissítés/support.
-
kromatika
veterán
Nougat 5%?Nem is csoda,a gyártok hozzá állása miatt.Nem sietik el a z biztos.
-
válasz
KurtCobain #75 üzenetére
Nekem a Marshallom sose fog MM-ra frissülni...
-
-
RaveForce
veterán
"De végeztem az off-fal, a szerkesztők úgyse olvassák nagyon a topikokat, engem meg bannolni fognak. Azért írtam (szigorúan offban több topikba is, hátha valaki fentebb rájön a bakikra. Szélmalomharc."
Ha tenyleg ennyire zavar a dolog, hogy tobb topikban is offolsz vele, de igazabol tisztaban vagy vele, hogy a szerkesztok itt nem olvassak, ahogy irtad, miert nem dobtal rajuk egy privatot, mar akkor amikor eloszor felsejlett benned az elegedetlenseg? Valszeg mar reg kaptal is volna valaszt toluk.. -
perge666
veterán
Tényleg nem bántásból írom, de nem azért olvastam el a cikket meg a hozzászólásokat hogy az IOS-ról sajnálkozz, ennek itt nincs helye.
Most írjam le ide hogy a közelebbi boltban nem kaptam tökmagos kenyeret az imént, ezért el kellett mennem a következőbe ami majdcsak +500méter?
Hogy témába is vágjak, nekem 2015-ös A3-am van ami annó 4-el jött ki, amikor vettem újanon már 5-ös volt rajta, néhány hónapja megkaptuk a 6-ot.
Nekem a Lollipop és a Marshmallow is tökéletesen megfelel, a Nougatban már nem is reménykedek, de ha kiadnák, gondolkodás nélkül feltenném mint szerintem sokan mások, de sajnos ez nem rajtunk áll, ezért kicsit furcsállom ezt a cikket. -
Mr.Silkó
veterán
válasz
tibcsi0407 #62 üzenetére
Itt nem arról volt szó, hogy mennyire Apple közeli az oldal, csak objektív alapon szűrt híreket szeretek olvasni, minden témából, minden platformról. Ha derogál az iOS-ről cikkezni, miközben az android százalékos elosztásáról és számos androidos készülék legapróbb frissítéséről is megjelenik jópár hír a Mobilarénán, azt kicsit sem találom korrektnek. Ráadásul nem egy Tizen vagy BB szintű csoportot ignorálnak.
Számtalanszor vetődik fel a fórumokon, hogy mennyire beképzeltek az almások, miközben a droidot használók magukat atomfizikusnak állítják be, attól, hogy tudnak romolni például. De fordítva is utálom az epölös hittérítőket, mielőtt valaki a szememre vetné, hogy elvakult vagyok.
De végeztem az off-fal, a szerkesztők úgyse olvassák nagyon a topikokat, engem meg bannolni fognak. Azért írtam (szigorúan offban több topikba is, hátha valaki fentebb rájön a bakikra. Szélmalomharc.
-
törölt tag
válasz
mindthecrap #64 üzenetére
Az MM is 5%-on áll, nekem sem jött még meg a Huawei MediaPad M3 Premium verziójára a 7-es...
-
mindthecrap
aktív tag
Én is a felső öt százalékban vagyok jee 😀 Huawei P9. Eddig rendszer szinten nem volt hiba egy hét alatt, kamera is megbízhatóan fut, Facebook akad ki néha de az az applikacio amúgy is olyan amilyen...
-
tibcsi0407
félisten
Nyilván korrektebben is leírhatta volna, de igaza van. Ráadásul nem ez az első hír, ahol az iOS frissítéssel kapcsolatban kommentelsz.
El kell fogadnod, ez nem egy Apple-közeli hírportál. Vannak főverziós váltásról mindig bemutatók, de dem is fognak minden alverzóról cikkezni, mert minek?
Ezeket a híreket lehozzák, ahogy máshol is lehozza a média. -
szaszapi
őstag
KB ez olyan mint a munkahelyváltás, akik megszokták akár a rossz, keveset fizető munkahelyet, nem mernek váltani a bizonytalanért. Valahogy így van ez a telefonokkal is. Az én szüleim sem mernek nyitni a friss dologra, amikor kijön egy új windows, vagy program, apám a mai napig a 2003-as office-t használja, az újban nem találja a dolgait és csak idegbeteg lesz...
-
-
szaszapi
őstag
Az a helyzet hogy a legtöbb embert nem érdekli a frissítés. Nekik elég ha működik a készülék, tud telefonálni és sms-t írni. A legtöbb embert nem érdekli a sok applikáció, nem akar minden egyes percben posztolni magáról semmit. Sokan tudják hogy ott a frissítés , de inkább nem nyomnak rá, nehogy a megszokott dolgok elállítódjanak, vagy netán ne működjenek a frissítés után.
-
azbest
félisten
Az a baj az ilyen globális statisztikával, hogy semmi értelme, mert néhány elmaradottabb, nagyobb lélekszámú ország teljesen elviszi más irányba az átlagot.
Szóval ország szerinti lebontást kellene nézni, hiszen ritka, hogy a világ a célcsoport és nem 1-1 ország vagy régió. Nagyon durva különbségek vannak régiónként, van ahol egy gyártó dominál és az os-ból is a legfrissebbek. Más elmaradott régióban olyan, mint a hírbeli állás.ettől függetlenül a legtöbb dologra még a 4.1 is megteszi, régebbiekkel már lehetnek támogatási gondok, azokkal külön kellene foglalkozni általában, ami az újabb alkalmazásoknál felesleges.
-
Már ha...
1.: Nyitható / könnyen nyitható a Bootloader. Ami korántsem egyértelmű...
2.: Van hozzá megfelelő minőségű custom rom.Igen, egy flagshipnél / könnye nyitható telefonoknál (pl. Nexusok, Pixelek, Oneplus-ok, stb.) ez járható út. De mondjuk egy középkategóriás Sony vagy LG esetében?
-
Ezért is váltottam iPhone-ra.
-
attimanus
csendes tag
Szerintem aki KK-t használ szívesen frissítene, csak nem teheti meg. Köztük én is, 4.4.4 a gyári verzió és nem lehet frissíteni. Nem értem miért kell 100k+ért telefont venni, csak azért, hogy kapjak frissítést. Vicc.
Nem nagy tragédia végül is, elvagyok ezen, csak nem jön át, hogy mi ennek az oka.
-
törölt tag
Egy barátomnak van egy Nexus 7 2013 tabletje. Valamelyik nap mutatott nekem rajta valamit, és észrevettem hogy megjelent rajta egy olyan jelzés hogy telepíthető az Android 4.4.4. Ő azt mondta nekem h "ja az egy ideje már ott van de sosem foglalkoztam vele".
Szerintem az emberek egy nem elhanyagolható részét teljesen hidegen hagyja hogy van e frissítés vagy hogy milyen verziós az Android amit hasznàlnak. -
domerator
veterán
Hajrá Android!
-
janeszgol
félisten
válasz
TheBikerider #45 üzenetére
Eszembe se jutott ez a kontextus, de igaz. -
-
Keem1
veterán
"Már majdnem 5%-on a Nougat"
Ez inkább ciki, semmint erény."Kedves Gyártó!
Ezentúl a két évnél hamarabb kiadott készülékek csak akkor jelentkezhetnek be a Play-be és a többi rendszerbe, ha az aktuálisan elérhető legfrissebb rendszert futtatják. Mivel már márciusban kiadjuk a bétákat, rengeteg időtök van felkészülni a kiadásra, így nincs apelláta. Ez a felhasználók érdeke, tőletek pedig együttműködést várunk.
Köszönettel: Google Inc."Na lenne frissítés egy ilyen után...
-
Swinegod
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #42 üzenetére
V10-et meg V20-at se lehetett itthon venni, akinek ilyen kell, megoldja külföldről
-
-
kengyel
nagyúr
Ennek a számnak már többnek kellene lennie, de mint tudjuk, nem mi határozzuk meg.
-
-
petipetya
nagyúr
Ha nem lenne Lineage OS, akkor még ennyi sem lenne. Persze globális szinten nem olyan sok az a Google és OnePlus által elhanyagolt Nexus 4/5 és OnePlus One/X, amelyek tulajdonosainak a daily driver a LOS 14.1, de számít valamit.
-
Rodi 4.80
senior tag
Már S6-on is kint van kb. egy hónapja, de még a bő 3 éves Z2 tableten is. Lehet, hogy csak a felhasználó ilyen kis százaléka használ "felső kategóriás" eszközt? Mert gondolom a legtöbben csak letöltik a frissítést, ha már egyszer lehetőség van rá.
-
törölt tag
válasz
Rodi 4.80 #26 üzenetére
Ennél jóval kevesebbel is be lehet, lásd kisebbik kormánypárt.
Én egy-másfél hónapja használok Nougatot, alapvetően nincs nagy gondom vele, amit én használok, az működik rajta. A smart face (megbízható arc) leáll, ha megpróbálom beállítani rajta az arcom (amúgy nem használom, mert nem biztonságos), a többi megy. Persze ez gyártó-, típusfüggő is. Ahogy én észrevettem, a doze továbbfejlesztése ebből a telefonból (vernee thor) kimaradt.
Azt nem tudom, hogy az új rendszernek köszönhető-e általában, de az alkalmazások frissítése, telepítése jelentősen gyorsabb, mint Marshmallow alatt volt. -
tDr1v3r
veterán
Sajnalom hogy nem jut el tobb keszulekre, szamomra pont a Nougattol nott fel igazi, onmagaban is kivaloan hasznalhato (tehat nem kell egyedi felulet, kedves gyartok) rendszernek az Android.
Sajnos pont errol fogok visszamenni iOS-re, pedig csak a meret miatt teszem... marhara hianyozni fog, de amig nem lesz kisebb semi-flagship nem tudok mit tenni, mar 5" is ontokonszuras sokszor szamomra.
-
törölt tag
... és a Google a saját referencia készülékeinél is 18 hónap után leállítja a frissítést.
-
NandorHUN
addikt
Se telefonomra, se tabletemre nem jött még ki hivatalosan, pedig mindkettőre ígérték.
Ha ennyit tökölnek vele, nem csoda, hogy 5% áll. Nevetséges.
-
nicu71
addikt
egy Moto z play-el és egy Vernee Thor-al a családban részese vagyok az 5 % nak ,szuper
-
Burt1793
veterán
válasz
beyruth82 #23 üzenetére
Nem is furcsa, februárban engedték rá minden s7/s7 edge-ra a nougatot.
Nekem a tabletemen KK van, nincs vele semmi baj, olvasgatni jó, nincs is rajta app, még google play sem. Nem lassú, nem is tud semmit, csak nagyobb az s7-nél.
Itthon két MM-es, egy Lolli, egy KK és egy Nougat rendszerrel futó Samsung van. -
-
Rodi 4.80
senior tag
Ezzel "már majdnem" be lehet kerülni a Parlamentbe.
-
hemaka
nagyúr
Benne vagyok, hurrá.
-
5%.Nevetséges.
-
Ha csak a júzeren múlna a frissítés, hogy rákattint, vagy nem, akkor nem 5 % lenne. Én se dacból vagyok 5,1-en (Z1C).
-
shiftac
aktív tag
Nem tudom mennyire régi android használható még mindennapi dolgokra gond nélkül (gondolok itt az appokra pl.). A Nougat kevés valóban, de a Kitkat azért meglepett a maga 20%-ával. Lolli és mályvacukor még maradni fog egy darabig ilyen körüli százalékokon.
-
lenovomen
aktív tag
Nekem egyáltalán nem hiányzik az új rendszer.. Úgy veszem észre, hogy még nem kiforrott. Honor 8-as készülékemen futtattam, de elég sok akadást tapasztaltam. Lehet az alkalmazások optimalizálásának hiánya miatt. Kell egy kis idő, amíg az új rendszeren is hibátlanul fog futni minden.
-
janeszgol
félisten
Ja, bocsi.
Természetesen. Akkor is érdemelne, ha a kutya nem használná. Ez egy mobilos online újság, ha úgy tetszik. Kötelessége lenne ennek eleget is tenni. (Ahogy tesz is, mert rengeteg teszt van a MA-n. Olyan jó, hogy több száz telefon keresésénél >99%-ban találtam tesztet a MA-n. A Lumia 530-ról nincs például, de annak meg van fóruma. Viszont a híreknél is illene és egy iOS rendszerverzió frissítés az a kategória, amit illene. Ha nincs hozzá eszköz, akkor másoljanak cikket, nem szégyen az.) -
Mr.Silkó
veterán
válasz
vigyori78 #15 üzenetére
és janeszgol (#17)
Kicsit félreértettetek. Azért köszönöm, bár magam is tapasztalom az újdonságokat az 10.3-nál, de értékelem az infóitokat.
Inkább arra gondoltam fentebb, hogy ez is érdemelne egy hosszabb cikket Magyarország talán legnagyobb mobilos oldalán - attól függetlenül, hogy nekem és sok más iOS felhasználónak nem lesz újdonság; lehet mást is érdekelne, ha már az androiddal kapcsolatban is bőven jelennek meg az oldalon cikkek.
-
Csapoati
nagyúr
Nougat alatt pedig nincs is élet.
-
Mr.Silkó
veterán
Az androidról elég sok és részletes cikk kerül ki az oldalon (amivel nyilván nincs semmi baj, hiszen a többség azt használja, főleg az okostelefonok területén), viszont a korábban általam is jelzett 10.3-as iOS frissítésről még mindig nem jött ki itt anyag. Pedig bármennyire is szeretnek róla megfeledkezni a geekek, elég sokan használnak világszerte és itthon is iOS-es készülékeket.
(Amennyiben már készül a részletes ismertető a 10.3-ról, vegyétek tárgytalannak az írásom.)
-
slimshady
senior tag
Nem mostanában lesz a Nougat a csúcson...
-
vigyori78
őstag
Szívesen növelném a Nougat százalékát ( gondolom vannak még páran ), de sajnos a gyártók nem sietik el kiadni....
-
aprokaroka87
nagyúr
Igazábol ennek így semmi értelme.
-
Tomi_Ohl
veterán
Szóval ennyi lenne a Marshmallow csúcsa is, mert már az sem növekedett.
-
-
Ez nagyon gyászos gyerekek.
-
cezarlacrone
aktív tag
Hűha...
-
5% az harmatkevés...
Persze, mondom én KK-s meg Lollis telókkal a zsebemben -
Mr. Sword
tag
Azigen! Nő mint gomba az esőben.
Viccet félretéve, kíváncsi vagyok, hogy S8, G6, P10, és társai piacra kerülése után mennyit fog változni az aránya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- Goddess of Victory: Nikke
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest