Új hozzászólás Aktív témák
-
DonCosta
tag
Úgy látom sokan sokféle választ adtak rá. Nekem nincs ilyen jellegű barkácsoló vénám. Nálam egy Raspberry Pi 2 üzemel és médialejátszóként funkcionál a tévé mögött. Kodi (Openelec) fut rajta amire sok hasznos addon-t tudok pakolni pl: MovieShark
Amin most töröm a fejem az egy Multiroom audio rendszer kiépítése. Itt jól jön ha van beépített wifi, mert bárhol használható a lakásban/vagy azon kívül anélkül, hogy LAN kábelekkel kellene bajlódni.
Erre van is néhány leírás a neten:
https://www.hifiberry.com/build/guides/multiroom-audio-system-based-on-raspberry-pi-and-hifiberry/
http://www.instructables.com/id/Raspberry-Pi-Multi-Room-Audio-MobileTabletPC-Contr/Kíváncsi vagyok a cikkben szereplő RPi Zero W -vel hogy lehet ezt legolcsóbban megoldani (audio kimenet?) Ha ez egyszerűen megoldódik már nagyon aprópénzből kijön egy több szobára kiterjedő multiroom rendszer.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
A Raspik sok mindenre használhatóak, ismerkedni a mikropc-kel és képességeikkel, akár építhetsz egy vezérlőt lanon keresztüli használatra(plc helyett), vagy felügyeleti rendszert...a felhasználása elég tágkörűilletve a hekkerek kedvenc játékszere is
Ellenben egy orange pi erősebb jóval,így netezni, filmet nézni bőven jó, kisebb igényekkel kiválthat egy asztali pc-t,de komolyabb dolgokhoz az is kevés...
-
Béééla
őstag
Ott vannak a GPIO lábak és egy-két busz kivezetve, rákötsz pár szenzort, gombot és legtöbbször csak ökörködsz vele, de én például csináltam egész napos hő-logot a házról hogy milyen lassan hűlne ki (kíváncsi voltam a hőkapacitására).
Vagy teszel rá egy szervert, a mindenféle házi kütyüd (arduino kaliberűekre gondolok) meg ennek küldi el a mért dolgokat, és így csak egyszer kell megírni a netes GUI-t. -
Asztali gépet biztos nem.
Azonkívül , hogy mire használod már csak a képzelet szab határt.
Vezérlők, kamerák, számtalan kiegészítővel arra használod, amit kitalálsz, igazából csak utána kell olvasni, és lehet találni millió helyet , akár öntözőrendszerekhez is pl.
De tényleg sok a lehetőség
-
hallador
addikt
Átlag embernek semmire. Az aztali gépnek ez nagyon semmre nem elég. Még Linux-ra sem. Ezeket elsősorban developer board-oknak szánják, elsősorban olyan fejlesztőknek, akik csak bontogatják a szárnyaikat, illetve az elsődleges célcsoport a gyerekek, akik érdeklődnek az IT iránt.
Elsődleges felhasználási területe, hogy telepítenek rá egy valamilyen nem GUI-is linuxot, arra egy alkalmazás szervert, és webwn elérik. Nagyon kezdő programozóknak ez jó, mert nagyon olcsó hozzájutnak egy nagyon kis teljesítméyő alkalmazás szerverhez, ami sokmindenre nem jó, de alapprogramokat futtatni kiválló.
Másodlagos felhasználási területe, szintén nem átlagembereknek, hogy ilyen olyan eszközt hehhesztenek belőle, wifi hotspot, kamera, ilyen olyan vezérlő elem, de komoly dolgokat a SoC és a memória miatt nem nagyon tud végbevinni.
Az első olyan developer board, amit én nyugodt szívvel ajénlanék alapfeladatokra, az a Cubie termékekből a Cubietruck, vagy a Cubieboard 5. Azon van 2 GB ram, 2 vagy 8 magos soc attól függ melyik, meg natív Sata port. És még egy 2,5-es hdd is belefér a doozába. De ezt is csak annak, aki elfogadja az ilyen developer boardok korlátait...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ivqkzy-: 2. gépem
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bittorrent topik
- Milyen széket vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Linux kezdőknek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- GAMER PC - RYZEN 5 5500 / ASUS RTX 2060 / AORUS 16GB DDR4 / 512GB SSD / 500GB HDD
- HP Prodesk 600 G6 - i5-10500 3.1Ghz 6 mag 8GB DDR4, 256 NVME SSD, szép állapotú WIN11
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest