- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
Nagyon szuper, és akkor benne is van a válaszodban, ha van egy célzott project, amihez ez kell, akkor igen, de egy átlag embernek a pi inkább nyűg mint hasznos.
Aki meg csak annyit lát belőle, hogy a BéluskaBian márpedig fut XY boardon a Kodival meg a Transmissionnel és még sata is van rajta, meg erősebb proci.... hát istenem, őt is meg tudom érteni, csak ne vonja le belőle azt a következtetést hogy akkor mindenki hülye aki nem ilyet vesz hanem drágábban lassabb RBPI-t
Aki spórolni akar, az szerinted mit fog rajta futtatni? Csak kérdezem, ír rá egy oprendszert, kiegészíti, és forraszt hozzá még lábakat, mire majd ráheggeszt egy valamilyen hdd-t, és utána majd azzal szórakozik? Oh wait nem.. Hozzárak egy picit és vesz olyat, amibe default bele tud tenni egy 2,5"-os hdd-t, rá tud heggeszteni egy valamilyen Linuxot, és mint egy torrent, samba, ftp, apache szervernek használja fel, esetleg okostv-hez WiFi-n filmet néz. És hasonlók.
Nekem is van kettő Cubietruck-om, miért? Mert abba alaphelyzetben benne van minden ami nekem kell... A pi-ben meg nem. Ennyi. Otthonra igaz drágább mint a pi, de cserébe használhatóbb is.
Tehát otthonra a pi-vel nem fogsz spórolni, mert minden olcsóbb, mintha pi-ből kiépítenéd. Érted, ha van 7000-ért használható wifi router, akkor miért pi-ből építenéd ki? Vagy van WiFi kamera, ami készen van 30 000 -ért, akkor miért pi-vel szarakodnál? Csak kérdezem...
Én is voltam olyan állás interjún, ahol megkérdezték, hogy na ép amúgy pi-ből építettem már ap-t? Nem vazze, mert minek? De nem nagy cucc ...
Soha nem vennék fontos projekthez, vagy általános devboardnak RBPI-n kívül semmit, mert elég gyorsan az szokott lenni a vége, hogy ja hát ez meg az nem megy, mert a community RPI-ken dolgozik, és a kutyát nem érdekli, hogy a huszadik kínai erősebb/olcsóbb variáción is működjön minden jól.
Ha kifejezetten ipari felhasználásra kell, ahol fut egy oprendszer, és semmi másra nem használod, mint adatot továbbítasz vele, arra nyilván a pi a jó... De ahogy írod is:
Általánosítani viszont tényleg nem szabad, mert csak szívás a vége.
Pontosan a pi nagyon szép, nagyon szuper, nagyon kompatibilis, csak nem praktikus otthoni felhasználásra... Hát ez van.
------------
Ha viszont azt nézem amire gyártották eredetileg, a fejlesztés, programmer board, na arra a legjobb...
-
hallador
addikt
Átlag embernek semmire. Az aztali gépnek ez nagyon semmre nem elég. Még Linux-ra sem. Ezeket elsősorban developer board-oknak szánják, elsősorban olyan fejlesztőknek, akik csak bontogatják a szárnyaikat, illetve az elsődleges célcsoport a gyerekek, akik érdeklődnek az IT iránt.
Elsődleges felhasználási területe, hogy telepítenek rá egy valamilyen nem GUI-is linuxot, arra egy alkalmazás szervert, és webwn elérik. Nagyon kezdő programozóknak ez jó, mert nagyon olcsó hozzájutnak egy nagyon kis teljesítméyő alkalmazás szerverhez, ami sokmindenre nem jó, de alapprogramokat futtatni kiválló.
Másodlagos felhasználási területe, szintén nem átlagembereknek, hogy ilyen olyan eszközt hehhesztenek belőle, wifi hotspot, kamera, ilyen olyan vezérlő elem, de komoly dolgokat a SoC és a memória miatt nem nagyon tud végbevinni.
Az első olyan developer board, amit én nyugodt szívvel ajénlanék alapfeladatokra, az a Cubie termékekből a Cubietruck, vagy a Cubieboard 5. Azon van 2 GB ram, 2 vagy 8 magos soc attól függ melyik, meg natív Sata port. És még egy 2,5-es hdd is belefér a doozába. De ezt is csak annak, aki elfogadja az ilyen developer boardok korlátait...
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Motoros topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Linux kezdőknek
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Xbox Series X|S
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia / ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged