Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- iPhone topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
Wifi hotspotnak tökéletes lenne most nekem (vagyis egész pontosan a felső szintre is kellene egy wifi, mert ott már néha bizonytalan a lenti), viszont ennyiért már kapok egy szimpla routert, ami kb. csak 'bedug és megy'. Úgyhogy egyelőre még nem találtam ki mire tudnám használni, pedig már vettem volna mert a sima Pi megjelenése óta tetszik
főleg, hogy ahol februárig laktam ott öt percnyi sétára (se) volt a bolt, ahol egymás mellett voltak a polcon az arduinoval 
-
Másodlagos felhasználási területe, szintén nem átlagembereknek, hogy ilyen olyan eszközt hehhesztenek belőle, wifi hotspot, kamera, ilyen olyan vezérlő elem, de komoly dolgokat a SoC és a memória miatt nem nagyon tud végbevinni.
Kérdés hogy kinek mi a "komoly". Nem attól komoly pl. egy IoT project hogy nagy számítási kapacitás kell hozzá, meg 4TB sata hdd csatlakoztatási lehetőség a boardra. A PI-k nagyon sok esetben még overkill-ek is bizonyos feladatokra, amik egyáltalán nem komolytalanok és nem is egyszerűek.
Amúgy tényleg nehéz megfogalmazni laikusnak hogy mire jó, mert ugye egy csavarhúzó is mire jó...?
A tanulás része tiszta. E mellett én azt mondanám hogy elektronikával, robotikával, vezéréléssel, IoT-vel, vagy akár modellezéssel (RC járművek) foglalkozó hobbistáknak vagy profiknak biztosan van a fiókjában egy (vagy több) RPI.Én is rendeltem egyet az imént, ez a példány valószínűleg akvárium vezérlésben/monitoringban fog szolgálatot teljesíteni

Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen autót vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Jövedelem
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- További aktív témák...
- Mini ITX félkonfig - DH77DF / i7-3770T / 8GB DDR3 / 120GB SSD
- GAMER PC Ryzen 7 9850X3D, 32GB DDR5, RTX 500, 500GB + 1TB SSD
- HP Z2 G4 Workstation 500W táp - üresen - alaplap+ház+táp+CPU hűtő - ram, ssd és cpu nélkül - 2db van
- AKCIÓS/GARIS/ÚJ/HASZNÁLT/ Ryzen 7 5700/16GB DDR4/RX 6800 XT 16 GB/ 500 GB M.2 SSD/1 TB HDD
- FPSRaptor PC - i7-4790k / RX580 8GB / 16GB DDR3 / 1TB SSD
- Dell Core i5 - i7 - 8-10-11-12. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1i - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell XPS 15 9500 - 15,6" hibás kijelző, i7 10750H, 8GB RAM, Nvidia GTX 1650 Ti 4GB VGA
- 27% - Samsung S49CG954SU OLED Monitor! 5120x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
főleg, hogy ahol februárig laktam ott öt percnyi sétára (se) volt a bolt, ahol egymás mellett voltak a polcon az arduinoval