Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • prolad

  őstag

  válasz Segal #1 üzenetére

  Nagyon kellene már az órajelszabályozás lehetősége a telefonokba, vagy legalább megadható plafon. 10 éve is ment, amikor mindenki rootolta a telefonját, nem hiszem hogy bármi akadálya lenne. Persze egy halom figyelmeztetéssel a usernek, hogy csökkenhet vele a teljesítmény, darabos lesz a 4k videó, lassabbak a játékok, stb. Vagy akár lehessen alkalmazásonkénti profilokat megadni.

 • kalimist

  aktív tag

  válasz Segal #1 üzenetére

  A Dimensity 9000 feljebb van tekerve (3.05Ghz X1, 2.85Ghz A710) és mégis energiahatékonyabb. Az extra sebességet a magasabb órajel és a több cache jelenti a Gen 1-hez képest. A nagyobb cache-t (8MB vs 6MB sL3, 6MB vs 4MB SLC) vélhetően a TSMC magasabb tranzisztorsűrűsége tesz lehetővé. A méretesebb cache az energiahatékonyságra is kedvező hatással van hiszen kevesebbszer kell a többet fogyasztó memóriához nyúlni.

  #3 vicze1:

  Én még mindig elég szkeptikus vagyok ezzel az állítólagos váltással kapcsolatosan. Mi lesz majd jövőre a Gen 2-vel pédául az S23 szériában? Ha azt is a TSMC gyártja, az Exynos 2300-at pedig a Samsung akkor elég komoly különbség lenne a két SoC között ugyanabban a modellben. Nem tudom, hogy ilyen különbséggel milyen marketinggel tolná a Samsung az Exynossal szerelt modellt. Mindenesetre jó kis class action anyagnak tűnik ha ez lenne. :)
  Viszont ha mégis igaz a pletyka akkor a Gen1+ egy jó energiahatékonyságú SoC lesz de jövőre a Gen 2-vel (Samsung gyártás) visszalépnek kettőt?

Új hozzászólás Aktív témák