Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz janeszgol #39 üzenetére

A hasonlatot megfordítva használtad; szerintem a YT-nak több köze van a pottyantóshoz, mint az audio CD-nek / FLAC-nek.
    A gyerekkorom, mint pottyantós? Soha el nem cserélném a mai gyerekek / fiatalok ugyanezen időszakára. Még viccnek is rossz.

A baj ezzel a túl nagy kényelemmel szerintem a következő; az emberek igénye a színvonalra csökken, mondhatni meghasonlik, mert teljesen elárasztják őket a mindenféle, gyakran szűretlen tartalmak, amik ráadásul még karnyújtásnyinál is közelebb vannak. Gagyi játékok, gagyi zenék, gagyi videók. Nyilván nem csak ilyenek vannak, de a viszonyítási arány mérleghintája nagyon nem az igényes szórakoztatás felé billen.
    Egyrészt természetesnek veszik, ha valami egyszerűen tré módon szól, tré módon néz ki, az lesz a standard. Ócska streameket néznek Blu-ray / DVD helyett, hiába van nagyobb kijelzőjük, akkor is telefonon ülnek végig olyan filmeket, amik 100 %-ra megérdemelnék a nagy képátlót - így az élményfaktort mészárolják le, nem kicsit.
    Másrészről, ha valami tartalom a birtokukba kerül, jellemzően nem becsülik meg annyira, hiszen csak négy kattintás, nem? Nem fizettem érte (ha igen, azt is humorosnak találom; mármint digitális letöltésért fizetni, úgy, hogy semmi kézelfogható nincs a birtokomban, ennek tetejében pedig még az is megeshet, hogy netkapcsolat-függő az elérhetőség, még a vásárlás után is), nem volt kitartó vadászat, információmorzsák csipegetése, nem volt valóságos katarzis, amikor végre rátehettem a kezem.

Időközben elvesznek az álmok és teljesen demisztifikalizálódnak azok a(/z akár teljesen "egyszerű") a dolgok, amiknek inspirálólag és felemelőnek kellene hatniuk. Szerintem.

------------------------------------------------------------------------

(#40) kolopele: Szerintem érted te, hogy mit írtam.

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz erer1000 #33 üzenetére

Nem tudom, én 6 évesen is jobban szerettem, ha Szokol rádió helyett Hi-Fi szólt, a fadobozos Teslakkal - nem kell ehhez audiofilnek lenni.

Gondoltam, zenét akar hallgatni, nem "slágereket". ;] Amúgy meg igen, kap lemezt. Néha. Vagy szól és kapja FLAC-ban. Vagy válogat apuka orbitális mennyiségű audio fájljából és akkor biztos nem valami ostoba, tingli-tangli limonádé visszhangzik majd a fülében. ;] Egy (átlagos)10 éves gyereknek semmi keresnivalója az interneten imo.

A LAN-ról; testvérpárról volt szó. Nem hiszem, hogy a szülőkre sok egyeztetés vagy hurcolkodás várna. )

Nincs gyerekem. Férfiként viszonylag nehéz szülni, a tudomány állása meg még nem tart ott, hogy osztódással szaporodjak. )

Régen voltam abban a korban. Sajna. Az első gépem 8 évesen egy NES volt, 2,5 évvel később meg jött a PC egy 2nd hand 386DX40 / 4MB SIMM / 512KB Trident / 80 MB Conner / 14" analóg Supercom SVGA formájában.
    Szóval az internet létrejötte előtt, amikor megszületett, ill. akkor, amikor hazánkban a 9600 baudos betárcsázás igen nagy kiváltság - és anyagi teher - volt. Aztán midőn már valóban kellett egy telefon, akkor kezdett lassan beszivárogni az ISDN.

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz kolopele #25 üzenetére

Telefonon játék? : /

Nem tudom, nekem sikerült huszonévig offline is zenét hallgatni, 256 / 320 kbps, *.wav, FLAC. Vagy éppen közvetlenül kazettáról / bakelitről / CD-ről. :)) A YT hangminősége úgyis elég vacak, meg aztán, ha már YT-ozik, fog nézni mást is - és bár vannak nagyon jó videók mindenféle témában, rengeteg olyan is van, ami hosszútávon nem feltétlenül van pozitív hatással egy éppen bimbózó pszichére. Hacsak nem ülsz állandóan a közelében.

Tandem játékra ott a LAN vagy 2 playeres konzol - sokkal feelingesebb is, legalábbis szerintem.

#27 kolopele: Nekem az a kedvencem, amikor vagyunk mondjuk négyen, egy asztalnál ülünk, négyzetesen vagyok nagyobb kocka, mint a másik három együttvéve és mégis csak az én kezemben nem látod azt a nyomorult okostelefont - ha éppen nem telefonálok -, míg a többiek csőlátásban csak azt tuszkolják hányásig, vagy a szakadvány közösségi médiát vagy pedig valami fulligénytelen, gyökkettő játékot. Ahelyett, hogy szocializálódnánk. Egyszerűen gusztustalan és sajnos nem elszigetelt eset.

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz kolopele #22 üzenetére

Azt hiszem, elbeszélgetnék azzal a tanárral egy szülői értekezlet alkalmával. Elég szégyen, hogy már a pedagógusok is letudják ennyivel, miközben meg tizenévesek között lassan stigma lesz, ha nem vagy pszeudó-analfabéta.

PC az oké (net nélkül..), sőt, meg merném kockáztatni, hogy kell is. Nekem is volt 10 éves koromban (előtte meg NES), pedig az nem tegnap volt, meg nem is tegnapelőtt. Ellenben a 10 éves gyerekeknek minek okostelefon, ha nem vihetik az iskolába? Meg úgy en bloc minek..

• Synthwave

HÁZIGAZDA

Elég szomorú, hogy itt tartanak manapság a szülők - tisztelet a kivételnek. Foglalkozni kell a gyerekkel, nem egy képernyőre bízni a nevelést. Könyvek? Képregények? Igazi játékok? Homokozó? PC is lehet, csak netkapcsolat nékül..

Azt senki ne akarja nekem bemagyarázni, hogy egy 5-12 éves gyereknek valós szüksége van bármilyen okoseszközre.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés