- Mobil flották
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
janeszgol
félisten
válasz
Synthwave #31 üzenetére
Az első bekezdésednek kicsit olyan szaga van, hogy (illik szagos példát írnom): ha én az első 10 évemet pottyantós budin töltöttem, akkor másnak is ott kell 10 éves koráig, hogy meg tudja becsülni az angol vécét. De ne! Az régen volt, a ma meg ma van.
Annyit kell elérni a gyereknél, hogy bizalommal legyen a szülő iránt, ezáltal ha valami kellemetlen, netán veszélyes esemény történik, tudjon róla a szülő. Ez a legfontosabb, a többi csak ezután jön. (Amúgy én semmi furát nem látok abban, ha összejön egy gyerekhad és a telefonon lévő játékokkal szórakoznak. Az is lehet közösségi élmény és az is. Régen mi volt? - Jajj már megint régen! - Átmentünk haverhoz, ott volt a PC, egy valaki játszott a többi meg nézte és közben dumáltunk. Ezt úgy is meg lehet csinálni, ha mindenkinek kezében ott az okoseszköz.)erer1000: +1.
-
DigitXT
félisten
válasz
Synthwave #37 üzenetére
Egy (átlagos)10 éves gyereknek semmi keresnivalója az interneten imo.
Na igen. Abból is van gond, hogy ha már ott van, azt hiszi a véleménye fontos is...
Vagy ha már "névtelen", akkor mindenkinek (következmények nélkül) beugathat.
Nem volna hülyeség, ha a nethez vmi jogosítvány kellene, mint az autóvezetéshez.
Legjobb tudomásom szerint bizonyos oldalakon kiskorú nem is regisztrálhatna, de
azt simán kikerülik egy kamu születési dátummal, aztán mehet a menet. Érdekes. -
erer1000
őstag
válasz
Synthwave #31 üzenetére
többségnek még 18éves koráig is bőven elég a yt-ról mobil hangszóróval, vagy valami hordozható hangfallal minőség.
nagyon kis réteg audiofil csak.
ühüm, oké tegyük fel lehet offline zenét hallgatni. 10 éves gyerek honnan szerezze be?
minden új slágerért küldjön el téged lemezt venni, úgy hogy 1-2 havonta új slágerek vannak?vagy vegye fel kazira a rádióból amikor éppen az szól? kérlek, komolyan mondom... fejtsed ki bővebben, mert ez így nagyon önsanyargatóan hangzik..
lan tök jó, mi is sokszor összeültünk 4-6an hogy akkor egy aoe2 vagy cod lan vagy bármi, tényleg net se kellett olyankor.. csak ehhez gépet cipelni, ahhoz szülők, autóval furikázás. időpont egyeztetés hogy mindenki (szülőket is beleértve) ráérjen, nincs-e a vendéglátó családban valami olyan fontos dolog amiben + pár lurkó zavarna, stb
így pár havonta össze tudnak ülnivagy pedig pár havonta összeülnek, de amúgy az esős időben amikor amúgy se lehet mást csinálni, mint bent lenni, a házi is megírva, minden kész, felmennek netre, és ott multiznak gamerangeren át + teamspeak, és nem kell semmi egyeztetés, cipekedés, kellemetlenkedés szülőknél, vagy hasonló.
meg lanpartynak úgy van értelme ha sok órás maraton, stb.
de rengetegszer az embernek csak 1-2 óra kedve van. ekkor teljesen fölösleges lenne a hercehurca. net be, játszanak, net ki, meg a dolgárakérdés: van gyereked?
illetve hány éves vagy?csak hogy be tudjam lőni mikor voltál kb a szóban forgó korban
-
kolopele
nagyúr
válasz
Synthwave #31 üzenetére
Egy 10 éves gyereket még nem érdekel olyan szinten a zene hogy leüljön egy milliós cucc elé és végig hallgasson egy lemezt pazar minőségben. Egyébként figyelem őket mikor itthon vannak (meg én is), de lassan már ugye buli, haverok, fanta........Úgysem tudsz 100% - ban hatni rájuk a későbbiekben, örülhetsz ha 90% - ban sikerül
Amúgy meg azt én is ki nem állhatom pl. amikor jön egy ismerős egy évben egyszer-kétszer külföldről és beszélgetés közben is a telefont nyomkodja.
-
kolopele
nagyúr
-
erer1000
őstag
válasz
Synthwave #23 üzenetére
pc net nélkül? csak játékra mondjuk?
nálunk 2005 től van net. 8 éves voltam akkor, és miniclip-en vagy hol játékra használtam akkor még
kb 2007től használtam MSN-t. amikor azért ültünk le este a gép elé hogy MSN-en beszélgessünk, stb. miért baj ez?
volt egy windows 98 as laptopom, 166MHZ-es cpu val, éppen ment csak, de MSN ment vele. este titokban 10-11ig simán ment a dumálás.hátrány? 9 óra helyett 8óra alvás
előny? szociális élet , baráti kapcsolatok erősítése
megérte így 11 évvel később vissza tekintve? -igen
van sok minden, amit a tanár se tud, és nem rendezi le hogy elkezd kamuzni valamit, vagy lecseszi a gyereket hogy kuss, ülj le, hanem felvállalja hogy "nem tudom, otthon nézzétek meg neten"
én pl végig kíváncsi természet voltam, vagyok, és sokszor volt hogy olyat kérdeztem órán, amire nem tudta a választ, és én is kaptam ilyen választ, hogy nem tudom, nézd meg neten.
mit tegyen ilyenkor a tanár?
-
kolopele
nagyúr
válasz
Synthwave #21 üzenetére
Szerintem neked nincs gyereked, ezért nem vagy tisztában azzal hogy ma már a tanár is sokszor csak annyit mondd hogy keressétek meg a neten.............Nem sok idő kell már és a könyvek is digitális formában lesznek csak elérhetőek. Ebbe az irányba megyünk, lehet ezt szeretni vagy sem. Az én gyerekeimnek is van mindenük, tablet, számítógép, okostelefon, de ez nem egyenlő azzal hogy nincs velük foglalkozva. Mondjuk az is igaz hogy nem is vihetik magukkal az iskolába egyiket sem, otthon meg olyan hogy Facebook ismeretlen a számukra, és az is marad amíg csak meg tudom oldani (10 évesek).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vírusirtó topic
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Futás, futópályák
- Mobil flották
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Fogyjunk le!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged