Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kelly416

veterán

válasz RedIris #82 üzenetére

Nézd. Nekem amikor bekerültem a melóhelyemre nyitnom kellett számlát. Nem volt még opció. Kerestem egy bankot, ahol ingyenes a számlavezetés, ingyenes a netbank, ingyenes az utalás. Amit csak lehetett, e-szálmásan kértem, a NAV van meg a polgármesteri, amit most is csekken fizetek (házvásárlás utáni illeték, meg kértem egy évre havi részletre, mert amúgy iszonyat sok lett volna egyben az én zsebemnek), és ha az lejár, akkor már csak a polgármesteri marad, mert velük nem tudtam megbeszélni semmit, túl öregek ülnek ott bent.
    Tehát gyakorlatilag ingyenes a csekkfizetésem mindenestől. Még jó, hogy ezt választom.

Akinek meg van lehetősége KP-ban kérni és jobban is szereti azt, az meg had maradjon meg úgy. Minek ezen vitatkozni?

Engem már akartak kirabolni nappal utcán, azóta nem szeretek pár ezresnél többet magamnál tartani...

• Vodar

senior tag

válasz RedIris #82 üzenetére

30-40 ezres költségeit? Nem akarok személyeskedni, de látszik, hogy nagyon el vagy tájolva.

Tehát azok közé tartozol, akik várják a Postás Urat, talán direkt előbb is felkelnek, hogy nehogy lekéssék. Vagy ha nem Postás Urat vársz, akkor bemész a postára, ott vársz egy csomót, hogy a Postás Asszony odaadja a kezedbe a régi, jól megszokott készpénzt, mert az a biztos, nem bízol te ezekben a modern bankokban, a készpénz viszont megfogható.

Ezután fogod a kis kupac sárga csekkedet és a régi jól megszokott módon a Postás Asszony segítségével befizeted, alaposan ellenőrzöd, hogy biztosan mindegyiket befizetted-e, ha nem vagy biztos valamiben, vissza is kérdezel a Postás Asszonynál, hiszen Ő az aki ért hozzá. A bizonylatokat jól elteszed egy külön mappába a Számlás Fiókod mélyére, mert mi van akkor, hogyha a Főnök Úr a közműnél egyszer még leellenőrzi, hogy biztosan befizetted-e a számláidat?!

Ezután hazamész, de útközben betérsz a közértbe venni Ráma margarint, parizert és zsemlét. Otthon elfogyasztod, közben megnézed a Híradót, majd a Barátok Köztöt a jó öreg televízió készülékeden, a tetején a kis horgolt terítővel és a műszegfű csokorral. Lefekvés előtt még egyszer ellenőrzöd a befizetett sárga csekkek bizonylatát.

Én ehhez képest, amikor esedékes a számlák fizetése és megjött a bérem, akkor kattintok néhányat a mobilomon, amíg megyek a buszmegállóba és rendezem a számláimat.

Új hozzászólás Aktív témák