Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz kingi #115 üzenetére

naív vagy :B

Név, anyja neve, szemig szám, lakcím, bankszámlaszám... azért ezek nem olyan ártatlan adatok.
    Neptunp belülről nem ismerem, egyik hallgató írta, hogy belső számla is van és arról kell "továbbutalni" a rendszerben pl a kolidíjat is. Nem tudom, hogy külön védené-e még valami.

A szándék magában nem elég a károkozáshoz, ha ezüst tálcán nyújtják az adatokat, akkor viszont van aki kap utána, az hogy kitették felelőtlenül a netre ezeket pont ilyen.
    A minimum kellemetlenség az, hogy 1700 vagy 6000 élő email címet megszereztek a spammerek.

Más kellemetlenség pl: megrendelhetnek a nevében szokgáltatásokat, termékeket. (még ha ki is fizetik a számlát a megrendelők, de jogilag azt rángatják akinek a nevén fut - pl domainregisztráció)

A pontos adatok birtokában akár hamis iratokat is gyárthatnak, amivel már a bankban is bármit megtehetnek. (persze, pont veled nem fog megtörténni... fő az optimizmus)

• azbest

félisten

válasz dajkopali #102 üzenetére

(Különösen, hogy az érintett rendszergazda, aki személy szerint elkövette a hibát, a forrásnak számító blogban a következőket írta: "Ezt elkúrtam. Nem kicsit. Nagyon.")

Légy figyelmesebb, ez egy idióta játszadozása volt, aki több névvel is felregisztrált és saját magával elbeszélgetett. Amolyan homáros értelmiség. A kommentek tartalmából eléggé látszik, hogy melyik az ami csak idióta vicc.

Egyébként tényleg nagyon sokat elárul az érintettek és az egyetem hozzáállása is a dologról. Sokan nem is sejtik, hogy milyen visszaéléseket lehet véghezvinni néhány adattal. Tv ügyvédes riportban volt szó a közelmúltban olyan esetekről, amikor más nevében indítottak kamu cégeket. Egyébként, ahogy írták a blog kommentben, a neptunos rendszerben is van valami virtuális bank rész, ahonnan a fenn lévő pénzt simán ki tudják utaltatni, ha hozzáférnek... a számlanyitáshoz még adatokat sem kell keresgélni, csak kiválasztanak egy embert a listáról.

Új hozzászólás Aktív témák