- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem nyílnak a Foldok?
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
Most olvastam, lazán kapcsolódik: Microsoft Security Bulletin MS08-073 - Critical
Namost ami hirtelen érdekesnek tűnt benne az az, hogy az IE7-re vonatkozó biztonsági probléma vista esetében is kritikus besorolást kapott. Ezek szerint a sandbox azellen nem véd.
Mivel egy befoltozott lukról van itt szó, egyáltalán nem felróni akarom ezt bárakárkinek, viszont elgondolkodtató, hogy akkor a további lehetséges biztonsági problémák esetében a sandbox távolról sem tökéletes megoldás. -
moonman
titán
vírusnak, hívják, mercsak, de nem vírus. gondolom a malware szó nem olyan ilyesztő a népnek, mint a virus. szintén a korábbi Wikipedia cikkből:
"A computer virus is a computer program that can copy itself and infect a computer without permission or knowledge of the user. The term "virus" is also commonly used, albeit erroneously, to refer to many different types of malware and adware programs."
-
moonman
titán
épp, hogy jól van megírva. nem az activex-től védi a rendszert, hanem az adminjogokkal összevissza telepítő butauser activex-eitől. a SkyDrive-os drag&drop plugin nyilván gond nélkül megbízhatóan futhatna full jogosultsággal, nem akar rosszat. de nem csak ilyen van. érti?
-
moonman
titán
rendesen meg van írva, mint említettem ötször rákérdez, mikor telepíted, ha nincs digitálisan aláírva, még futtatás előtt is rákérdez minden alkalommal, az IE fülek külön processzben futnak, az egész low integrity-ben van védett módban... ennél betonbiztosabb már nehezen lehetne.
-
moonman
titán
"egy csomó idegen program core rendszerállományokat csereberél ész nélkül."
ezt mondjuk a csomó idegen programozónak kéne elmagyarázni. amúgy az ezekkel a brutálhüje programokkal való kényszerű kompatibilitás okán találták ki a sandbox-ot (virtualizált registry-ágak és rendszermappák). teljesen jól bevált. idővel majd elfelejthető lesz.
workaround: mégis mi lenne jobb megoldás a böngésző izolálásánál? tudom, szűntessük meg az ActiveX-et. és az összes velejáró kényelmi szolgáltatást.
-
sghc_toma
senior tag
Ha az excel bugos, akkor bugos az outlook is, pedig lehet, hogy önmagában az outlook nem bugos.
nem igazán látom ezt problémának.. ha az excel bugos, akkor tökmindegy, hogy ő most egy külön process, vagy az outlook-on belül fut..az a worm ígyis-úgyis le fog futni, és neki aztán tökmindegy, hogy milyen process-ből..
de mondok mást: ha az openssl.so-ban van egy bug, akkor minden azt használó progi bugos.. ez ugyanaz, mint az excel-outlook dolog...A 3.11-es windows és valamilyen szinten a 2k legnagyobb disznósága az volt, hogy ők nem oldották meg ezt, ha valaki le akart cserélni egy dll-t, puff, lecserélte.
ha jól emlékszem, Windows 2000-től van Windows File Protection, ami ezt hivatott kiküszöbölni.. szóval nem az uac-cal kezdődött.. persze ettől még igaz, hogy ezt lehetett volna jól csinálni a kezdetektől.. -
moonman
titán
az Outlook-os xls nézőke csak nézőke, ott se makró se semmi nem fut, cellákból is csak copy-zni tudsz. szóval olyan nagyon nem borítja meg. amúgymeg az Office az egy csomag, miért ne működhetne együtt két komponens?
"Ezt a tervezési hibát akarja most az ms véres verítékkel kitakarítani végre az uac-cal."
hát ezt biztos nem, ez ugyanis évszázadok óta nem így van. rendszerkomponenseket nem cserélgetünk, ott a winsxs, tessék kivenni a kosárból, ami kell.
-
moonman
titán
Firefox szerintem Windows alatt sem ránt maga alá semmit. az viszont kényelmes, hogy Outlook-ban van doc/xls/pdf/akármi előnézet, hogy az intézőben tudok dokumentumot és mp3-at tag-elni, hogy a Media Player-ből tudok webböngészni (windowsmedia.com - rádiótallózó, album adatbázis, stb.)
igen, teljesen más a felépítés, az egyik egy core OS csomagokkal, a másik pedig egy komplett szoftverplatform soksok beépített kellékkel. ettől még egyik sem lesz jobb a másiknál, csak más.
-
sghc_toma
senior tag
összeintegráltásghoz:
fel lehet fogni úgy is a dolgot, ahogy Te teszed: azaz X programot összeintegrálnak Y-nal.. fel lehet viszont fogni úgy is, hogy ha X és Y programnak szüksége van ugyanazon szolgáltatásokra, akkor azokat persze, hogy belepakolom egy DLL-be, oszt használja mind a kettő azt.. szerintem ebben nincs semmi rossz.. -
moonman
titán
középsuli, koleszba sose jártam.
ez a kilencvenes évek elején-közepén volt, akkor még nem volt ilyen mindennapos a számítástechnika, nem volt mindenkinek három pc-je, "vírusokkal" sem kellett küzdeni annyit. akkorról egy dolog rémlik halványan, hogy baszott lassú volt szerencsétlen, pedig viszonylag korszerű gépeket használtunk. egyetlen teremben volt egy HP Kayak szerver, amin NT futott - igaz, hogy a gép is bika volt, de fényévekkel gördülékenyebb volt a cucc (pl. CD-t csak azon írtunk)
vannak bosszantó fasságai a Windows-nak is, nem is kevés (én aztán tudom, amennyit foglalkozom vele, meg feedbackelek), de a Linux-szal sem volt arányaiban kevesebb problémánk. nem hiszem, hogy ezzel valami eretnek dolgot állítanék, egyik sem tökéletes és soha nem is lesz az. az bassza a csőröm, hogy a Linuxosok eredendően nagyképűen állnak hozzá (romhalmaz suzuki), mintha ők nem ugyanazt a szart túrnák, csak zászló helyett pingvin logóval...
egyébként poén, hogy eredetileg Mac-ről szól a topic, úgy tűnik, mintha nem is Windows-os, Linuxos és Mac-userek lennének, hanem Windows-osok és Windows-utálók. kíváncsi vagyok, vajon a Linuxosok mit szólnak a Mac-hez és viszont. vagy a közös ellenség barátságot szül?
-
moonman
titán
majd ha az überbiztonságos Linux lesz 90%-on a romhalmaz helyett, beszélgethetünk. addig röhögök tovább a folyamatos önigazoláson, hogy depedigmilyenjókvagyunk... lehet, hogy kurvanehéz hozzáférni, de ugyanolyan kínkeserves használni is. amíg a programozók nem a usereknek csinálják a Linuxot, hanem saját maguknak, esélytelenek.
-
moonman
titán
tudom, hogy ez a vesszőparipád, de az egyes gépek uptime-ja marhára nem fontos. service uptime-ot kell nézni, abban pedig a Windows teljesen egyenrangú bármely alternatívával. a telefonközpontunk XP-jét egyébként szerintem még sose indítottuk újra, lehet már megy két éve...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- XPEnology
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest