Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBOTER
addikt
Én a 12XP-t használtam, azért ha annak a keresőjének, fénymérőjének "szolgáltatási színvonalát" veszem alapul, akkor nehezen passzol mellé az üzemanyagszínt-mérő pálca.
A Zenit nyugati szemmel nézve tömegcikk volt, de a Szovjetunión vagy a KGST országokon belül baromira nem a trabant megfelelője. Volt több szovjet márka, ami valóban az "eléhető" kategóriába tartozott, egy tükörreflexes/cserélhető objektíves gép már a működési elvéből adódóan sem ezt képviselte.
Ez egy nagyon-nagyon rossz hasonlat.
-
.mf
veterán
Tsókolom, kétballábbal tetszett kelni, vagy sok volt a humorgátló tabletta?
Abban igazad van, hogy nekem nem volt és nem is használtam Zenitet (nekünk egy nyugatról behozott Minoltánk volt), de láttam, és szerintem eléggé beleillett a szovjet filozófiába: még ha gyengébb technikai megoldásokkal is, de egy széles rétegeknek elérhető olcsó népautót/-kamerát tömeggyártani, konzisztens és magas minőség helyett mennyiségre és árra koncentrálva (n.b.: most a Zenit vázról van szó, nem a rendszerről, amit elsősorban a Leica- és Zeiss-másolat objektívek emeltek fel). Nehéz vele azokat a fogalmakat asszociálni, mint amit egy luxusmárkával, mert gyakorlatilag pont az ellenkezője volt. Ez így eléggé kutyából szalonna, fából vaskarika, a Zenitet luxusnak beállítani.
-
törölt tag
Zenit mint luxusmarka?

Az 6 evtized, hogy jott ki 2004-ota?
-
hemaka
nagyúr
Most nagyon megy a retro láz, bár kicsit hamarabb is kapcsolhattak volna.
-
.mf
veterán
Amikor ezt a hírt először láttam, elgondolkoztam, mi lehet a következő, talán luxuskategóriába nevező Trabant (ja nem, az keletnémet, akkor inkább Zaporozsec vagy Moszkvics, esetleg Lada)?
-
yolan
őstag
ha összejön hátha felmennek a régi vázak ára
A Rostoc kezében van a krasnogorski optika üzem -
anaqer
veterán
Na, ez a mai nap messze legkönnyebb kérdése - nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Eladó Samsung A12 4/64GB / 12 hó jótállás / ÚJ KIJELZŐ
- Apple Mac Studio M2 Ultra 24 magos CPU, 60 magos GPU, 64GB RAM, 1024GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest