- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
Csodálkozok, hogy az Intel meg az AMD nem lát fantáziát a mobiltelfonokba szánt chipekben.
-
vicze
félisten
Nincs megkötés, ezért is írtam, hogy a tablet verzió C-A9 a teló meg C-A15. Mivel az alap ugyan az 1-1-ben ezért nyilván megy a WP8 is C-A9-en, csak éppen nincs olyan GPU-s SoC, ami DX támogatással rendelkezik, azaz van a Adreno 225, a GeForce meg a elvileg a PowerVR 544-től felfelé jöhet szóba, a kisebbek túl gyengék lennének, a másik kettőhöz képest. Tehát ezekkel szerelt SoC-okból lehet elvileg válogatni. Telóba nem tudom miért nem akartak Tegra3-at ezt MS-t kéne megkérdezni, de mindenesetre nem lesz. OMAP4-en fut a WinRT ez biztos, még sincs termék belőle. Lehet hogy telóra ugyan úgy ahogy WP7 esetén platformot szeretne csinálni, ami szerintem logikus és jó lépés lenne, a fejlesztők dolgát megkönnyítené, főleg a natív kód miatt, szóval A9-et tudja, de személy szerint nem hiszem hogy WP8-ból lesz A9-es teló.
A WP8 bejelentésen csak Qualcomm volt mint HW partner megjelölve senki más, innentől tényleg minden más puszta spekuláció és nem kiszámítható. -
tjb007
nagyúr
Ez mind jó kérdés de válaszokat még nem tudom egyikre sem.
A Rockchip csak egy pletyka alapján jött a képbe, hogy a 32 -és sorozaton kívül mit terveznek még nem tudom, az viszont biztos, hogy licencmegállapodásuk az ARM -mel csak a Cortex-A9 -re és a Mali-400 -ra szól, másra nem.
Esélyesebb lehet viszont a MediaTek, nekik van élő licencmegállapodásuk a Imagination -nel de, hogy mikor fogják beélesíteni az még kérdés mivel a 28nm -en készülő új, jövő év elején érkező chipekben is még csak az SGX544 lesz.
Reálisan nézve a dolgokat egyelőre az ST-Ericsson az aki a "kicsik" közül betörhet a WP8 -as telefonok világába.A CA9 -et meg nem értem. Van valamiféle kikötés, hogy a CA15 a minimum ami a telefonokba kerülhet ? Ha van akkor a Huawei K3v2 ki is esett mivel az is Cortex-A9 magos.
Nagyon kusza még minden a WP8 körül.
-
vicze
félisten
Hát ST-Ericsson ugye Nova A9600-el szállhat be talán jövő év közepén(???).
A Rockchip-ben meg mikor lesz DX-et támogató GPU? Mert hogy még a 32xx-ben se lesz olyan, arrol nem is beszélve hogy A9-es még az is, van már infó az utániról? Illetve abból a pár partnerből ki gyártana egyáltalán olyannal telót. Huawei-nek akkor már ott a saját SoC-ja, ahogy a többieknek is.
Persze ha az MS még most se tudja, hogy egyáltalán mi a fenét akar, akkor lehet kuszálni...
WP8 -> C-A15
WinRT -> C-A9 (Tegra3) ????
A gazdasági okokat értem a fenti dolgok mögött csak a konzekvens termékeket nem. Egy GPU-ban gyenge tablet nem érem miért jó...DemonDani: NovaThor U8500 nem támogatja a DX-et (azaz a Mali 400), kiesett...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egérpad topik
- Napelem
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Filmvilág
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10S 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Mi 10T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 G1: i5-10G I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest