- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Új hozzászólás Aktív témák
-
SuperMario
tag
válasz
danikollar #51 üzenetére
Inkább a 720, meg a 820 miatt. Meg belépőszintű készülékbe még ne is legyen HD szerintem.
-
danikollar
őstag
Tetszik ez a teló, de az én szememet is szúrja az a felbontás. Gondolom a Lumia 729 miatt nem tettek bele HD-t.
-
MR007RM
addikt
Azt mondod nem volt megírva a történet előre, és csak pár hónap huzavona után jött a bejelentés a teljes váltásról? Ez így nagyon nem logikus. Csak az olvasott emlékeimből élek, sajnos nem tudok linkelgetni.
Sőt mivel semmi sem történik azonnal, szerintem már 2010 elején megvolt a következő év előkészítése, mint ahogy az szokott lenni egy előrelátó cég esetén. És jött a takarító.
-
MR007RM
addikt
"alapvetően nem érintő felületre lett kitalálva"
Ezt már annyiszor olvastam valakitől, de szerintem agy akkora baromság ráadásul egy teljesen értelmetlen kijelentés. Minden olyan ahogy megírják, elkészítik. Gondolom a Nokiánál voltál vezetőprogramozó és ismered a symbiant mint az abc-t, mert akkor még érteném valahogy. A telóm/N8/ érintőérzékelése meg hibátlan és kapacitív fajta.
Minden cég tarsolyában vannak olyan fejlesztések amik nem publikusak, olyan amit visszatart valamilyen okból, ezért is lehetett olyan nagy ugrást érezni symbian és meego terén pl kijelzőileg. De ez már a múlté.
Mivel a meego nem kapott lehetőséget bizonyítani nálam, ezért is jövök a symbivel, amit én teljesen korrektnek éreztem mindig.
-
Wa2x_
veterán
Nekem nem jön be ez a ház...
-
Ricardo
titán
"Mégis mit akarsz ellenbizonyítani vagy mi?"
Semmit. Állítottál valamit, ami szeintem kicsit vicces. Az oka szinte mindegy. Támogatná, meg ilyen vagy olyan lenne ha fejlesztik, és nem állnak le vele? Persze. A WP sem lenne ilyen korlátokkal teli ha úgy szeretnék? Persze. Akkor miről is beszélünk?
Véleményem szerint a Symbian önmagában mindenképpen kevés lett volna előbb utóbb, mivel alapvetően nem érintő felületre lett kitalálva. Átalakították reszelgették, de nem lett az igazi.
A Meego, már más történet. Én abban láttam volna lehetőséget. -
MR007RM
addikt
Mégis mit akarsz ellenbizonyítani vagy mi? Évek óta leálltak minden fejlesztéssel. Most 2013-at írunk. Az új vezérkar már tudta mit akar, és mindent leállított fejlesztésileg, csak a meglévőt pofozgatta időhúzásként. Nem gondolod hogy 1, 2 vagy 3 év hatalmas idő technikai fronton? És a 808 még most is tud olyat amit a WP nem. Van amiben le van és volt maradva, főleg mert úgy akarták, és volt amiben meg elöl járt. Megvan még az N8-am is lényegében csak kijelző fenfelbontásban és processzorban maradt csak alul technikai fronton akkoriban, ha nem vesszük a funkcionalitása részleteit, míg a választott oprendszer mindenben. Nem volt ám olyan pici a Nokia plusz neve is kiemelte mire ráharaptak.
A WP baromira lassan fejlődik,- pedig qurva sokan dolgoznak rajta - és ez meg is látszik az eladásokban. Egyszerűen rossz lóra tettek ennyi.
-
Mateosz
aktív tag
Lesz egy pár (jó sok) kihívója. Nem tudom, hogy mi szól mellette ilyen áron..
-
Ricardo
titán
"A Symbian már rég támogatná a Full HD-t a 4 magos proci mellett és a több és a többi."
Ugye csak viccelsz? Milyen felbontással jöttek az Érintős symbian készülékek? Amikor leváltották, már régen nem volt piacvzető technikai fronton, sőt, követni sem tudta bizonyos dolgokban. 808 például kezeli a nagy képeket a kijelző felbontása viszont elmarad a konkurencia termékeitől.
-
fojuzer
aktív tag
Hm_hm Tesssék,világosan,kifejteni.leirni.Milyen szoftvert,s hogyan futtatt:Mert ezen Win =.5 lenne a Max.Hazánkban fenti tipus nincs is,vagy ez modositott,,Akkor ahozvan a használhatoság,és a rajta futogato akaármi??!! Na ennyit eröl a gyenge cikkecske értelméröl!
-
tjb007
nagyúr
válasz
#32839680 #30 üzenetére
Nem egészen ez a legolcsóbb tétel, az viszont igaz, hogy nem is ez kerül a legtöbbe (mondjuk most épp árat emelnek a gyártók).
Valahol meg kell húzni a határt, mivel elég kötött a platform. Van három darab támogatott kijelzőfelbontás, meg három darab SoC, amikből a gyártóknak (a platformhoz mérten) kell csinálnia közép- és felsőkategóriás modelleket. Ezt egyelőre csak így tudják megoldani, de szerencsére a GDR3-as frissítéssel ez változni fog.(#32) blade zte
"Tulajdonképpen szerintem ez csak egy védelem, nehogy egy hacker egyszer csak kiadjon egy programot, amitöl mindent futtathatsz, amit a "nagyok"."
Ezt már megoldották, és még csak program sem kellett hozzá. Egy egyszerű proxy szerveres trükk az egész: [link]
-
blade zte
őstag
válasz
#32839680 #30 üzenetére
Ez azért van így, mert amúgy nem tudnának okot találni a drágább készülékeikre. Egyszerüen nem tudják máshogy megoldani, gondolom a gyengébb proci meg már valahol akasztaná a gépezetet. Ez csak egy szemét 4 dolcsis húzás, hogy nehogy véletlenül is tovább használd, minthogy ök csödbe menjenek, avagy középkategóriában csak félkész érzésed legyen, és ne teljes. Wp8-at már így is nehéz behozni az alsókategóriába, ahhoz még kell 1-2 év, vagy kínai "invázió".
Tulajdonképpen szerintem ez csak egy védelem, nehogy egy hacker egyszer csak kiadjon egy programot, amitöl mindent futtathatsz, amit a "nagyok".
-
Pirosász
aktív tag
válasz
#32839680 #30 üzenetére
Ha az S4 mini tesztnél megnézed,Bog kiüríti a telefont azt a 4.2. úgy is 700X MB-ot eszik.Más a két rendszer.Simán meg lehet csinálni 512-re,ahogy a Gameloft meg is csinálta egy-két játékát egyébként,tehát csak elhatározás kérdése WP8-nál.Azt ha van X millió 520,620,720 tulaj,akkor lehet megéri a fáradozást.Vagy ha senki nem csinál az X millió 512-eseknek appot,komolyan mondom megtanulom,azt megszedem magam a monopóliumból,azt vasvillával forgathatom a pénzt,nehogy bepenészedjen.
-
Ricardo
titán
Egy példa [link]
"Nokia közleménye szerint az 1 GB belső memóriával szerelt modellek 10 darab 5 megapixeles fotóból dolgoznak majd, míg az 512 MB RAM-mal szerelt készülékek csak 1 megapixeles végeredmény előállítására lesznek képesek, és csupán 7 fotóból dolgozhatnak. "
Egyre több ilyen lesz. Jön valami program aztán a kevés rammal szerelt telefonok vagy meg sem kapják, vagy csak korlátozott lehetőségekkel használhatják.
-
Pirosász
aktív tag
Eddig a 920 vezetett,most átveszi a helyét az 520.[link]Tehát valóban rengeteg 520,620,720 tulaj lesz.Nem lesz olyan marha a fejlesztő,hogy a többséget kizárja,és a kisebbségnek csinál alkalmazást,pláne hogy a WP8 amúgy se a legelterjedtebb rendszer,és még ezen belül is válogasson,az butaság.
-
n.p
csendes tag
A Lumia 720-ban is 512 RAM van. Ha az ilyen WP8 készülékek nagy részét teszik ki az eladásoknak, akkor nem lesz gyenge, mert a fejlesztő meg fogja csinálni erre is programját. De fogalmam sincs milyen arányban oszlanak meg az eladások. Ha jellemzőbb az 1GB, akkor valószínűleg jönni fog sok olyan app aminek szüksége is lesz rá. (lehet hogy akár csak lustaságból is)
-
Ricardo
titán
válasz
próbakocka #11 üzenetére
"eddig wp-n az 512 nem volt kevés, most hirtelen az lett?"
Eddig elég volt. Nem hirtelen lett kevés, hanem az idő múlásával lesz kevés. Jön egyre több program, aminek nem lesz elég. Érkeznek majd az új dolgok, amikhez "gyenge" lesz a vas.
-
carlosca
tag
Nokiát ismerve lehet majd fegyverviselésit kell rá ki váltani. Lesz vagy 180-220gramm. :-)
-
Kisteker
tag
Hát ez egyáltalán nem Nokiás.
-
Pirosász
aktív tag
Erről van itt szó.Kínában imádják a lapát telefonokat.Ha kínait választás elé állítod hogy jó kijelző,vagy lapát,a lapátot választja.Nem tudom,lehet ezzel kompenzálnak.Ennyi.Nokia Lumia 620 Kína testmagasság kompenzáló különleges kiadás,a 150cm-es kis Kínaiaknak.Valójában ennyi.Nem egy szupertelefont akartak alkotni.
-
Воланд
titán
válasz
Armagedown #5 üzenetére
"más rendszer viszont ingyenes lett volna"
pl a droid? nem, az nem ingyenes.
-
Ádám16
addikt
Tetszik ez a forma, és kényelmes is szerintem, legalábbis bátyám 620-as készüléke nekem nagyon praktikusnak bizonyult.
Hátha kelendő lesz "odaát", mert elég nagy piacot kell meghódítania ott is a Nokiának, hogy tudjon haladni felfelé. Ráadásul az ilyen "olcsó" WP-okra van igény, hisz az 520 a legtöbbet eladott WP8 most már. -
blade zte
őstag
Azért, mert a wp még korlátoz, ne hozzon már ki a nokia ilyen nevetséges telefonokat. Mint tavaly az utolsó egymagosokat, amikor már mindenhol máshol rég túladtak rajta. Várjanak türelemmel, ennek a marketing-pénzét meg fektessék a frissítéssel jövö teló olcsóbbá tételére.
-
Fukkó18
csendes tag
-
Gusztáv
addikt
Azért az megvan, hogy a világ nagy részén beszélnek idegen nyelveket, pl angolt? Aki telefonon néz filmeket, ráadásul felirattal, annak pont nem jó ez a készülék, ennyi. De annak az egész WP rendszer nem jó, mert szerintem nincs még olyan lejátszó, ami tudna feliratot kezelni.
-
D013
aktív tag
Ezen a kijelzőn ez a felbontás már bántja a szemet, főleg egy windows 8-as telón ahol megszoktuk a tűéles képet. Továbbá nincs értelme a 4,7-nek ezen az oprendszeren mert az egérmozisok úgyse tudnak berakni srt-t a filmek alá, csak ha ráégetik előbb a gépen. Szerintem, és ezt komolyan mondom, ez a legnagyobb hibája a win 7-8nak, ezért nem választom végül a kövi teló vásárlásomnál.
-
mikersz1
senior tag
Értem, köszi.
-
mikersz1
senior tag
Egy QHD elfért volna benne.
-
b4zsi-
őstag
A kijelző felbontása lehetne egy kicsivel jobb, mert így drágának tűnik a 72 000 Ft-os ár.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kínában debütál a Nokia méretes kijelzővel szerelt Windows Phone 8 alapmobilja.
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest