Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• polika

senior tag

válasz con_di_B #33 üzenetére

Nana, azért az nagyon is fontos hogy nem egy ütemező lehet a rendszerben amikro a hardver képes arra hogy ne csak egy dedikált CPU szál indíthasson minden GPU szálat, emiatt az API filozófiában gyökeres változásra van szükség. A GPGPU-s filozófia meg a HSA-n keresztül valósul meg, ehhez is kell egy új API hogy képes legyen CPU/GPU egy címtérben dolgozni, és ne akarjon másolgatni még dGPU stílusban a memóriából adatokat mert nincs rá szükség.

Az iGPU szűk keresztmetszet viszont nagyon sokat fog javulni a DDR4-el, ill stacked on die memóriákkal és remélhetőleg az első pár mély integrációs kísérlet után kibuknak a szűk keresztmetszetek és finomhangolják az aktuális technikai lehetőségekre.

Szerintem inkább a nagyobb kihívás az lesz, hogy a mostani 2-300 wattos szörnyetegeket nem lehet beköltöztetni egy APU-ba, a hűtésen olyan nagyon sokat nem lehet már farigcsálni, lehet vizezni, meg egyéb ezoterikus dolgokat, de az egyre nagyobb integrációval egyre kisebb helyen keletkezik egyre több hő, és ha nem sikerül a gyártás technológiával valami nagyot dobni (grafén) akkor ez fogja megakadályozni a fejlődést szerintem.

Összeségében nekem az jön le, hogy az APU-ban is x86-nál is előbb utóbb megjelenik majd a big/little koncepció, és a hardveres szoftveres oldalon a párhuzamosított futás extra terheléseit és problémáit kell megoldani, mert vannak olyan feladatok amit nem lehet párhuzamosan csinálni, és ehhez kell a turbós 1-2 mag magasabb egyszálú teljesítménye, az összes többire meg a sokkal energiahatékonyabb lassabb de sok szálú számolás.

• Egon

nagyúr

válasz con_di_B #27 üzenetére

Így van.
    Ehhez hozzájön, hogy hosszú távon nyilván fejlődni fognak a buszrendszerek is, ergo egyre kevésbe jelentenek majd szűk keresztmetszetet, és nem kell új programozási modellel szenvedni.

Új hozzászólás Aktív témák