- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #66 üzenetére
Lesz majd ott is fejlődés egyszer, sőt abban is biztos vagyok, hogy már most vannak a "Zországnak" olyan részei, ahol bírnak felhő szintű netelérést összehozni.
-
rudi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #64 üzenetére
Á, nem holnap lesz "Csikóstöttősön" felhő (legalábbis digitális) az tuti. Viszont szerintem ennek is kialakul majd a kultúrája és a piaci verseny, ahogy minden másban. Egy modern adatközpontban sokkal nagyobb biztonságban vannak a mezei júzer adatai, mint a notebookján, amit napi szinten üt-vág és jelszó szincs neki rajta. Gondolom a netes sávszél is fejlődik majd még egy kicsit (most kétszer olyan gyors netelérésem van itthon, mint anno az egész egyetemi kolesznak volt, pedig közepes üvegszálas csomagom van), meg alakul ez mind.
-
rudi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #42 üzenetére
Nyilván, mert téged érdekel és ismered a hardvert. A többséget - igaz, ez a PH olvasótáborára éppen nem igaz - viszont nem érdekli, "mitől megy" csak használni szeretné a lehető legkisebb vesződséggel és anyagi ráfordítással. Erre a felhő jó lehet, persze bőven vannak problémaforrásai (új megoldás, új problémák).
-
rudi
nagyúr
Szerintem sok jel mutat arra, hogy a mai értelemben vett PC erősen általakul majd a következő 5-10 évben. Egy "mezei" felhasználónak, otthonra, netezni, médialejátszani, ilyenekre elég lesz a 2-4 magos ARM esetleg valami Radeon technológiával megtámogatva. Arról nem is beszélve, hogy már most sokak számára az okostelefon méretű - maroknyi - cuccok az elsődleges netelérős/szórakozós eszközök.
Akinek meg munkája vagy egyéb okból kell az erős hardver, az szépen vesz majd valami felhős előfizetést teljesítmény alapon, és nem kell otthon a hardverrel, driverrel, hűtéssel, hanggal vesződnie. Megfizet egy 3D Marx X-ezer pontos csomagot, és nem érdekli, milyen módon valósítják azt meg. Ha ebben a megvalósításban, a felhőben sikerül átnyomni az FSA-t, akkor már révben is van az AMD. Persze, az NV is dolgozik valami hasonló, jól felhősíthető megoldáson, meg ugye az Intelnél sem malmoznak.
Summázva tehát lehet, hogy idővel a telefonod egy terminál lesz a burtál "asztali" gépedhez, aminek a hardvere egy toronyházban fog lapulni több száz/ezer kilométerre tőled...
Mondom még az én példámat. Cikkírni, kommentelni, multimédiázni elég nekem egy mai okostelefon teljesítménye is. Ha játszani akarok, előszedem a Wii-t. Ha videót kell vágni vagy képet kell retusálni a cikkekhez, azt csinálhatom valami netes tárhelyen (úgyis oda fogom feltölteni), az itthoni gépemet csak terminálként használva. Ergo elég nekem, ha a kurzort vezérlem, és látom a képet, az adat (film/fotó) és a rajta folyó munka (vágás/retusálás) mehet a felhőben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bittorrent topik
- Milyen monitort vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest