- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
-
Mobilarena
LG G4 téma-összefoglaló
[ Gyakran Ismételt Kérdések, Tippek, ROM-ok, Letöltések ]
Hivatalos OFF-topik: G4-csúcstalálkozó
Új hozzászólás Aktív témák
-
majdnemkocka
tag
Hm, elővettem a G4-emet és bekapcsolás után közölte, hogy "Unfortunately, Camera has stopped." Eddig
- töröltem az app cache-ét,
- kivettem az SD-kártyát, hátha az förmedt meg (mondjuk a Windows nem ismeri fel, de a hiba nem hárult el),
- újraindítottam párszor a telefont,
- csináltam egy gyári visszaállítást,
- csináltam egy hard resetet,
- és végül LG Bridge-en egy teljes újratelepítést ("Frissítési hiba helyreállítása" opció).
Sajnos a hiba nem hárult el. Mi lehet a gond? Megförmedt a kameramodul? Ha igen, lehet ezzel még valamit kezdeni vagy váljanak el útjaink? Telefonálni már nem szándékoztam vele, csak gondoltam, rendberakom meg rakok rá valami offline navigációt túrázáshoz. Céges mobilként üzemelt egy ideig legutóbb, de aztán lett egy dual simes telefonom és az akku sem bírja már nagyon.
Jut eszembe, akkut lehet még kapni? Egyet vettem pár éve, de az felpúposodott 1-2 év után. -
majdnemkocka
tag
válasz
SkyLine3000 #48447 üzenetére
A duplakoppos hiba az biztosan az érintőképernyő hibája? Valamiért az volt a benyomásom, hogy azt a gyorsulásmérővel (is) figyeli (és/vagy a dedikált lépésszámláló egységgel), mert a kapacitív érintőpanel csak az érintést tudja regisztrálni, viszont nem hiszem, hogy folyamatosan bekapcsolva és figyelve lenne.
-
majdnemkocka
tag
Csináltam egy factory resetet minimal setuppal (kb a vállalati emailt állítottam be) és 55 órát bírta egyetlen feltöltéssel... Rég láttam ilyet. 😀
-
majdnemkocka
tag
Kedves topiktársak,
Kereken két és fél év (és 3 nap...) után továbbállok egy Huawei Mate 10 Pro-ra. Bár nem voltam itt túl aktív, olvastam mind a majd' ötvenezer hozzászólást és hiányozni fog a közösség nekem is. Köszi mindent.
A G4 megmarad második (céges) telefonnak, mert a napi gyűrődést már akkucsere után sem bírta ugyan, de ettől még mindig imádom (pláne hogy nemrég egy temetés miatt kivettem a Spigen páncéljából és azóta is a bőt hátlap + Nillkin szilikontok van rajta... sokkal kecsesebb, mint a M10P). -
majdnemkocka
tag
válasz
Vikooo #33495 üzenetére
Mennyi hozzá a prémium csomag? (Eleve, mi a prémium abban, hogy elfogadható minőségű jpg-t mentsen és 5 percnél hosszabb videót is engedjen... akkor már legyen fizetős eleve az app.)
És tényleg nem lehet 1 másdopercnél hosszabb záridőt és 100-800 tartományon kívüli ISO-t állítani? mert akkor marad a gyári app -
majdnemkocka
tag
Érdekes dologra jöttem ma rá: a gyári kamera app, ha exponálás után rögtön lezárom a készüléket a power gombbal, még mielőtt megjelenne az elkészült kép előnézete a jobb alsó sarokban, akkor egyszerűen nem menti el a képet.
Ma az utcán menve jött egy szép veterán autó, zsebből elővéve a dupla hangerő le gombbal ébresztettem a telefont, egy harmadik hangerő le-vel exponáltam is és mivel jött a busz, az exponáló hang után ("villant" is a kép) átcsúsztattam az ujjam a power gombra és lezártam a telefont. A buszon aztán hiába kerestem a képet. :-( Utána kiteszteltem és ötből ötször nem mentett, ha azonnal lezártam és másik ötből ötször mentett, ha megvártam, hogy megjelenjen az előnézet.
Nem tudom, hogy bug-e vagy feature (lehet, hogy szándékos védelem a véletlen exponálások ellen vagy mittudomén), de figyeljetek erre, nehogy valami megismételhetetlent ne mentsen a telefon. -
majdnemkocka
tag
válasz
rdavid1011 #23102 üzenetére
A QC annyiban para legfeljebb, hogy minél gyorsabban töltesz egy akksit, annál rövidebb lesz az élete (töltési ciklusokban mérve). A QC a túlmelegedés okozta problémákat elkerülendő csak 60-70%-ig tölt gyorsan, utána óvatosan tölt tovább, de alighanem beleszámít az élettartamba. Ha gyakran kell gyorsan töltened, akkor lehet, hogy jobban jársz egy második akkuval(+töltővel).
-
majdnemkocka
tag
válasz
Palesztin994 #23021 üzenetére
A benchmarkok eredménye nagyban függ a hőmérséklettől (egy felmelegedett telefon rosszabb eredményt ér el, mert a rendszer a túlmelegedés ellen vissza fogja venni a procit, illetve meleg környezetben rosszabbul hűl), úgyhogy az Antutu is emiatt mindig mást fog adni.
Mivel az akkuk érzékenyek a melegre és ráadásul töltés közben melegszenek is, nem lennék meglepve, ha egy átmelegedett telefont (vagy egy melegebb napon) lassabban töltené az automatika, hogy megvédje a készüléket (meg téged). -
majdnemkocka
tag
válasz
okezsoke #22801 üzenetére
Az a baj ezzel a cikkel, hogy ha nem is butaság teljesen, amit ír, a folyamatos töltésről szóló részt rosszul értelmezi az újságíró. Az eredeti cikkben külön megjegyzik, hogy az átlag lakossági felhasználóknak (laptop mobil, stb) nem kell aggódnia, a töltőautomatika lekapcsolja a töltést 100%-on és csak akkor tölt rá, ha lejjebb merül az akku egy bizonyos szintnél (ami azért egy éjszaka alatt, ha közben a telefon a töltőről üzemel, nem nagyon fordulhat elő. A "lassú" töltés viszont itt is meg van említve, azaz ha nem a gyári 1,8A-s töltővel tolod, hanem mondjuk csak egy 700mA-ssal, akkor ugyan lassabban tölt fel a telefon, de tovább él az akku.
Az eredeti cikk: http://batteryuniversity.com/learn/article/how_to_prolong_lithium_based_batteries -
majdnemkocka
tag
Barangolás közben belefutottam egy olyan Qi vevőbe, amin microUSB csatlakozó van és ránézésre nemcsak tok alá, de talán még hátlap mögé is befér. Használt már valaki ilyet? Megoldás lehet ez azon dualSIMes felhasználóknak, aki nagyon óhajtják a vezetéknélküli töltést?
-
majdnemkocka
tag
Tényleg nagyon vacak az akku, tegnap elmentem egy három órás túrára és kb 50%-ot esett az akku. Pedig alig ment a képernyő, csak néha csináltam egy fotót, meg zenét hallgattam Spotifyon meg ment egy GPS logger 5 másodpercenkénti frissítéssel meg az Endomondo futott másodpercenként frissítve Bluetoothon frissítve az adatokat a Pebble-emen...
...várjatok, lehet, hogy az SOT mégsem minden? ;-) -
majdnemkocka
tag
válasz
tknof1871 #22512 üzenetére
De imádom ezeket a mindentudó YouTube-huszárokat, akik nem tudnak angolul és még a képeket is lusták megnézni az útmutatóban, de azért osztják az észt... :-(
A két fólia közül az egyik (nem emlékszem már, melyik szín) a pontos illesztéshez kellhet: még a "ragasztós" oldalt védő fólia eltávolítása előtt pozicionálod az üvegfóliát, a matricával rögzíted a telefon egyik végén, hogy aztán amikor felhajtod az üvegfóliát és lehúzod a védőfóliát, akkor pontosan oda tudd visszahajtani, ahová belőtted. Szerintem hasznos, nekem jól jött, de valóban opcionális a használata. A másik matrica meg arra jó, hogy ha mégsem jól raktad fel a fóliát, akkor azzal fel lehet emelni és még lehet próbálni újra.
De minden tök érthetően le van rajzolva a leírásban, javaslom tanulmányozni. :-) -
majdnemkocka
tag
válasz
Stauffenberg #22164 üzenetére
Ráadásul, bár az IMX278 kisebb szenzor kevesebb (de az IMX234-gyel megegyező méretű) képponttal, a Sony kezdi megint elővenni az RGBW elrendezést, ami kevés fény mellett tényleg jobban muzsikálhat (pár éve félretettték at RGBW-t, mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de úgy tűnik, valamit reszeltek rajta, az iPhone 6S-ben is RGBW-s Exmor modul van).
(Ahogy látom, a ZTE Nubia Z9 is az IMX234-et kapta, kiváncsi vagyok, hogy a G4-nek a felébe kerülő telefon mit tudhat kameraként, úgy tűnik, tud pár érdekes trükköt.) -
majdnemkocka
tag
válasz
TrueWhitee #22154 üzenetére
Szép ez a tripod/monopod, csak a mobillal fogod használni?
-
majdnemkocka
tag
válasz
TrueWhitee #22152 üzenetére
Nincs kéznél egy vonalzó? 😊
14,9 cm hosszú és 7, 6 cm széles (a vastagságát az ív miatt trükkös mérni, de egy 1 cm széles résbe már beleesik az egész telefon). -
majdnemkocka
tag
Nem teljesen ontopic, de használ valaki bluetoothos pulzusmérő övet ezzel a telefonnal? (Tudom, hogy ha BT-s, akkor elvileg mindennel kompatibilisnek kéne legyen, de láttam én már karón varjút.) Endomondoval használnám, de csak alkalomszerűen (hétvégén, túrákon), nem vagyok nagy sportsman (illetve nagy igen, sportsman nem
).
-
majdnemkocka
tag
válasz
BigBlackDog #22062 üzenetére
Pazar képek, gratula! Így jött ki eleve a JPG, vagy kellett utánapiszkálni? Esetleg RAW és Lightroom?
...de azért... éjjeli parkolóról készült képet te sem mertél berakni, mert abban láthatóan a P8 verhetetlen. ;-)
-
majdnemkocka
tag
válasz
Saccco #21842 üzenetére
Bántani nem fogja a készüléket, legalábbis olyan értelemben nem, hogy túltölti, hiszen nem tud több áramot belepumpálni, mint amit a telefon használ. Azonban a gyorsabb töltés az akku rövidebb élettartamához vezet, így ha csak éjszakára dugnád rá, kb bármi megfelel. Ráadásul a G4 nem is tölt *annyival* gyorsabban QC-vel, mint a gyári töltővel, bár van, aki szerint 23%-kal gyorsabban tölt (gondolom kb 60-70%-ig, afelett a QC sem tölt gyorsabban).
Szóval előnyöd leginkább csak a napközbeni "vésztöltéseknél" lesz ezzel a töltővel a G4-nél, de a jövőben jól jöhet még. Ja, és persze egy jó minőségű kábel is kell hozzá, mert valami random bazári kábelen a QC sem tölt gyorsan. -
majdnemkocka
tag
Hát, igen, egy DLSR-rel valóban nem veszi fel a versenyt, cserébe sokkal jobban lehet vele telefonálni, mint akármelyik DLSR-rel és több appot is futtat.
Ez egy telefon, és ahhoz képest, hogy telefon, remek hátlapi kamera van (az előlapiról fogalmam sincs, szerintem eddig kb egyszer aktiváltam, akkor is véletlenül). De igen, kissebb a szenzor, nincsen rendes fizikai blende és zárszerkezet, az optika fényereje szerényebb és még egy vacak 75-200 mm variót se lehet rácsavarni... dehát nem is erre szánták.
(Azt meg hagyjuk is, hogy egy jó kamerától nem lesz valaki automatikusan jó fotós, csak kevesebbet kell sz*pnia, hogy úgy jöjjön össze a kép, ahogy elképzelte.) -
majdnemkocka
tag
válasz
tknof1871 #21249 üzenetére
Az LG a kijelző legyártásakor egy sima védőfoliát rak az üvegre, ami a mindenféle mocsoktól védi a kijelzőt a gyártás/tesztelés és a szállítás során (a kijelzőt nem feltétlenül ott gyártják, ahol a készüléket összerakják). Ennek (meg a kereten/hátlapon/stb lévő fóliáknak) az a szerepe, hogy kicsomagoláskor levedd és örülj a szép új szűz telefonnak. Mivel a fólia alatt amúgy is egy karcálló Gorilla Glass van, így sima védőfoliát nem is nagyon van értelme rakni a telefonra talán. A GG viszont nem törésálló, így ha valaki úgy érzi, hogy jobban akár vigyázni a készülékre, az rakhat rá edzett üveget, amitől viszont vastagabb az egész.
És már írták előttem, de szerintem is érdemes rákölteni még annyit, hogy legyen egy jó tokod és egy jó üveged. -
majdnemkocka
tag
válasz
#73499136 #21082 üzenetére
A hagyományos (kontraszt alapú) fókuszálás közelre nagyon lassan működik, ezért az LG megtámogatta egy tkp lézeres távolságmérővel. Ha a távmérő mér valami értéket (illetve értékeket, mert multipont, és bizonyos körülmények között akár fél méternél távolabbra is mér), akkor az alapján állítja be az objektívet a telefon, ha nem tud jól mérni a lézerrel (messze van az objektum, túl nagy a fény, a felhasználó kitakarja a szenzort, stb) akkor hagyományosan keresi a fókuszt.
-
majdnemkocka
tag
válasz
Libretom #21046 üzenetére
A Li-ion akkuknak nem tesz jót a hő, és mivel gyorsabb töltés közben jobban melegszik, így igen, a QC csökkentheti az akku élettartamát. (hmm, ebből kiindulva a vezeték nélküli töltés sem tesz sok jót, ha a hurok melegedése fűti az akkut.)
Ha ráér, inkább töltsd lassan. (Én éjjel töltöm egy asszem 500 mm-s töltővel, a táskámban meg ott az LG töltő, ha nap közben kéne sietve tölteni (de eddig nem kellett :-) ). ) -
majdnemkocka
tag
-
majdnemkocka
tag
Ezekkel az uaBids tokokkal van valakinek tapasztalata? Ez valami ukrán cucc?
-
majdnemkocka
tag
válasz
Mikemend #20914 üzenetére
Technológiai fejlődés mindig van, a Qi *elvileg* képes 1 kilowatt átadására is (háztartási eszközök részére, stb), de a low power töltők (mobilhoz) legfeljebb 5 wattot tudnak. Legfeljebb.
Ami a vezeték nélküli töltés mellett szól számomra az leginkább az, hogy az USB csati körüli fényes műanyag rohadtul hajlamos karcolódni (ahogy a keret többi része) és azt kímélném. (A vezeték és a dugó miatt nem aggódom, még mindig a kettővel ezelőtti telefonom vagy 5 éves zsinórja van bekötve otthon a napi (esti) töltésre és semmi baja.) -
majdnemkocka
tag
válasz
gerenda110 #20584 üzenetére
Hogy áll a dolog? Mit mondott a szerviz?
-
majdnemkocka
tag
válasz
Mikemend #20909 üzenetére
A töltőkkel nincs első kézből tapasztalatom, arra talán majd más válaszol. Ami a spirálokat illeti, nyilván van különbség, bár alighanem inkább tartósságban és a kivitel igényességében. (Amennyire tudom, a matricán nincs semmi egyéb, csak a spirál alakú fémfólia, a töltést a bázis és a telefon töltőelektronikája szabályozza.) Mindenesetre hamár vettél egy ~120eFt-s telefont, ne azon spórolj, hogy 3eFt-s vagy 1eFt-s matricát veszel, szerintem.
-
majdnemkocka
tag
válasz
Mikemend #20903 üzenetére
- Milyen hamar tölti fel a telefont mondjuk 15%-ról?
Sokmindentől függ (a hátlap és a bázis távolsága és relatív poziciója, a bázis típusa, stb.), de kb 400-600 mA között várható a töltés, azaz a gyári töltőnél jóval lassabban. Szóval bőven órákban mérhető a 15%->100%
- Érdemes hátlaponként venni 1-1 darabot vagy ez mobilosabban cserélhető (tehát tokból ki és vissza)?
Igen, ez egy matrica, amit pontosan be kell ragasztani és utána az a dolga, hogy a helyén maradjon. Ha kiszede, elromlik.
- Hol és mennyiért érdemes Qi-NFC duál spirált venni?
Használd a keresőt, volt már jó sok link.
- Aki bőr hátlappal használja: a melegedés mennyire károsítja a bőrt (fakulás, száradás, stb.)?
A bőrt ennyi meleg nem szokta befolyásolni (lásd üléshuzatok, nyergek, kesztyűk, kabátok, stb.). -
majdnemkocka
tag
válasz
gerenda110 #20489 üzenetére
Tudsz mutatni egy fotót, hogy ezt hogy kell elképzelni?
-
majdnemkocka
tag
válasz
killzone1987 #20411 üzenetére
Van rondább :-D
Mondjuk lehet, hogy ez már strapatoknak is elmegy és csak 5000 Ft... Mindjárt rendelek is egyet! :-D -
-
majdnemkocka
tag
Nem rémlik, hogy lett volna már ez az igen pazar tippek/trükkök összeállítás a telefonról, ajánlom figyelmetekbe:
100+ LG G4 Tips and Tricks / Hidden FeaturesIgaz, ez még Lollipop, úgyhogy van benne 1-2 dolog, ami már nem így néz ki, de simán találtam benne olyat, amiről nem tudtam.
(hmm, ajánlom megfontolni esetleg berakni az összefoglalóba is)
-
majdnemkocka
tag
-
majdnemkocka
tag
válasz
debcamp #20162 üzenetére
Nem hülyeség, csak elég drága (és igazából még ez sem tudja teljesen azt, amit szeretnél).
-
majdnemkocka
tag
válasz
laca71 #20079 üzenetére
mindkettő dual SIMes, de más piacra vannak szánva, ezért más-más LTE-sávokat támogatnak:
LG H818P: Indonézia, Ukrajna, Thaiföld
LTE Cat6 700/850/900/1800/1900/2100/2600 (Bands 1,2,3,5,7,8,17)LG H818N: Hong Kong
LTE Cat6 1800/2100/2600 (Bands 1,3,7), TD-LTE 1900/2300/2500/2600 (Bands 38,39,40,41)Azt most fejből nem tudom, hogy itthon melyik szolgáltató melyik sávokat használja (3, 7 és 20 rémlik), de érdemes utánanézni, mielőtt rendelsz. ;-)
-
majdnemkocka
tag
válasz
gerenda110 #20059 üzenetére
Te jó ég, mit csináltál azzal a szegény telefonnal? Vagy a kutya játszott vele?
-
majdnemkocka
tag
válasz
Aryon87 #19911 üzenetére
Több telefon kapcsán olvastam töltés közbeni "szellemjárásról", a ludas mindig a (meghibásodott vagy csak egyszerűen csak gagyi) töltő volt. Ha jól értem, elektrosztatikusan feltöltődik a készülék, amitől a kapacitív érintőképernyő mindenféle vicces fals érintéseket regisztrál.
-
majdnemkocka
tag
válasz
geryboro #19601 üzenetére
A Google Camera tud mindenféle panorámákat (gömböt is), és multifókuszt (illetve utólagos fókuszt, az app "életlenítés"-nek hívja). A "mozgókép"-et nem biztos, hogy értem, ha a 6P-ben elérhető GIF-gyártásra (SmartBurst) gondolsz, akkor az nem érhető el (az 5X-ben sem). Ha a videókészítésre gondolsz, az természetesen van.
-
majdnemkocka
tag
válasz
Trolee #19717 üzenetére
Nyomni kell közben a power gombot, hogy működjön a kiválasztás (ezért van az "Individual Item(+power)" végén a "+power"). Nyugodtan nyomd folyamatosan, nem kapcsol ki a készülék.
Az "Individual Item(+power)" után a "Sensor test"-hez már nem kell nyomni a power-t, csak simán válaszd ki, kétszer takard el a proximity sensort, utána kilép a menübe, onnan a legalsó elemmel ("Back to the MainList") lépsz vissza a főmenübe és a "Normal boot (+power!)" indítja újra a telefont.
(Abban egyébként őszintén szólva nem vagyok teljesen biztos, hogy ez kalibrál is, de egy próbát megér, mielőtt veszel egy olyan fóliát, ami nem takarja ki a szenzort...)((és nekem most esett csak le, hogy azért 546368 a menü, mert LGMENU
))
-
majdnemkocka
tag
válasz
Viktor0610 #19711 üzenetére
Is, illetve ha messze vagy a toronytól vagy leárnyékolt helyen (beltérben, falak mögött), akkor a GSM rádió adóteljesítményét is meg kell emelni, hogy a jel elérjen a toronyig.
-
majdnemkocka
tag
válasz
WinstonWolf #18980 üzenetére
Mi a baj a 13%-kal? Az még a kapacitás egynyolcada...
-
majdnemkocka
tag
válasz
zombinyul #18948 üzenetére
A G5 a pletykák szerint már fém unibody lesz, azt nehezebb lesz összekarcolni, mint a fém hatású műanyagot.
Más: vettem ma egy Spigen Slim Armort. Baromi jól néz ki és alighanem tényleg remekül védi a készüléket, de indokolatlanul éles pereme van az oldalán és az az alsó csatlakozóknál (tehát pont azokon a helyeken, ahol fogom), aki ilyenen gondolkodik, próbálja ki megvétel előtt.
-
majdnemkocka
tag
válasz
tothgergely9 #18944 üzenetére
Hát, az OfficeSuite nem játszik le videót, azért lehet.
Próbáld egy "rendes" videólejátszóval: MX Player, BSPlayer, Feather, VLC, MoboPlayer, stb, stb.
-
majdnemkocka
tag
Na, az L5-öt még nem, de a hozzá tartozó gyári okostokot már bemutatta az LG
Nekem jobban tetszik, mint a G4 mintázata (bár a kör alakú kivágás szép volt), de erről a tokon keresztüli érintőképernyőről nem vagyok meggyőzve még.(és úgy tűnik, megint egy kicsit gömbölyűbb sarkok jönnek)
-
majdnemkocka
tag
válasz
diegho #18920 üzenetére
Ha jól rémlik, ez a wifi-kapcsolatra vonatkozik. Lehet, hogy a router, amihez csatlakozol energiatakarékos/automata adóteljesítmény módban van és amikor a Doze miatt a telefon csökkenti a wifi-aktivitást, a router meg úgy érzékeli, hogy a telefon nincs kapcsolatban/közel, ezért nem izmozik azon, hogy ideális legyen a kapcsolat, amit cserébe a telefon úgy érzékel, hogy elf*sódott a kapcsolat... szép ördögi kör.
-
majdnemkocka
tag
Pajtások!
Egyetlen olyan képet sem találtam a széles interneten, ahol a Circle Case (akár eredeti, akár Nillkin, akár vmi sokadik klón) teljesen hátra lenne hajtva. Engem viszont roppantul érdekel, hogy ilyenkor mennyire lóg be a kamera elé, azaz ki lehet-e fotózni a "lukon".
Azt se bánnám, ha valaki fotót tudna mutatni róla, de már egy szóbeli beszámolónak is nagyon örülnék.
Köszi! -
majdnemkocka
tag
válasz
ChrisDzsi95 #18878 üzenetére
Azt simán el tudom képzelni, hogy az LG nélkül a kamera speckó szenzorai (a lézeres távolságmérő ésa Color Spectrum senzor) nem elérhetőek, így a kamera lassabban fókuszál és kevésbé találja el a fehéregyensúlyt. Hogy a képek minősége romlana, azt max akkor tudom elképzelni, ha a CM alapértelmezett fényképezőporgramja (Focal?) nagyobb JPEG tömörítéssel menti a kameraprogram a képéeket, mint az LG sajátja.
Szerk.: Most jut eszembe, hogy a manuális módban nincs alapos utómunka (zajszűrés, mifene) a képeken, mint Autó módban, úgyhogy simán lehet, hogy nem-LG appok csak az utómunka nélküli képhez férnek hozzá a Camera2 API-n keresztül.
Egyébként azon kívül, hogy az LGUX nem mindenkinek jön be, miért akar mindenki custom ROM-ot?
-
majdnemkocka
tag
válasz
pepexyvz #18866 üzenetére
Hát, kevésbé izgalmas, mint ahogy elsőre hangzik, de azért elég jó technológia:
Arról van szó, hogy a hagyományos autófókusz rendszerek közelre elég lassan és pontatlanul fókuszálnak (cserébe távolra gyorsan). Ezt az LG úgy küszöbölte ki, hogy a G3-ba és a G4-be (és a Nexus 5X-be) egy lézeres távolságmérő modult rakott. Ez pont úgy működik, ahogy a mesteremberek lézeres távolságmérője: egy "time-of-flight" szenzor, amiúgy működik, hogy kibocsát egy (vagy egy töbfelé "vágott") nagyon rövid (infravörös) sugárnyalábot és megméri, hogy mennyi idő alatt ér vissza. Ez nagyon gyors, cserébe nem túl nagy hatótávolságú, de cserencsére kb pont abban a tartományban működik, ahol a kamera már csak lassan működne. A telefon így tkp úgy fókuszál, hogy megkérdi a távolságmérő modult, hogy mér-e valamit, ha igen, akkor odaállítja a fókuszt, ha nem, akkor a hagyományos (kontrasztkülönbséget kereső) autófókuszt használja. Az LG szerint átlagosan 276 ezredmásodperc alatt talál fókuszt a kamera.
A lézeres modul hatótávolságáról megoszlanak a vélemények. A Tom's hardware szerint a G3 szenzorát örökölte a G4 is, és abban állítólag ez a szenzor (PDF!) van. Ez a modul 100 mm-en belül mér pontosan, illetve afölötti mérés is lehetséges, de nem garantált (mivel IR fénnyel dolgozik, sötétben vagy IR-gyenge fényben (pl. neon) jobban működik). Nem elképzelhetetlen, hogy az LG ennek egy megnövelt hatótávolságú változatát használja, de 15-20 centinél többre akkor sem "lát".
Amúgy a modulban van egy roppant pontos fénymérő is, gondolom azt is használja a kamera.És hamár az "extráknál" tartunk, a másik érdekes kütyü, a Color Spectrum sensor meg egy olyan RGBC+IR (vörös, zöld, kék, "fehér"(nem szűrt) és infravörös) fénymérő, aminek a kameránál sokkal jobb a színvisszaadási képessége/érzékenysége, így a fehéregyensúly pontosabban beálítható.
-
majdnemkocka
tag
Sziasztok, úgy látom, nem volt még szó a Caseology tokokról, pedig igen szépek:
Vagy Iron Man-rajongóknak:
Találkozott már velül valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max