- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Íme az új Android Auto!
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Egyet kell értenem az előttem szólókkal.
Az IC-s ötlet igen impresszív.Viszont az is igaz - amit szintén már említettek előttem - , hogy ma már sajnos az lenne az igazi "innováció" ha az akksik bírnák legalább 2-3 napig intenzív használat mellett is. Ami azt jelenti, hogy átlagos - hétköznapi - használat mellett elég lenne mondjuk csak 5 naponta töltőre rakni a telefont. Ez tovább csökkentené az amúgy is kevéssé jelentős töltőre durgás "problémáját".
Egyébként én tényleg nem ismertem még olyan embert, akinek bármi gondja is lett volna a töltő műszaki állapotával folyamatos használatból kifolyólag. Persze egyiküknek se volt 3-4 évnél tovább ugyan az a telefonja. És szerintem manapság sem szokás 4-5 évnél tovább ugyanazt a telefont - ergo ugyan azt a töltőt - használni. (tudom kivételek vannak)
Tehát továbbra sem érzem a probléma súlyát, ami indokolna egy ilyen fejlesztést.Tipikusan annak az esetnek a példája, mint hogy legyen 4-8 magos egy mobil CPU, meg 5-6-7-8 magos egy GPU. Lassan már Crysis-ozni lehet egy mobilon. Közben meg az akksi egy napot is alig bír ki. Érted mire célzok? Egy csomó jólhangzó fejlesztéssel állnak elő a gyártók, miközben az igazán szükséges újítások rendre elmaradnak.
De tény, hogy vonatokon, repülőn vagy reptéri váróban kifejezetten jó megoldásnak tartom.
-
Dany007
veterán
"(Azaz csak szeretném, de nem nagyon terjed.
)"
Na vajon miért? Mert nincs rá igény. Azért nem terjed.
"Nem értem. Te kikapcsolod mikor töltőre dugod? "
Nem, nem erre gondoltam. A töltőt magát is be kell dugni a hálózatba, a "220-ba". Viszont amikor végzek a töltéssel, azzal a lendülettel kihúzom a töltőt is a konnektorból.
Ezt a vezeték nélküli esetében is meg kéne tenni, ha nem akarod, hogy továbbiakban is fogyasszon. És akkor megint ott vagyok, hogy valamit szintén "dugdosni-huzogatni" kell. -
Dany007
veterán
"És tényleg idegesítő ki be dugdosni. Egyszerűsíti az életed és kész. "
Elmondom neked mennyivel egyszerűbb.
A dokkolós töltőnél két kezedet kell használni, hogy el tudd venni a telefonod. Ennél a vez. nélküli fajtánál meg elég hozzá egy kéz.
Ennyi a különbség. De hogy ezt érdemi különbségnek nem nevezném az is biztos. Ha erre van pénz akkor hajrá"Te hogy képzeled el a vezeték nélküli töltőt? A zsebedben van a telefon és 10-20km-ről tölti vagy hogy?"
Egyenlőre sehogy. Vagy épp napelemmel. Sokkal sokkal hatékonyabb napelemmel. Ami mondjuk egy mezei irodai fénycsőből származó UV fénnyel is képes töltődni.
Mert a jelenlegi megoldásnak pont az a hátránya, hogy vezeték nélkülivel is vezetékhez vagy kötve. Így viszont semmi értelme. Hiszen okés, hogy leveszed róla a telefont és viszed is. De magát a készüléket bekapcsolva hagyod? Mert az attól még fogyaszt... -
Dany007
veterán
Ne már... És miben különbözik ez egy iPhone-os dokkolótól?
Bele kell csúsztatni? Bele. Helyhez vagy kötve ugyanúgy? Igen. Akkor meg?
Mond már el mi az érdemi különbség ez, meg a korábban linkelt iPhone dokkoló között?"Emellett ha töltés alatt áll és csörög (vagy bármi olyan történik amit meg kell rajta nézni), akkor nagyon kényelmes kézbe venni."
Szerintem bármelyik vezetékre kötött telefont kényelmesen kézbe lehet venni...
De ez a legkevesebb most.
Várjá' várjá', mindjárt mondom a következő érvet
:
A vez. nélküli töltő azért jó szuper és nélkülözhetetlen, mert így nem fog tönkremenni a töltőcsatlakozó!
Ez szokott lenni a következő érv.
De ha valaki is cseszett már el így töltőcsatlakozót akkor az magára vessen mert béna. Az elmúlt 10-12 évben még egyetlen egy telefonnak se tettem tönkre a csatlakozóját. Se én se rokonságban, ismerősök körében senki. Úgyhogy ezt az érvet tessék most kihagyni, mert baromság úgy ahogy van.Azért mert van 1-2 teljesen béna ember, attól még a többség nem az.
-
Dany007
veterán
"Teljesen megszokott tehát, hogy egy telefont egy nap akár több alkalommal is fel kell tölteni."
Elég szomorú!
Amúgy ötletes megoldás. Mármint, hogy az egészet egy ilyen dokkolószerű megoldással kivitelezték. Így legalább van némi funkciója az amúgy teljességgel értelmetlen vezeték nélküli töltésnek.
Mert persze a készülékbe nem kell vezetéket dugni, de a töltőállomás bizony vezetékhez kötött. Innentől kezdve ha tölteni akarjuk a készüléket akkor az is vezetékhez kötött lesz, csak nem közvetlenül hanem közvetve. Hurrá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest