Hirdetés

LG blog: Vezeték nélküli töltő az MWC-n

Az LG a 2012-es Mobile World Congressen (MWC) mutatta be továbbfejlesztett, vezeték nélküli mobiltöltőjét. Az LG WCD-800-ast bölcső alakúra tervezték, amely függőleges helyzetben videohívások bonyolítását, szöveges üzenetek küldését teszi lehetővé töltés közben, vízszintes helyzetben pedig tévéműsorok és HD-filmek lejátszását.

„Az okostelefonok mára a multimédiás tartalomfogyasztás és a kommunikáció leggyakrabban használt eszközévé váltak. Teljesen megszokott tehát, hogy egy telefont egy nap akár több alkalommal is fel kell tölteni.” — nyilatkozta Dr. Jong-Seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. „Arra gondoltunk, hogy ezt az időt pozitív felhasználói élménnyé változtatjuk azáltal, hogy az okostelefont a töltés alatt is hasznossá tesszük.”

Az LG legújabb töltőjével nem kell töltés közben kábelt csatlakoztatni az okostelefonhoz. Az LG WCD-800-zal a töltéshez nem kell mást tennünk, mint a telefont egyszerűen a mindössze 75,8 mm széles bölcső felületére helyezni. A töltési felület mérete kétszer akkora, mint az LG korábbi vezeték nélküli töltőjének, az LG WCP-700-nak volt. Az új kiegészítő működése az elektromágneses indukció elvén alapszik, azaz azt az elektromos áramot továbbítja az akkumulátornak, amit a töltő alatt található elektromos tekercsek mágneses mezeje hoz létre. Az LG WCD-800 nemcsak a hagyományos vezetékes töltőkkel egyenértékű hatékonyságot és teljesítményt nyújt, hanem használata kényelmes is.

Az LG vezeték nélküli töltője minden eszközzel kompatibilis, ami megfelel a WPC (vezetékmentes energia konzorcium) vezetékmentes energiáról szóló globális Qi szabványának. A kütyü Koreában debütál, majd ezt követi az észak-amerikai bemutató az év első felében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés