Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• P.H.

senior tag

válasz moonman #437 üzenetére

"no, azért azt ne mondjuk már, hogy egy boltokból kútfőből összeválogatott házipécé ugyanolyan módszerrel és alkatrészekből készülnek, mint egy 3-400 ezres business class laptop."

Ne úgy állítsuk be a Windows-t, mint aminek nem az a lényege, hogy nagyjából minden hardverrel tudjon működni, amit a készítői is Windows alatti használatra (is) szántak, és úgy is működjön, ahogy azt szánták (Logitech egerem azért van, mert annyira megszoktam a saját gombbeállításaimat - pl. Document Flip gomb = F5/refresh -, hogy más egereknek is nyomkodom a sima oldalát) . Ez az internet világában megoldható lenne, és akár az MS is tehetne (többet is?)ezért.

Ha már Windows+internet, akkor a Winsxs és a kompatibiltás miért ne működhetne így? Amihez kell korábbi dll-verzió, azt letöltené, és működik; így akár a korábbi sebezhetőségek javítása is naprakész lenne. Ha nincs internet, kér telepítőlemezt.

Ezzel az MS problémában van szvsz, mondok egy példát: Office XP tipikus telepítés, Imaging, amiben egy korrekt (sőt, a összehasonlítva másokkal az egyik legjobb) karakterfelismerő rendszer van, telepítő lemezt kér első használatkor. Az újabb Office-ok megoldása? A teljes telepítőkészlet felmásolása a HDD-re (MSOcache). Ezt aztán karban kell tartani frissítéskor is (gondolom; remélem?), a valóban használt/feltett összetevők mellett.

"Az a baj ezzel az egésszel, hogy ha valamit telepítesz majd törölsz akkor az alap és a törlés utáni állapot nem = !"
    Erre elég nehéz felkészíteni egy OS-t. Van másik OS, amin ennyi custom telepítőt futtatnak (nem repo-ból, akár komoly cuccokat, játékokat is, rövid távon változó hardver-alapokon) "nap, mint nap", és jobban bírja?
    Én látom a másik oldalt is: kipróbáltam/om, hogy mennyi ideig megy egy leterhelt Windows-rendszer azonos hardver- és szoftverkörnyezetben (csak programfrissítések telepítésével, semmi új), mindennapi közvetlen használat mellett is:150+ napos (altatás nélküli) uptime-mom van. Így furán nézem azt, ahogy általában a "szüleimnek feltelepítettem egy rendszert, tökéletes nekik", és a "nekem pár havonta újra kell telepíteni a gépet" érvek ütköznek.

Új hozzászólás Aktív témák