- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Apple Watch
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
sladka_pani #338 üzenetére
Igen, neked szándékoztam. Kár, hogy kevés avatarból lehet válogatni. No mindegy.
A lényeg, ahogy mondtam, az én gépemen egy OEM W7 HP van. A legolcsóbb, amire futotta. 32 bit és nem tud "mindent". Ezek mellett az update-et is kézzel felügyelem, és vannak dolgok, amelyeket nem engedek települni neki, ha megkékül se. Mondok példákat. Feltelepítem az Office 2007-ből csak a Wordöt és kizárólag azt, mert csak arra van szükségem, telepítés végén pedig kipipálom, hogy nem, nem kérek frissítéseket. Erre nem telik bele 10 perc, és már ott is van kábé 250 MB lom, amit az Office-hoz akar telepíteni. Másnap-harmadnap újra összegereblyéz ugyanennyit. Ez már egy fél Giga. Jön a frissítés az Outlook levélszemétszűrőjéhez, de Outlook nincs a gépemen. Gmailt használok. Jön a frissítés az Internet Explorerhez, amit soha, ismétlem soha nem indítok el. Nem volt még rá okom.
Pár naponta értesít, hogy vannak frissítések, azokat átnézem, és egyesével engedem, hogy "ez jöhet", "ez nem jöhet". Így tudok jelentős tárterületet spórolni. Emellett van legális víruskergetőm és tűzfalam. De a tapasztalat azt mutatja, hogy soha nem a vírusokkal és a hekkerekkel van a baj, ha összeomlik a rendszer, hanem a user errorral. Amíg engedtem, hogy az automatikus frissítés garázdálkodjon, mindig betelt a lemez, és egy idő után az ember nekiáll "takarítani", helyet csinálni, jó szándékkal gyomlálni. Ilyenkor jó eséllyel összeborítja a rendszert. Velem ez már sokszor előfordult. Most nem hagyom eleve, hogy összeganézza a gépet a WU, és nem kényszerülök hozzá nem értő takarításra, aminek mindig sírás a vége.
Ezért elég nekem 25 Giga rendszerpartíció. Természetesen a D-n is vannak program fájlok, ott van a több. A C-re csak olyanokat rakok, amelyek kicsik, böngésző, médialejátszó, kodekek, illetve ami máshová nem is hajlandó települni. Azért ilyen kicsi a C-n a Program Files mappa. A D-n lévő több mint 10 Giga.
-
BonFire
veterán
Pedig úgy van, ahogy mondom. Még a 25 Giga is sok neki.
Ha 25 Gigából 10 szabad, akkor az 40%, tehát egyáltalán nem szűkölködik a Windows, tekintve, hogy még összesen 9 Giga helyet sem foglal.
Természetesen ez pucér Home Premium mindenféle extra nyelvi pakkok meg XP mód, meg hasonló szarságok nélkül. Silverlight sincs a gépemen, és nem is lesz. Csak ami nekem fontos. A Program Files mappa is mindössze 2,6 GB. Az összes többi lom a másik partíción van. Szerintem egyáltalán nem kevés ez a hely. Egy OS-nek szinte kizárólagosan?
-
BonFire
veterán
Na, ahogy itt a topicot végigolvastam két nap alatt egyre nagyobb meggyőződésem, hogy én ezt egyelőre nem telepítem. Nálam is külön partíció van a rendszernek, és lesz is. Ugyanis nem szeretném, ha egy összeomlásnál az összes adatom odaveszne. Praktikus. A backupról meg ne is beszéljünk. Próbáltam már külső szoftvert (Actronis True Image), meg a Windows biztonsági másolat készítőjét is. De új rendszer telepítése után képtelen volt visszaállítani bármelyik is az akkori állapotot. Minden esetben sikertelen volt valami miatt. Na, most ha az adataim is köztük lettek volna, nagyon sokáig ríttam volna.
Nekem egy 200 Gigás vinyó van a gépben (meg egy 500-as), és a 200 Gigásból egy 25 G-s terület van engedélyezve a Windowsnak, ami még a telepített programokkal együtt sem telik be, van rajta majdnem 10 G szabad helyem, így még egy 40 G-s partíció is luxus neki. Minek?
Persze kérdezhetné valaki, hogy miért nem az 500 Gigásra rakom a rendszert inkább? A válasz, hogy az a vinyó egy éves, a 200 Gigás meg 6. És valószínűbb, hogy az öregebb fog hamarabb meghalni. És akkor ott lesz az akkora már ismét kicsinek számító 500 Gigás, ami még nincs szétparticionálva, de akkor majd szét lesz. Mondjuk mire jön a Win8. És a kisebb meghajtóról nagyobb valószínűséggel tudom a nagyobbra majd átmenteni az adataimat – ha kell – mint fordítva.
És igen, tudom, hogy egy húszasért már 2 Terást lehet venni, de azt a húszast jelenleg körülbelül 10 helyre tudnám tenni, és ezekből csak az utolsó a vincseszter. Hiszen ami van, azon még van hely bőven, és nincs indok arra, hogy újat vegyek, mert csak.
Én nem szívatom magam ezzel, hogy most vagy működni fog, vagy nem, miközben látszólag (az én számomra) gyakorlatilag semmi nem változik.
Én még kivárok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Háztartási gépek
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Villanyszerelés
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest