- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghoosty
őstag
-
-
-
anjani182
őstag
Végre valaki, aki egyetért
és mondhatni átlátja, amiről beszélek, vagy már van valós tapasztalat...?!
Én amit nagyon hiányolok a saját házamból: egy kazánház-mosókonyha szerű helyiség, pár db törölköző szárítós radiátorral, mosógép és szárítógép elhelyezési lehetőséggel, sőt férjen be egy vasalódeszka is!
-
Ghoosty
őstag
1-es szoba esetében jogos a kritika. Az ott lakó márpedig végigmegy a sáron.
Lenry:
Hány fős családot terveztek? Ha 3-nál többen lesztek, (márpedig 3 hálóval ez nagyon úgy tűnik) tényleg érdemes megfontolni egy 2. WC-t. Ha nem is rögtön, kialakítani, de legalább előre lefektetni egy 110-es szennyvíz csövet, hogy később meg lehessen oldani a rácsatlakozást.
Amúgy alapvetően nekem is tetszik az elrendezés, ha venni akarnék, akkor szóba jöhetne. -
-
dabadab
titán
válasz
anjani182 #31 üzenetére
"Akkor vagy nincs gyereked, vagy van valami fűtetlen, de zárt előtered, ahol leveted a cipőd
"
Nekünk van gyerekünk, valamint fűtött, nem zárt előterünk van, mégse kerül onnan sár a nappaliba.
Nem is értem a dolgot: az előtér arra van, hogy az ember ott vegye le a cipőjét és onnantól kezdve tisza padló van. -
anjani182
őstag
Télen sem?!
Akkor vagy nincs gyereked, vagy van valami fűtetlen, de zárt előtered, ahol leveted a cipőd
Nekem van egy papucsom a teraszon, illetve a bejáratnál is, ha valami oknál fogva ki kell menni még fürdés után nálam alap hogy nedves popsitörlővel megtörlöm a talpam, akkor is ha csak 20 másodpercre léptem ki a KINTI papucsba...ahogy írtam benti papucsunk nincs, padlófűtés van.
Vagy megfordítom a kérdést, akkor mitől lesz egy idő után láthatóan koszos az előszoba futószőnyegünk? Nem hinném, hogy a portól...
(szoktuk mosni!)
-
anjani182
őstag
Nem azzal van a gond, nem érted?! Lefürdesz, és van egy közlekedőd ami előszoba is, sőt az előszoba mellett közvetlen 2 szoba van, akár háló is lehet! Az előszoba egy relatíve koszos helyiség, nem hinném, hogy jó ötlet, hogy szobák határolják, ahová csak hordod be a koszt!
A ház relatíve nagy, viszont egy rakás közlekedő van, ami nem feltétlen hasznos helyiség.
Felénk már földszintes házakban is 2 WC van (egy a fürdőbe, egy szimpla WC helyiség, kézmosóval), illetve egy mosókonyha. A milyenk emeletes, így alap a 2 fürdő...
-
csoki46
senior tag
Megkerdezhetem, hogy a wc előtti extra beugró, valamint a dupla ajtós megoldás miert lett így tervezve? túl nagy lett volna a helység vagy csak az extra zaj és aroma zárás volt a cél?
-
nzozz
aktív tag
Szia!
Csak érdeklődök - ne vedd keresetlen (jó) tanácsnak - napkollektort/légkollektor/hővisszanyerő szellőztetőrendszert terveztek beépíteni? -
anjani182
őstag
Persze, magamról tudom hogy örültem hogy városba költöztem immár új építésű kertvárosi részre, előtte volt egy belvárosi 'kitérő'.
Fő ok a jobb óvoda, iskola de tény hogy figyelembe vettem hogy azért lehessen is lépni. A belvárosi lakás 2 hét alatt irányáron elment kp.-re...és léptünk tovább.
Falun árulgathatod akár évekig...én nem merem kijeleteni hogy 30-40 évig hol fogok lakni, erre alapozni nem lehet.
-
anjani182
őstag
Két kérdés jutott eszembe, vagyis inkább eszembe se jutna:
1. falun építkezni???? mire elkészül a ház a bekerülési árért se adható el...többnyire...ezen gondolkoztál?
2. a közlekedőből nyílik legalább 2 szoba, ahogy látom, feltételezem ott a bejárat, na már most ha pl megfürdesz utána átlépkedsz a koszos előszobán be a hálóba?
-
ajánlom egyébként mindenki figyelmébe az eredeti rajzon lévő P126 garázs-t, ami, mint neve is mutatja, egyetlen méretkategóriájú gépjármű befogadására lett volna alkalmas a maga 4,2m-es hosszával...
a Passat az alap bruttó szélességét is túléri, hát még ha levesszük a falak vastagságát.egyébként érezhetően nem gondolták ők sem komolyan a dolgot, legalábbis erre utal, hogy a garázsajtó helyét is felzsaluzták és kiöntötték betonnal, így most a "P126" egy 74 centi magas padkát leküzdve állhatna csak be a helyére
-
nem lesz fedett, mert az majdnem annyiba kerülne, mintha beépítenénk (~70%-a a lakás négyzetméterenkénti árának), és ha arra lenne keret, akkor nyilván inkább nagyobbra épülne a ház.
a bejárati ajtó előtti ~3 m²-es rész fedett, a többi járólap, aztán majd egyszer lesz vele valamia könnyűszerkezet természetesen maradt
-
apezka
aktív tag
Hali!
Ötletes a tervrajz, én díjazom a nagy világos nappalit, valamint a nagy teraszt!
A terasz fedett lesz? És ugye még nem tettetek le a könnyű szerkezetről!?Hajrá-hajrá örülök, hogy van folytatás!
-
a saját gyerekszobámnak is ilyen lecsapott sarka volt, sosem éreztem, hogy probléma lenne, most sem
(#7) dabadab az a konyhapult egyelőre csak a rajzon létezik, úgyhogy még megtapasztalás előtt vagyunk, de az asszony így akarta, és ő fogja használni, úgyhogy rábólintottam
-
Nahát, napsugaras ház
Mármint az eredeti terv.
-
-
bambano
titán
jójó értem én...
csak úgy gondoltam, hogy rajtam kívül biztosan nem lesz még egy hülye, aki egynél több racket rak egy ekkora házba, tehát a szerverrackbe alapértelmeztem rendes strukturált kábelezést meg minden mást, ami ilyenkor illik.
szerk: mondjuk a gardrobe úgyis csak addig számít, amíg friss a házasság és az asszony el tud érni dolgokat a férjénél... utána jó lesz az szerverszobának
-
dabadabhoz csatlakozok:
Nem okozott gondot a 45 fokos szobabejárat sem? Én a saját szobabejáratomat, ami szintén hasonló kialakítású, szívből gyűlölöm.
-
dabadab
titán
Mivel írtad, hogy már előrehaladott a dolog és nincs szükségetek tanácsra, ezért inkább csak érdeklődnék:
azt a 45 fokos konyhapultot már megbántátok?
(Éppen idén építettük át a konyhát, mivel az volt a tapasztalat, hogy a konyhabútorban bármilyen sarokkal csak a gond van, a 45 fokossal meg pláne.)(#6) bambano: wifis problémák ellen nem szerverrack kell, hanem ethernetkábel mindenhova.
-
sketchifun
senior tag
Nekem is tetszik, a rombusz is nagyon jó ötlet.
Tetszik ez a blog, érdekes témát dolgoz fel, bár örülnék, ha terjedelmesebb lenne. Így túl hamar a végére érek, és megesz a fene.
-
asci
tag
Nagyon szép az új alaprajz, vedd úgy hogy én is rábólintottam!
-
bambano
titán
nem látom betervezve a szerver racket
-
Lyely
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest