- iPhone topik
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
callmeakos
veterán
Ugye nem ismeri fel senki magát a videóban??
-
callmeakos
veterán
Azt írtam Jónás Attila? Jeszusom
Keverem a szezont a fazonnal. Miközben írtam a hszt a Jónás könyve című alkotás járt az eszemben Babits MihálytólHát ez....
Amúgy meg: Kimenni a 10 percnyire odébb lévő Copy Generálba? Azok a tanárok akik olyan lusták hogy az elsőig is lift-el mennek? NE viccelődj már
-
callmeakos
veterán
A probléma állandóan ott van hogy mindig felmerül az ominózus papírhiány illetve a fénymásoló havonta történő elromlása. Ergó csóró az iskola és ezt a diákok fizetik meg néha....
Ja és persze a tanár általában jobbnak látja a tankönyv totál mellőzését, inkább a saját füzetkéjéből íratja le a dolgokat. Középiskolában 4 éve keresztül totálisan mellőztük mind a magyar (irodalom/nyelvtan) könyveket, mind a történelem könyveket. Lehet nekem ezért fájt sokat a kezem. Volt hogy például a Jónás Attila érettségi tétel masszívan volt 8-10 oldal amit a napi 3 magyar órába belekellet sűríteni ahelyett, hogy a könyvben aláhúztuk volna a lényeget -
callmeakos
veterán
Akkor innentől kezdve mi értelme ennek az iskolai net/notebookozásnak?
Itthon körülbelül sincs nagy létjogosultsága, ha még az infó órára sem engedik meg hogy a saját (átlagban gyorsabb) gépeddel dolgozz.(#11) lezso6 Akkor inkább a füzet. Olcsóbb és kevésbé fáj ha megdobnak vele
(#12) stifi Ez az egész modern dolog arra is játszik, hogy "Kinek van menőbb cucca" Azt nem mondom hogy teljesen ki kell zárni a hagyományos módszereket (egyrészt a technika nem tart ott, másrészt a Magyar Oktatási rendszer sincs erre felkészülve) csak annyit, hogy néha jól jön. Ezt nem azt jelenti hogy mindig és állandóan
-
callmeakos
veterán
válasz
T. Almeida #7 üzenetére
Ne aggódj, a mai fiatalság úgy 60%a masszívan lesz*rja hogy a tanár mit mond. Ha neki fáj a keze és nem akar írni akkor nem is fog. Itt már nem hat az a módszer hogy leviszi a gyereket az igazgatóhoz, vagy hogy beír egy 1est órai munkára, netalántán intőt kap. És ez a helyzet csak rosszabb ha a tanárnak egy fikarcnyi tekintélye sincs.
-
callmeakos
veterán
Én most fejeztem be a középiskolát, és a matekon, éneken, kémia, fizikán kívül bárhol el tudnám képzelni
De azért magyar illetve történelem órán ahol masszívan kell jegyzetelni ott jól jöhet.
Ezért is jó az X101. Olcsó (nem nagy tragédia ha 1-2éve belül tönkremegy) a MeeGo korlátolt lehetőségei miatt nem tud a gyerek annyi mindent csinálni (lévén ha ki van lőve a net, azon kívül csak jegyzetelésre jó az eszköz) -
callmeakos
veterán
Na ezt azért megcáfolnám.
Lévén hogy én is beletartozom abba a szegmensben ahová szánják ezt, elkell néha az ilyen. (De nem ez) Rettenetesen kellemetlen az, ha a nap felére már olyannyira fáj a kéz a sok jegyzeteléstől hogy az már kényelmetlen. Ez sokszor ahhoz vezet, hogy a diák fájdalomra hivatkozva nem fog írni. Ilyenkor jobb egy netbook, amire rátesznek egy Win7 Enterprise-ot, a játékokat és a Wifit letiltják és onnantól kedve nincs mese.Ezért tartanám jobb ötletnek ha egy ilyen célra az Asus EEE PC X101-et használnák. Olcsó, könnyű és a MeeGo miatt nincsenek beépített játékok, ami miatt mással foglalkozna.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Zbook Firefly 15 G8 - i7-1165G7/24GB/512GB-/W15"/W10 Pro/ ÁFÁ-s
- Lenovo ThinkPad P16s AMD Gen2 R5 7540U / 32GB RAM / 1TB SSD / FHD Touch ÁFÁ-s
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB /512GB SSD/13"3 FHD, Touch, Matt/Win11 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest