- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Yettel topik
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
callmeakos #20 üzenetére
Szerintem lehet máshol is fénymásolni nem csak a suliban, sőt lehet kint olcsóbb is, legalábbis én anno így voltam vele.
Más tankönyv? Elvileg a tanárnak kéne kiválasztania, hogy melyik könyvből tanultok.
Amúgy ki az a Jónás Attila?
-
válasz
callmeakos #3 üzenetére
Ha annyit jegyzetelsz, hogy megfajdul a kezed, akkor ott valaki (de a tanar biztosan), valamit nagyon rosszul csinal.
Az u.n. konyvnyomtatas feltalalasa ota nincs szukseg arra, hogy tollbamondassal sokszorositsunk, a tananyag "erdemi" resze ott a konyvben. Az ora meg arra valo, hogy a tanar elmagyarazza az anyagot, ugy meg nagyon nem lehet magyarazni, ha a diakok egesz oran csak irnak, ahelyett, hogy figyelnenek.Egyebkent meg nem latok a modern cuccokban semmi ordogit, ami miatt ne lehetne oket hatekonyan hasznalni az oktatasban, a problema inkabb ott van, hogy a tanarok nem igazan tudjak ezt megoldani.
-
buherton
őstag
válasz
callmeakos #13 üzenetére
Semmi, otthon netbookozzon meg notebookozzon.
Az info az más tészta. Ott elég evidens hogy kell a normális gép, ami nem igazán valósul meg még a jobb iskolában sem mindig. (Anno általánosban a másik iskola termét használtuk, és az volt az ász aki az egyetlen színes monitor előtt ülhetett, és óra végén mariózhatott
.)
-
stifi
senior tag
válasz
callmeakos #3 üzenetére
évezredeken át senki nem panaszkodott kézfájásra, ne legyünk már ennyire modernek hogy már írni is derogál a fiatalságnak.. ha még az lenne, hogy a tanulás így hatékonyabb, többet lehet belőle csinálni stb, azt mondanám OK, de a kézírás nem csupán fárasztó (lol már...), fejleszti a készségeidet, megtanít figyelni, helyesen írni (a word nem tanít semmire), a rajzolás/jegyzetelés segítségével megtanít hatékonyan gondolkodni stb..
lassan ott tartunk, hogy be se akarunk járni előadásra, letöltjük mp3-ban nem? vagy már itt tartunk? én néhány éve végeztem a fősulin, én még jegyzeteltem, max azzal spóroltam hogy nem jártam be / nem tanultam meg csak ami fontos volt -> mégis sikerült levizsgáznom mindenből (persze kettesre, 'szt?)
ha a gyerekem nem fog tudni helyesen írni, vagy 2 értelmes mondatot kinyögni ezeknek a modern hiper szuper dolgoknak köszönhetően, tarkónvágom egy ilyen netbookkal!
-
válasz
callmeakos #6 üzenetére
"matekon, éneken, kémia, fizikán kívül bárhol el tudnám képzelni"
Aha, és hány tárgy marad?
ha már ennyire erőltetni akarjuk a gépeket, akkor max a tablet jöhet szóba érintő-ceruzával.
-
buherton
őstag
válasz
callmeakos #6 üzenetére
Most csak törire meg magyarra mi a fenének? A tanulók az elmúlt pár száz évben is kibírták, sőt majdhogy nem a felsősök többet tudtak mint te vagy én... Tatám mesélte, hogy anno érettségin a verseket is fejből kellett írni, nem volt semmilyen segédeszköz sem. Ma meg már sírnak, mert hogy nem tudnak két számjegyű kivonást elvégezni fejben érettségi előtt!!! Szánalmas az egész oktatási rendszer, és csak még jobban tönkre vágják. Ötödik osztályban már másodfokú egyenletezni kellene csinálniuk, nem pedig még a szorzást meg az osztást tanulniuk.
-
T. Almeida
senior tag
válasz
callmeakos #3 üzenetére
> Ez sokszor ahhoz vezet, hogy a diák fájdalomra hivatkozva nem fog írni.
Hát ez LOOOL, ilyet még nem hallottam... Nem akarásnak nyögés a vége? Jöhetnék olyan közhellyel, hogy "a mi időnkben", de nem teszem.
Teljesen egyetértek azzal, hogy rendesen tanítani csak hagyományos eszközökkel lehet (itt azt értem, hogy a diákoknak átadni a tudást, nem csak ledarálni az anyagot oszt jóvan).
A számítógép, telefon nem órára való.Egyébként nem rossz kis gép, nagyon bejön, de kivácsni vagyok, hogy nálunk mennyibe kerül.
-
válasz
callmeakos #3 üzenetére
Hogyne, hiszen billentyűzeten sokkal könnyebb ábrákat és komplex képleteket bevinni.
-
buherton
őstag
válasz
callmeakos #3 üzenetére
Úgy sem arra használnák amire kell...
Nagyon sok területen pl. matekon hogyan rajzolsz, vagy írsz fel, egy komolyabb egyenletet? Akkor a speciális területeket nem is említem. Képtelenség olyan gyorsan kattintgatni (még egyenlet szerkesztővel is csak a pöcsölés megy, pedig tudom hogy mi hol van). Nem beszélve arról, hogy nem lesznek meg a kéz mozdulatok, hogy hogyan kell a körzőt és a vonalzókat kezelni, és szabad kézzel rajzolni.
Előző félévben én is benne voltam nyakig az ilyenekben. Hatékonyan kell jegyzetelni
. Nagyon sok füzet telt meg és a papírboltban is tízesével vettem a betéteket. Volt olyan hogy reggel 9-től este 9-ig bent voltam, aminek nagy része előadás volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Ideapad3 Ryzen3-3250 MAGYAR Billentyű IPS FHD 12gb ram 256 ssd windows11
- PIROS Lenovo Ideapad Ryzen3-3250 IPS FHD 8gb ram 512gb ssd windows11
- Lenovo YOGA L13 Gen2 / Intel i7-1165G7 / 16gb ddr5 / 500gb ssd / FHD TOUCH / Ceruza / windows11
- Lenovo ThinkPad L390 / Intel Core i3 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD lcd /Windows 11
- Lenovo ThinkPad T580 / Intel i5-8350 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD lcd /Windows 11
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest