- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
nyunyu
félisten
-
fuximaxi
senior tag
Nekem ezen az ipari hulladékon kellett volna programot írni. Persze, lehet, hogy valaki ezen is tud, sőt én is megoldottam, csak nem volt hatékony. Nem kell hozzá kapcsolófannak és kupaknerdnek lenni, hogy valakinek igénye legyen egy ennél normálisabb billentyűzetre. Számomra a legolcsóbb logitech is jobb volt mint ez.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem tudom, mivel a kérdésre még nem válaszolt, és az emberek döntő többsége amúgy nem, nem használt még normális beviteli eszközt. Ami 100 oldalas beadványoknál lehet, hogy nem midegy.
Azért remélem, hogy valahogy kibírod agyérgörcs nélkül, főleg, mivel nem is neked szólt a poszt. Mindenesetre örülnék, ha a saját lelki bajaidat nem projektálnád rám, és emberhez méltó hangnemben írnál hozzászólást. Köszi.
Amúgy meg mindenki azt használ, amit csak akar. Amíg nem nekem muszáj, addig nem érdekel.
-
nyunyu
félisten
pont megfelel neki egy lapos membrános szigetes klattyogó arra hogy beírja hogy fkeres szumhatöbb fyki határidő.
Egészségére.
Múltkor kellett egy 80k soros excelt szemmel vernem, aztán tököm kivolt az FKERES, SZUMHA függvényektől, mivel a melós Office 2016-ban még nincs olyan függvény, ami egyidejűleg több oszlop egyezésére keres a (másik) táblában. (2019-től erre van valami új függvény, de már nem rémlik, hogy melyik.)
Na meg a 8 szálas i7-1065G akármi is 5 percekig malmozott, amikor módosítottam valamit, és az Excel nekiállt újraszámolni a képleteket.Legközelebb inkább beimportáltam DBbe a táblát, aztán szanaszét joinoltam önmagával, meg ráupdateltem pár flaget hogy Y vagy N, aztán úgy exportáltam ki csvbe, hogy azt importáljam vissza Excelbe.
(Ha már DBből Excel export megáll, ha 3MB-nél nagyobb xlsx lenne az eredmény, aztán a sorok maradéka lemarad.)
Mai 60k soros excelen is van 2k sor, amit manuálisan kéne szemmel vernem.
Múlt heti exceles szopásomból kiindulva az nettó 3 munkanap lenne.Inkább leprogramozom a maradékot SQLben, az megvan 1 nap alatt, aztán a DB kiköpi fél óra alatt az eredményt.
Végülis, még csak 1500 sornyi kódot írtam a nyomorult excel automatikus elemzéséhez, párszáz ide vagy oda már nem számít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest