Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Piszmaty76

aktív tag

válasz tibaimp #39 üzenetére

Ők legalább nyújtanak "némi" teljesítménybeli extrát generációnként a pénzünkért. Biztonsági réseket és társait inkább nem értékelném valódi extraként... :D

• FoxiestFox

félisten

válasz tibaimp #35 üzenetére

Az Intel közel monopolhelyzetből árazott úgy ahogy akart.
    Az AMD évekig szopott, hogy végre kinyögjön magából egy versenyképes CPU sorozatot, megoldotta, méghozzá úgy, hogy porzik az Intelpopó, szerintem megérdemelnek egy kis kreditet az ismét kétszereplős CPU piacért.
    Főleg, hogyha nem vagy high-end gamer, még egy első genes Ryzennel a mai napig lazán el lehet lenni, sőt, sok év van még benne. Nagyon, nagyon rég volt hasonló mutatvány AMD részről.

Én nem vagyok se ilyenes, se olyanos, de sok év Intel után üdítő volt megvennem az R6 2600-omat.

Az árak mondjuk szerintem is lul szinten mozognak, új hardvert menni idén borzasztó rossz döntés, de a használt árak sem épp rózsásak, pont a fenti miatt. Plusz most lép szintet a játékpiac is, itt vannak az új konzolok, ennek is hatása van a PC piacra.
    1-2 év és remélhetőleg minden normalizálódik.

• polika

senior tag

válasz tibaimp #17 üzenetére

A kérdés csak az, hogy a HT, és egyéb Intel dizájn megoldások mellett mennyi hardveresen nem foltozott, "majd a felhasználó eldönti" hogy neki sebesség vagy biztonság kell alapú "optimalizáció" (értsd sebezhetőség) maradt benne.

Egy munkagép az ha nagy mennyiségű adattal dolgozol, értelem szerűen legtöbb esetben több useres környezet, aminek ráadásul valamilyen módon az internetfelé is kell lennie megfelelő sávszéllel (értsd nem bunkerban van elásva, 1 useres környezetben ahol a gyökér a szuper strong randomizált jelszavát (ami természetesen minden szerver eetében egyedi) beégette a retinájába, aztán baltával szétverte a monitort is hogy nehogy vissza lehessen valahogy a pixelekből bányázni :DDD). Így jellemzően egy ilyen multi user környezetben belekényszerítenek a "melyik kezem harapjam le" döntésbe. Ráadásul ahogy ezt az Intel PR kezeli azzal szerintem igen hülye szituba navigálták magukat. Az arcvesztés miatt nem írhatják oda akkora kan betűkkel hogy kiverje mindenki szemét, hogy ez már mentes a korábbi hibáktól (legalábbis az egyes steppingeknél, meg a scalablenál is csak a kibaszott technikai leírásokban van leírva hogy mi az amit foltoztak) mert az szegényeket rossz színben tüntetné fel és beismerésnek tűnne. Így vagy végig olvasol mindent, vagy a salestől próbálsz minden technikai részletet beszerezni a döntés előtt :-)

Lényeg a lényeg, ha hozza papíron azt amit az AMD specifikációban, és árban is az még önmagában nem elég.

Új hozzászólás Aktív témák