- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Poco F7
- Ovális kamera és Exynos az S26 Ultra pletykakosarában
- Lassan teljes a Xiaomi 16 tudáslistája
- Képeken a Huawei új Watch GT 6 órái
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor 20 - jobb későn, mint soha!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagy Gábor
tag
Kedves buherton kolléga!
Először is le kell szögezzem, nem voltam, nem vagyok és nem leszek programozó, bár egy keveset már kerestem programozással, kényszerből, mivel nem volt más, aki helyettem megcsinálja és nekem kellett a pénz. Másodszor, nem kell tojni tudni ahhoz, hogy megállapítsam, hogy egy tojás záp.
Egy ekkora volumenű munka, amit (még 2009-ben) felvállaltak, de nem végeztek el rendesen, mint a példa is mutatja, nagyságrendileg a 100 millió körül lehet. A szoftver kifejlesztésével és az alá szükséges vasak beszerzésével és üzembeállításával. De messze nem 920 millió.
Mint jeleztem, nem vagyok programozó, de azt azért fel tudom mérni, hogy mekkora meló az egész, és mi minden kell hozzá. Vannak levelezős hallgatóink, akik a munkahelyükön hasonló projekteken dolgoznak, s így -rajtuk keresztül - én is képben vagyok. Egy kicsit túlzásnak tartom, hogy tíz jól fizetett programozó egy évig nyökögjön rajta. Ha valóban jók és valóban csak ezen a projekten dolgoznak, akkor is fél éven belül el kellene készülniük.
A program megírása kb. egy-két hónap, ha előzetesen korrekt módon tisztázzuk, milyen feladatokat kell ellátni. Az adatbázist célszerűen egy privát felhőben kellene létrehozni, s ennek a vasnak a költsége (beszerzés, konfigurálás és üzembe állítás) se nagyon haladná meg az 50 milliót.
Ami időigényes (lenne) és némi emberi többlet munkát igényelne, az az adatokkal való feltöltés és az ellenőrzés. Valamint a fejlesztendő szoftver tesztelése és hibaellenőrzése. Ami pedig a menedzsereket illeti, inkább egy hozzáértő ügyintézőre van szükség, aki beszerzi a szükséges hardver és szoftvert, és gondoskodik a telepítés és tesztelés elvárt feltételeiről és a szükséges adatrögzítésről.
Oktatóként nem az a feladatom, hogy megtanítsam a hallgatóknak, hogy minél több pénzt tudjanak a megbízóktól lenyúlni, hanem az, hogy megtanítsam őket gyors és hatékony, s lehetőleg olcsó (költséghatékony!!!) megoldást találni a felmerülő hardveres, szoftveres és egyéb problémákra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 4
- Milyen autót vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Arcfelismerő topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15v Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-10850H 16/512 QUADRO P620 4GB
- Szép! Lenovo ThinkPad P53s "Kis Tervező Vágó Laptop" -65% 15,6" i7-8665U 32/512 QUADRO P520 2GB FHD
- Zalman ZF9225ATH AMD CPU hűtő
- MSI NX8600GT-E (MS-V091) PCI-E videokártya
- Asus P5QE Retro alaplap, + Xeon X5450 CPU, + hűtő
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3517
- Csere-Beszámítás! Macbook Air 13 2020! I3 / 8GB / 256 SSD. Akksi- 124 Ciklus
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest