- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
lezuvius
őstag
Nyomkodtam de egyiket se hasznaltam: Redmi 2-3,Note 2-3...
Redmi 4-t az iPhone 7-el kellene osszevetni (ideit az ideivel...) es a ketto kozott funkcionalitasban nem is kicsi kulonbseg van, hardver-szoftver-plusz funkciok teren...[ Szerkesztve ]
Stay hungry, stay foolish!!! by:Steve Jobs
-
Csapoati
nagyúr
Melyik 50-60 ezres telefont nyomkodtad mondjuk Kínából?
Egyébként én 5S-t nyomkodtam, és bár nyilván jó telefon, számomra semmilyen wow faktorral nem bírt a hétköznapi funkciók használata során. Erre mondtam, hogy az átlagfelhasználónak nem igazán tűnhet ma már fel különbség mondjuk egy i6 vagy egy Redmi Note 4 között.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
Fejvadi
nagyúr
Itt a vég, bedobták a törölközőt.
-
F34R
nagyúr
válasz
A 2. Vesztes #54 üzenetére
Asian?
-
joey04
titán
Itt nem az alma a lényeg, az ő levesükbe is beleköpnek érezhetően, de ők jelenleg nincsenek veszélyben. viszont sok más nagy gyártó igen. Ahogy írtam, ha a kicsik ellopják a fejlesztéseket amikbe a nagyok rengeteg pénzt öltek, legyen az design, hw vagy sw fejlesztés, és fél áron adják, akkor ha ez sikeres modell és emiatt csökken a profit a nagyoknál, akkor a nagyok azt mondják, tudod mit? szarok rá, nem fejlesztek, inkább eladom majdnem ugyanazt újra, teljes áron. Lehet a HTC meg a Sony sem ilyen szarok bele stílusban fejlesztene, mert náluk aztán nagyon érezni, hogy nem is igazán akarnak semmit változtatni, kicsit feladták ezt az egészet, kiadják évente a kötelezőt horror áron, aztán lesz ami lesz. A HTC megy vissza bérgyártónak, a Sony meg ha bedől mobilos fronton akkor marad neki a képalkotás, a gaming, stb. Ha nem lenne ez a sok kínai, szerintem sokkal életképesebb Sony és HTC telefon lenne a piacon, érdekes fejlesztésekkel. Visszatérve: Ha pedig a nagyok nem fejlesztenek, akkor a kínaiak nem tudnak majd mit másolni. Ezért aztán hosszú távon magunk alatt vágjuk a fát ezen cégek felfuttatásával. Ez nem arról szól, hogy nem tudnak megújulni és jönnek mások, hanem hogy tisztességtelen eszközökkel játszanak és még támogatjuk is őket ebben, ha ilyet készüléket veszünk.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz
#02683648 #50 üzenetére
Attól tartok hogy lehúzzák a rolót, csak nem egyik napról a másikra hanem leépülés tüneteivel. Első lépés a saját rendszer elhagyása volt, második a hardveres részleg felszámolása. Akárhogy nézzük az egész cég csupán árnyéka annak ami mondjuk 10 éve volt.
Ilyenkor következik az hogy majd jön más, csak sajnos nem. Senki nem pótolta a Nokiát, senki nem pótolja a BB-t a piacon, csillogó-villogó játéktelefonok vannak csak.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
törölt tag
Anno februárban már én is meg sokan mások is írtuk az egyik bb topicban, h IBM modell jön majd valamikor, azt nem gondoltam h ilyen korán meglépik.
Amúgy az egész cég azért marad életben mert van egy fallback stratégia (SW) ha a hardverbiznisz végképp bedöglik. Különben most a cég húzná le a rolót nem a márka vagy adnák el az egészet a Huang Cheng Dong Industries-nak fillérért. -
Ijk
nagyúr
Azért mert drága rétegtermék szűk piaccal és kevés natív app támogatással ahogy írtam. A rendszer ettől függetlenül még első osztályú.
Appok miatt muszáj volt Androidra váltaniuk sajnos. Véleményem szerint ezzel a kevés vásárlói körből is is inkább többet veszítettek mint amennyit nyertek. Ráadásul nem sokan akarnak egy DTEK-et venni csak a logó miatt venni, a biztonságot pedig a legtöbben leszarják./人◕ ‿‿ ◕人\
-
törölt tag
De egyrészt egyik mobilgyártónak sem releváns piac Mo, másfelől a legtöbb mobilt még mindig szolgáltatón keresztül értékesítik (szerintem még Mo-n is)
Persze van ez alól kivétel pl India (ahol tudtommal nincs egyáltalán készülék ártámogatás)
Amúgy ahogy olvastam külföldi fórumokat a Priv szolgáltatósan is túl volt árazva. -
Ijk
nagyúr
BB 10 jobb mint az android és az ios. Egyetlen hátránya a natív alkalmazások mennyisége, amiről nem tehet a BB hogy nem írnak meg mindent BB10-re is. iOS az apple márka miatt terjedt el, androidból meg van millió egy fajta készülék így nyilván sokan használják. Minden más megbukik az appok hiánya miatt.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ádám16
addikt
Ja, hat bocs, hogy magyarorszagon elek, es a magyar arkepzest nezem. Azt is értem, hogy nem miattam esik szet a ceg, ha nem veszem tőlük telefont, de ne tegyunk mar ugy, mintha csak a USA letezik a bolygón.
Egyebkent a berryboltban kedvezmennyel 230k a Priv jelenleg, az alap 6s pedig a hivatalos honlapon is 217k. -
lolal
senior tag
Várható volt , hogy előbb utóbb ide jut a BB. Az utóbbi időben semmi maradandót nem tudtak felmutatni. Az Os 10 nem volt rossz elképzelés , de aplikációk és megfelelő közösség hiányában halálra volt ítélve. Ezek után miféle "minőségről" beszélhetünk , az jó kérdés . Mindenesetre a klasszikus BB RIP. Sajnos előbb kellet volna reagálni a piaci igényekre , és az árakat nem csillagászati magaslatokban tartani amikor kereslet nem volt. Még 1x RIP.
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
Csapoati
nagyúr
Kérlek mondd meg, miben más, miben sokkal jobb az iPhone, ha facebookozol, fényképezel, emailezel és mondjuk böngészel, netalán játszol - ugyanis az emberek saccra 90%-a ennyit tesz összesen az okostelefonjával, ha még nem kevesebbet.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
func93
senior tag
No elő is veszem a szeretett BB 9900-ám.
Respect BB!
"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs
-
törölt tag
A BB mondjuk a kínaiak nélkül is döglődne.
Amúgy igaz amit írsz (részben) de a chinaarena communitynek ugyan magyarázhatod...
Amint egy kínai gyártó a nem kínai piacon is eljut egy szintre hivatalos értékesítés, support etc terén (lásd huawei) az itteni chinafanok majd elkezdik savazni, h "drága", "ezek is elk*rvultak" és a többi. -
lezuvius
őstag
Ebben nincs igazad. Az Apple az IOS es az App Storral egy kb. behozhatatlan elonnyel bir maig a piacon. Rengeteg telefont hasznalok es amikor az alma egyik keszuleket, akkor erzem azt, hogy miben mas az amit ok adnak. Ezt leirni nehez, ki kell probalni.
Azt is tudom, hogy jok a kinai telok toredek aron meg minden, de en inkabb az A brandektol vasarolok, hogy legyen penzuk a K+F-re,Europai szervizre es jogdijakra...
BB egy ude szinfolt volt igy sajnalom, hogy beall a tomegbe
[ Szerkesztve ]
Stay hungry, stay foolish!!! by:Steve Jobs
-
macskea
őstag
Tulajdonképpen ez a hír nem mostani, hanem akkori, amikor elkezdtek szállingózni DTEK50-ról az első infók. A DTEK60 meg tökéletes megerősített mindenkit ebben. Szóval nem volt ez meglepetés, inkább csak hivatalos megerősítése annak, amit amúgy is mindenki tudott.
A BlackBerrys android liszenszelésére meg kíváncsi leszek, ha azt nézzük még a Jolla csapatának is sikerült rávenni valakit, hogy adjon ki a szoftverükkel telefont. A nagyobb félelmem inkább a qwerty, még a Samsung se csinál ilyet, pedig az tényleg mindent csinál. Nem hiszem, hogy bárki vállalja a kockázatot, és kiad egy bármilyen qwerty-s telefont.
BlackBerry OS10 meg sajnos úgy járt, mint már megannyi jobb sorsra érdemes rendszer, eltűnik a süllyesztőben. Kíváncsi vagyok, az alma meddig marad fenn a fán, annyi kimozdíthatatlannak hitt pozíciójú gyártó tűnt el vagy silányodott egy liszenszelt logóvá az elmúlt években. Csak a héten kettő, először a Lenovo tette fel a lakatot a Motorola utolsó önállóságot jelentő részére, most pedig a BlackBerry vonult ki a készülékgyártásból.
''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
Воланд
titán
Ezt az árazás problémát sose értettem. Minden csúcskészülék azonos árban van a szolgáltatoknál és ha valaki csúcskészüléket keres, akkor nem az olcsóbbat fogja választani. A magyar árakat ilyenkor ne nézzük, nem mi vagyunk a célközönség.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Csapoati
nagyúr
Isten hozott a kapitalizmusban. Az Apple-nek se fog már sokáig tartani a gigaprofit telefononként, mert ergész egyszerűen már egy 50 ezres kínai telefon is hozza azt a user experience-t, amit egy 150-200 ezres 6 vagy 6S. Egyébként ez teljesen normális folyamat, ugyanez zajlott le az autóiparban is. A(z időben) megújulni képtelen cégek helyét átvették mások.
-
pit stop
addikt
-
Ricardo
titán
válasz
A 2. Vesztes #19 üzenetére
"Csak tegyenek majd rá qwerty-t, oszt jöhet! "
-
jUUh
addikt
Sose volt BB telefonom, viszont fizikai billentyűzetes igen. Szívesen látnék 2016-ban mondjuk egy Xiaomi, Meizu, vagy hasonló gyártótól egy qwerty-s telefont, mert ugyan tetszett a Priv... Valahogy nem győzött meg teljesen
Samsung Galaxy S23+
-
moleculez
veterán
Veszek egy régi 9900-t, az gyönyörű, amúgy a nevüket adni ehhez a TCL-bohózathoz, szégyen, méltósággal kellene abbahagyni, igaz abból nincs még ennyi pénz sem. Na mi mindegy.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
=Mentor=
őstag
A Nokia sem azért állt földbe mert szar telókat csinált, sokkal inkább a szoftverrel volt gond, kitartottak a végsőkig a Symbian mellett... A Blackberry meg azután is drágán adta a készülékeit, hogy meredeken zuhanni kezdtek, mégis mire számítottak. a piac is olyan irányba fordult ami megpecsételte a sorsukat.
-
Wesder
félisten
Minden BB app kikerült playre, ezek utàn ki venne droidos BB-t? Nem rosszból kérdem, a HUB-ot most töltöm R3Pro-ra.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
moma
őstag
meg az itt a durva, hogy ők nem azzal mennek tönkre mint a nokia pl, hogy elkúrják a telókat. tök jó termékekkel állnak a földbe.
we all deserve a bit of luck.
-
Rájöttek, hogy az almát többen szeretik, mint a szedert...
iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
Szegény BB az örök kedvenc a Bold és a Classic
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
moma
őstag
Szomorú, hogy most szerintem a priv az egyik legszebb telefon ever.
we all deserve a bit of luck.
-
Ádám16
addikt
Jó, ez is érthető, de a BB a telefonjait rohadt drágán adta.
Minden vágyam volt egy Priv, míg meg nem láttam az árát. Ezt a vállalat köszönheti magának. A BBos10 szerintem remek volt, de nem kifejezetten kellett a népnek, a fejlesztők sem ugrottak rá, és már akkor váltani kellett volna droidra, szerintem.
Mindegy, ez már így van, én rendkívül sajnálom őket, mert olyat adtak, amit más nem, vagy szarul. -
joey04
titán
Nem voltam soha a BB célközönsége, de igen, megint kihullott egy nagy.
ez a kínai invázió brutális minőségbeli zuhanást hoz az egész piacra.
de az átlag csak annyit lát, hogy fele áron hozza azt a szintet mint a nagyok. hogy hosszú távon maga alatt vágja a fát ezek megvételével, az nem számít... -
kalifa777
tag
Sajnos egy újabb nagy múltú cég került a süllyesztőbe.
-
F34R
nagyúr
Jajjj addig kellene venni egy darabot amig el nem tunnek a piacrol
-
Wesder
félisten
válasz
buvartacsko #15 üzenetére
Abban igaza van hogy nem ők gyàrtjàk. Csak megtervezik. BB Nokia licencel. Egyébként meg Átlag User csak azt látja mi van rànyomva a mobilra, nem foglalkozik vele hogy ki gyártja, meg hogy volt e benne R&D.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Koczó93
őstag
Sajnálatos. Nemrég vettem meg az első Blackberry-m de a jelek szerint az utolsó "igazi" blackberryt.
-
pit stop
addikt
Jövőre vonatkozó jóslatotokra kíváncsi leszek! Jó lenne ha nem tűnne el teljesen qwerty billentyűzetes telefon. Ahogy írtam másik topikban, kérdés ha meg is csinálják - milyen minőségben?
Viszont ha jól tudom a pl.: PRIV-ben használt qwerty billentyűzet minden okosságának szabadalma náluk van. Ezt is úgy gondolták, hogy kiadják licence-be, vagy várják hogy valaki talán megveszi...?
Kár értük, de remélem nem tűnnek el teljesen, és meg tudják válogatni kivel állnak össze.Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
Sebhelyes
senior tag
Megveszi őket az Elephone, mint a Lenovo a Motorolát
-
Peti78
őstag
Csodás! Szarjanak sünt. Az egyetlen telefon tűnik el a piacról.
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
tib85
tag
Bár már legalább másfél éve nem használok BB-t,de előtte 8 évig használtam és imádtam.
Szomorú ez az egész történet. -
Pastika
aktív tag
A Nokia sem az a Nokia lesz, ha egyáltalán életképes... Samsung, Apple +kínai csodák ennyi a piac.. Hol van már egy egyediséget hordozó Nokia 7110/8850 vagy Motorola Aura.. tucat tömegszemetet gyártanak... Azt hiszem az utolsó múlttal, know-howval, igazi szabadalmakkal rendelkező cég adta be a kulcsot.
-
Crafter32
őstag
Iphone -t sem az Apple gyártja.
-
Воланд
titán
-
Crafter32
őstag
Nem szabad eladni az OS10 telefonokat, biztosan örök értek marad. Az eredeti Nokia telefonok is szép összegeket kérnek, pl 8800 Carbon.
Kíváncsi leszek mi lesz magával az OS10 -el?! Jön -e rá még telefon. HW leállás nem egyenlő az OS10 teljes végével szerintem.
-
Sose lehet tudni mit hoz a jövő.
Évek elteltével állítólag jövőre lesznek újra Nokia telefonok. Simán lehet ez egy ideiglenes döntés. A piacon bővülni kell, pár év múlva meglesz nekik a bővítési lehetőség. -
A 2. Vesztes
senior tag
Hiányozni fog a billentyűzet!!
Vuff!!
Ui.: SZÉP VOLT FIÚK!
Samsung S23 Ultra + iPad Pro
-
icezozo
addikt
The End
http://qwankido.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az utóbbi időben nem volt túl sikeres a kanadai vállalat mobilos üzletága, logikus, de sokaknak fájó lépés, hogy mostantól vége a házon belüli fejlesztésnek.
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Asszociációs játék. :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Okos Otthon / Smart Home
- Diablo IV
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- Xbox tulajok OFF topicja
- Trollok komolyan
- Akvarisztika
- Peugeot, Citroën topik
- További aktív témák...
- GAMER PC! Ryzen 7600 / RTX 3070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 650w! BeszámítOK
- 14 gen i5 PC Garival
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3060 Ti / 16GB DDR4 / 512G NVMe / 500w! BeszámítOK
- Latitude 7320 27% 13.3" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjolv gar
- Dell Latitude 5491 27% 14" FHD IPS érintő i5-8400H 16GB DDR4 256GB gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest