Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Megjelent a OnePlus 13T
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Aktivitáskövető és füles is érkezett az új Motorolákkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ati9500
senior tag
Sziasztok,
hol lehet bekapcsolni a hamis helyeket (külső gpshez kellene)
A fejlesztői oldalon nem találtam ilyet, csak helyimitáló alkalmazás kiválasztását. -
KERYgsxr
tag
Sziasztok!
Honnan tudok letölteni twrp- ből telepíthető tisztított romot? Egy linket tudnátok dobni? A 4pda- n keresgéltem de nem tudok regisztrálni.köszönöm. -
KERYgsxr
tag
Vagy esetleg fastboot- os twrp nincs hozzá? Előre is köszönöm.
-
KERYgsxr
tag
Sziasztok! Nekem nem sikerül a TWRP-t fölrakni, csak csíkok vannak mikor belépek. Mi lehet a baj szerintetek? A bootloadert is kinyitottam, driverek is fent vannak. Köszönöm.
-
tatu90
csendes tag
Megjött a teló, kipróbáltam a Magisk-et, simán ment a root ezzel a módszerrel is. Viszont már root nélkül is CTS profile mismatch-elt a SafetyNet checken, így nyilván a root sem változtatott a helyzeten, ezért ennél a telefonnál igazából jelen esetben tökmindegy mivel rootolja az ember. A malwarek az én telefonomról sem hiányoztak, de root után már úgy tűnik tiszta vagyok.
Ugyanakkor találtam 4pda-n recoveryből telepíthető custom, illetve kitakarított gyári romokat, többek között egy március végén kiadott FreeMeOS 3.12 kipucolt "Lite" változata. Ha lesz egy kis időm játszadozni vele, lehet, hogy megpróbálgatom majd őket.
-
amdboy
senior tag
válasz
Peaceliker #143 üzenetére
ezzel nincs bajom, nagyon szép a kijelzője, villámgyors... egyszerüen vágytam valami újra és ez megtetszett. De e szerint kapufa
-
amdboy
senior tag
Sziasztok! Jelenleg egy xiaomi redmi note2 telót "hajtok". A kèrdèsem az volna, hogy lehetősègem lenne egy leagoo M8 telora lecserèlni. Szerintetek megèrnè a csere? Vissza vagy előrelèpès lenne? Pro/kontra?. Bocsi, hogy itt tettem fel a kèrdèst, de az m8-nak nem találtam külön topikot. Válaszokat köszi
-
tatu90
csendes tag
válasz
Peaceliker #137 üzenetére
Elonye, hogy nem piszkalja a system particiot es a hasznalataval a keszulek nem hasal el a SafetyNet checken
-
tatu90
csendes tag
Valaki probalta mar magiskkel rootolni a telefont? Ha igen, mukodott?
Rendeltem egyet "jatszos" telonak, ha minden jol megy, akkor jovo het elejen megjon es azzal kezdenem, hogy a jo kis kinai malware-eket letakaritom rola. -
Bjorngolf
tag
sziasztok
Mi a véleményetek a telorol? megéri megvenni?
valamint honnan érdemes venni?
tesvérem barátja akar most uj telot venni és ezt nézegették.
Üdv -
setye78
csendes tag
Sziasztok segítséget kérnék leaggó m5 plus telefon a legváratlanabb pillanatokban kikapcsol vagy lefagy nem fut rajta semmi. valaki találkozott ilyennel?
-
MineFox54
őstag
Ideért a teló nálunk is, tetszik az "alanynak". Aranyban nagyon jól néz ki. A reklámok még nem jöttek elő (kop-kop)
-
Joeker67
aktív tag
válasz
maxiszalai12 #128 üzenetére
Nálunk a feleségem használja, az elején voltak gondok, főleg, hogy mindenféle reklámokat feldobált, de ezeket rootolás után el lehet távolítani (lásd fentebb a topikban van is leírás), utána rendesen lehet használni nincs vele semmi gond! Asszonynak telefonálásra, viberre, facebookra jó, neki a kamera is megfelel, gps is használható. Netet Pesten és környékén használjuk, elég a 3G. Ennyi pénzért egy használható telót kapsz!
-
maxiszalai12
tag
Sziasztok nagyon tetszik a telefon. amazon.de röl rendelném de ott sok a negatív komment. Mennyire megbízható a cucc? Fontos lenne a megbízhatóság és hogy jó ár/érték arányú legyen. Tudtok segíteni?
-
Joeker67
aktív tag
válasz
PauloLajos #125 üzenetére
Nekem ver A van az akksi alatt, ez is kell ugye, mert nálunk a 3G 900MHz-n megy ha jól tudom! Köszi!
-
PauloLajos
csendes tag
Én szívtam kicsit az APN-nel, az automatikus rosszul állítja be (Telenor és Telekom 3G-n próbáltam). Kézzel kell, de van útmutató: https://www.telenor.hu/beallitasok/android
(Menü) > Beállítások > Vezeték nélküli és hálózati > Egyéb beállítások > Mobilhálózatok > Hozzáférési pontok neve > (Menü) Új hozzáférési pont
Név: Telenor Online APN: online APN típusa: Írd be a 'default' szót (vagy hagyd üresen). -
PauloLajos
csendes tag
-
Joeker67
aktív tag
Üdv!
A Needrom-on van új hivatalos rom. Sajnos két változat van belőle, tudja valaki, hogy honnan tudom melyik vátozat jó a telómra? Rajta lévő rom: LEAGOO_M5_FreemeOS_20160728_TEST. Sajnos semmi utalás, a Needrom-on lévő romok utótagjára, ami a dátum után van!
-
dmaul6
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi linken is megtalálhatjátok TWRP + root teljes folyamatát.
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=68517066&postcount=7
-
Vologysoft
újonc
válasz
rum-cajsz #118 üzenetére
Tegnap előtt érkezett meg az enyém is (.de), ami szintén hasonlóan fertőzött. De már nem az
.
Az este sikeresen átesett egy TWRP + ROOT folyamaton, a leírtak szerint.
Nem ez az első kínai telóm, ami hasonló "ajándékkal" érkezett meg. Sajnos.
Ha valaki nem mer belevágni maga, az kérjen segítséget. "Google a barátod."
Leginkább egy CM14 -re fáj a fogam, erre a telóra. S4-en már szuperül megy a CM14 kiegészítőkkel.
Idővel ez is elkészül majd rá, addig meg megy a gyári tisztított ROM. -
arnyekxxx
veterán
Üdv!
A battery menüben van egy "Super power saving mode". Tudja valaki ez mit csinál és miket állit a not open- x%open -immediately open átállítással?
-
uncgeo
csendes tag
Szerintem ezek csak szépen hangzó "extrák" ...
Nem fogok Irakba, vagy Ukrajnába menni, hogy golyóálló legyen ... nem fogom autó aládobni, hogy ennyire törésálló legyen ... de az, hogy nincs 4G, szarul szól a zene, a beszéd, lassú, akadozik ...
... szóval az én véleményem szerint egy szép szavakkal és fölösleges extrákkal felvezetett nagy kalap kaki.
És én nagyon nagy ívben elkerülöm ezt a típust ... -
-
rum-cajsz
őstag
Az egyik srác megcsinálta, és leírta a hogyant Google+ odlalán: [link]
Leagoo M5 TWRP + root + vírusirtás
Szóval van ez a 62 eurós csodateló, 5", 720p, 2G+16G, MTK6580A (4x1.5GHz), 6.0-s Android, masszív konstrukció, ujjlenyomat olvasó, ohne 4g, szar kamera... amit Lipiék teszteltek az Androidportálon. Na beszereztem egy olyat, jó lesz az, amíg nem szerválok vmi normálisabbat, amúgy sem vagyok már az a póverjúzer, mint valaha.
Aztán azt vettem észre, hogy a teló vicces dolgokat csinál, telepít ezt-azt, váratlanul oldalakat nyitogat meg... azanyádat.
Nosza, lehúztam a Play-ről a Malwarebytes ide vonatkozó appját, és full scan után néztem nagyokat. Az oké, hogy néhány, play-ről töltött MTK tweaker uninstall után visszamaradó .apk-ja fertőzött volt (dehogy oké...), ám az egyik rendszerappban (LeagooShare.apk) is találtam némi trójait Android/http://Trojan.Dropper.Agent.TN néven, amit letörölni ugye nem lehetett, lévén rendszerfájl.
Akkor rootoljunk. One-click-root nincs a telóra, marad tehát legegyszerűbb megoldásnak a TWRP recovery-ből telepíthető SuperSU.
És innentől a saját felelősség. Tehát ha valami kisiklik, és brickeled a telót, hát így jártál. 62 euró... a férfiak játékszerei az életkorral csak drágábbak lesznek, ez még piszok olcsó, de akkor se csapjuk már agyon valami hülyeséggel.
A leíró oldalak elég sok mindenben egyetértenek, ami viszont nincs eléggé kihangsúlyozva, az a bootloader előzetes kinyitása. Szerencsére erre van egy egyszerű kapcsoló a fejlesztői menüben, csak éppen a fejlesztői menü nincs sehol.Nem baj elő tudjuk csalogatni a(z általam előzőleg használt) Malwarebytes Security audit pontjánál. Tehát OEM unlock oké.
Next sztep: TWRP a telóra. Ehhez kell egy PC, arra a teló driverei, + némi tool a flasheléshez, és maga a TWRP.
Win7-re drivert itt találtam (Win8 is van benne): http://www.mediafire.com/download/r6h4yv2zix1ja0x/MTK_Auto_GizBeat_Chinaphonearena.rar van más forrás is, de full szopás egy olyan driverrel bohóckodni, amelyik nem tud emulált kommunikációs portot nyitni egy (alapállapotban) 1s-ig aktív eszköz felé. Csomagoljuk ki, és telepítsük a megfelelő win verzióhoz tartozó alkönyvtárban található .exe-t. Ha a telepítés oké, akkor a kikapcsolt (!) telót a géphez csatlakoztatva, az eszközkezelőben a COM- és LPT portoknál láthatunk felugrani egy extra portot, ami egy másodperc múlva le is válik, és a Windows nem ad hibaüzenetet.
Töltsünk le flash tool-t, pl. ezt: http://www.mediafire.com/download/a4bjsbpb4c864f7/SPFlash-v5.1632-GizBeat-and-Chinaphonearena.zip majd csomagoljuk ki. A flash_tool.exe-t fogjuk majd futtatni.
Húzzunk le egy root packot, pl. ezt: http://www.mediafire.com/download/9x949b9ol4h1a9d/Leagoo-M5-TWRP-ROOT-GizBeat-Chinaphonearena.rar Ez azért jó, mert benne van a TWRP, a SuperSU, és egy scatter file-nak nevezett kis .txt, ami a különböző partíciók fizikai címeit tartalmazza, tehát ez fogja a recovery fizikai helyét meghatározni. Csomagoljuk ki.Most jön az izgi rész. Teló kikapcsol, gépről lehúz, PC-n driver fent.
Elindítjuk a flash_tool.exe-t. Jobb-középen a Scatter-load gombócra nyomva betallózzuk a root packból az MT6580_Android_scatter.txt-t. Ekkor a progi középső ablaka ilyen szép csíkos lesz, bal oldalt ilyen preloader, lk, boot, stb. feliratokkal. Ráklikkelünk a recovery sor Location részére, és betallózzuk a TWRP-t, itt: a root packból a recovery-twrp.img-t. Figyelem! A sorok közül csak a recovery checkboxa lehet aktív, ha az sem az, pipáljuk be. Ellenőrizzük, hogy a lenyíló listából a "Download only" legyen kiválasztva, majd klikkeljünk a "Download" gombócra. Nagy levegő, és csatlakoztassuk a telót a PC-hez. Ha minden oké, alul megjelenik egy először piros, majd gyorsan sárgára váltó progress bar, és 2-3 sec-en belül meg is kapjuk az szép kis "OK" ablakunkat. A telót lehúzhatjuk a gépről, flash-tool-t kikapcsolhatjuk, a TWRP fent van. Elméletileg. Ha a bootloadert valamiért nem unlockoltuk az elején, akkor viszont nem megy fel, hiába ír OK-t (vicces lesz így megpróbálni belépni, kisebb eséllyel a stock android recovery-t, nagyobbal az origin kínait érjük csak el, sok vidám pillanatot okozva magunknak. Egyszerűen unlockoljuk a bootloadert, és telepítsük újra a TWRP-t).
A telót vol-up+power gombbal indítva egy pici menübe jutunk, ahol a recovery-t választva már bent is vagyunk a TWRP-ben.
A SuperSU telepítését nem részletezném, az előzőleg a telóra feltöltött .zip-et a TWRP-ből telepítjük esetleges backup után, ízlés (és bátorság) szerint. Reboot után a teló rootolt.A fertőzött app eltávolítására bármilyen alkalmazás jó, amelyik tud root jog birtokában rendszerállományokat uninstallálni, én az ES File Explorert, és a hozzá tartozó Task Managert használtam. A dolog vicces volt, ugyanis a fertőzöttnek jelölt LeagooShare eltávolítása után a Malwarebytes ugyanúgy fertőzést jelzett a (már nem létező) LeagooShare fizikai helyén, de a vírusirtók által jól ismert com.android.wifi.ptop.lg néven. Kis turkálás után meglett a fullos jogosultságokkal ellátott, 0 byte hosszú virtuális app, amit már nem kellett törölni, reboot után magától eltűnt.
Tanulság: az nincs. A kínai telók backdoor, és malware ellátottsága legendás, a haverom a sztorimat hallva rögtön szkennelte a telóját, 3 találat, bocsesz. Illúzióim nincsenek, attól hogy egy telót nem jelez fertőzöttnek a vírusirtó, az a háttérben még bármit csinálhat. Úgyhogy ilyen telót csak "kamu"profillal, az elengedhetetlenül fontos adatokat (mail, naptár) a "host" profilból szűrve, megosztva használjunk.
Illetve még egy:
Update: a kéretlen telepítgetések megszűntek ugyan, de a Chrome még mindig meg volt őrülve. Leszedtem szinte minden appot, ami előtelepített, de nem stock android volt (minek kell egy számológépnek fullos fájl- és hálózati hozzáférés?), többek között a gyári launchert (FreeMe), és a hozzá tartozó egyéb franckarikákat. Felraktam a Norton Security-t, hogy ne vágja szét állandóan az adware a Chrome-ot (de jó is, hogy kiszedték a lehetőséget, hogy a megnyitott lapokat külön-külön láthassam az appváltóban... :/), és elkezdtem egyéb malware kergetőket próbálgatni, melyik mit talál. Ha valamelyik talált valamit, azt a root jogú ES Task Managerrel töröltem.
Sikeresen kipucoltam még egy android/pup.adware.mobclick-et, de a Chrome továbbra is bohóckodott (igaz, a Norton mindannyiszor blokkolt, de azért látszottak a pörgő címek a Chrome címsorában).
És akkor tádámm!!! jött a White Armor antivírus programja (ez: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.secore.privacyshield ). Ugyan ők is kínaiak, de az AV-TEST certifikáció talán jelent valamit (https://www.av-test.org/en/antivirus/mobile-devices/android/july-2016/whitearmor-wa-for-work-9.0-162626/).
No és hol talált malware-t? Az előtelepített, és rendszer applikációként szereplő YouTube appban. (a neten lehet olvasni panaszt M5 júzerektől, hogy ha bejelentkeznek a dzsatube fiókjukba, az elkezd hülyén viselkedni, nem ad találatokat és listákat, stb.)
Jó, mi?
Leszedtem, azóta csönd, és nyugalom van.Persze ettől mocskos nagy backdoor-ok még lehetnek a rendszerben.
-
akaaka
tag
válasz
PauloLajos #114 üzenetére
Szia!
El lehetett távolítani ezeket az appokat? -
PauloLajos
csendes tag
Ma a telefonra kicsomagolás után feltettem az Eset mobile security-t, vizsgálat eredménye: a gyári YouTube Spy.Agent.YQ-val, és a LEAGOO Share TrojanDropper.Agent.YC-vel fertőzött.
-
GIJoe
addikt
Hali, hete vettem egy kollégámnak, és most hozta vissza hogy se kép se hang. Fekete képernyő, azt mondta 65%on volt az akku, le nem ejtette, "egyszer csak eltűnt a kép..." Tudtok adni 1-2 élesztési tippet? (telefon akku ki,be megvolt..)
-
haliho0
tag
válasz
Peaceliker #110 üzenetére
Kipróbáltad a CM13-at? (Vagy valaki más?)
Alkalmas mindennapi használatra? -
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #109 üzenetére
Mára mégjobban bevadult, ma már hirdetéseket is dobál fel
De úgy látom van rá CyanogenMod 13, hétvégén megpróbálom felrakni, mert így ez nagyon gáz. -
válasz
Peaceliker #106 üzenetére
Leagoonal volt azt hiszem vírusos pakk.. gyárilag. Nézzétek utana
-
ccs2929
senior tag
válasz
Peaceliker #106 üzenetére
Szeva!
Nekem is folyton telepítget minden szart, általában apus launchert, gagyi játékokat, stb. persze mindezt mobilneten is
Igaz nagy adatforgalmat nem generál.
A gyári chrome is olyan mintha vírusos lenne, folyton bedob felugró ablakokatMár telepítettem a Kaspersky-t is, ez valamit megfog, pld. a Maxthon browsert, mert azt is telepítené.
Azt hiszem rootolás lesz a vége, és kiszórok minden szart, és telepítek a play áruházból. -
Peaceliker
addikt
válasz
Graphics #104 üzenetére
Bazi nehéz, kamera szinte kár is bele
Nekünk akku elég jól bírja, csak most napok óta vmi reg cleaner szerű szart telepítget hiába szedem le...bár lehet vmi utólag telepített progi csinálja, de jobban gyanakszom a gyári fw re.Mások tapasztaltak ilyet? Valami super cleaner a neve asszem, már vagy 3x töröltem...
-
-
Mik az eddigi tapasztalatok, cégnek rendelnénk Németből Tinydealen találtam jó árban.
Speckók fogtak meg leginkább, és nem mellesleg olcsó is.
-
rum-cajsz
őstag
Na, ha valaki még belefutna, akkor már ne kelljen ezzel szívnia.
Probléma: A lányomnak vettem a telefont, és ha ő hívott, akkor nem jelent meg a száma.
Megoldás: Miután meggyőződtem róla, hogy a szolgáltatónál ez be van kapcsolva, elkezdtem nézegetni a beállításokat. Jó sokára találtam meg.
Tárcsázó -> A felső fehér sávban a három pöttyös menü (ha nem jelenik meg, semmi, akkor a legutóbbi alkalmazások listában lődd ki a tárcsázót, nyisd meg újra, és újra menü)
-> Beállítások -> Telefonos Fiókok -> Kiválasztod a beálíltani kívánt SIM-et -> További beállítások -> Hívásazonosító -> Voilá: Szám megjelenítéseJól eldugták a kis szemetek!
-
szaki04
senior tag
-
Flashback
addikt
Ti honnan rendeltétek 78$-ért találtam csak?
-
yaksi
aktív tag
Nekem is van egy ilyen csoda... Ami nálam zavaró tud lenni, hogy abban az esetben, ha E(dge) lefedettség van csak az adott helyen, abszolút nem lehet internetezni a telefonnal. Pedig alapban az Edge is kínál valami minimális sebességet, de ez olyankor meg em mozdul... Ez Nálatok is így van?
-
szaki04
senior tag
OTG-ét nem tud szerintem.
Az akkuja valami harmatgyenge. Tegnap este 8-kor levettem 100%-os töltöttséggel, ment este 10-ig, kikapcsolt automatán, majd reggel 6-kor bekapcsolt 83%-on. Ma voltunk kirándulni, du. 5-re 33%-on van az akku, úgy hogy lőttem vele kb. 10 képet, semmi mást nem csináltam vele... :-(
-
core2trio
tag
OTG megy vkinek?
-
ccs2929
senior tag
Szeva!
Kapcsold be az usb-s hibakeresést és látja a Windows.
A névjegyzék, stb áttöltésére meg a Super Backup teljesen jó. -
szab73
csendes tag
Próbálgatom a telefont beletettem a vodafonos kártyám és nem tudok adatforgalmat létrehozni. mindig azt irja ki, hogy offline vagyok, pedig már mindent megpróbáltam engedélyezni bekapcsolni de nem jelentkezik adatforgalom.
valami ötlet?
-
szab73
csendes tag
Üdv,
Nekem is megérkezett sokat kellett rá várni, de nem volt Áfa és vám sem így 18.600,- ba került.
Szeretném már élesben is használni, de a névjegyzéken kívűl mást nem sikerült átrakni.
Valami ötlet, hogy lehetne a Huawei g300 -ról átrakni a sms,hívásinfó, jegyzetek, wifi jelszók, stb... átrakni?Köszi a segítséget.
Ja win 10 nekem sem látja ha usb-re dugom.
-
szaki04
senior tag
Megérkezett a készülék.
Első benyomások.
Külső:
Egész kézbeillő darab, egy kicsit nehéznek találom, de lehet az előző volt könnyebb.
Nem túl nagy, de kompaktnak sem mondanám. Egy picit érezni a 22000.- Ft-os árat a minőségen, de nem a legpuritánabb minőség. Nem recseg, nem ropog, egyben van az egész.Belső:
Furcsa egy kicsit a "minden kirakva" kijelzőn, eddig nem volt ilyen készülékem. De megszokható szerintem.
Ez talán kínai sajátosság? A gyári android egész gördülékeny, nem akad, nem szaggat. A 2 Giga RAM-nak hála, gondolom Én. Ami tetszik, az a ujjlenyomat olvasó, valóban nem 10/10-es, de az jó, hogy nem kell gombot nyomni hogy feloldjon. A hangminőség, Nálam rendben van, igaz csak egy barátommal beszéltem, de Ő nem panaszkodott a minőségre. Majd holnap lesz komolyabb próba elé állítva a készülék. Fotók, lőttem pár képet kíváncsiságból, hát nem ezzel kell megörökíteni a fontos dolgokat... Egynek jó lesz.Így, pár óra ismerkedést követően ennyi a benyomásom. Szvsz. megérte az árát. Lehet marad egy darabig.
-
Peaceliker
addikt
Nálunk nem halk, hanem amit én hallok telómon az is gyenge minőség meg engem is trén hallanak (előző telóval nem volt ilyen). Szinte kizártnak tartom, hogy HW gond legyen, ennyire gyengét ma már direkt sem lehet tán.
Bár ha meg SW hiba mindenkinél előjönne...vagy elő is jön és a mi fülünk túl hisztis, ez tán sosem derül ki
-
szaki04
senior tag
válasz
Peaceliker #81 üzenetére
Hmmm... az rossz hír, a hangminőségre kényes vagyok...
-
Peaceliker
addikt
Na megtaláltuk a gyengéjét...de az sajna elég erős. A telefonálási hangminőség..na az csapnivaló sajna
-
szaki04
senior tag
EU-s raktárból én is rendeltem egy ilyen készüléket. A MA-s teszt hatására. Kíváncsi vagyok milyen lesz... Talán írok róla pár sort.
-
DPD
csendes tag
3 napja megérkezett a TinyDealről. 18e + 4e ÁFA és 2,5e postai vámkezelés költsége. Utólag a német telephelyről olcsóbb lett volna kb 2e Ft-tal, de akkor még (3 hete) csak Kínából volt rendelhető.
Csak első benyomásokról tudok beszámolni, mert a telefont a kislányomnak vettem és nem használom, csak "beüzemeltem" és ment a szekrénybe a szülinapig.
Masszív és nehéz. Hála a fém keretnek nem recseg, nem ropog, pedig a levehető és csúszós (fehér) hátlap nagyon vékony.
Töltéskor, használatkor nem melegszik, a kijelzője egész jó és érzékeny, a FreemeOs (?) egyszerű, a magyar nyelvet tudja - bár van, hogy egy teljes felugró lista angol. A rendszer kis pattogós, nem kell várni míg megnyílik a fájlkezelő vagy betölt a zenelejátszó.
Ami gáz, hogy csak a Windows7-ig működik együtt a számítógéppel, se a Win10Pro, se a Win8 nem ismeri fel: azaz felismeri, mert megjelenik a telefon neve az Intézőben és a telefonon is ki lehet választani a kért "csatlakozási módot", de fájlátvitel sehogy sem lehetséges. A flottul működő Bluetooth-on keresztül töltöttem rá mindent amit akartam és ment is vissza a dobozába, várja a születésnapot.
Kerestem frissítést a neten a Win10-hez, de csak egy orosz honlap kínált valamit: nem is lepődtem meg, amikor telepítéskor trójait jelzett a vírusirtó.
Szóval Win10-zel nem kompatibilis a teló, ezért írtam a Leagoo supportnak, hogy mikorra várható megoldás, de még nem válaszoltak (3 nap).
-
ccs2929
senior tag
Sziasztok!
Egy bő hete használom én is a készüléket, így leírom a tapasztalataimat.
Ebben az árkategóriában szvsz. bőven jó, hozza a drágább készülékek szintjét. Az előző Doogee Y100pro teljesítményét hozza simán, amit kb 8 hónapja vettem szintén a Tinydealtól ~43000ft-ért.
Antutu 6.2.1: 23968 pont
Ami nem tetszik benne:
rum-cajsz kollégának ellent kell mondjak a hátlappal kapcsolatban, szerintem baromi csúszós, már az első kézbevételnél tapasztaltam, hogy mindjárt kicsúszik a kezemből, ráadásul ez a fényes bevonat szerintem bűn ronda, de ezzel együtt lehet élni. Már rendeltem rá szilikon tokot, ez ezeket a negatívumokat áthidalja talán
Kijelző nagyjából pontos, de van azért tévesztése, több, mint a Doogeenál volt.
Az ujjlenyomat olvasó (ebben az árkategóriában igencsak extra, ezért ezt nem is rónám fel hibaként) működik, de van, hogy 4-5-szörre sikerül csak felismernie, pedig ugyanazt az ujjamat felvettem kb 4-szer is.
Kamera szintén csak a szokásos olcsó kínai mobilszint, de nem is kell többet várni tőle.
Ami viszont már baromira bosszantó, és rohadtul nem tetszik, hogy a csengőhangot azt folyton elfelejti.Beállítom az egyénit, hívnak oké, a következő hívásnál már megint az alap szól
Ami még bosszantó, hogy ébresztésnél, nem lehet a szundit beállítani a hangerő gombokra, illetve, hogy az értesítési sávban nem jelzi semmi, hogy be van állítva az ébresztő. Remélem ezeket OTA update során javítják. -
rum-cajsz
őstag
Szintén megérkezett nekem is, csütörtökön vettem.
Egyelőre pozitív tapasztalataim vannak. Volt már olcsó telefon a kezemben, ez a jobb fajtába tartozik közülük.
Jó a fémkeret, a kijelző gyorsan reagál, a hátlap műanyagja nem csúszkálós. A kamerája átlagosan szar, a GPS és a rádió működik.
Az OS verziója 2016.7.28. Az android biztonsági frissítésből viszont csak a márciusi van rajta.
Ami furcsa, hogy töltés közben felül melegszik. -
Peaceliker
addikt
Na megérkezett a teló.
Ami meglepett, hogy milyen masszív! Hát nagyon!! Doogee F5 van nekem, azt dicsérték, hogy mennyire egyben van, de ez még annál is összerakottabb.
Mondjuk súlyán is érezni, hogy nincs kispórolva az anyag, ez barátnőmnek nem tudom mennyire fekszik majd.
Az ujjlenyomat olvasó elég lassú néha és annyira nem is érzékeny, szóval magabiztosan kell rátapintani, de működik (ahogy írták is, több mintát érdemes elmenteni a "fő" ujjra, de ez F5 ömön is így van).
A telefon nagyon fluid, most amíg csak állítgattam felfedezgettem pici röccenést sem tapasztaltam, a Freeme "OS" kimondottan tetszik, saját telómra is leszedtem a lunchert, mert túl sokat nem tud, de amit én szeretek (duplakoppos zárolás, bhonnan lefelé swipolással nyitja értesítő sávot) tudja...biztos van még luncher ami ezeket tudja, de lusta vagyok keresgetni.
GPS megy.
Kamera nem vmi toppos, de az F5 ben is ócska, úgy gondolom ennyiért kb ezt is lehet elvárni.
Majd még telepítgetek ezt azt és nyomigálom,de egyelőre pozitívan csalódtam.
-
.DLL
veterán
Idei iskolakezdésre jó ajánlat.
-
Scrydhan
senior tag
válasz
Sebhelyes #69 üzenetére
Erről eszembe jut amikor az MM-be elmentem megnézni az xperia X-et és volt mellettem egy gyerek aki mondta az apjának hogy mennyire tetszik neki ez a telefon,majd rámutatott az I6-ra,apuka nézte egy ideig,majd megszólalt hogy "de ez nem androidos" és erre a gyerkőc "ja akkor nem kell". Rettentő cuki volt
Ott lehet ez fordítva lenne,lehet hogy tényleg sikítozna az örömtől. Amúgy sem használná másra az I6-ot mint egy ilyet,nem hiszem hogy szüksége lenne többre.
Mondjuk ismerek 14 éves gyereket aki OPO-val szaladgál,perpill android N AOSP ROM-ot -
littlebuddha
csendes tag
válasz
fornettisuti #68 üzenetére
Nem, csak baromi türelmes.
-
Szilofon
aktív tag
Ha tényleg meg van 20e-ből,annyit simán megér!
-
Sebhelyes
senior tag
válasz
tothmaxy182 #26 üzenetére
A gyerkőc biztos sikítozna az örömtől, ha beállítanál az iPhone helyett egy Leagoo Doogibooval
-
fornettisuti
veterán
válasz
littlebuddha #58 üzenetére
Mazochista vagy?! 😃
-
janeszgol
félisten
válasz
Peaceliker #61 üzenetére
Hülyeséget írtam. Összekevertem a Zenfone Go-val (az 5 colos verzióval, amit az MA tesztelt és dupla ennyibe kerül). Így viszont megéri ez a telefon.
-
nyisziati
veterán
Ennyiért teljesen korrekt, bár párezerrel többért (de még 30 alatt) már van olyan, ami tudja a 900 MHz-et 3G-n, illetve a B20-at is.
Pl. Doogee X5 4G. És az is 2 GB-os.
Egy GB-osban pedig a Blackview BV2000 még olcsóbban kijön, mint ez. Szintén B20-szal.
-
DPD
csendes tag
válasz
tothmaxy182 #26 üzenetére
És ez milyen igaz! :-) Én éppen erre a célra vettem a Tinydealről augusztus 17-én. Akkor éppen csak a kínai raktáron volt, 18e-ért. Ma jött az értesítés a postától, hogy küldjem be a papírokat a vámoláshoz, tehát jön még rá kb. 6-7e Ft. Itthon 39.900,-Ft-ért árulják...
A gyártói honlap alapján a telefon egy csoda, olyan mintha az iPhone6 vagy az Edge ellenfelének készült volna...persze ha a részleteket megnézzük, akkor azt látjuk és várjuk ami a tesztből is kiderült: abszolút belépő szint - én a 9 éves kislányomnak rendeltem. Hogy lesz-e benne SIM, az egyelőre nem is biztos, de otthon (ahol látom) játszani Angela macskával, a kifestővel és hasonlókkal, meg wifin chatelni/viberezni a "barátnőkkel" épp megfelel. Ezt a telót nem fogom félteni, ő viszont rettenetesen boldog lesz, hogy nem a levedlett Defy+-t, Idol 3-at vagy Redmi 1S-t nyúzza, hanem a sajátját, ami ujjlenyomatolvasós, fotózgathat vele, nagy és éles a kijelzője, csillog a hátlapja, és tud rajta játszani, (ahogy mi régen a kvarcjátékokon). Felesleges antutut méregetni (a Redmi 1S egyébként nálam cirka 20.000 pontot hozott, ez a Leagoo M5 a tesztben 24e-t), mert sokszor nem számít. Többször, mint mi "telefonbuzi" kommentelők gondoljuk. Itt nem a 18-25 vagy a 30-40-es korosztály a célcsoport. Egy fostalicska belépő Samsung 512 KB RAM-mal többe kerül ennél... :-)
-
Peaceliker
addikt
Na, meg is rendeltük, majd beszámolok. Bár bnőm fogja hajtani, ő meg nagyon alap felhasználó, mert kicsit sem hozza lázba a technológia
-
Peaceliker
addikt
Barátnőmnek van egy pár hónapos 550-e...szerintem most lecseréljük egy ilyenre. Ennyibe ha nem jön be, eladjuk vagy ha még olcsóbban akkor sem nagy szám...de 550 40 volt nemrég és most majd kb 20ba megy el...sok veszteni valónk nincs, 550 sem egy nagy eresztés, semmilyen tekintetben sem
(#59) janeszgol
Az a baj, hogy ha ember beéri 1gb RAM al akkor nagy a választék...de az a droidnak már régebben sem volt elég, hamar (értem ezalatt, hogy belakod pár hét alatt) igen csak le tud lassulni ahogy tapasztaltam.
-
littlebuddha
csendes tag
Ma hozta a postás. Sejtettem hogy mire lehet számítani, ès eddig elégedett vagyok. Pláne hogy y200-ról váltottam.
-
nemszabad
tag
Igen-igen, közepes. Tudom, mit jelent a mondat. De azt is tudom, hogy egy zajosabb környezetben, egy közepes hangminőséggel már bajban lehetsz. LG F6 után Lumia-ra váltottam. Ég és föld. Döbbenet, hogy tisztán hallom a másik felet (és rám sem panaszkodik senki, hogy visszhangzom.....).
-
-
nemszabad
tag
".....kezdőképernyő és vissza gomb ugyanakkor lomhábban reagál, és ötből egyszer nem érzékeli az ujjat."
valamint:
" Az okostelefon mikrofonja közepes minőségű hangot továbbít beszélgetés közben, a hangszórója viszont fémesen recseg, egyáltalán nem szól szépen."
Ez senkit sem zavar? Egy telefonnál ezek alapvető elvárások volnának. Fa**a, hogy HD kijelzője van, meg a 2/16 GB is tök jó, csak éppen telefonálni nem lehet vele..... és még plecsnit is kapott.... Hihetetlen számomra. -
Azt hiszem a gyereknek mint elsö telefon , tökéletes.
-
ricsi0307
senior tag
Én azért megnéztem volna mit bír az az üveg szerintem ekkora összeg még nem fájt volna a csapatnak.
-
Bog
HÁZIGAZDA
A gyártók a "híres" telefonjaikat elküldik maguktól. A középkategóriás izéket nem, azért igen, szaladgálni kell. Én is utálom, relatív sok energia megy el arra, hogy árlistákat böngészgetünk és ha látunk valami újat, akkor megpróbáljuk megszerezni. És egyébként elég sokszor maga a gyártó, vagy az ügynöksége nem is tart tesztkészüléket a midrange és lowend termékekből, mert "az úgysem érdekel senkit". Szerinted LG K8-at mióta próbálok szerválni...? Mindegy, hagyjuk, mert hajlamos vagyok ezen kissé felhúzni magam...
-
Mostanában vettem telefont, nézegettem ezt is, két verziója van, amiből az E változat tudja a 900mhz-es frekvenciát. specifikáció A gond az, hogy a kínai oldalakon nem egyértelmű, hogy melyiket árulják.
(#38) Postas99: a régi márkák nagy része viszont már nem létezik.
-
fornettisuti
veterán
újabb ipari hulladék
-
boncser
aktív tag
A külföldi rendelős topik tele van panaszokkal hogy a Tinydeal EU (német) raktáras rendelései folyamatosan eltűnnek, tehát hiába olcsó onnan a telefon egyáltalán nem érdemes most tőlük rendelni.
-
-
aelod
veterán
Dúrva, hogy az ilyen régi vasakra is ráhúzzák a hatos droidot. Kérdés mi értelme...
-
Postas99
senior tag
Ennyi pénzért jó darab, gyereknek kezdő telefonnak is elmegy. Üdvözitő hogy ennyi minden belefért remélem az eustock felveszi kínálatba mert jó vétel.
Pusztán ezek a feltörekvő márkák sosem fognak pozíciót lépni. Ahogy egy volt kolegám mondotta: " Az a jó hogy megőrizted a szellemi frissességedet 3 éves korodtól kezdve"
A DUGI-val nincs viszont semmi bajom azt látom más kezében is, nyomogattam is, annyi pénzért ajándék volt, és ez is.
-
ALBY
senior tag
Játszós második telefonnak bulibe menni jó lehet valakinek, (aki tűr ekkor gépet a zsebében),
az drága masina otthonmaradhat és még a hirtelen netezésről sem kell lemondani ha a bulis estén utána kell nézni valaminek.Durván olcsó, de sok a kompromisszum, még az egyszeri felhasználónak is.
Azt mindenesetre bizonyítja hogy a telefonokban nem a vastól lesznek drágák...Ha hátlap nekem tetszik egyébként, kérdés hogy bírj-e a karcokat, és mennyire csúszik.
-
Krill77
őstag
Nagy kár a 4g. Bánatért nem tették bele..
-
Genova1983
tag
Nem értem,hogy a gombok világítását miért kell szinte mindig lespórolni.
Nekem van egy Alfa 5 és annak világítanak a gombjai,pedig az egy (még)olcsóbb telefonja a Leagoo-nak.
37$-ért vettem. -
Nekem tetszik, a kinézettel sincs gond.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
beyruth82 #15 üzenetére
Mondhatnék én ilyeneket a 70 éves anyumnak, még az SMS-t is csak elolvassa, írni már nem ír.
(#20) ollie
Azért az okostelefon, mert ezt sokkal jobban látja és teszek rá fotókat neki amit szeret nézegetni, zenét is hallgat rajta. Pár ilyen apróság és már is érzi, hogy kicsit halad a korral.Esetleg a nagymama telefon, de azt kikéri magának, mert azt csak az öregek használják.
-
-
Postas99
senior tag
Hmm... mondjuk a márkát nem sokra tartom. nagyjából nálam egy vonalban van a WC-be berakott szemeteskosárral.
Telefonálni biztos jó lesz ha nem szar a mikrofonja és jók a vételi lehetőségei is.Üdvözitő hogy ennyi pénzért ilyet kapni, bár lehet elgondolkodnék egy haldokló Luma 550-en már.
Mindenesetre gyerek telefonnak tökéletes.
-
tothmaxy182
őstag
Ez egy tökéletes "gyerektelefon". Ha lenne 10-14 éves gyerkőcöm, aki már nyafogna, hogy "Apa, légyszi vegyél nekem karácsonyra iPhone-t, mert a Pistikének is az van, és én is olyan menő akarok lenni, mint a Pistike", akkor simán vennék neki egy ilyet. Egy ennyi idős gyereknek bőven elég. Az meg külön előny, hogy nem nagyon ismeri a 3 és 4G-s frekvenciákat. Az iskolában ne netezzen a gyerek, otthon meg van wifi...
-
balaaazs
senior tag
Pedig van ennek értelme, ha rendesen össze van rakva, és ami működik benne, az jól. Az olcsó samukkal pont az a baj, hogy tudnak azok elvileg mindent, de legyen időd kivárni meg elégszer újraindítani....
Egyébként egy jó Lego telefon kéne már ide, folyamatosan átépíthető külsővel
-
Magnat
veterán
Vigyázat, a cikk tárgyát képező készülék a teszt szerint 3g-n sem tudja az összes hazai frekvenciát! A Voda biztosan (a másik kettőt nem tudom) használ vidéken 900mhz-t, ebben meg az nics. Így ott csak 2g-vel fog menni az adat, az meg már erős kompromisszum.
Egyébként érdekes, h ez a dolog sosem vert fel nagy port, a B20 meg gyakorlatilag kardinális kérdés telefonválasztáskor.
-
De akkor minek okostelefon?
(#15) beyruth82: csak hogy Telenornál és Telekomnál 3G kevesebb helyen van, mint 4G, és akkor marad a 2G, azzal meg nem akarsz netezni.
(#18) ORCA58: a kék szolgáltatónál is ugyanez a helyzet. Ha nem lenne gond a 3G lefedettséggel igazad lenne, de sajnos van, és úgy tűnik, hogy évről-évre nagyobb.
-
Obyboy
addikt
Szolgáltatói kínálatban el tudnám képzelni 0 Ft-ért...
-
-
-
-
fairi
őstag
"Egy mezei IPS kijelző még mindig jobb, mint egy filléres TFT"
Az IPS is TFT. És 2016-ban az mezei 5 colos HD IPS-ek is simán filléres TFT kategóriába tartoznak, még egy 60 dolláros árba is beleférnek az IPS-es TFT LCD-k.
Utóbbi pár évben elég nagy zavar alakult ki témában. -
ghiottone
nagyúr
A Pose mode-ot fordíthatták volna a Pucsító módnak
-
Mindenképpen kíváló ajánlat hisz a 2015-ös samsung j1 400x800-as gagyi kijelzővel 512 mega rammal,2 magos procival 4 giga tárhelyel kerül 30 ezerbe.Az idei j1 1 giga rammal és 4 maggal természetesen ujjlenyomatolvasó nélkül kerül kb 40 ezerbe.Ennek fényében ez szinte ingyen van.
-
Csapoati
nagyúr
Belépő telefonnak ennél nem nagyon kellhet jobb 2016-ban. Pár éve ez a felhasználói élmény még az 50-60 ezres kategória volt.
-
Wesder
titán
Soha többet Leagoo-t, csak igérgetni tudnak...
-
Olyant még nem láttam,h a dobozon spórolnak h a teló tartsa össze.
-
DMG
senior tag
-
Örni
senior tag
Manapság naponta több ezer terepjáró hajt végig az M5-ön, nem nagy cucc...
-
Fejvadi
nagyúr
Ennyi pénzér, senki ne várjon csodát. Alapkészülék és sokaknak nem is kell több.
-
Egy alap készülék, igazából hozza a speckók alapján az ígérteket.
Kérdés a minőség, az esetleg update-k.
Faternak ideális.
-
kalifa777
tag
Miért spórolják ki szinte mindig az értesítési ledet? Filléres vacak de sokszor jól jön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Fémház, 2 gigabájt RAM, ujjlenyomat-olvasó, Android 6.0 és kedvező ár: a 3G-s M5 sokat ígér, és amikor nem teljesít, emlékeztetni kell magunkat: kb. 20 ezer forintból ideér.
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest