- Google Pixel topik
- Dőlnek az S25 Slim és Ultra infók
- Mobil flották
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz elfelejtette #55 üzenetére
iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
elfelejtette
veterán
Ezt ugyanilyen szélességre értettem. Értelemszerűen a kijelző így kisebb lenne.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
addikt
válasz elfelejtette #53 üzenetére
Viszont sokkal szélesebb lenne
-
elfelejtette
veterán
válasz csakany2001 #52 üzenetére
Igen, a 10 II az árukereső grafikonja szerint 138k-ról indult, és most 120k körül kapható. Az 5G miatt erre mindenképpen 150k fölötti nyitó árat sejtek.
(A 10 III ha nem 21:9-es, hanem csak 18:9-es kijelzővel lenne, akkor is csak 2cm-rel lenne kisebb magasságban.)"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
csakany2001
senior tag
válasz elfelejtette #49 üzenetére
Ez azért mondjuk 145mm hosszal elég ütős ajánlat lehetett volna még ha kicsit kisebb akkumulátorral adják akkor is. Nagyjából minden téren megfelelne nekem is, egyedül a hosszal van problémám. De cserébe van jack, bővíthetőség és ezt nem kell naponta tölteni sem. Az árára kíváncsi leszek, Sony oldalán kínt van hogy hamarosan kapható lesz. 5G miatt lehet közelíteni fog a 180K-hoz de cáfolja meg. Előző széria 150K belül kihozható volt, annyiért bevállalható lenne szerintem.
Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
-
addikt
válasz elfelejtette #49 üzenetére
A többi is ilyen nyújtott 20:9 azokhoz képest alig van eltérés
-
elfelejtette
veterán
Sok mindenben egyet értek veled, ezért is került képbe nálam a Sony Xperia 10 III.
Ami nálam pozitívum benne:
- 68mm szélesség
- IP65/68 védelem
- OLED kijelző
- 5G képes QC chipset
- 6GB RAM
- 128GB UFS tárhely
- telefotó kamera
- 4500mAh-s aksi
Ami negatívum:
- számomra értelmezhetetlen a 21:9-es kijelző előnye"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Eddig nagyon vártam , tetszet a Z7P is de hogy a jack is lesz így még jobban várom
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
ujvendeg
tag
Sokféle mobiltelefon tulajdonlása (nem egyszerre ) s tán némi papíros is akadna hivatkozási alapul, de 8 millió mobilszakértő országában semmiképp nem vagyok szakember, tehát nagyon szerényen, a lényeget a szaktárs leírta. A műszakilag valamennyire is elfogadható, és az elfogadhatóságot a mérettel összhangban tartó telefonok kivétel nélkül mind 2019-ben (vagy előbb) készültek, még kapható S10e is (ezzel a telefonnal kétszer próbálkoztam; képtelenség, hogy egy napot nem bír ki), most hirdetek egy vadonatúj bontatlan P30-at, megbízható jótállással, az A41 nagyon elrontott folytatása az A40-nek, ami szintén az akkun bukik leginkább - ezek közül kis jóindulattal és ténylegesen az S10e az egyedüli kompakt, de elég nehéz együtt-élni a ténnyel, hogy egy nálunk közel 300 ezer ft-ért piacra dobott telefonban ugyanakkora az akku, mint a 25 ezer ft-os Xiaomi Redmi Go-ban, ez siralmas. És közel S10e-mérettel sokkal előbb gyártott a Huawei Y6 Pro néven telefont 4000 akkuval, tehát nincs kifogás. Az A40, ha annyira nagyon akarom, még köztes - a P30 a 149,1 mm-rel - nagyon jó telefon - de minden, csak nem kompakt. Valaki itt felvetette, hogy az Iphone visszavett a Mini termeléséből, de tisztelettel: a normál emberi - főleg női - tenyérhez igazodó telefonok közül nem is egy töltéssel du. 5-6 óráig dolgozni képes, amúgy totálisan indokolatlanul drága telefonokról volt szó, egy szaktárs min. 4500-as akkuról beszélt. Elementáris igény van a kompaktra, az összes nemzetközi felmérés erre mutat. Különös, hogy sem itt, sem a másik nagy hirdetési oldalon egyetlen XZ1 vagy XZ2 Compact nincs: én a Z5 Compactól az utolsó darabig használtam a Sonyt, soha semmilyen problémám nem volt vele. Az S10e óriási karriert futhatott volna be, de - legyünk már reálisak - nem 3000-es akkuval.
[ Szerkesztve ]
-
fornettisuti
veterán
12-én kiderül...
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
elfelejtette
veterán
Hát én is.
Sajnos igazából a nekem ideális telefon a Pixel 5 lenne, már ha még kicsit nagyobb aksi lenne benne, meg ha hajlandó lennék ennyit kiadni egy telefonért (nem).
Vagy más szemszögből egy Sony Xperia 10 III is jó lenne, elég sok ponton megfelel a kívánságlistámnak."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Örni
senior tag
válasz elfelejtette #32 üzenetére
Hmmmmm, ne izgass! Egy Poco x3 compactért már csengetném is a pénzt!
There's too many men, too many people, making too many problems!
-
törölt tag
Nyilvánvalóan vegyük semmibe az összes mérnök munkáját, aki dolgozott rajta, mert a fotelből mindenki jobban tudja. Gondolom ha te dolgoztál volna rajta, és a te munkádat honorálnák egy nagy kövér nullával, mert hát "ezen biztos rommá agyaltad magad", akkor meg lenne nagy felháborodás.
-
Noukoum
veterán
válasz elfelejtette #39 üzenetére
Kilehet térni sok mindenre, de azt feltételezni a gyártókról hogy extra profitért nem fednek le plusz igényeket..
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
elfelejtette
veterán
Csak arra akartam kitérni vele, hogy biztosan vannak olyan modelljeik (és az eladási számok alapján tudnak is biztos róla), ami kevésbé fogyik, na az egyik ilyen helyett kellene egy kis méretű modellt bedobni a piacra.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Noukoum
veterán
válasz elfelejtette #35 üzenetére
Ezzel az átlaggal nem vagyunk előrébb.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
törölt tag
válasz elfelejtette #35 üzenetére
Azért a nagy cégeknél biztos felmérnek minden lehetőséget. Ha annyira megérné nekik hidd el hogy megcsinálnák. Azt be kell látni hogy az elmúlt jópár év óta az okostelefonok masszív tartalomfogyasztásra vannak használva. Pl szerintem te is szívesebben nézed a tv-t egy mostani 80+-os mint egy régebbi 55-ös képátlón. Persze nem mindenki van így ezekkel de amíg a döntő többség igen addig a gyártók sem fognak kapkodni hogy egy rétegigényt kielégítsenek.
-
elfelejtette
veterán
válasz #16820480 #33 üzenetére
Még a végén megsajnálnám a tervező gárdát, mert el kell kezdeniük dolgozni. Az előző 138 modellt szinte milliméterre pontosan ugyanakkora házba kellett berakni, az nem volt nagy munka nekik, Végre csinálnának is valamit a pénzükért...
Noukoum: pl. a Xiaomi 2020-ban kiadott 75 modellt, és eladtak 150 millió telefont, ez átlag 2 millió per tipus. Vagy a Samsung 2020-ban kiadott 65 modellt, és eladtak 260 millió telefont, ez átlag 4 millió per tipus. Ennyi biztosan elfogyna egy okosan összerakott, kis méretű modellből is."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Noukoum
veterán
Nem biztos, attól függ mennyiért tudná beszerezni az alkatrészeket.
Tételezzük fel hogy valamivel nagyobb haszna van azért mert kisebb az anyagköltség, akkor is ott lesz hogy sokkal kevesebbet adnak el belőle. És akkor ugye az s10e és i12 mini is sokkal olcsóbb volt mint a nagytesói nem ugyanannyi. Ahhoz hogy igazán megérje pici telefont gyártani butítani kéne a specifikáción, ettől viszont biztosan nem nőnének az eladások.„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
törölt tag
Ha minden ugyanaz lenne, csak kisebb kijelző, akkor centis kávák lennének minden oldalon. Ha meg az egész ház méretét akarod csökkenteni (ahogy eredetileg gondoltad valószínűleg), akkor át kell tervezni az egész belsejét, másképp nem nagyon férne el.
-
elfelejtette
veterán
"Nem fognak kis telefont kiadni akkor ha ugyanúgy kiadhatnak egy nagyobb telefont amin többet fognak keresni."
Ha mondjuk a Xiaomi kiadna egy Poco X3 Minit azonos áron, azonos hardverrel, csak kisebb kijelzővel, azon többet keresne, nem?"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
joey04
titán
Egyelőre nem világos, hogy a "kis készülék" a mini utótagot kapja vagy maga a Zenfone 8-at szánják kompaktnak
remélem előbbi.
-
addikt
Inkább az a kérdés hogy az a 12 millió ember vett volna nagyobb iPhone-t, ha nem jött volna a mini?
ez meg a másik fel amit nem tudunk meg
a főnököm is most cserélte le az se1-et és a minit is nagynak érzi, Ő biztos nem vett volna nagyobbat[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fornettisuti #25 üzenetére
Jobb az akkuja, mint az SE2020-nak, mégis az jobban fogy (mert olcsóbb jóval, de ott mégse kifogás a pocsék akku).
-
őstag
A Apple oldal és a droid oldal egy fontos dologban különbözik. Apple oldalon hozzászoktak, hogy kétféle választék van: vagy megveszed azt az egyet vagy nem, mert abból az egy féléből lehet választani.
Droid vonalon már nem tudják a júzerek mibe kössenek bele. Ha megjelenik egy mini, akkor 62 kifogás jön, hogy ezt most miért nem. Mert a droid oldal ilyen. Ha 61 elvárás teljesül, de egy nem, akkor már kuka. És keresnek tovább, vagy keseregnek, hogy nincs az igényeiknek minden szempontból megfelelő mini. Mert miért ott van a selfilyuk, mert nem ip68 csak ip67, mert nem 120 hz csak 90, mert nem 5x zoom csak3x, mert felül van a jack nem alul, mert imx789 helyett csak imx678....nem sorolom el mind a 63-at. Aztán vesznek egy péklapátot és idejönnek bánkódni, hogy kihaltak a mini telefonok. -
Noukoum
veterán
Igen tényleg ezerszer át lett rágva az hogy ha még az applenél sem jönnek a számok, akkor máshol mégannyira sem fognak. Ott volt az s10e, ugyanúgy kukázva lett 1 év múlva. Nem fognak kis telefont kiadni akkor ha ugyanúgy kiadhatnak egy nagyobb telefont amin többet fognak keresni. Nem rétegigényt akarnak kiszolgálni hanem a tömegeket.
Mind az S10e-nek mind az i12 mininek a szérián belül messze az első helyett kellett volna hogy álljon mert nem csak a kicsi méretük emeli ki őket hanem a legalacsonyabb árcímke. Erről érdekes módon mindenki megfeledkezik, szakmai fórumon. Mennyi i12 mini fogyna ha ugyanannyiba kerülne mint az i12? Mennyi i12 mini fogyna ha lenne egy i12 pro max méretű iphone 12-es ugyanolyan áron? Ez az amit sosem tudunk meg.„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
Button
aktív tag
Az átforduló kamerarendszerről elvileg le kell mondani a kisebb méretért cserébe
Hát, szomorú lennék, pont ez volt a zenfone 6-7 különlegessége (többek között), hogy nincs azaz ocsmány lyuk.. -
hankock
tag
"És ha az Apple-nek se jönnek a számok"
Ezt már korábbi témánál kibeszéltük.
2020-ban (2021 febr. adatok szerint) 14.500.000 db I12 Mini lett eladva.
Ilyen számokat az LG, Sony, Nokia megkönnyezne.
Csak Apple mércével gyenge (I11 64M, ISE 24M, I12 23M, I12 Pro 17M), de amúgy...
Igenis kellenének a csúcs mini Androidok.
(amúgy a Pixel 4a, 5 nem az, cserébe ku.va drága és nem kapható)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintem azért a nagyobb gyártók végeznek valamiféle piackutatást. Ha akkora lenne az igény iphone mini méretű telefonra, ha más nem is a samsung vagy a xiaomi biztos megcsinálná. (abból kiindulva hogy csak úgy f*ssák ki magukból a mobilokat) A sony-nak is voltak kompakt mobiljaik (z1c, z3c, z5c) amikbe belepakolták az aktuális csúcs soc-ot, mégse nagyon erőltetik manapság. Nem hiszem hogy az miatt mert rongyá keresték magukat rajtuk. Pedig akkor még ment a sony mobilos üzletága rendesen. Az hogy itt mobilarénán páran nagyon szeretnék hogy legyen, még nem jelenti azt hogy globálisan annyian vennék is hogy megérje megtervezni, legyártani.
[ Szerkesztve ]
-
zeon.hu
nagyúr
válasz HawerKing #16 üzenetére
Csak arra reagáltam, hogy droid vonalon is sokan várják a valóban "mini" telefont, legalábbis sokan írják itt minden hitnél. Viszont a különböző szakmai fórumokon csak a vevők igen kis hányada van jelen.
És ha az Apple-nek se jönnek a számok, akkor szerintem itt se fog.#?*@&!
-
strogov
senior tag
"Pixel 5 nem jöhet szóba? Vagy annyit már nem szánna rá?"
iphone mini is belefér, annyira nem szűkös a keret. Ha nem lesz ló akkor majd kitaláljuk melyik szamár legyen 4a, vagy 5.
"Samsung S10 is meg fog felelni"
Tökéletes lenne, csak pont annyira nincs mint p30 Igazából s10, vagy p30 lenne az ideális. Sebességre egy s8 is elég lenne. 90% fb/messenger, 10% fotó. Méret és kamera alapján szelektálnék, de a méret kb. mindent kilő az elmúlt évből. 2 éves cuccokból meg az érdekesek már nem kaphatóak.
[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
-
őstag
IP68-as tanúsítványt is szerzett a széria.
-
strogov
senior tag
Igen, kb. ennyi. A41 nem üti meg a minimumot, s10e és p30 már nincs sehol (ahol el is hiszem a garanciát, vagy azt, hogy van). Úgyhogy ha nem lesz semmi pár hónapon belül akkor vagy rendelek kintről egy 4a-t, vagy rábeszélem egy iphone mini-re.
Egyébként akkora a keze, hogy 150mm fölött már kizárt az egykezes használat. Most 148mm-es telefonja van, és ez is nyújtózós, de megvan vele. Viszont nagyobbat nem fogunk venni.
-
Ádám16
addikt
[Ide is beteszem]
Lényegében már ismert a fizikai mérete: 148 x 69mm -
tovgab
aktív tag
válasz csakany2001 #5 üzenetére
Pixel 4A: Snapi 730G, 60Hz-es kijelző, műanyag hátlap, hátlapi ujjlenyomatolvasó, 3140-es aksi, 18W töltés.
Nem egy ligában játszik a 2 telefon, szerintem simán megférnek majd egymás mellett.
Ha nem lesz túl nagy káva hagyva, akkor megállhat 150mm körül a magassága, az pedig még sok-sok embernek alternatíva lehet...O+ 5T ► Samsung Note 9 ► Huawei Mate 20 Pro ► Xiaomi MI 9 SE ► O+ 7 Pro ► O+ 8 Pro ► Poco F4 GT ► iPhone 13 Pro Max ► iPhone 15 Pro
-
csakany2001
senior tag
5,9", legyen az bármilyen kis kávával akkor is nehéz lenne elképzelni 145 mm alatt, arra meg már ott a Pixel 4A.
Szóval nem valószínű hogy kompakt lesz, maximum a mostani trendhez képest amikor már 150mm hossz is kompaktnak számít.
Annak ellenére biztos jó telefon lesz, csak iszonyat drága szóval még jó ideig elleszek a mostanival úgy látom.Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
-
HawerKing
őstag
Komolyan nem értem.... Ha nekem lenne beleszólásom vagy lenne egy bejáratott telefongyártó cégem biztos adnék ki legalább 1 csúcs telefont is 5-5,5 inches méretben, aktuális csucs proci 8/256gb fhd+ amoled 90hz 4-4,5k aksi, nemis a piac legjobb kameráival de egy felső kategorias kamera rendszerrel, sztereo hangszorokkal . Vennék mint a cukrot
▂▃▅▇ Nothing Phone 1 - 11T - Tab S2 - Tab S3 ▇▅▃▂
-
beno52
tag
Ha már 3,5 jack akkor remélem a ROG phone 5 féle DAC is megmarad.
-
törölt tag
Vajon szoftverfrissítések terén is fel tudnak nőni...? Mert amúgy jó lenne a cucc.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Google Pixel topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Dőlnek az S25 Slim és Ultra infók
- Mobil flották
- Starfield
- További aktív témák...