Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tomboy0013

veterán

válasz Kler79 #212 üzenetére

Rágörcsöltem? Csak leírtam a véleményem, te is írtál regényeket szóval ezek szerint te is rágörcsöltél? :)
    Egyébként egy tableten és egy latopon is asztali rendszer van, még mindig mérföldekkel alkalmasabb munkára mint egy mobil rendszerrel ellátott telefon. És mivel az UWP lesz erőltetve a telefonok biztosan nem kapnak asztali rendszert a közeljövőben, meg ugye felesleges is lenne, igen sok gond felüthetné a fejét az asztali programoknál, skálzásánál vagy akár az üzemidőnél is. Ráadásul drágább ha vesz a cég mondjuk egy félig meddig használható Continuum képes mobilt dokkolóval együtt vagy egy olcsóbb laptopot és egy olcsóbb telefont ami az igényeket kielégíti. Komoly munkához meg úgyis PC kell. Ergo teljesen feleslegesek ma ezek a telók. Közel 1 év alatt ha ennyit sikerült kihozni belőle én túl nagy jövőt nem jósolok neki, de persze mint említettem az idő majd eldönti :)

• tomboy0013

veterán

válasz Kler79 #209 üzenetére

Én tiszteletben tartom a véleményed és a tapasztalataid, te is tarsd az enyém. Én azt tapasztaltam amit leírtam, ennyi, lehet te túlzásnak érzed én meg nagyon elnézőnek a te véleményed de ez a szép abban hogy különbözőek vagyunk :)
    De azért van 1-2 dolog ami más oldalról is megközelíthető:
    pl.:

"Én részemről röhejesnek találom, hogy egy új rendszert össze akarnak egyesek hasonlítani olyan rendszerekkel, amik már évek óta alapjaiban sínen vannak"

Én meg azt tartom röhejesnek, hogy mindig van aki előhúzza ezt az új rendszeres kártyát. Mióta is van jelen a MS mobilrendszerekkel a piacon? Jóval az android előtt már volt Windows például PDA-kra. Attól hogy 2016-ban is még ott tart mint a szárnyait bontogató madár, még nem kell elnézőnek lenni. Ha odafigyeltek volna a felhasználói igényekre akkor simán letartolhatták volna a piacot, de nem gond hogy nem, a Google megtette helyettük egy olyan kis béna rendszerrel mint amilyen az android volt az elején. Mit léptek erre? Semmit. Az iPhone-ra mit léptek? Kinevették. Jogosan lehet ma rajtuk ugyanúgy nevetni. Ennyi tapasztalattal a hátuk mögött 0,6%-os részesedést összehozni a rendszerükkel azért művészet. Nagyon szuper, hogy fejlődnek csak közbe a saját platformjukon élőket sem kellene lépten nyomom arcon köpni a támogatás megvonásával (pl. a Skype és a WP8 támogatása 2017-től ami ugye egyszer már megtörtént 2014-ben is a WP7-tel, de ott van még a telefonok támogatásának hiánya is amire oly büszke volt minden WP tulaj köztük én is).

"Türelem... "

5 év után hova legyek türelmes? Meddig várjak még a(nem lehaló) interaktív csempékre amikről már WP8-as időkben is volt hír (W8-as videón ugye prezentálva is volt). Meddig várjak még arra, hogy kapjak egy felhasználóbarátabb rendszert ami nem kívánja meg a HR-t minden probléma esetében? Vagy ne kelljen minden rendszerszintű módosíts után újraindítani, vagy frissítések telepítése ne egy 20 perces procedúra legyen egy 930 szintű telón? De legfőképp meddig várjak arra, hogy végre komoly marketing kampányt nyomjon a MS a Windows 10 Mobile alá is hogy elég népszerű legyen a rendszer a piaci részesedés növekedéséhez ami az app fejlesztést hozza el? 1-2 éve még kitartóan vártam, hogy ez bekövetkezzen, de csak egyre inkább elúszni látszik ez a hajó. Fejlesztik a rendszert de telefon meg nincs alá. Először 950-re akartam cserélni a 930-am, de mivel 100 ezer fölött elhatároztam, hogy több telót nem veszek így vártam, hátha lesz valami épkézláb készülék. Itt is feleslegesen vártam, közbe elkezdett szépen lassan az idegeimre menni frissítésről frissítésre az elején még nagyon jól szuperáló W10 és így lett nexus ami minden téren felüdülés. Meguntam a várakozást. Kíváncsi vagyok azért 1-2-3 év múlva lesz-e pozitív változás, vagy megint gondolnak egyet és elfelejtik az UWP-t is és kitalálnak valami mást ami persze új alapokkal rendelkező rendszert igényel és kezdődik elölről a kaland ami ki tudja mióta tart náluk. Sajnos az hiszik, hogy az UWP megoldás a platformok áthidalására (először én is meg voltam győződve róla), de talán azt kellene észrevenniük, hogy nem ugyanazok az igények egy mobilkütyü és egy asztali PC használata esetén így felesleges csinálni egy hibridet mert szerintem mind tudjuk hogy azok az univerzális dolgok amik mindenre jók igazából semmire sem és ez nagyon jól látható jelenleg a Continuum-on. Az, hogy egy asztali PC-t bevágjuk a zsebünkbe meg nagyon messzi jövő, bár szerintem nem is ez lesz az irány később. Teljesen felesleges dolgok ezek, és az UWP is csak egy jól hangzó és logikusan szépen levezethető marketing bullshit amivel legalább megpróbálkoznak valami újjal(ez azért pozitívum). De persze ez csak az én véleményem, ezt majd az idő eldönti.

• tomboy0013

veterán

válasz hroberto #206 üzenetére

Egy szóval nem írtam sosem ilyet, hogy az a legjobb amit használok. De linkeld be ide ha találsz ilyen hozzászólást :) Egyszerűen leírom a tapasztalataimat azokról az eszközökről amikkel találkoztam. Imádtam a 930-at is ameddig el nem kezdett a 10 hülyeségei miatt idegesíteni, az 5X óriási ugrás sok esetben. Az 5X-nek is vannak nem tetsző dolgai, de sehol sincsenek a 2 platform közti különbségektől és az ebből adódó nem tetszéstől.
    Az 5X-ben a 6P kamerája van, ugyanolyan képet csinál a két teló. Még az itteni teszt is jobbnak hozzá ki a 6P-t összességében. Persze engem ez annyira nem izgat ezért is próbáltam ki személyesen. Haverom nagy Lumia fan, de mikor együtt megnéztük a képeket ő is egyetértett abban, hogy élesebbek a képek 5X-en. Színben is több esetben klappoltak az 5X színei mint a 950-nél. Manuális módban biztos jobb, olyat nem használtam 930-nál sem csak nagyon elvétve így itt sem próbáltam ki. Te hasonlítottál már össze 5X-et és 950-et képminőség téren?

(#207) Pearce: Hát igen, mióta stock droid van azért látom a különbségeket, elvakult WP-sként meg nem is érdekeltek. Van ez így, nyitottabb is vagyok azóta ilyen téren is. Még a zsigerből szarozott dolgokat is kipróbálom ha tudom, mert ott is érhetnek nagy meglepik pont mint droidra váltás után. Én lepődtem meg a legjobban mennyivel kényelmesebb ez a rendszer és gyorsabb és stabilabb, WP topikokban meg a többség szidta mert volt neki egy 4-es droid ami szarul működött évekkel ezelőtt, persze ha valaki WP7 alapján kezdte fikázni a Win-t pl a 8.1-es időkben az meg gyökérnek lett titulálva :) Fel kell nőni, ennyi.

• tomboy0013

veterán

válasz Kler79 #203 üzenetére

"Sebaj, ha vmit ennyire szidnak, annál gyanúsabb, hogy a fele sem igaz..."

5 év Win után én úgy gondolom, hogy a W10 óta igaz. Igazából ami el tud romlani a rendszerben az rengeteg helyen meg is teszi. Egy nagy fegyvere volt a Win-es telóknak a kezdetektől, azok pedig a kis fogyasztású élő csempék. Abból is mi lett? Nem elég hogy a WP7-es korszak óta semmit nem fejlődött, de rendre be is állnak még a gyári app-ok élőcsempéi is. Ilyen alapvető dolgokban is problémák vannak. De a legrosszabb talán az, hogy bármilyen hiba üti fel a fejért egy Win-es telónál az esetek 80-90%-ában csak a HR segít, de van mikor abból is kell kettő :D Legalább csinálnák meg azt gyorsra, de tetű lassú még az is. A 8.1 és azelőtti rendszerek felhasználóbarátabbak voltak, mert ott kevesebbszer ütközött ki probléma, nálam több telefon üzembiztosan ment 8.1-gyel és HR-re egyszer sem volt szükség.
    Nagyon szuper, hogy bővült funkcionalitásban a 10, csak a gond ott van, hogy ezek a dolgok papíron jól mutatnak, de a gyakorlatban meg sokszor problémába ütközik az ember, olyan irritáló dolgokba amire se magyarázat se megoldás nincs maximum a HR (pl. a már említett haszontalan élő csempék lehalása). A hamburgermenüket is ha már felteszik a bal sarokba akkor már legalább koppintanák le a kényelmi részt is androidról, azaz a swipe-pal történő menü nyitást. Kb 2 helyen működik a többivel meg kínlódjak. Vicc.
    Az app-okról meg ugye ne is beszéljünk...
    Jah meg egy erősebb vason sem tudnak normálisan futi az app-ok, meg lassúak is általában. Ami 8.1 alatt gyors és stabil volt a 930-amon, az 10 alatt sokszor lassú kínszenvedéssel ért fel. Vicc, hogy snapdragon 800-as procinál is folyton betöltőképernyőkkel találkoztam, meg iszonyat lassúsággal alapvető közösségi app-oknál is (amellett hogy felforrt a telefon a kezemben és merült mint a nyeletlen balta mind TH2-vel mind RS1-gyel). De a 950 se sokkal jobb, kb 2 hete került a kezembe egyik haveromé és összehasonlítva a jóval olcsóbb Nexus 5X-el ami szintén snapi 808 azt láttam, hogy sebességben még mindig van bőven hova fejlődnie egy 950-nek. Mondhatjuk, hogy ez az app fejlesztők hibája de ez a kutyát nem érdekli, hogy kinek mi a hibája, csak az érdekel mint felhasználó, hogyha már kompromisszumot kell kötnöm app-ok terén akkor az elérhető app-ok ne csesszék már fel az agyamat minden nap 6-szor. Ez a platform sajnos csúnyán leadta és oda is került ahol a helye van. Évekig védtem a Win-t meg ajánlottam sok ismerősnek. Ma már nem tudok egy okot sem ami miatt mondjuk egy 650-et ajánlanék valakinek egy Vernee Thor helyett (irdatlan nagy különbségek vannak a 2 készülék között a Thor javára és még olcsóbb is jóval). A felsőbb kategóriában meg pláne nem tudnék senkinek sem pl egy 950XL-t egy OP3 helyett ajánlani. A Continuum-ot is próbáltam. Tetszett volna ha ne lennének meg ott is a mobilos korlátok, pl nem tudok az Edge-ben egy youtube zenét háttérbe rakni miközben Word-ben szerkesztek stb. stb. Folyamatos app korlátba ütköztem ott is. Úgy tudtam a Tube cast-nak kellene futni Continuum-mal, hát hiába töltöttem le csak telón indította el. Messenger meg Facebook folyton bebolondul, összevissza csúszik szét a kép. Amit hirtelen kipróbáltam, amiket használnék egy ilyen funkciónál abból csődött mondott minden. Egy droidos telóból többet ki tudok hozni ezen a téren is, maximum nem skálázódik fel asztali nézetbe a képernyő, na bumm neki, de legalább arra használom amire szeretném. Jelenleg parasztvakításnak jó a Continuum de még átlagos felhasználás során is bőven hagy kívánni valót maga után. Irisz szkenner-rel való szenvedés is megmosolyogtató, képernyőfeloldásra teljesen alkalmatlan, állandóan az arcodba kell tolni a telót és vagy felismer vagy megint meg kell próbálni, de ha felismer az is egy tetű lassú művelet. Tudom furcsa de nekem egyedül a külseje miatt tetszik a 950 meg az XL, nekem nagyon bejönnek, de kb ennyi. Azt már csak mellékesen írom le, hogy automata meg HDR módban történő fényképezés esetén is elfenekelte az 5X a 950-et nagy meglepetésemre (erre tényleg nem számítottam).
    Visszatérve a platformra, örülnék ha végre tennének is azért, hogy szélesebb körben elterjedt legyen a rendszer mert csak ezzel lehetne segíteni az app helyzeten, hogy a rendszer hektikus működését miért nem tudják ennyi készülék esetén megoldani amire feltelepíthető vagy azzal van alapból szerelve, az számomra rejtély.

• tomboy0013

veterán

válasz Pearce #118 üzenetére

"A többi készülék azért nem kapta meg, mert szarul futott rajtuk."

4-es meg 5-ös szerián(430,435,532,535) sem jobb mint a 20-asokon mégis megkapták.

• tomboy0013

veterán

válasz this is life #70 üzenetére

"illetve a qsd s200 is felejtos ezert esett ki az 530"

Az a 4GB-os háttértár miatt esett ki. A 430, 435, 532 és 535 is SD200 és mégis támogatottak.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés