Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Peter13

senior tag

válasz ddekany #24 üzenetére

Nekem meg pont a fizika hiányzik. Sosem értettem miért a felbontásra helyezték a hangsúlyt: hiába megy HD felbontásban vagy akár afölött a játék, ha a dolgok fizikája nincs a helyén. Nincs igazi súly, tömeg, erő, vagy visszahatás-érzet. Az animáció még mindig messze van az élethűtől, már ami pl az emberi mozgást illeti.
    Egy mezei DVD felbontása töredéke a ma használt népszerűbb felbontásoknak, de az egész kép valahogy sokkal hihetőbb, vagy kellemesebb. És most nem csak a "normál" filmekre gondolok (az más tészta, tudom), de az egyszerű animációs alkotásokra is, és megint nem csak a legújabb számítúgép-generált csodákra (bár anno a Finaly Fantasy teljesen levett a lábamról), hanem olyan, immáron klasszikus alkotásokra mint a "Tűz és Jég", vagy akár egy mezei Tom&Jerry 1955-ből.
    Arra akarok kilyukadni, hogy a fizika szerintem igenis fontos, sőt számomra (!) sokkal fontosabb mint a 60 millió szín vagy a sokezerszer*sokezerszer felbontás. Kicsit olyan megapixel érzésem van: növeljük a számokat hátha akkor jobban el lehet adni, holott egy jobb 2MP cucc simán kenterbe ver egy 8MP-es kompaktot.
    Nem feltétlenül a Larrabee az egyetlen, vagy jó megoldás erre, de legalább reményt ad hogy valaki ezt is végre felveti (a PhysX engem finoman szólva sem nyűgözött le, pedig az elgondolás jó volt).

Új hozzászólás Aktív témák