Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT

félisten

válasz Kleroo #60 üzenetére

Miből gondolod, hogy a közúton - kényszerből - rollerezőnek nincs jogsija?:F
    Én alig egy hónapja használok egy Kugoo S1-et, és szeretek vele közlekedni.
    A B jogsim lassan 20 éves, az A jogsim (igen motorozok is) meg 10 múlt...:D
    Szerintem ésszel használom, és ha NÉHA megyek is a közúton vele (amit pl.
    a felhasználói leírása kifejezetten ellenjavall), nos, ott is figyelek mindenkire...

Örülök, ha elengednek, pl. bicikliúton adott kanyarban macisajtom van, mégis:
    megköszönöm! Nincs mindenhol bicikliút. Persze lehet olyat olvasni, hogy ott
    a bringások szólnak be, hogy húzz innen, bár az okát nem tudom, mert ugye,
    ha ő teker 25-tel, én meg gurulok 25-tel biztosan nem tartjuk fel egymást...:N
    Nekem konkrétan ilyen beszólásom nem volt, de olvastam ilyen tapasztalatot.

Olyan viszont volt, hogy én mint mindenhonnan kiutált rolleres szedtem össze
    az elgázolt gyalogot, akit a bringás gázolt. Utóbbinak segítettem visszarakni a
    láncot: a gyalogjárdával kombinált kerékpárút életveszélyes.* Ahogy a közút is
    az, ha nagy forgalmú, nyilván nem csapatok be ott az autók közé, ahol olyan...

Mondjuk én biciklivel se mernék több olyan helyen békésen tekerni, ahol amúgy
    a KRESZ engedi. Ám ez nem tart vissza másokat attól, hogy még olyan helyen
    is tekerjenek, ahol kifejezetten tiltja (megfelelő táblával, vagy egyirányú utcában
    szembe a forgalommal, ahol nem véletlen nincs kiegészítő tábla biciklistáknak).

*: de KÉT eszetlen kell hozzá. Az egyik a bringás, aki 25-tel megy, és csenget!
    Csenget, érted, véletlen se fékez. A másik a gyalog, aki megijed, és pont rossz
    irányba lép, és kész a baj. Nem kitalált történet, Petőfi híd. Tényleg elég "para".

Szóval megyek járdán IS. De nem 30-cal (max. ha teljesen kihalt). Gyalogosok
    mellé nem érkezek lendületből, nem csengetek... Van rajta fék is = használom!
    Ha kell, megállok, és magam is gyalogolok... eddig senki nem szólt be. Inkább
    érdeklődő tekintetetekkel találkoztam. (Kis vakarcsok akartak csak szétszedni,
    de azok akkor is, ha csak gyalogosan toltam a kütyüt. Kiszúrtak, megugattak.)
    Akkor legyen külön kutyasétáltató sáv, nem? De lekerítve, mert veszélyesek!:D

Új hozzászólás Aktív témák