- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic V2 - origami
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
"jobb lenne, ha csak arrébb mozdítaná a fejet"
És ha a fej melegszik fel annyira, hogy erősen csökken az élettartam? Egyre közelebb kerül és a mérete is egyre kisebb kell akkor legyen, így pedig nehezebben hűl és felragasztani se lehet épp Technokollal. Az a beakadna a dohányfüst molekulája szöveget vagy tíz éve hallottam már.worxland: csak szürkével merem megkérdezni: ugye nem a táp gyengélkedik? Az ilyen rettenet kattogásokat olyankor szokta csinálni. Vagy esetleg döglődik a vinyó.
-
szaszlaci
addikt
1. Ezek szerint nekem csak olyan kóddal volt dolgom, ami nem érzékeny ilyesmikre. Legalábbis mióta nem vacakolok Ultimate Boot CD és hasonló jellegű dolgokkal.
2. Aham, akkor az elnevezéseket fordítva tudtam.
"a partíciónak egy 80h-s flag-et állított be"
Igen, nagy valószínűséggel ezt csinálta. Mert a W98-as időkben nem egyszer ezzel voltak valamilyen gondok (gondjaim), azért is volt ez egy hasznos tudás. (Meg a két havonta új rendszer telepítése, hát az se hiányzik..) -
szaszlaci
addikt
1. Akkor hogy lehet az, hogy egy félig teli penre rárakod a fájlokat, fizikailag kb. a közepére, és indul? (Vinyónál nem tudom, de gyanítom, ott is működne.)
2. Ezt pont fordítva tudtam/tudom: az MBR az egyetlen bájt, és a boot sector (szektor!) a nagyobb, amibe beférnek egyéb infók, pl. egy rövidke program.
(Emlékszem, volt vagy tíz éve olyan iskolai példa, hogy bootolhatóvá tenni egy lemezt, saját programmal. Volt egy másik program, ami (DOS környezetben) szépen kiolvasta és kiírta azt, ami tényleg a merevlemezen van. Na és akkor egyetlen bájt változott a lemez /alaplap számára látszólag fizikai/ elején, és onnantól már indulhatott róla oprendszer.
Aztán hogy mi a helyzet az UEFI és GPT esetekor, számomra homály; nem lepne meg, ha egész máshogy lenne.)
-
szaszlaci
addikt
Nem szeretem az angol szöveget, a felét nem is értem. Azért kérdeztem rá, mert:
1. a gyakorlatban tök mindegy, hol van helyileg a szóban forgó néhány fájl. (Én sose formázok, de még csak le se törlöm a pent. A Pentium 1 óta ezzel már biztos nincs baj.)
2. nem kell semmilyen helyet bejegyeztetni a boot szektor elejére, ez nem is lehetséges, mert az egyetlen bájt, az első, az MBR, azaz master boot record. Az aktívvá tétel ezt változtatja csak meg, ami jelez a BIOS-nak, hogy bootolható lemezzel van dolga. -
szaszlaci
addikt
Épp annyira probléma, mint más, ilyen adatsűrűségű, ilyen sebességgel pörgő alulemezeknél. Miért lenne más a helyzet?
HookR: itt nem egészen úgy tűnik.
-
szaszlaci
addikt
Elég sok. Mivel minél nagyobb az adatsűrűség, annál közelebb kell menni a fejjel (kb. tized annyira), így a levegő súrlódása is egyrészt több hőt fog termelni, másrészt a meleg fej is jobban fűti a lemezt. Ha pedig nem parkol, túlmelegítheti a sávot, ami fölött várakozik.
(Ezen kívül szerintem a nagyobb adatsűrűséggel írt lemez a bevonat kisebb sérülésére is jobban reagál.)Pazolini: a 4 darab és a "hosszú ideje" az nem statisztikai mennyiség.
Atomantiii: attól, hogy kiírja, még nem biztos, hogy úgy is csinálja.
-
szaszlaci
addikt
(A feléledést gondolom úgy érted, hogy leveszi a fejet parkolóvilláról és az amúgy forgó lemez fölé húzza. Nem pedig felébreszti alvó állapotból, vagy indítja a tányért.)
Gyakorta ezek a WD-k ahogy kiteszik a fejet parkolni, vissza is teszik nyomban a lemez fölé, és kezdődik számolni a 8 – 300 másodpercet, és így csapkodják, hiába nincs kérés alaplap felől. Ha nincs is rátéve adatkábel is ezt csinálhatják, főleg, ha piszkálva lett wdidle-vel.
-
lacos001
senior tag
Beállithatom úgy is a Dune-t,hogy "kikapcsolásnál" lője le a rá csatlakoztatott eszközt,jelen esetben a házban fekvő WD-t és akkor nem viszi a lóvét.
Amúgy mindegy,csak a HDD érdekelt,hogy mégis mikor másoljám át róla vmire a dolgokat,meddig marad életben úgy,hogy nem cseszegetem wdidle3-al. -
-
hferenc
csendes tag
Sajnos nem oldotta meg a gondot, mert ugyan törölni tudtam ezzel a módszerrel, de amikor létre akartam hozni az új egybe partíciót akkor csinált egy 100MB Sytem, egy 2047,9GB Prymary és egy 746,5GB nem lefoglalt partíciót.
Viszont a diskpart programmal ismételt törlés után létrehozva egy elsődleges teljes méretű partíciót a telepítő nem volt hajlandó formattálni, mert mondván nem tudja telepíteni rá a wint, mert GPT partíció, bár nekem nem kell telepíteni rá mert csak tárolásra használnám, úgy hogy XP alatt is látszódjon. A WIN7 telepítőt csak azért használom, mert az állítólag jól kezeli az ekkora lemezeket. Na persze, ahogy az ábra mutatja ez nem igaz, vagy csak én vagyok béna?!. -
Egon
nagyúr
Az első háeszben levő DOS-os bootkörnyezetet.
Próbáltam másik pendrive-val is, de hibás disk üzenetet dobott a bios...Nem igazán értem, mi van (lehet túl új az alaplap ehhez: Win XP bootCD-ről sem indul).
Van valami ötleted, hogy mit tegyek?Szerk: azért féltem az E-SATA-tól, mert nem natív csatlakozó (JMicron), és azt írja a wdidle3 linkjénél, hogy ilyen esetekben nem biztos a működés.
-
Egon
nagyúr
Mindegy most már, szétszedtem a cuccot (amúgy is tartok tőle, hogy E-SATA vezérlőről nem ment volna).
Most azon szenvedek, hogy nem akar bootolni USB-ről (Error loading operating system).
Nem tudom mi lehet a gond (a bios-ban természetesen usb-re állítva az első boot-eszköz). -
Patice
nagyúr
De igaz, a Red-eknél is ugyan ezt írja az apró betűs:
"A fine-tuned balance of spin speed, transfer rate and caching algorithms designed to deliver both significant power savings and solid performance. For each drive model, WD may use a different, invariable RPM."
OK. Akkor nem változtatja a sebességét. Én kérek elnézést.
A lényeg nekem, hogy kussban legyen, bírja NAS-ban és ne rázkódjon. A fogyasztása is szimpatikus.
Majd beszámolok róla. De nem ebben a topikban.
Peace
-
TeeJay
félisten
nézd szerintem az a vinyó ami folyton csapkodja a fejet és leállítja/felpörgeti a motort
jóval nagyobb meghibásodásnak van kitéve mint az amelyik normálisan üzemel...
szerintemlényeg a lényeg egy WD3200BEVT és egy WD5000BEVT hulladék vinyót találtam két notiban
és egyik sem volt még 2 azaz 2 éves...
az én notim februárban lesz 2éves abban egy WD6400BEVT van és mivel viszonylag hamar rátaláltam erre a cikkre én trükközéssel minden indításkor kikapcsolom az APM-et így sosem csapkodja a fejet és nem áll le a motor.
nincs is semmi bajom a vinyóval ezt leszámítva
na de kérem olyannak ezt hogy intézzem el aki cseppet sem hozzáértő és életében nem jön rá mitől vannak ezek a kis kattogások a laptop belsejében elég sűrűnazt hiszem jó lesz az az 1tányéros Toshiba, az ADATA külső vinyómban is az van
és elég korrekt cucc, nincs se hangja se gondja és bár azok is parkolják a fejet de értelmes üresjárati idő után!2év garival adják úgy mint a WD-t és még olcsóbb is picit
szerintem az megfelelő lesz -
Wind-Storm
őstag
Igen, ez egy olyan feature ami hibához vezethet.
Azt viszont nem tudják/akarják eldönteni, hogy minden gépnél mi a jó megoldás, ezért beállíthatóvá tették.
Ha átgondolod, a legjobb megoldás a disabled lenne, a menet közbeni parkolás teljesen hasztalan, nem fog annyi energiát megtakarítani, élettartamot rövidíteni viszont annál inkább.
Legalább arra törekedtek volna, hogy garancia időn belül ne érje el a 300 ezret ez a számláló, mert ez csak nekik lehet rossz ha sorozatban kerülnek vissza hozzájuk ezen feature miatt meghibásodott drive-ok.De én nem is akarok erről vitatkozni veled...
-
Wind-Storm
őstag
A WD a saját cuccaihoz kiad egy programot, és a program által elkövetett beállítás után nem vállalja a garanciát? 'hát ezt azért nehezen fogadnám el...
Az overcklockingot is végrehajthatod, még kapsz esetleg hozzá külső eszközt is, mégis ugrik a gari pl. a mostani intel procik esetén is.
WD7500BPVT download support oldalán meg ott sincs ez a progi, mégis jó hozzá...
Nem híresztelik a dolgot. -
Wind-Storm
őstag
A firmware-be nyúl bele, és ha valami rosszul sül el, nem is akarom részletezni.
A WD konkrétan kiírta a kompatibilitási listát hogy mely típusokkal működik, de még azokon is saját felelősségedre használd a programot, meg ugrik a gari, stb...
bár ezt a garis dolgot nem tudom mennyire lehet komolyan venni másnak, engem ez nem befolyásol, lehet csak rémhír...Egyébként sikerült a WD7500BPVT-n végrehajtanom, kellett neki a gép leállítás majd újra bekapcsolása, és azóta jó az alap 128-as APM értékén is.
(Nem is tudnám a mostani AHCI driver miatt átállítani...)A linkelt hsz-edre reagálva:
Ha az alapértéken kívül bármire állítom, akkor nagyobb adatátvitel után hallhatóan röccen egyet, mintha áramingadozás lett volna (és a SSC is növekszik 1-gyel)
Rögtön nagyobb adatátvitel után, 8 sec idle time nélkül csinálta ezt?
Valamint SSC alatt melyik attribútumot értetted? az LLC-t?
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat már előállt egy megoldással, mellyel a hibalehetőség kivédhető.
- Gumi és felni topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Filmvilág
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Ryzen 7 CPU-k
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest