- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatta a Helio G200-at MediaTek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz
szaszlaci #2344 üzenetére
Egyben válaszolok mindkettőtöknek.
dezz: lehet hogy SSD mellé szánták, ugyanakkor sajnos ebben a notiban nincs m-sata csatoló (pedig a kézikönyv szerint van; sajnos nincs beforrasztva, valszeg a kelet-erurópai piacra szánt verziókban kispórolták).
szaszlaci: az automatikus indítás az UAC miatt nem megy: ahogy kikapcsoltam próbaképp, egyből indult a program. Majd ha lesz kedvem, eljátszom az UAC testreszabásával.
Viszont van egy kérdésem. Áttekintve az eddigi próbálkozásaimat a témában, rájöttem egy meglehetősen baanális hibámra. A wdidle progival történő próbálkozásaim során, elfelejtettem átállítani a BIOS-ban a SATA csatit IDE módra...Elképzelhető, hogy ezért nem sikerült a beállítás a programmal? Bár végülis a /R kapcsolóval a módosított értékeket írta ki...
-
Egon
nagyúr
Úgy tűnik, hogy utóbbi, mivel amikor ismét "hozzányúl" a vinyóhoz valami, akkor hallani hogy felpörög, illetve ilyenkor bántóan hosszú ideig (1-2 másodpercig) akadnak a programok.
Amúgy a quiethdd megoldotta (egyetlen problémám az, hogy nem sikerült automatikusan elindítanom, hiába rakom be az indítópultba, illetve a regedit szerkesztésével is próbálkoztam, sikertelenül). -
Egon
nagyúr
Quiethdd megoldotta a problémámat.
Nem kell semmit állítani rajta, csak el kell indítani és kész (az alapértelmezett beállításokkal nem engedi parkolni a fejet). -
Egon
nagyúr
válasz
kalap12 #2275 üzenetére
LOL, halgattál volna, bölcs maradtál volna...
1. Emiatt laggol (illetve akad, igen, írtam is hogy nem mikrolag, hanem 1-2-3 másodpercről van szó), ugyanis hallom ahogy felpörög a vinyó, meg látom hogy ég a lémpája...
2. Laptopról van szó, és nem Green, hanem Blue vinyóról (ha esetleg elolvastad volna az előzményeket...).
3. Nem a krájzisz nyolccal játszom, hanem pölö Disciples 2, Civilization 3... Tizensok éves játékok (a notimban levő alsókategóriás vga amúgy sem tenne lehetővé nagy dologkat), amelyek fénykorukban sem számítottak hardverigényesnek. Szóval ezt is benézted...
4. Talán ha a problémára reflektálnál, még hasznos is lehetett volna a háeszed - így csak bosszantásra voltál jó... -
Egon
nagyúr
válasz
szaszlaci #2273 üzenetére
Sajnos az összes állásnál lehet hallani ahogy felpörög (pont ez a gáz, ezért durván érezhető lag van sok programban: kell neki 1-2 mp mire felpörög).
Két kérdésem lenne:
1. A wdidle progi helpje szerint 8 és 12,x mp között 0.1 mp-neként lehet állítani, ami negyvenvalahány beállítási lehetőség - ennek tényleg látod értelmét végigzongorázni? 30 mp-en próbáltam, semmi nem változott.
2. Nincs valami egyéb lehetőség a probléma megoldására? A nyitó háeszben szerepel a HDSentinel is, de olvastam olyan hozzászólást is, miszerint nem oldja meg a problémát... -
Egon
nagyúr
Hi all!
Adott egy notebook, ami egy Western Digital Blue vinyóval (WD7500BPVT-08A1YT2) van szerelve. Sajnos több program használata során lag jelentkezik a parkoltatás miatt, ezért megpróbáltam a wdidle3.exe-vel javítani a kérdésen.
Gyárilag 8 mp volt beállítva, ezt első körben 300-ra emeltem, aztán 60-ra, majd a /D kapcsolót is kipróbáltam (az állítások között akksi ki, tápkábel kihúz legalábbb 5 percre), eredmény nélkül. Mindhárom esetben az az érdekes, hogy nem 8, hanem kb. 12 másodperc tétlenség után parkol le a vinyó (persze lehet hogy még csinál valamit 4 mp-ig, amit nem észlelek, nem tudom), és utána ha kiadok pl. egy wdidle3 /R parancsot, hallható ahogy felpörög.
Érdemes további értékeket próbálgatni, vagy felejtsem el a wdidle3.exe-t? Utóbbi esetben van valami más megoldás a probléma kiküszöbölésére? -
Egon
nagyúr
Az első háeszben levő DOS-os bootkörnyezetet.
Próbáltam másik pendrive-val is, de hibás disk üzenetet dobott a bios...Nem igazán értem, mi van (lehet túl új az alaplap ehhez: Win XP bootCD-ről sem indul).
Van valami ötleted, hogy mit tegyek?Szerk: azért féltem az E-SATA-tól, mert nem natív csatlakozó (JMicron), és azt írja a wdidle3 linkjénél, hogy ilyen esetekben nem biztos a működés.
-
Egon
nagyúr
Mindegy most már, szétszedtem a cuccot (amúgy is tartok tőle, hogy E-SATA vezérlőről nem ment volna).
Most azon szenvedek, hogy nem akar bootolni USB-ről (Error loading operating system).
Nem tudom mi lehet a gond (a bios-ban természetesen usb-re állítva az első boot-eszköz). -
Egon
nagyúr
Hi all!
Vettem 2 db WD30EZRX-et, amik egy NAS-ban fognak szolgálatot teljesíteni (remélhetőleg hosszú időn át, problémamentesen). A nyitó hsz-t átolvasván, a következő kérdések fogalmazódtak meg bennem:
1. Ha több vinyó is van a gépben, akkor is el lehet végezni a módosítást a wdidle3-mal? Ha igen, mire kell figyelni, hogy kell paraméterezni stb.?
2. Nincs kedvem szétszedni a gépet, ezért E-Sata csatlakozón kötném rá a vinyókat. Így is megy a wdidle progi?
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat már előállt egy megoldással, mellyel a hibalehetőség kivédhető.
- Politika
- EAFC 25
- Óvodások homokozója
- Milyen autót vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- GTA VI
- További aktív témák...
- 3 hónapos Samsung 990 Pro NVMe M.2 2 TB 33 hónap garancia!!!
- (új, bontatlan) ADATA Ultimate SU650 120GB (Foxpost:+1400Ft)
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial P5 1TB M.2 PCIe 92%-os (CT1000P5SSD8)
- WD Black SN850P 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest