- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kovaax
őstag
A munkahelyi rendszereim jó része ssd-s san-on van, úgyhogy nagyjából képben vagyok, hogy mit bírnak, mégis úgy gondolom, ha lehet könnyíteni rajtuk, nem árt. Ez a Session Restore meg egy elég költséges valami, ahhoz képest, hogy sose volt még használatban nálam, így kikapcsoltam.
-
kovaax
őstag
A Fedora telepítésbe beírtam, hogy a 8 G memóriából 2-t befoglal az APU videó memóriának (és 258,5 Megát fel is használok belőle), úgyhogy szűk 6 G memóriám van tulajdonképpen. De amit írtál elgondolkoztatott, egyrészt mert az ssd-nél is lassabb a wifi vagy mobil net, ez utóbbi ráadásul fizetős is, úgyhogy mégis visszakapcsoltam a disk cache-t (még méréseket is végeztem hozzá, ha már egyszer mérnök vagyok: a prohardver.hu -t ha megnyitom, 6,6 M adatforgalmat csinál, és ha csak memória cache van, akkor ezt minden firefox újraindítás után, de ha van disk cache is, akkor másodjára már csak ~300 K-t tölt le (ez persze idővel elévül, de napon belül ennyi volt)).
Találtam viszont egy ilyet, hogy mivel eszi meg az ssd-t a firefox, elég meglepő, és szerencsére ki lehet kapcsolni (a cikk írója megemelte az időt 30 percre, de nem vagyok benne biztos, hogy behalás esetén egy fél órával korábbira akarok visszaállni, ráadásul nem is szokott behalni az ff): https://www.servethehome.com/firefox-is-eating-your-ssd-here-is-how-to-fix-it/ Itt a mozilla dokumentum hozzá: http://kb.mozillazine.org/Browser.sessionstore.enabled
Szerk.: Ezeknek megfelelően módosítottam a bejegyzést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- DOOM - The Dark Ages
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BMW topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest