- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
Új hozzászólás Aktív témák
-
pakriksz
őstag
válasz
WonderCSabo #56 üzenetére
"Te Flash moderól beszéltél, abban benne van az FLV is, ott pedig MP3 hangsáv van az alacsonyabb felbontásoknál."
nem, mind2-ről beszéltem.
"Ó azt igen. Pl. meghatározza azt, hogy lehet benne H.264 hangsáv, LPCM hangsávval."
flv-ben nehezen. Mondom hogy a fosabb régi formátumoknál korlátozva van. Persze van olyan brute force eszköz amivel belenyomhatsz akármibe akármilyen streamet, csak semmi sem fogja lejátszani.
A legújabb flv ezeket a hangstreameket támogatja: MP3, ADPCM, Nellymoser, Speex, AAC[*]
Az mkv az amibe gyakorlatilag bármit belepakolhatsz... a többinél erős formátumkorlátozások vannak.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Most remélem nem rólam beszélsz.
Én pont azt mondtam, hogy egy mezei autós Hi-Fi fasza hangszórókkal is eredményezhet iszonyú jó összhatást, nem kell ehhez semmi sznob kütyü. De az elérhető áron kapható Hi-Fi-k között is óriási különbségek vannak, amit az nyilván nem fog hallani, aki megelégszik a fos teszkós fülhallgatóval is.
(#64) Psych0 : én arról beszéltem, hogy a megfizethető árú Hi-Fi-k és fülhallgatók között is vannak nagyon minőségiek, nem kell ehhez agyatlanul szórni a pénzt.
De azért meglep, hogy vannak, akik megelégednek a fos fülhallgatókkal és Hi-Fi-kkel is, valószínűleg nincs hallásuk a minőségibb hangzáshoz. Nem kell ahhoz sem fanatikusnak, sem sznobnak lenni, hogy valakinek azért a teszkós szaroknál igényesebbre legyen szüksége.
Egyébként a "vájtfülűeket" nem kell azért utálni, mert nekik épp az a hobbijuk, hogy fanatikusan törekedjenek a lehető legjobb hangzásra. Ha van idejük/pénzük rá, hadd tegyék, azzal neked nem ártanak semmit. Meg elképzelhető, hogy van valami hallásuk is hozzá. De ha nincs, akkor is szívük joga erre áldozni az idejüket, hogy ezzel foglalkozzanak (most majdnem mondtam, hogy jobb, mintha boltot rabolnának, de nem mondom, mert az sablonos és béna) (Most félreértés ne essék, úgy védem őket, hogy közöm nincs a "vájtfülűek krétaköréhez".
)
(#62) Ftomm : szívesen!
-
wwenigma
Jómunkásember
-
Psych0
őstag
Én is rühellem a vájtfülűek krétakörét sőt, szerintem a csöves erősítők "hangja" egy kalap szar, de egy 240p, 360p yt videóban levő mp3 stream tényleg nagyon retek. Aki mondjuk kockacukor hangszórón hallgatja, annak tényleg mindegy, de már egy mezei fejhallgatóval is bőven hallható, az mp3, és a hd videóban levő aac közötti minőségkülönbség.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Sk8erPeter #61 üzenetére
Egy a baj, hogy sokan ugy vannak vele hogy csakis csöves erősítőről hajtott lassan hűtött ezüst kábelekkel csatlakoztatott B&W hangfalakkal megtűzdelt audiorendszerről szabad zenét hallgatni... imádom az ilyen igényes embereket... menjenek haza és igényeskedjenek ott, ne itt akarják osztani az igét.
-
NoMagix
addikt
válasz
Sk8erPeter #60 üzenetére
Király, köszönöm szépen!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
enginev3.0 #45 üzenetére
Ilyen merényleteket is el lehet követni, ha valaki egyáltalán nem érzékeny az audiófájlok minőségére.
=========
(#27) ViZion :
ezzel most nagyjából azt mondtad, hogy totál mindegy, az autóban milyen minőségű a hangszóró, az erősítő, stb. Pedig nagyon nem mindegy, csak van, aki nem hallja a különbséget. Pedig elképesztő különbségek vannak, amit leginkább akkor hallasz, ha végre dolgod van egy jó minőségű hangcuccal is a kocsidban. Félreértés ne essék, én most egyáltalán nem az 1000W-os mélynyomókról és hasonló elvadult baromságokról beszélek, hanem egy "mezei" rádióval, MP3-lejátszós CD-olvasóval és USB-bemenettel ellátott autós Hi-Fi-ről beszélek. Nem vagyok az autós Hi-Fi-k őrültje (meg úgy általában sem), de nagyon kellemes egy igazán minőségű cuccról hallgatni a zenét a kocsiban, még akkor is, ha van külső zaj, ami némileg rontja az összhatást. -
Sk8erPeter
nagyúr
Most pedig a pwn-t kell youtube.com/watch?v=XXXXXXXXXXX elé beírni.
Példa:
http://pwnyoutube.com/watch?v=XXXXXXXXXXX
Átirányít a deturl.com-ra, itt pedig pár működő videóletöltőt kínál fel az adott videó letöltésére. -
válasz
WonderCSabo #58 üzenetére
Okés, de azt hittem, hogy a hír témáján túl vagyunk már.
A 320 is jó, de pazarlás egy jutub video minőséghez sztem.
-
WonderCSabo
félisten
Elmondanátok, hogy egyáltalán miért merült fel az az opció, hogy egy youtube videó sávot mp3-ba konvertáljon valaki? Miért nem egyszerűbb demuxolni belőle az eredeti hangot?
A hír témája miatt. Az átlagfelhasználónak fingja sincs a demuxolásról, hanem a hírben írt oldalakon egy kattintással (általában szutyok minőségű) mp3ba kódolja azt.
akkor is adott a lehetőség vbr0-s mp3-ba konvertálni LAME-el, ami az eredeti tré minőséghez képest elhanyagolható minőségromlást eredményez csak.
Ha biztosra akarsz menni, akkor meg ott van a CBR 320.
-
válasz
WonderCSabo #56 üzenetére
Bocs, de nem teljesen vágom a problémát.
Elmondanátok, hogy egyáltalán miért merült fel az az opció, hogy egy youtube videó sávot mp3-ba konvertáljon valaki? Miért nem egyszerűbb demuxolni belőle az eredeti hangot?
Mellesleg ha feltétlenül kell az mp3 valami régi vagy gyengébb mp3 lejátszó miatt, akkor is adott a lehetőség vbr0-s mp3-ba konvertálni LAME-el, ami az eredeti tré minőséghez képest elhanyagolható minőségromlást eredményez csak.
-
WonderCSabo
félisten
Természetesen felléphet veszteség a forráshoz képest, de az az eredeti YT hangsávhoz képest egy jó MP3 kódolóval elhanyagolható. Kíváncsi lennék, hogy egy ABX teszttel tudná-e bizonyítani, hogy télleg ekkor, halható veszteség keletkezik... 128Kbps AACból meg 320Kbps MP3ba kódoljál inkább, mert akkor ott sem lép fel hallható veszteség ( 128Kbps MP3-nál már igen).
látom mindkettőtök eléggé nehéz felfogású.
Személyeskedést kerüljük, természetesen felfogtuk mire gondolsz, csak az állításod nagyon-nagyon túlzó.
"Ez megint nem pontos állítás." mutass nem AAC-os mp4-et, és nem vorbisos webm-et a youtube-ról.
Te Flash moderól beszéltél, abban benne van az FLV is, ott pedig MP3 hangsáv van az alacsonyabb felbontásoknál.
"Mit határoz meg az FLV." hogy milyen kódolású stream lehet benne.
Ó azt igen. Pl. meghatározza azt, hogy lehet benne H.264 hangsáv, LPCM hangsávval.
-
pakriksz
őstag
látom mindkettőtök eléggé nehéz felfogású. veszteségesből veszteségesbe kódolni hatványozza a minőségromlást. Ezért írtam példának, hogy egy 128-as aac-ból 128-as mp3-ba kódolni az kb olyan minőséget eredményez mint egy eredeti forrásból 32kbites mp3-ra kódolás...
Én nem használok ilyen transzkódolót, mert igénytelenség. Eredeti forrásból kódolok veszteségesbe, csak. Veszteségesből veszteségesbe soha.
"Ez megint nem pontos állítás." mutass nem AAC-os mp4-et, és nem vorbisos webm-et a youtube-ról.
"Mit határoz meg az FLV." hogy milyen kódolású stream lehet benne.
-
WonderCSabo
félisten
De a gagyibb formátumok meghatározzák, és korlátozzák. Az flv is ilyen.
Mit határoz meg az FLV.
Mp4-ben is ritka ha nem aac a hangsáv, de megnézheted ha letöltesz egy yt videot, mert aac lesz benne...
Az összes MP4 YT videóban AAC hangsáv van, de linkeltem is már ezt.
aac-ból transzkódolt mp3-ról volt szó, jó lenne figyelmesen olvasni.
veszteségesből veszteségesbe átkódolni= 32 kbites mp3 minőségEzek szerint elég trágya kódolót használsz. Ezt a 32Kbps értéket mivel mérted ki?
AAC flash módban, vorbis webm módban
Ez megint nem pontos állítás.
-
pakriksz
őstag
válasz
WonderCSabo #51 üzenetére
De a gagyibb formátumok meghatározzák, és korlátozzák. Az flv is ilyen. Mp4-ben is ritka ha nem aac a hangsáv, de megnézheted ha letöltesz egy yt videot, mert aac lesz benne...
"Az AAC pedig egy nagyon jó hangkodek, jobb eredmény érhető el vele, mint az mp3-al."
no shit sherlock!
aac-ból transzkódolt mp3-ról volt szó, jó lenne figyelmesen olvasni.
veszteségesből veszteségesbe átkódolni= 32 kbites mp3 minőség@wwenigma: nem kell megnéznem, én tudom. AAC flash módban, vorbis webm módban...
-
WonderCSabo
félisten
LOL. Az FLV csak egy konténer, az égadta világon semmilyen módon nem határozza meg a videó/hang minőségét. Az MP4 szintén. Az AAC pedig egy nagyon jó hangkodek, jobb eredmény érhető el vele, mint az mp3-al.
wwenigma: Amugy meg nezd mar meg az 1080p-s videok hangsavjat pls.
Amint már előbb linkeltem: Az 1080p videóknál YT-on: MP4 konténer esetén 152Kbps AAC, WebM konténer esetén 192Kbps Vorbis hangsáv van.
-
pakriksz
őstag
ezek a cuccok az mp4 (aac) és flv (valami adobeos szar) audio streamjéből csinálnak mp3-mat. Szóval befigyel egy veszteséges-veszteséges transzkódolás is, ami nagyon ürülék minőséget eredményez.
-
edward2
addikt
válasz
szabogabor10 #44 üzenetére
Alig pár országból elérhető... ez a szomorú.
-
elistvan
őstag
Na igen, nagyon lent van a színvonal minőség terén. Ez még pc hangszórón is gagyi minőség.
-
enginev3.0
félisten
Egyébként, ha a google-t ez zavarja, akkor miért nem szedi ki a saját google chrome letöltős oldalából azokat a kiegészítőket amik segítik a videók letöltését
-
enginev3.0
félisten
válasz
szabogabor10 #18 üzenetére
én meg nagyon sok ilyet hallgatok
900ft-os tescos fülesemmel, vagy alap HTC fülessel
és tök jól elvagyok velük -
-
edward2
addikt
válasz
szabogabor10 #42 üzenetére
Spotifyt azt pont legálisan lehet használni Magyarországról.
-
-
NoMagix
addikt
Régen úgy töltöttem le, hogy a keresőben a www. után a kiss-t kellett beírni közvetlen a youtube elé, majd enter és már tölthetted le, ahogy akartad.
pl. www.kissyoutube.com/xxxxxx -
L Balázs
tag
A Google dolgozik már egy ideje azon, hogy elfogadható minőségben legyenek fent a zenészek hivatalos (általában VEVO) oldalán a videóik, mert rájöttek, hogy sokan ráálltak arra, hogy YouTube-ról hallgatnak zenét. Ezeknek a minősége a többségnek (integrált hangkártya + Tesco-s hangfal) bőven elég. Ha pedig egy előadó megtetszik annyira, hogy nem csak azokat a számait akarom hallgatni, amikből klipet csinált, akkor már egyszerűbb egy discography-t beszerezni, mint egyesével letöltögetni az amúgy is kétes eredetű unofficial vackokat.
-
Psych0
őstag
video le -> audiostream demux -> ingyen mp3, vagy m4a. Sose kellett ilyen oldalakat használni.
Azért érdekes, hogy a g kalózkodásra való felbuzdítással vádolja az oldalt, hiszen azok ugyanazt nyújtják, mint a yt. A yt-n pedig több az illegális tartalom, mint a jogszerű, tehát meghallgatni azokat ugyanúgy kalózkodás.
-
spammer
veterán
Egyrészt röhej az egész, mert még a chrome webstore-ban is vannak YT videóletöltő/konvertáló kiegészítők
Másrészt vannak ám hivatalos (VEVO) 720p videók is, aminek a hangja is elég korrekt, ha csak mp3 lejátszón akarod hallgatni. Töltöttem már le elég sokat, konvertáltam is, iPod/Mp3-ra bőven jó ez a minőség, de lehet én vagy botfülű
192k vagy 256k körüi mp3 minőséget simán hozza.
Ha teljes album kell, akkor nyilván jobb "megvásárolni", de ha csak 1-1 szám kell gyorsan, akkor kényelmesebb 1-2-t klikkelni.
-
8th
addikt
válasz
infectedmann #23 üzenetére
Tényleg? Mit nem mondasz. Egy valamire való hangkártya 30ezernél kezdődik, az elfogadható hangú sztereó erősítők 60 de inkább 80ezertől a csillagos égig, valamire való hangfalak szintén 50-60ezertől/pár a határ itt is a csillagos ég. Normális kábelezés sem árt az sem 1-2ezer forint. Sajnos Magyarországon nagyon kevés embernek van felesleges 200+ ezer forintja otthonra zenecuccra. Ez rohadtul nem igénytelenség kérdése. De ha már itt tartunk.
Egy 8000forintos műanyag 5.1-en alaplapi hangkártyáról (ahogy te teszed) bármilyen zenét hallgatni, na az az igénytelenség netovábbja.#24: +1
-
ViZion
félisten
Nekem pl. mobilnet van... torrent felejtős több okból is. Meg ahogy már írtam, sok mix először YT-re kerül, alá néha raknak pl. soundcloud linket, néha nem. Nem kellene ezen lovagolni, ha megfelel, akkor az fáj?
Kíváncs lennék ki, hol és mivel halgat zenét, mert telefonnal a flac is kaka, vagy PC hangfallal... szal. nem igazán értem mi ez a hiszti. _Természetesen a gagyi, torzítottat én se szedem le, de nem kell úgy beállítani, mintha ott csak szar lenne. -
DeFranco
nagyúr
Ugye ez a sok rettento igenyes rettento audiofil hifistapista arra gondolt, hogy nyilvan azert lehetetlen es undorito yt-rol zenet letolteni, mert ok is szepen elmennek a boltba, es a zsebpenzukon megveszik a boltban a lemezeket az elerheto legjobb minosegben, hogy a muvesz is meg tudjon elni valamibol? Ugye erre gondoltak? Ezert olyan nagy az arc, hogy azt 64-es bitrataval se lehet egy atlagos panellakasba tomoriteni?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
attila9988 #28 üzenetére
-
attila9988
őstag
Mondjuk a youtube nem is arra való hogy az ember onnan hallgasson zenét. Maximum arra, hogy megnézze tetszik -e neki az adott előadó zenéje, és aztán normális forrásból beszerezze azt. (Illetve magamutogató idióták feltöltött vackait is meg lehet nézni, ha valakinek erre van igénye)
-
attila9988
őstag
válasz
WonderCSabo #4 üzenetére
Ha én csak YT-ról tudok beszerezni vmi zenét, akkor én szépen letöltöm a videót, majd egy komoly progival, jó minőségű hangfájllá konvertálom át, lokálisan.
A mondat első felével seggbe rúgod a másodikat.
-
ViZion
félisten
válasz
Lehet, hogy Te hátradőlsz a hangszigetelt szobában és Mozartra relaxálsz... én meg munkába menet halgatok zenét, kb. mintha rádió lenne, csak nem pofáznak. És az újdonságok is előbb vannak fent, mint pl. torrenten (ami nekem sem opció).
Igénytelenség? pl. autóba reggel rakhatnék flac-ot is, nem hiszem, hogy a motorzaj és a közlekedés zaja azt befolyásolná, jól gondolom?(irónia)
-
Megint egy felesleges per....van pénz a googlinál....még sosem szedtem le zenét Yt ról nem meggyőző a minőség sőt...
-
válasz
Akkor megyünk a warez oldalakra és az összes FLAC zenét leszedjük.
Vagy megadod a bankártya adataidat és bevásárolunk róla, magunknak.
Ennyi.On: Szerintem tudom melyik oldalt lőtték le. Annyi ilyen oldal van, hogy ha egyet lelőnek, lesz helyette 2 másik. Meg akkor, ennyi erővel, minket is lehetne perelni, mert a temp mappákban ott vannak a zenék, ergo minek tároljuk ott a yt-s cuccokat, mikor az a kuglit érinti. Vagy a kugli is hőbutát kapott és átmegy apple szindrómába?!
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Régen rossz ha az igényességet ahhoz mérjük, mit tud megszerezni/megfizetni az ember...
-
infectedmann
őstag
Youtube -ról zenét olyan, mint filmet CAM -osan. Igénytelenség netovábbja.
-
válasz
szabogabor10 #18 üzenetére
Gyorsan kell valami, honnan töltöd le?
-
sdfasdc
csendes tag
Én is az operának egyik kiterjesztését használom konvertálásra, nagy megelégedéssel, mert egyszerű és gyors. És a minőséggel is maximálisan meg vagyok elégedve, mondjuk az is igaz hogy nem vagyok egy vájtfülü, inkább a képminőség a mániám
Mi lesz ennek a következménye? Van egy csomó oldal ami ezzel foglalkozik. Ők is kapnak dádát? -
ViZion
félisten
Szoktam én is így zenéket, mixeket letölteni, bár mixeknél szokott lenni letöltő link is általában, ott fent van jó minőségben. Amúgy nem kell fikázni, nem mindenki hangszigetelt szobában és B&O hangrendszeren halgatja, de munkába menet közben ez pont elég.
-
Hát nekem meg sem fordult a fejemben, hogy egyáltalán megpróbáljak letölteni a YouTube-ról. Ilyen harmatgyenge minőségű, agyontömörített zenék nem érdekelnek.
-
RyanGiggs
őstag
Ezek teljesen bolondok!
-
jFox
addikt
Nagyon sok ilyen oldal meg alkalmazás van. Mire jó, hogy most egyet beperelnek?
-
válasz
WonderCSabo #4 üzenetére
bocs, tévedés
-
big-J
őstag
orbit downloader, nem reklám, csak ha valakinek kell, akkor ez viszi őket.
Ami a jó ebben, hogy egy program, vagyis fizikailag a lemezeden van, és perelhetnek szűrhetnek meg blokkolhatnak, amíg ezt frissítik, mindig tudsz letölteni.
-
WonderCSabo
félisten
Nagyon is tisztában vagyok vele, hogy milyen bitrátával tárolja (de ez sem ad teljes képet, sokszor a feltöltő forrása még szarabb volt). Amint írtam előző hszemben: Ha én csak YT-ról tudok beszerezni vmi zenét
Nyilván a jó minőségűt arra értettem, hogy a videóhoz képest nincs minőségromlás (mert ez a konvertálós oldalalkról nem mondható el), olyan programom nincs, amivel a minőséget javítani tudom... Köz, hogy nem néztek hülyének.
-
válasz
WonderCSabo #9 üzenetére
na jó, de a flash videó milyen bitrátával tárolja le a zenét? hiába otthon kapod ki alól, ha az ugyanúgy 128kbps, akkor az nem lesz jobb, akkor se, ha flac-ben tárolod
-
villamos
őstag
Én ilyen módon készítettem magamnak általam jópofának vélt csengőhangokat. Volt pl. valami műsor promója az MTV -n (Music Television) pár éve, aminek megtetszett a zenéje. Megkerestem a youtube -on, majd levettem róla valahogy a hangsávot. Nem kell semmi komolyra gondolni, valami egyszerű kis prüntyögő dallam, csengőhangnak pont megfelelő.
-
bambano
titán
válasz
WonderCSabo #4 üzenetére
azt hogy csinálod?
-
edward2
addikt
Jogosan perelnek. Ennyi.
Amúgy valóban youtubeon zenét hallgatni hát csak legvégső esetben
-
Lacces
őstag
válasz
WonderCSabo #4 üzenetére
Én személy szerint nem szoktam ilyen progikat felrakni a gépre, meg mindig keresni kell, meg időigényes. Egy url-t bemásolni egyszerűbb mindig. Tudod az emberi lustaság...
-
WonderCSabo
félisten
Mondjuk nem értem azokat, akik ilyeneket használnak. Ha én csak YT-ról tudok beszerezni vmi zenét, akkor én szépen letöltöm a videót, majd egy komoly progival, jó minőségű hangfájllá konvertálom át, lokálisan.
-
Bambalazs
senior tag
Hajrá Google! Kell a fenének alacsony minőségű, 128 kbps bitrátájú ricsaj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Filmvilág
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Horgász topik
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest