- Magisk
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dilikutya #58 üzenetére
Attól függ. Én egyik hévízi reggelen pont felkeltem háromkor, az 5 óra körüli napfelkeltéhez kiértem az egregyi templomhoz, mögötte kelt fel a Nap, katt, haza. Jópár szép hajnali kép lett, és a séta kifejezettem felemelő volt. Mondjuk állvány nem kellett. Az ilyen jellegű fotózás pont arról is szól, hogy kint vagy, mozogsz. (Asszony nem jött, ő tudja, ő aludt.)
Nappal amúgy nem kell mondjuk állvány, egy MILC meg pont nem olyan nehéz (ez az előnye).
Szóval nagyon helyzetfüggő ez, ha időben belefér, akkor miért ne? Akár állvánnyal is.Meg ugye az is ott van, hogy ha nem nyaralni vagy, és kint a pusztában akarsz valami jó kis éjjeli csillagost, akkor is ki kell vinni az állványt... Párszor végigszaladtam a Mecseket is a 2016-os ködszezonban éjjel
Most akkor számít, hogy amúgy nyaralsz, és ott akarsz valami fasza képet csinálni?
-
válasz
Dilikutya #56 üzenetére
Én tettem olyat is, hogy nyaraláson állványoztam, mert akkor vagyok ott. Máskor nem megyek oda. Akkor kell lehet szép képeket is lőni a helyről. Az állvány meg elfért az autóban. De ez mindenkinél ízlés dolga (s pl. állvánnyal + külső vakuval csináltam magunkról is képet, ami igen jól néz ki). De olyan is volt, hogy kiskompaktot vittünk a Balatonra, amiért nem kár, ha ellopják, és egy kukát használtunk állványnak
Egy nyaralós kép is nézhet ki jól, s ehhez néha nem felszerelés kell, csak kis odafigyelés.
Gyorsan kattintani simán jó bridge, MILC, tükrös is, a szándék a kérdés. -
-
1. a bridge és kompakt gépeken van rendes optika. Telefonon nincs.
2. Kompakt gépnek ott kéne kezdődne, ahol a Canon S100 van pl. Nézd meg azt a gépet, igen durva.
3. A MILC jó dolog, nyilván nem jobb, mint egy fullframe, de a legtöbb fotótémához tök elég. Amihez nem, ahhoz általában az APS-C sem. (MILC-em és APS-C Canonom is van.)
4. MILC? Nézd meg a Sony FF MILC-eit... -
-
MOndjuk vitatkoznék, nem sok telóban van akkora és olyan szenzor, mint egy kiskompaktban, és az előtt sincs olyan optika. A fix ekv. 35mm meg nem jó mindenre. Az átalgos kompakt 3x zoomja ekv. 28-80 körül szokott lenni, ami nagylátóra és félalakos portréra jó. A 35mm-es telefon meg húzza szét a fejeket...
-
-
Javítottam Exilim-et, hát, azt jobb is nem erőltetni, ha annyit tudtak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest