- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SÖ
addikt
válasz
kiskaktusz #1427 üzenetére
i4-es klón volt a kezemben is - kétszer megtaláltak, de legalább annyira élethű, mint az ETA replikák. Hozzá nem értők simán megveszik.
-
Einstvan
aktív tag
válasz
kiskaktusz #503 üzenetére
Meg kell fontolni miket mondunk az iphonera mert itt valakinek már szinte bérlete van a mod topicba... megy árulkodni ha már nincsennek érvei.
-
jozsi252
veterán
válasz
kiskaktusz #503 üzenetére
Az üzletben nincs barátság
De gondolom ezt már sokszor sok helyen hallottad.
Minden cég arra törekszik hogy a lehető legtöbb profitot hozza ki, abból amiből gazdálkodhat. -
irgum
addikt
válasz
kiskaktusz #395 üzenetére
Nem tudhatom mi szerepel a vádiratban, de gyanítom arra helyezték a hangsúlyt, hogy jelentős piaci bevételtől esett el a cég. Rendben apple is lopott, de nem adtak el kevesebb képkeretet miattuk.
-
irgum
addikt
válasz
kiskaktusz #392 üzenetére
Akárhogy forgatsz, a bíróság nem az apple-t büntette meg.
Szerk: lehet panasszal élni a bíróságon, mert sérti a vallásodat az ítélet
-
irgum
addikt
válasz
kiskaktusz #383 üzenetére
Rendben, ihletet adott az applenak a képkeret. Ok?
ipad-ért sorba álltak az emberek, nem úgy mint a képkeretért, ami a kutyának se kell. A samsung ezt tátott szájjal nézte, majd kihozta a saját kütyüjét... Ugye így volt?
-
kiskaktusz
addikt
válasz
kiskaktusz #383 üzenetére
Ja, bocs nem, kisebb a káva az alma tábláján és van egy gomb is rajta, tök különbözőek
-
irgum
addikt
válasz
kiskaktusz #378 üzenetére
Képkeretről lopta... Ez egy aljas vicc akar lenni?
-
irgum
addikt
válasz
kiskaktusz #368 üzenetére
Nem képkeretről van szó. Nem képkeretet másolt a samsung, hanem az apple kütyüjét, annak sikerét látva. Miért csak az ipad után jött elő a saját tabletjével? Naugye hogy igaz a másolás. Szőrszálhasogatásba nem mennék bele. Ezt bíróság mondta ki, velük vitatkozz, nem vagyok az apple ügyvédje!
-
válasz
kiskaktusz #299 üzenetére
ja, ja, igen. gondolod, hogy nem tudtak volna megállapodni? ha úgy állnak hozzá, hogy oké, csináljunk üzletet és nem úgy, hogy oké, másoljunk, mindenki jobban jár.
nem értem, ha ugyanezek, vagy hasonló licenszek a többi gyártónak megérték, akkor a Samsungnak miért nem?
-
Kashim
őstag
válasz
kiskaktusz #136 üzenetére
Nem szabad, nem is állítottam. De neked is meg kell értened, hogy más kategória a kettő. A design szabadalom egy tök egyedi dolog. Gyakorlatilag meghatározza az adott gyártót, ha ezt lemásolják, kvázi az egész készüléket lemásolják és a piacon több szempontból is tisztességtelenül versenyeznek, mert megtévesztik a vásárlókat, holott ingyen mindenféle tisztességtelen ajánlatot elutasítva megkerülhető lett volna. Ezzel szemben egy 3G-s szabadalommal mindenki rendelkezik a piacon, mert FRAND. Baromira nem juttat semmiféle előnyhöz. Viszont ha valaki pofátlanul sokat kér érte, azzal nem tudsz mit kezdeni, max puhítod egy adott idő alatt, hogy kevesebbért adja. Ettől függetlenül természetesen így sem jogos, amit az Apple lépett és biztos vagyok benne lesz egy per, amit ők is elveszítenek és fizetheti vissza a most nyert 1 milliárdját vagy többet. Bár szerintem utóbbiban megegyeznek peren kívül.
-
Kashim
őstag
válasz
kiskaktusz #133 üzenetére
Valami rémlik, pofátlanság egyetértek. Ugyanakkor ez továbbra sem jogosítja fel őket arra, hogy lekopírozzák a design elemeket és kiadják saját néven pár hónappal később, ami megkerülhető lett volna fizetés nélkül. Most lett volna egy olyan per, hogy az Apple aljas módon nem fizetett a Samsungnak a szabadalmai után és jogos táptalaj lett volna a sok haternek. Mivel az utóbbi nem megkerülhető, gondolom az ilyen FRAND szabadalmakat nem is kezelik olyan súlyosan, max utólagos pénzbírsággal és egy kötelező megegyezéssel.
-
Kashim
őstag
válasz
kiskaktusz #129 üzenetére
Lehet én tudom rosszul, de ott nem az volt, hogy a Samsung tisztességtelenül sokat kért azokért a szabadalmakért, annak ellenére hogy FRAND kategóriába esnek és nem megkerülhetők? Ezért nem is perelt értük jogosan? A design szabadalmak viszont megkerülhetők józan paraszti ésszel, aminek úgy néz ki a Samsung híján volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Xbox Ultimate előfizetések
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest