- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hogy lehetne bármilyen eredmény hivatalos,amikor a termék még meg sem jelent?Júniusban fog jönni valamikor.
Hivatalos eredmény majd az lesz,ha hivatalosan is megjelenik a hardver, driverekkel,alaplapokkal,tamogatott programokkal stb.
A tesztekre feljogosultak,kijelölt, kiválasztott oldalak titoktartási szerződést írnak ala, és a megjelenésig nem adhatnak ki eredményeket,infókat. -
Igen igazad van, alapozz mindent nem hivatalos YT eredményekre.Senki nem tud semmit,Te sem en sem.A Ryzen jó ,csak ez egy HEDT hír es meglátjuk hogy sikerül majd Intel és AMD HEDT platformja.
Az éppen megveri pedig sok embernek elég,mert nem mindenki CR15 tel és renderelessel múlatja az időt.
Remélem Intel az Icelakevel megint odalep,azran majd mehet a sokmag buzulas.
A másik fele ,meg hogy unalmas már ez z állandó trollkodás,a mennyit nő az Intel IPC.Nem kell generációnkent valtani.Eddig hol voltál mondjuk az utóbbi 6 évben ,hogy mennyit nőt AMD IPC ben?Felesleges volt Nőnie Intenek bármennyit is,mert 2600K val vidáman alaztad a Ryzen kijoveteleig az AMD felsohazat.Trollhaboru off,viszlát. -
7700K nem HEDT proci. egyébként nincs vele akkora gond, mint itt be van állítva, és a sima 7700 is alternatíva éppen a maga 4.2 GHz turbójával és lényegesen hűvösebb kiépítésével,( 91 watt vs 65 watt) mint a K verzió.
Jobb SMT , több mag ,( ha valaki több magot akar, ami nem evidens, mart AMD nél sem éppen arányosan fognak emelkedni a magok számai az árral) vele szemben ott van a jobb IPC és magasabb órajel.Valamint elfelejted , hogy a Sky növel az IPC-n és másfajta topológiát használ, mint kaby, tehát annak a debütálása azért érdekes lesz. A vékony nyák és a Szilvalekvár paszta sem divat ezeknél a típusoknál
Otthoni felhasználásra a 8 magoson felül nincs értelme szerintem még jó darabig,de aki akar kaphat 12 magost is Augustustól,Intel fronton is, ami jó hír. Persze valóban AMD től több magot fog kapni azonos vagy éppen olcsóbb áron.AMD HEDT platform nem AM4, ezt már közölték. Ez már nyilvánvaló a deszkák se 40 K ért lesznek , ebben biztos lehetsz.
Írtam is, hogy azonos pénzért több szálat és magot ad AMD, aki pedig ebből él, dolgozik és tud profitálni, annak jobb választás lesz a piros oldal. DE ha megnézed egyetlen típusnál írja 4 GHZ-t többi bizony ez alatti lesz., míg Intel mindegyik típusnál 4 GHZ elérhető frekit garantál magok számától függetlenül.
Tehát szerintem csak azt tudom írni, mint az előbb is, hogy IPC és magas órajel vs magok /szálak száma. (DE persze ez is kérdőjeles , mert ha valaki AMD-nél sem akart volna 8 magosnál többet az jobban jár ha 2 darab 8 magos közül azt választja, amelyik gyorsabb.)Mindenki eldönti mire kell neki és mire tudja kihasználni és az alapján dönt. Otthoni játékra szerintem Intel új csúcs HEDT platformja konkurencia lesz, és választékot, teljesítményt is biztosít ,ami jó hír. -
Ha adott platformon intel és AMD 16 szál és 16 szál, akkor nem ők adják a legerősebb processzort, hanem Intel. valamint HEDT nem AM4 lesz AMD nél.
Otthoni felhasználásra szerintem a 10 magos vagy az feletti processzorok felesleges pénzkidobás.
EZ a platform nem csak a pénzről szól azért, hanem a csúcs teljesítményről.Én is megbántam, hogy anno nem 2011socketbe öltem inkább plusz 30 K-t.
Nagyon sok múlik az I9 árazásán, mert AMD előnye az azonos pénzért adott szálak száma,de órajelben és IPC ben lemaradásban van, Skylake meg ezen még növel..Ezt eldönti majd mindenki magának, hogy neki magasabb IPC kell és emelt órajel, vagy inkább több mag és szál.( úgy gondlom, játékra a maximum 16 szál és magas órajel, gyorsabb IPC előnyösebb).
Szerintem 8 magos 16 szálas intel , 4.5 GHz-n1800x fölé árazva mondjuk maximum 30% kal nagyon komoly konkurenciát jelent, csak úgy mint a 6 magos variáns.
Örülök neki, mert ezt amúgy Ryzen nélkül nem lépte volna meg Intel, erre vártunk.Jelenleg ebből mindegyik oldal profitál,de persze csak akkor, ha a pletykált árak igazak és nem száll el az Intel megint. -
Hát Intelnél ezt nem így kell nézni, mivel ők mindig adott csíkszélességen a legfejlettebbet nyújtják. tehát kb intel 10 nm fog megfelelni a bérgyártók 7nm fejlesztésének.
Ez ugye egy gyártástechnológia,amin belül vannak nem is kicsi eltérések.
Jelenleg a konkurencia 10nm en tudta elérni Intel 14nm minőségét.Itt erről egy érdekes cikk, esetleg , ha érdekel a téma.[link]
valószínűleg ez így is marad akövetkező váltásig,, mert messze Intel forgatja bele a legtöbb pénzt a fejlesztésekre, kb 12 MRD dollárt nyomtak bele tavaly,( persze ez több ágazatra bontva) míg a második helyezett azt hiszem 5 MRD körül mozgott.
Inkább az ez utáni csíkszélesség váltás ami kérdéses, mert 5 nm még elérhető és Intel, ha a 10nm gyártás életciklusát is ki akarja tolni,és a 7nm későn hozza be, mint most tette 14nm -en akkor viszont ez az előny el fog veszni. -
8 mag 16 szál 4.5 GHz. Azért szerintem nem lesz rossz cucc ez. 1800x et a gyorsabb IPC a magasabb órajel és a fent leírt dolgok miatt szerintem 25% körül lehagyja .Elméletileg persze..
Ha minden igaz , akkor 25 % lesz az árkülönbség.( 599 vs 459,de az lenne az igazi, ha 559$ körül adnák. az is pletyka szinten van.) 1800 x alá egy jobb 370 deszka 60-70 K remélem új HEDT platform is a körül lép be.Azért itt a deszkák már belépő szinten is nagyon jól felszereltek, szerintem jobban mint a 370 lapok.
Persze majd meglátjuk, ha megjelenik, még 1 hónap.
AZt gondlom, normál otthoni használatra 8 mag / 16 szál felett nincs szükség és még a jövőben is jó darabig elég lesz és itt az órajel is megfelelően magas lesz. -
" főleg a magas órajel miatt, meg a jó IPC is ott van."
Az egész mögött igazából azt látom, hogy a hozzászólásod utolsó bekezdésére akartál keresni egy támaszt , hogy leírhasd. Felesleges volt.lehet ezt szépíteni, nem ár / arányt írtam, hanem magas órajelet és jó IPC-t.
Ryzen eredményeit nem kisebbítve, órajelben most is minimum 10-15 % van Intel javára, és IPC ben is legalább 8-10%.
Ha ezt azonos magszámon hasonlítod a ryzenhez, akkor teljesítményben valószínűleg gyorsabb lesz, ahogy írtad is.
Gondolom az új hálós topológiából is kamatoztat valamit. Árban szerintem semmiképpen nem lesz olcsóbb, mint a Ryzen,ez egyértelmű, HEDT platform az sosem erről szólt,de sok mindenben támpontot adhat a jövőre nézve. Biztos nem egy kategória lesz a kettő árban,abban Ryzen valószínűleg magasan veri Intelt, ahogy írtad is.AZ árakat meglátjuk a kis Kaby 4 / 4 es (2066) lesz találgatások szerint Kb.350 dollár, a nagyobb valószínűleg 450 fölött lesz.
Azon gondolkodom, hogy a logika elírást diktál a táblázatban.
Kaby lake valószínűleg semmi más, csak egy emelt órajelű ráncfelvarrás, letiltott IGP vel.i7-7640K (4 mag)-- Ez elméletileg az I5-7600K utódja, szerintem ez nem I7 lesz, hanem I5
i7-7740K (4 mag)-- ez elméletileg az I7-7700K utódja.
A többi oldal ráadásul a Kaby processzorokra azt írja, hogy az a Turbo boost 2.0 át használja, akkor az ingadozás megmarad ugyan úgy mint a réginél, de itt Abu nem ezt írja.Skylake-X pedig az árával fogja megmondani tud ez konkurenciát biztosítani Ryzennek. ha 8 magost 1800 hez képest 50% felárral adják, az még bevállalható sok embernek ( nekem nem) mondjuk + 25% teljesítménytöbbletért.
Igazából az árazás lesz a kulcskérdés, mert teljesítményben ott lesznek, az biztos. -
i9-7820X (8 mag) i9-7800X( 6 mag) érdekes lesz, főleg a magas órajel miatt, meg a jó IPC is ott van. Az ár viszont sarkalatos kérdés lesz.
De ezt viszont nem értem : i7-7640K 4 mag 4 szál? mire jó ez így ?Miért I7 ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Medence topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- War Thunder - MMO Combat Game
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest