Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Wave86 #62 üzenetére

az a baj hgoy ezek szép és jó dolgok, de engem meg mint vásárló egyeáltalán nem érdekel hogy mennyiért gyártották, mennyi egyébb költség esik rá. ehhez jogom van, és nem is fog érdekelni.

értem hogy mit magyarázol, a gondom az, hogy a végén minden esetben szubjektív értékelés folyik, mert a vásárlóé az utolsó szó.

abba belemehetünk hogy a gyártó hogyan állapítja meg az adott termék árát, de ez ennél azért bonyolultabb, és jelentősen több faktor játszik benne szerepet, főleg almánál, mert itt a market is hoz bevételt nem is keveset...

törölt tag

válasz Wave86 #60 üzenetére

hanyagoljuk már a témát. ha nem jött le akkor fölöslegesen koptatod a billt. pedig nem fogalmaztam bonyolult mondatokban...

mennyit ÉR? kinek? neked vagy nekem vagy másnak? ez teljesen realtív. nekem valami megéri a felárat mert használom, mert örömet okoz ha hozzáérek, másnak meg fölösleges hülyeség ami soha nem kellene. lásd pöcökegér vs tapipad vs egér. és még sorolhatnám.

nem azt nézed mennyiért lehet eladni a terméket mert az az ára? mivan? a mondat ilyen formán azt jelenti hogy ha te lennél a gyártó akkor mi lenne.
    1: nem te vagy a gyártó
    2: felmérik a piacot, a konkurenciát, és ennek megfelelően árazzák. ha nincs megfelelő siker akkor módosítják.

gyártóként nem azt nézed hogy mennyit ér. maximum egy tökéletes párhuzamos dimenzióban. a gyártó beárazza a vásárló meg eldönti hogy ennyit megér e NEKI. és ezt kifejezi a vásárlással vagy nem vásárlással. ennyire egyszerű. a jelenlegi gazdasági berendezkedésünk így működik.

és ilyen formán teljesen igaz hogy minden annyit ér amennyiért el lehet adni. ha annyiért megveszik, akkor a vásárlónak megért annyit. hogy éppen divatból, tényleg kihasználja, egyáltalán szüksége van e rá az lényegtelen. ha a vásárlónak megéri a megszabott áron megvásárolni akkor a készülék számára ér annyit. értelem szerűen aki nem veszi meg annak meg nem ér annyit se. de még senkinek nem szorítottak fegyvert a fejéhez hogy bármit is megvásároljon...

törölt tag

válasz Wave86 #22 üzenetére

"Így abszolút nem alaptalan a vád, hogy túlárazott készülékről van szó."

senki nem vádolhat senkit főleg ilyen téren. az árképzés mindig és mindenkor a gyártó dolga. a vásárlóé meg az hogy az adott termék megér e neki ennyit. főleg hogy ipadról beszélünk, ami nélkül azért vígan lehet élni, ha drága nem kell megvenni, és majd eldöntik hogy adják olcsóbban vagy rajtuk rohad. elég sokszor lett csak leírva, hogy minden annyit ér amennyiért el lehet adni. az eladásokat nézve meg ennyit simán megér sokaknak. vádolni bárkit teljesen fölösleges.

Új hozzászólás Aktív témák