- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Mobil flották
- Huawei P30 - kell ennél több?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
az a baj hgoy ezek szép és jó dolgok, de engem meg mint vásárló egyeáltalán nem érdekel hogy mennyiért gyártották, mennyi egyébb költség esik rá. ehhez jogom van, és nem is fog érdekelni.
értem hogy mit magyarázol, a gondom az, hogy a végén minden esetben szubjektív értékelés folyik, mert a vásárlóé az utolsó szó.
abba belemehetünk hogy a gyártó hogyan állapítja meg az adott termék árát, de ez ennél azért bonyolultabb, és jelentősen több faktor játszik benne szerepet, főleg almánál, mert itt a market is hoz bevételt nem is keveset...
-
törölt tag
hanyagoljuk már a témát. ha nem jött le akkor fölöslegesen koptatod a billt. pedig nem fogalmaztam bonyolult mondatokban...
mennyit ÉR? kinek? neked vagy nekem vagy másnak? ez teljesen realtív. nekem valami megéri a felárat mert használom, mert örömet okoz ha hozzáérek, másnak meg fölösleges hülyeség ami soha nem kellene. lásd pöcökegér vs tapipad vs egér. és még sorolhatnám.
nem azt nézed mennyiért lehet eladni a terméket mert az az ára? mivan? a mondat ilyen formán azt jelenti hogy ha te lennél a gyártó akkor mi lenne.
1: nem te vagy a gyártó
2: felmérik a piacot, a konkurenciát, és ennek megfelelően árazzák. ha nincs megfelelő siker akkor módosítják.gyártóként nem azt nézed hogy mennyit ér. maximum egy tökéletes párhuzamos dimenzióban. a gyártó beárazza a vásárló meg eldönti hogy ennyit megér e NEKI. és ezt kifejezi a vásárlással vagy nem vásárlással. ennyire egyszerű. a jelenlegi gazdasági berendezkedésünk így működik.
és ilyen formán teljesen igaz hogy minden annyit ér amennyiért el lehet adni. ha annyiért megveszik, akkor a vásárlónak megért annyit. hogy éppen divatból, tényleg kihasználja, egyáltalán szüksége van e rá az lényegtelen. ha a vásárlónak megéri a megszabott áron megvásárolni akkor a készülék számára ér annyit. értelem szerűen aki nem veszi meg annak meg nem ér annyit se. de még senkinek nem szorítottak fegyvert a fejéhez hogy bármit is megvásároljon...
-
törölt tag
"Így abszolút nem alaptalan a vád, hogy túlárazott készülékről van szó."
senki nem vádolhat senkit főleg ilyen téren. az árképzés mindig és mindenkor a gyártó dolga. a vásárlóé meg az hogy az adott termék megér e neki ennyit. főleg hogy ipadról beszélünk, ami nélkül azért vígan lehet élni, ha drága nem kell megvenni, és majd eldöntik hogy adják olcsóbban vagy rajtuk rohad. elég sokszor lett csak leírva, hogy minden annyit ér amennyiért el lehet adni. az eladásokat nézve meg ennyit simán megér sokaknak. vádolni bárkit teljesen fölösleges.
Új hozzászólás Aktív témák
- GL65 9SD 15.6" FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD gar
- ZBook Fury 16 G9 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest