- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
J03Y
tag
Zalman CNPS7700-Cu nem új típus, de bőven elegendő neki, még tuning esetén is.
-
kicsigeri
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #116 üzenetére
680 g réz csak elég lesz neki
-
K1LLMy53Lf
senior tag
jó kis cikk... eddig egy E6750et terveztem, de inkább egy E8200est veszek...xD a kérdésem csak annyi lenne, h szerintetek tuninghoz elég egy [Aerocool HT-102]es hűtő rá rá(ventivel együtt term.)? csak mert az van most a jelenlegi procimon (AMD Athlon XP 2800+) és anno amikor húztam asszem ~3200+t bírt ~60fokon 24/7ben... meg hát jó kis hűtő ez, szal nemszívesen válnék meg tőle, ha nemmuszáj...xD
-
HiperG
addikt
Én mindig is a batár nagy hűtők hive voltam,vagy a vizé.
De remélem faján mennek majd a kicsike hűtővel is.
-
Speed®
titán
Ha nem egy tök más témájú hír hsz.ei közé raktad volna a kérdésed, hanem a megfelelő helyre (Quad Kentsfield topik), azonnal megválaszolta volna valaki..
-
wwl
csendes tag
Sziasztok!
Egykis segítség kellene mert valamit nem értek.
Szóval van egy Pentium Q6600 4 magos procim. Van az everest v.4.20.1170 progi ami monitorozza a Van egy oszlop ami a CPU hömérsékleteket sorakoztatja az időmúlásával, aztán van 4 sor ami rendre a 4 mag hömérsékleltét mutaja.
Gamesolás közben a
CPU 65 fokos a magok pedig
1es mag: 74 fok,
2 es mag: 71 fok
3 as mag: 78 fok
4 es mag: 70 fokHogy lehet az hogy a CPU hűvösebb mint a magaok bármelyike???? Hiszen egy tokban vannak.
Hűtő: Thermaltright HR-01 plus rajta egy Noctua NF-P12 venti.
Léci segítsetek ebben a számomra nem érthető helyzetben.
Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv -
Chaser
legenda
válasz
Stalker-2572 #88 üzenetére
Az én magyarázatom erre: Dobozos a proci, de a hűtőt nem viszem el, leszámolnak érte x k-t, én meg veszek AC-t az árán
-
tytyty
tag
Én azthittem,hogy faroknövelésre merdzsót kell venni. Igaz,hogy drágább,de mégse vihetem le diszkoba gépem és mutogathatom "missz szilikonnak" ,mert ugyse tudja mi az
A bálna meg kint áll a maga 30 literes fogyaszátásával,de akor tudja rib@nc,hogy na embör vagyok
Kedvenc autom a merci egybént,de abbol a jó kis 25 éves dizel3 szoros hurá a fogyasztói társadalomnak.
"Már első látásra tetszett,
De másodszor sokkal szebb lett,
A harmadikra nem tellett,
De addigra szörnyen kellett.Azt hitted, melletted marad és ápol,
Ha kéred, elvarázsol,
Veled táncol a szakadék szélén
Az igazi helyetti műanyag élmény."U.i: Ne vegyetek felesleges cuccokat a gépetekbe. Az igy megsporolt pénzböl irány a kocsma. Egy finom lánynál nincs jobb hardver. Sokkal jobb grafikája van a seggének mint bármelyik ultra brutál játéknak kurvasok élsimitással
. Éljetek!
-
spirit007
senior tag
válasz
yakuza.tora #52 üzenetére
Szerintem jól , mert bekapcskolás után "üres" járatban kézzel tapintva is majdnem hideg a borda . Everest , ennyit mér : [link] 15 perc fárkráj2007 után (Crysis
) is épphogy meleg [link]
A proci egyébként alap fesz.-en megy .Akik lusták klikkelni ...
...
alap esetben 1Mag: 29 ; 2.Mag:27 . Némi játék után 1Mag: 41 ; 2.Mag:39 -
tytyty
tag
A gyártok megb@*nák saját anyukat is 3 forintért. Ezért is ők a "piacvezetőhűde istenek". Nem azért lesz kisebb a borda,mert jobb ugy! - "Elviszik a sz@runk! 0.1$ is pénz. Eladunk százezer számra. Max beismerjük,hogy hibás. Aztá kiadunk ujat ami szintén lehet,hogy az, de sokan megveszik. Aztá változtatunk a számán, hozzáadunk pár ezret, és ako megint csomoan megveszik mire rájönnek,hogy szar. Véletlenül,ha jót gyártunk akor ugyhivjuk az összeset,me ugysetudja a fax paraszt mitvesz. Dobálozzunk a számokkal! Semmi értelme ,de legalább örülnek és nekünk meg dől a lé!"- na kb szerintem ez van. Aki sli-be gondolkozik, meg azok akik megveszik a CSODÁT , ami kb ugyanaz mint egy 21xx, annak gratulálok. Biztos van legalább 3 játék amihez kell. A proci a fő parasztvakitás (lásd: mmx, p4 prescott) , a borda -gyári- meg a hab a tortán(ugyis kevés ha vannak elképzeléseid). Boldogan lehet füzetni a semmiért!. Vga-bol 1 jó az ok. Mellé egy ocsó dualcore felhuzva. Mégis mit nyerek ha egy quad van alatta? Esetleg sli/xfire? Nagyrészénél nemkell, és mire "esetleg" érne vmit, adigra veszek 1 jobbat. Eladom 2 "HűdeJoA3DMark" vga kit-emet és büszkén bukok egy rakás lét. Szóva kedves "semmi se drága" felebarátaim: Inkább gyengébb konkurens cuccokat vegyetek, hamár ugyis szemétbe dobjátok a pénzt! Verseny nélkül megállunk. Most mennyivel jobb egy tnt2pro 64mb, mint egy vanta 64?
U.I: Na ,de ez az én véleményem....Bocs,ha sokvolt az OFF szerintetek,de szerintem ez nagyon ide vág.
"Biztosra vetted győzelmedet,de tévedtél.A világ összefog ellened."-dragonlace
-
Godefroy
senior tag
Nekem mér régen nem a proci hűtés hangos a gépben hanem a vinyok.
Meg azoknak a hűtése. -
Psych0
őstag
Lassan visszatérünk a 386osok 5x5x1 cm es passzív bordácskájára.
Lehet, hogy marketing meg minden, de senki se szólja le a tényt hogy igenis kevesebbet fogyasztanak ezek a procik, mint az előző generációk. egységnyi teljesítménnyel meg méginkább kevesebbet. Persze lassan ráfér 15 mag egy tokra és úgy újra sokat fognak fogyasztani, de akkor is jó irányba haladnak a gyártók.
-
PirosHello
senior tag
Nem tudom, kedves Kary, hogy ha 740-et forog a 12 cm-es tápod (pl. Seasonic S12 500), és a vidikarid ventije le van szabályozva Riva Tunerrel úgy, hogy azt "szinte" ki sem hallod a "dobozból", valamint nem 1500-at pörgő 8 cm-es gyári ventit kapsz (ilyet nem is kaphatsz, mert a CM HyperTX2-es 92 mm-ese is 1800-at pörög 100%-on, a gyári 8cm-esek bőven 2000 felett szoktak!), akkor engedtessék meg, kedves tagtárs, hogy pusztán a csend kedvéért (és nem "sznobizmusból") vegyünk magunknak egy 5500 Ft-os hűtőt!
Ja, és az általad javasolt Biosban próbáltam a gyárit beállítani, (lsd. 74. hsz.-om), az eredmény szintén fennt.
Bocsi, ha Neked ez sznobizmus, akkor ÉN KÉREK ELNÉZÉST.....
Mondjuk az én procim négymagos........Na ez látod már sznobizmus....
-
ddekany
veterán
"akit érdekel a hangszint ill. a tunning az úgyis lecseréli szvsz, ha más nem raksz rá egy 500Ft-os sima C2D cooler-t(a régi fajtát)"
Nyilván csomó gépbe (pl. nem-márkás teljes konfigokba) csak bedobják a gyárit, és aztán az átlagember meg hallgatja... meg aki maga szereli össze, annak is nyilván egyszerűbb lenne, ha felesleges lenne más hűtő után néznie, mint amit eleve adnak. De a lényeg, (A) egyszerűen filléres genyók, hogy ahogy csökken a CPU fogyasztása, úgy csökkentik a bordaméretet, nehogy már tényleg csöndes legyen. És (B), fogadok az is benne van ebben, hogy a kisebb gyári bordával "hirdetik" a kockábbaknak, hogy mennyivel kevesebbet is fogyaszt. Sem (A) sem (B) műszakilag helyes meggondolás, nem a vevő javát szolgálja, tehát fikázandó és kész.
"arra nem gondoltok h a 45nm-es prociknak kisebb a hőtermelése?"
De gondolunk, csak épp a borda is legalább annyival kisebb. Tehát valószínű a ventilátor fordulatszám marad...
Ami az OEM CPU-kat illeti, szinte mindig jóval nehezebb őket beszerezni, ha egyáltalán be lehet.
-
Kary
csendes tag
Sok okos vélemény hangzott el. Nyílván ki is próbálta az aki fikázza a gyári Intel hűtőket. Az E6750-hez kapott hűtő 800-on pörög alapban, 100% (Everest) terhelésen is csak 1500-at. Persze a Bios-ban se árt beállítani a fordulatszám-szabályozás módját... Érdekes módon egy Thermaltake hűtő meg visít, mint a fába szorult féreg a procin.
Szerintem kinek a pap, kinek a papné. Ha van sok pénzed, vegyél jó drága hűtőt, aztán fülelj! De sok esetben nem a procihűtő lesz a gyenge láncszem, hanem a táp vagy a videókártya ventillátorzaja.
Sznobizmusból drága cuccot venni meg pazarlás...
Akinek meg szinte hangtalan gép kell, az vegyen Dell gépet, igaz jó ára van, de meg se nyikkan!
-
EQMontoya
veterán
válasz
PirosHello #74 üzenetére
a vitorlázó repülőn elég komoly szélzaj van ám
-
LordVader80
őstag
válasz
#64791808 #71 üzenetére
100%-on terhelve 20 perc után a magok 60-62 fok között mozognak
ennél feljebb nem megy
jó ez a gyári hűtő bőven annak, aki nem tuningol (és nem vészes a hangja, volt egy infinitym, azzal sem tünt egy cseppet sem halkabbnak a rendszer, pedig elvileg most a leghangosabb a cpu hűtő)
-
Bundás22
őstag
sztem nincs evvel gond
1. olcsóbban megkapod a boxos kivitelt
2. aki nem tunningol annak üzemi hőmérsékleten tartja a procit minden körülmények közt, és tojik a hőfokokra, nem érdekli
3. akit érdekel a hangszint ill. a tunning az úgyis lecseréli szvsz, ha más nem raksz rá egy 500Ft-os sima C2D cooler-t(a régi fajtát)hol itt a gond?
arra nem gondoltok h a 45nm-es prociknak kisebb a hőtermelése? simán sztem még evvel is lehet tunningolni, bizonyos keretek közt -
ddekany
veterán
Agyrém, hogy minden gyártó úgy próbálja mutogatni, hogy hú de nem melegszik az új CPU-ja/GPU-ja, hogy mikroszkópikus bordát rak rá. És persze az u.n. szaksajtó meg farkát csóválva assziszál is ehhez (lásd pl. ezt a PH cikket is) -- persze ezért tartják őket. Szóval hiába a fogyasztás csökkenése, úgy néz ki, csendes gépekben marad a gyári borda próba nélküli kidobása... De nem is érdekelne az egész, ha szinte nem kizárólag dobozos kiszerelésben lehetne CPU-t kapni. Az efféle termékkapcsolás ellen lehetne vmi törvény... kényszerítenek valaminek a megvásárlására, ami nekem nem kell.
-
Shadows
senior tag
akkor ha ráteszem az e6750-es core 2 collerem elviszi passzívan??? mert akkor nem teszem rá a sythe ninját
-
PirosHello
senior tag
Hidd el (bár nem akarlak meggyőzni, ha akarod, nem hiszed el
), hogy most váltottam s939 4600+ dobozos prociról (gyári hőcsöves ventivel) Intel Q6600 dobozosra, persze ez is gyári ventivel, csak nem hőcsövessel.... (+egyebek...
)
A konklúzió: össze sem lehet hasonlítani az AMD Delta ventilátorának hangját, az Intel mittudomén milyen gyári ventilátorának hangjával (persze az AMD javára)...A különbség észrevételéhez nem kell műszer...
Szóval az Intel gyári ventije (az AMD-vel összehasonlítva), a hangosságot figyelembe véve:xar (bővebben: jó xar).
A samprass meg nem tudom, hogy ezen mér csodálkozik.... -
orbano
félisten
válasz
Achill3uS #24 üzenetére
samprass minap lepődött meg, hogy feltéve a gyári s939-es coolert, milyen halk is a gép. majdnem hogy halkabb, mint a vízhűtéssel... szóval ez a zaj dolog sem áll fenn. a minősége sem rossz ezeknek a ventiknek. majd ha elromlik ráér az ember lecserélni, addig sem került pénzbe. szerintem teljesen korrektek. mondjuk én csak AMD oldalról tudok nyilatkozni. egy olcsóbb gépbe teljesen fölösleges 10ezer forintos hűtőt venni... persze a marketing a geekeknél csodákra képes
-
PPSH
őstag
gyerekek.ha jobban megnezzuk ez a huto olyan mint a tevexar a fuben
de remeljuk jol teszi majd a dolgat
-
PirosHello
senior tag
válasz
Achill3uS #24 üzenetére
Én a ZAJ ÉS A TUNING miatt cseréltem le a négymagos Q6000-as gyári hűtőjét. Gyári hűtővel, PWM szabályozással a házból olyan hang jött ki (8 cm-es venti 3000 közelében.....
), amint valamit elindítottam, mint amikor a repülőgép kapitánya előretolja a gázkart az induláshoz, amikor meg bezártam az alkalmazásokat, akkor visszahúzta a gázkart, mégse szállunk ma fel.....
Így maradt a CM Hyper TX2, fordulata levéve 1200-ra.......
Így már csak vitorlázó-repülő hangja van......
(és a hűtése mégis jobb!
)
-
törölt tag
válasz
#64791808 #61 üzenetére
Én felteszem a kezem.
Csak dobozos CPU-t veszek, és sosem rakom fel a gyári hűtőt.
Tehát jobb, ha olcsóbb.
De miért vicc? Ha egyszer elég a normál üzemhez való hűtéshez, akkor minek a nagyobb hűtés? Pont feleakkora, mint az előd, ergo kétszer annyi hűtő jön ki ugyanabból a nyersanyagból. Aki pedig tuningol, az élből cserél hűtést. -
törölt tag
válasz
LordVader80 #70 üzenetére
Köszi, tanulságos lenne!
-
kvp777
tag
Jelenleg ott tartunk, hogy a legtobb embert nem eredekli, hogy mi huti a gepet amig nem zajos. En szemely szerint legjobban a porosodast jol turo passziv hutoket szeretem. Ennek idealis formaja volt annak idejen a hutoborda nelkul mukodo ibm 486 slc csalad. Jelenleg a legtobb felhasznalasban ebbe az iranyba haladunk, tehat aki nem jatszik, az nem szeretne semmilyen mozgo/zajkelto alkatreszt a gepebe. Valahogy van egy feelingje annak ha bekapcsolunk egy gepet es semmi hangot nem ad ki csak mukodik. (mondom ez ugy, hogy itt jelenleg 3 gyari hutos P4-es zug az asztal mellett)
-
törölt tag
válasz
LordVader80 #67 üzenetére
Jó, terheletlenül igen, és terhelve?
-
Godefroy
senior tag
Bár magam egy 9500 ös Zalmant használok, semmi baj nincs szerintem manapság az Intel gyári hűtőkkel, főleg a PWM csatisokkal.
Ha megépül egyszer a HTPC-m abba is azt fogok rakni.
-
törölt tag
Kedves kollégák,
akik állítják, hogy gyári hűtővel is 40 meg 45 fokos a procijuk, azok nézzenek már coretemp-pel egy maghőmérsékletet, mert adott esetben a bios által közölt "cpu temp" és a valós maghőmérsékletek között 20 fok is lehet.
Ez a hűtő meg vicc. Mibe kerülne nagyobb hűtő, kisebb zajjal, jobb ventivel? +500 forint? +1000 forint? Tegye fel a kezét, aki nem adna +1000 forintot egy boxos procinál egy hatékényabb, halkabb hűtőért!
-
CséZé
őstag
Hát ez a cooler valami lol
Akkor ezt a procit egy tiszta réz Ninja el is viszi passzívan
-
szélerőmű
tag
E6000 vs. E8000 nem értem. Gondolom elírták X-bit labs tesztjében a tdp értéket 8000-es procikra. Miért pazarolt volna Intel korábban a gyári hűtő esetén? Nagy tételben minden számít.
-
Thulcandra
senior tag
Hmm, ha ezeket a procikat elvinné valami masszívabb borda passzívan gyenge terhelés mellett, az nagyon örvendetes lenne.
-
Loha
veterán
Asszem akkor most jobb lesz, ha elkezdem félretenni az intel gyári hűtőket...
-
IDM
tag
Szerintem is spórol az Intel...azért nem árt ha van némi "tartalék" 1 hűtőben...
Pl:nyáron jól jöhet a gyengébben szelőző házakban...persze nyilván lehet
kompenzálni ezt, de üvöltő ventivel......én is csatlakozom a kazán GPU-k leváltását igénylők táborához
-
klambi
addikt
na végre nem emelkedik a hűtő a Ghz nagyságával..
-
pasquale
tag
Mint előttem írta valaki, cpu után el lehetne kezdeni a gpu-knak a hő illetve fogyasztás csökkentésén. Már sokkal komolyabb hűtő kell egy vga-ra mint egy cpu-ra.
Ennek kéne lennie a következő lépésnek.
Örülnék neki ha az újabb hírek arról szólnának hogy a gpu-ra is egyre kisebb hűtőket raknának. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A kis Cerkákhoz is ilyet adnak, van is hangja rendesen.
Talán másképp is ki lehetne fejezni, hogy kevesebbet fogyaszt a proci.
-
paix
tag
lassan majd fűteni kell a procit, mint télen a szélvédőt..
-
Ijk
nagyúr
válasz
Johnny Cage #46 üzenetére
Dehogyisnem, passzívan vinné a gépedet. Ha meg nem lesz rá szükség eladod. Álumíniumra mindig van kereslet.
-
TESCO-Zsömle
titán
Engem sajna nem érint, én ugyanis kibackelem Nehalem-ig. (És a 8mag + HT-ig)
A ház szépen lassan alakul, és eszem ágába sincs gyári hűtőt alkalmazni! Minimum egy Ninja!
A hűtők persze sokkolóan néznek ki, és biztosan elegendőek!
-
]Phobos[
senior tag
AMD, mi lex veled
A 3.2-es 640-es Intelem is a Core2-höz kapott gyári cooler hűti, és no problémó, ENNYI!MOD: haver 2.66-os Core2-re rakott gyári coolert, windows alatt meg sem mozdult a venti 1 Giga lapban, mi kell még? Jah, a tuning, az más ...
-
Hebry
senior tag
Egyre jobban tetszik ez a proci.
Ősszel lehet be kellene újítani egy új lapot+procit, meg memót a Ninja alá. -
Mákos7észta
aktív tag
micsoda erőfitogtatás
-
csongi
veterán
Szerintem PWM ide vagy oda ennek a hűtőnek a teljesítménye a ventillátorba szorul
Alacsony hőfokon dolgozik a proci de a venti tekerni fog rendesen ilyen kicsi bordával hogy a meghatározott hőfok érték alatt maradjon.Akinek egy ilyen procira telik az annak nem hiszem hogy gond lenne egy 3-4 K körüli Hőcsöves hűtőre beruházni.Aami szinte minimális paszív módban is elhűti ezt a procit. Az lesz halknak mondható inkább
Szvsz
Mindenestre elgondolkodtató a hűtő drasztikus csökkenése. 1-2 év és nem kell hűtő rájuk. Pont mint a kezdetekkor. -
BiP
nagyúr
Amit mindenképpen megemlítenék, hogy az, hogy asztali procinak ilyen kicsi a hőtermelése, azért előnyös, mert akkor a mobil procik is kevesebbet fognak fogyasztani a korábbi generációkhoz képest. Ott még fontosabb a teljesítmény/hőtermelés mutató.
-
Ijk
nagyúr
Most újítottam be egy E2180-as procira épülő rendszert, a zalmanom 40°C alatt nem kapcsol be, így például netezés közben passzívan megy.
Emlékszem még a prescottos időkre, amikor szinte mindenki forró kályhákat jósolt. Végre nem csak a teljesítmény felé megy a fejlődés. -
Zsoo80
tag
nem rossz! nem is baj ha nem kell végre tornyokat rakni a masinkába. Szerintem kimondottan pofás darabok, tetszenek!
-
törölt tag
Ha ez ilyen ütemben halad oda jutunk ahol kezdődött a CPU gyártás. Borda nélkül.
-
RI/OS
addikt
Persze alap használathoz, költséghatékony konfighoz mindig is jó volt a gyári hütő. Tuningnál nem biztos hogy nyugodtan aludnék a gyári hűtő mellett
ofc, nem is erre tervezik.Azt viszont mindenképpen le lehet szűrni belőle, hogy nem lesznek olyan gondok, mint a q sorozatnál, hogy a hőfok miatt nem igazán lehetett a maxot kihozni a gépből
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Achill3uS #24 üzenetére
Három dolgot tudok erre reagálni.
Ad 1: Valóban, egyértelmű, hogy a gyártó (Intel) spórol a hűtőn. Ez sajnálatos dolog, egyet is értek veled. Egy ritkábban lamellázott, esetleg hőcsöves hűtő sokkal halkabb + hatékonyabb lenne.Ad 2: Az a tény, hogy egy kétmagos mainstream CPU mellé tudnak ilyen hűtőt csomagolni, az viszont mindenképpen üdvözítő. A processzor fogyasztásáról, főleg a növekvő energiaárak mellett kellemes képet vetít előre.
Ad 3: Az, hogy a házzal együtt van a táp, nem minden esetben egyenlő a gagyi táppal. Pozitív példának az ASUS házai nemtommilyen táppal, valamint a Foxconn házak, ahol ha jól tudom, az FSP a beszállító. Az FSP pedig nem a gagyi tápjairól híres.HGyu
-
-
t-shirt
veterán
újra kelendőek lesznek a P3-as hűtők
-
Achill3uS
nagyúr
A box cooler dolog ugyanolyan mint a táp. Házzal együtt venni akkor szokta az ember, ha nincs keret a minőségibbre, vagy egyszerüen nem érdekli mi van a gépben csak menjen és ne kelljen + pénzt kiadni semmire. Manapság rengeteg ember tuning nélkül csupán zaj miatt cseréli le a stock coolert (énse gondoltam volna, de látom mennyit visznek csak ezért). Aki meg tuningol, alap, hogy diszkoszvetéshez fog gyakorolni ezzel
-
kisninja
őstag
Na ezt vártam végre van mire lecserélni a kazánomat (805)
-
Stalker-2572
veterán
Kis hűtővel is beérik a Wolfdale magos processzorok ... de a nagyot is megköszönik
-
Achill3uS
nagyúr
Hang dolgában persze ezek a megoldások nem veszik fel a versenyt a nagyobb hűtőkkel, de jelzik, hogy a fejlődés jelenleg bizony jó irányba halad.
Az fejlődés, hogy még ezen is spórolnak?
-
RI/OS
addikt
Nem tudom mostanában én nem fogalmazok érthetően, vagy mi van....
Itt a prohardveren aki ilyen procit vesz
De ez szerintem tök egyértlemüen kiderült a #1-ből is!
-
Bundás22
őstag
na akkor marad a hyper tx2
talán egy ninja elviszi venti nélkül de én nem kockáztatnék(persze bele sem férne a házamba) -
einstein
senior tag
"...azonos körülmények között egy 65 nm-en készült Core 2 Duo E6750 (Conroe) megemelt feszültséggel és 3,44 GHz-re tuningolva sem lépi át az 50 fokot, eredeti 2,66 GHz-es órajelén pedig vígan eldolgozgat 40 fok alatt."
Azért a régebbi Core 2-esekkel még nem ilyen rózsás a helyzet. Nekem B2-es steppingű E6300-asom van, és alap feszültségen, de 3,2 Ghzen 65 fokra melegszik 100% terhelés mellett (Orthos). További órajel- és feszültségemeléssel felkuszik az 70 fok fölé is.
Vagy csak nálam van gond? -
RI/OS
addikt
Hát nem tudom. Én biztos nem használnám gyárival, hangos meg hát inkább veszek rá egy normális hűtőt és kiszedem belöle a legutolsó hz-t is
-
werman
tag
A 32nm-es procikhoz is ugyaanezt fogják adni, csak venti nélkül
Én eltom képzelni
-
Hawk1979
őstag
válasz
yakuza.tora #3 üzenetére
Miért kéne komolyabb hűtő a +1ghz-hez?
Ma már sokan gyárival tuningolják az ujjabb intel procikat.... -
spirit007
senior tag
válasz
LordVader80 #2 üzenetére
Ezen gondolkodtam én is
Sima gyári hűtővel megy a mostani procim (1,6@3GHZ) és 44C felett még sosem volt...
Szóval bőven jó . -
LordVader80
őstag
válasz
yakuza.tora #4 üzenetére
mondjuk ez igaz
-
slayer006
addikt
szvsz nekem marad majd a Big Typhoon ,legfeljebb venti nélkül
-
yakuza.tora
addikt
válasz
LordVader80 #2 üzenetére
De az összjuzerek 90%-nak nem is ilyen procija van...
-
RI/OS
addikt
Na ja, itt a 90% ki sem fogja venni a gyári hűtőt a dobozából...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Robotporszívók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tőzsde és gazdaság
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest