- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
engem annyira nem zavar, csak okozott pár kellemetlen percet, amikor reggel használni akartam a gépet, de nem bírtam belépni, mert a grafikus felület elhasalt teljesen.
tudom, hogy béta a program, de akkor is kicsit ellenérzéssel tölt el, hogy egy normális telepítőt sem tudtak összehozni. biztos a végleges majd jobb lesz, de azért ég és föld péládul a béta eset internet security suite-hoz képest, amit használtam még egy darabig windows alatt. -
törölt tag
nos, repült is lefelé ez a szar a gépről. miután másnap nem volt hajlandó bebootolni (illetve igen, csak a grafikus felület nem indult el).
-
zed01
őstag
Mi a véleményem erről a vírusirtóról? Az ubuntu userek többnyire tárolóból telepítenek, ami biztonságos. Tulképpen én sem tudom miért tettem fel ezt a vírusirtót az Ubimra, valahogy még nagyobb biztonságérzetet ad. Azért valljuk be, egy 1 % körüli elterjedtségű operációs rendszert, nem fenyegetnek úgy a kártevők, mint egy sokkal nagyobb elterjedtségűt. Nem éri meg linuxra kártevőt írni, mert egy windowsos kártevővel 1000 szer több PC fertőzhetnek meg. Ráadásul ott van linux jogkezelése, semmi nem fut rendszergazdai jogokkal és amíg egy linuxos kártevő nem tudja a root jelszót, addig... És ne felejtsük el az Ubuntus apparmort, ami még magasabb szintre emeli a biztonságot. Nem is elsősorban a linuxos kártevőktől félek én, hanem a win32-esektől, amivel sz@rrá fertőzhetem a Windowsomat ha megnyitom Linux alól. Azt olvastam valahol, de ha tévedek javítsatok ki, hogy egy linux nem tud megfertőződni win32 kártevőktől, de hordozóvá válhat. Olyan lehet mint egy vírusgazda, ő maga nem beteg, de megfertőzhet másokat.
-
zed01
őstag
Az a mondat egy olyan blogban született ahol az elkövető ezt bizonyítéknak szánta arra hogy "szaravindóz"
Úgy utálom a vérpistike féle lámákat, akik még annyit sem tudnak hogy a 32 bites windows csak maximum 4 GB memóriát tud megcímezni és fennhangon hirdetik a tudatlanságukat.
Egyébként szvsz nem sz@r a windows, én is használom, többek között játékot futtatok rajta. Most is windows alól vagyok bejelentkezve.
-
ZCoyote
őstag
Már az Ubuntu-s topicba is beírtam de azért itt is megteszem: Felraktam egy Ubi 9.10-re de rendesen megfingatta a rendszert. A másikon rendesen üzemelt.
Úgyhogy óvatosan. -
törölt tag
válasz
Sweet Lou 6 #53 üzenetére
az még hagyján, de látszik az egészen, hogy nem nagyon törődtek a felhasználóbarát megközelítéssel. mondjuk eleve nem voltak képesek egy deb csomagot csinálni belőle, ha már bináris. a felület bár gtk alatt fut, de nem képes használni a rendszerben beállított gtk-s elemeket, ezért úgy néz ki, mint wine alatt a windows programok. magabiztosan beteszi magát rezidens védelemnek, ami még egy dolog, mert könnyen lehet onnan törölni, de például arra nem figyeltek, hogy ne futhasson több példányban, simán elindul megint, ha rákattintassz (a daemon és a gui is elindul ismét, bezárni csak kill paranccsal lehet). kilépni nem lehet belőle, tehát arra kicsit macerás használni, hogy más gépről bejövő lemezt ellenőrizz vele, mert konzolból kell csukni. meg aztán apró humor, hogy betesz egy uninstall ikont is a programok menübe, ahogy azt windows alatt szokták a telepítők...
szóval van még min dolgozni a srácoknak. -
Sweet Lou 6
addikt
Most látom, hogy csak Gnome-on fut, GTK-s környezetben. Hát mit mondjak, eléggé hanyagok Esetnél...
-
ntomka
nagyúr
Asszem én is ezt írtam a "Persze a titok nem ezekben van, hanem az ésszerű használatban." mondatommal. Aki konyít valamelyest a dolgokhoz, az rendszergazda jogon is tud annyira vigyázni, hogy ne szedjen be bármit. Aki meg nem ért hozzá, persze, annak marad a korlátozott jogkör.
-
rii
nagyúr
aki ért hozzá, meg bekonfigolni a routert, tűzfalat, akkor ok ...
de én nem vagyok az a "belebújok a preferences-be-meg értek is hozzá" ember, és ha neaggy'málnabokor fel is kell tennem valahol XP-t, csökkentett jogú user-el fogom, és megadom a rendszergazdai jezsót para esetére, és lelkére kötöm, hgy adminként ne lépjen be soha. ha telepíteni akar, akkor meg "futtatás másként ...."
eddig így asszem 3-4 gépet tettem fel haveri körben, van amelyiket több éve, és sehol nem jött be még semmi
ezt a módszert én csak védem, mert jó, de persze nekem is ajánlotta a rendszergazdánk.
-
ntomka
nagyúr
Akkor nagyon rosszul "tapasztaltál" valamit. Nekem winen rendszergazda joggal sem "jött be" csak úgy a szemét. Természetesen aktív víruskereső és tűzfal mellett. Persze a titok nem ezekben van, hanem az ésszerű használatban. Nem szabad minden hülyeségre rákattintani, meg minden utolsó warezos cuccot lefuttatni. Ennyi.
-
rii
nagyúr
hogy ha xp-t rendszergazdakét használja valaki, akkor tehet fel akármint, 2 tűzfal, 3 virkergető, 4 spy-adware, ... be fog menni a "szemét" - tapasztalat, saját gép, 2005-2006
viszont korlátozott user + win xp alap tűzfal + AVG Free
tisztább, biztonságosabb, szárazabb érzés ...2 év után is semmi! - tapasztalat, 2006-2008
2008-2009 Hackintosh (OSX) .... semmi virkergető ... (-: és baja sem volt
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #38 üzenetére
Windowsrol beszelek. Jo, csak van épp olcsóbb és jobb alternatíva.
-
ntomka
nagyúr
Egy idézet a béta oldalról:
"Antivirus for Linux Desktop include:
- detection of threats for Linux, Windows, Mac OS Xand other operating systems"Én úgy gondolom az ilyen ingyenes víruskergetők jók linuxra. Legalább van mivel ellenőrizni a wines partícióm néha, hogy van-e probléma, linuxon meg nincs szükségem aktív védelemre (hála az égnek).
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #36 üzenetére
Hát, ha van egy olcsóbb és jobb alternatíva, akkor nem a tetszésen múlik a dolog.
Nem rossz amugy, csak egyszeruen nem jó.
-
WonderCSabo
félisten
Nem értem mi ez a nagy hőzöngés, NOD32 tök jó wines vírusirtó, idővel Linux-szal és Mac-kel is megbarátkozik. Ha nem tetszik, vagy nincs szükséged rá, akkor ne rakd fel.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
attila9988 #34 üzenetére
akkor máris rohanok nod32 -t venni
Én majd akkor, ha az Avira-nal jobban teljesít. Nem egy haverom állt már át, mert s hírös nod csal sz0póálarcnak volt a gépen.
-
attila9988
őstag
Linux -ra nem ez az első vírusirtós próbálkozás, de szerintem ez is kudarcra van ítélve. Valójában teljesen felesleges. Sok mindent fel lehetne sorolni bizonyítékként, de bőven elég az is, hogy linux -on igazából nincsenek fix, mindenhol megtalálható komponensek.
De ha valaki mutat nekem olyan vírust, ami minden disztribúción képes futni (tehát kernel sebezhetőségre épít) és nem kell hozzá letöltenem módosított csomagokat, (ami ellen lehet hogy meg sem védene egy vírusírtó, hiszen attól hogy egy program kártékony, pl spam hegyeket küldene a gépemről, még nem feltétlenül nézné vírusnak a program.. ) akkor máris rohanok nod32 -t venni... -
sztikac
őstag
na, sikerült az értelmezés?
sajnos nem
várjál, segítek:Aki meg a Windowson összeszed minden szart az linuxon is előbb-utóbb
Ha pistike Windowson összeszedett minden szart (malware, trójai etc.), ismeretlen forrásból származó programokat futtatott a gépén (rendszergazdaként), akkor egy ubuntu install után nem fog megváltozni ez a viselkedése (ugyanúgy bármit futtatni fog rootként). Nézz utánna, már ubuntu topickban is volt olyan érdeklődő aki azt kérdezte, hogy tudna _mindig_ root lenni, ne kelljen sudoznia...
Na, így már sikerült?
-
moonman
titán
"alapból a linux - mint általában a unix-ok - tervezésénél figyelembe vettek biztonsági szempontokat is"
-
domi007
őstag
En is nezek am, mint te, mert 5letem sincs, miert csesztetnek teged a tobbiek, amikor nem szoltal semmi durvat
Hat szerintem meg mindig full a biztonsag Macen es Linuxon, mert operacios-resek ellen nem ved a virusirto, mas meg nagyon nincs ami gondot okozhatna.
Egyebkent meg:
opening valami.exe--valami.exe is not a valid PocketPC application. -->ez a tuti vedelem -
Zigur
senior tag
Az 1% amúgy nem teljesen igaz, szerver körében sokkal elterjedtebb a linux, és ha belegondol az ember, egy szervert zombivá alakítani az nem tűnik rossz ötletnek.
Egyébként alapból a linux - mint általában a unix-ok - tervezésénél figyelembe vettek biztonsági szempontokat is, ami előny nekik. A windows meg minden újabb iterációnál egyre több mindent vesz át a unix-októl biztonság terén. -
sztikac
őstag
válasz
VaniliásRönk #20 üzenetére
Az a mondat egy olyan blogban született ahol az elkövető ezt bizonyítéknak szánta arra hogy "szaravindóz"
-
sztikac
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #12 üzenetére
A linuxot leginkább az 1% (optimista becslés) körüli elterjedsége védi. Aki meg a Windowson összeszed minden szart az linuxon is előbb-utóbb. Az ubuntu pistikék (tudjátok akik múlt héten rakták fel az ubuntut a warez win mellé, de már lenézik a win usereket) 99%-a simán beleszalad egy ilyenbe
-
Narxis
nagyúr
Úgy látszik már a Linuxosoknak és Maceseknek is félniük kell a vírusoktól.
-
törölt tag
de böngészőből sem nagyon lehet a rendszert eltéríteni, csak ha valahogy root jogot szerez a kártveő, amúgy csak a user fiókjában tud kárt tenni (persze magánszemélynek ez is elég lehet). az meg egy ártelmes embernek elég fura kellene legye, hogy a böngésző hirtelen root jogokat kér, amikor utoljára telepítéskor tette...
de ez is szerintem kicsit olyan, mint amikor kitalálták, hogy okostelefonokra írnak vírusvédelmet... ott sem lett nagy piaca, szerintem ez sem lesz az, bár próbálkozni lehet. a kérdés csak az, hogy el tudják-e hitetni az emberekkel, hogy félniük kell.
-
rii
nagyúr
az a kérdés, hogy a gyér létszámú linux-osx felhasználókat megéri-e a vírusirogatóknak szopatni, vagy inkább maradnak a jóval nagyobb win-es tábor mellett?
mert persze ... a lehetőség mindig adott vírus irogatásra
csak levesebb user esetéén a visszhang, és vele együtt a "dicsőség" is kisebb -
wwenigma
Jómunkásember
Megtanulhatnának normális virusirtot irni Win alá, utána meg terjeszkedni... de lehet azt vallják, máshol majd talán sikerül...
-
Vladi
nagyúr
Vagy 2 konkrét nevet és számot mondjatok már léci.
Egyébként meg:
./ueav.i386.linux
error[50ac0000]: SELinux not supported.Úgyhogy szevasz nodharmickettő.
-
Szerintem meg a dúl a F4K3 vírus az utcákon. Ja amúgy van nálam oltás 28.000 forintért, úgyhogy oltassátok be magatokat, ha nem akartok meghalni.
-
moma
őstag
na szépen eljátsszák a hitelüket. és ha itt egyértelmű, hogy a pénz beszél, akkor miért higgyen nekik az ember egyéb esetekben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mobilhasználat külföldön
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Tesla topik
- Bluetooth hangszórók
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest