- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Azóta már ki lett vesézve. Hiába nyílt, abszolút anonim, így totálisan követhetelen.
Még egyszer: nem véletlen, hogy állítólag nagy mennyiségben fekete pénzek mozognak mögötte.Soha, senki nem azonosít és nem is cél, hiszen a teljes anonimitás volt az. Így bármikor megkerülhető a tranzakciós infó. Szélsőséges esetben írtam azt a példát is, hogy csak a kulcs cserél "gazdát". Nyilván rossz szándékkal ez sem hátrány, mintha ellopnák a btc-d (key-ed), hanem előny a nyom nélküli pénzcseréhez.
@Duracellm, @arn:
Köszi a kiegészítést. Szürreális. A normál farmok látványa is, de a notis...
A CB-s cikkre gondoltam én is de rosszul emlékeztem a nagyságrendekre, hogy szumma vagy farmonként pöfögnek el ennyit. -
ricsi99
addikt
Hogyan térülhetne meg...
Én ugyan nem foglalkozom bányászattal de javítok/szerelek olyan gépeket amik ezt csinálják.
S hidd el messze nem olyan paraméterekkel dolgoznak aminél ,bárminemű laptop is felmerülhetne.
De lehet olyan is amivel én még nem találkoztam.Ami 100% ,hogy egy ilyen kategóriájú gép árából egy jóval erősebb /időtállobb /javíthatobb gépet lehet építeni ...ami "munkaeszközként" komoly kritérium...
Ha 1 év alatt nem hozza vissza az árát akkor szerintem szóba sem jöhetEzen felül egy "gémer" noti full terhelésen szerintem 2-3 hét alatt meg is főne szép csendesen... ha meg leszabályzod akkor meg nem termel annyit... ergó ott tartasz mint egy régebbi desktop konfigurációnál csak töbször drágábban....
Ha tudsz nekem valami olyat mondani ami alátámassza hogy ilyesmire vetemedjenek akkor lehet elhiszem.
De csak amíg feltételezések vannak addig ne tényként fogadjunk el mendemondákat... -
Peat;)
veterán
Pont olyan hülye példát írtam mint amennyire elnagyolt az érvelésed, nekem kellett lekocognom erre a szintre amikor banki átutalással hasonlítasz egy kripto tranzakciót Pista bácsikkal. Technikailag hogy mi más...sokminden amiről én is tudok kezdve hogy a bankok min keresztül tranzaktálnak, de szinte semmit nem értek részleteiben hozzá hogy ebbe bele merjek menni, viszont ahhoz hogy tranzaktálni tudj "kicsit" más út vezet a két rendszerben. Az egész kriptovilágot ezek a túlzott egyszerűsítések pozitív hitek veszik körül. Én nem bánom hogy van mert elősegíti a fejlődést. De a mostani szint még távol van attól amiben én megbíznék, de attól még elfogadom hogy másnak oké, a távlati céllal egyet értek amiért létrejött, pláne forint fizetéssel.
De aki arra vezeti rá a többi embert hogy olyan mint a bank...látod mit írnak már 73-asban a bankok fosnak ám a kriptodevizától..mert a bankok ellenőrzik a pénzmozgást..pénzügyi felügyeletek,jegybank..fizetési rendszerek...fogalmuk sincs hála a remek oktatásnak és devizahitel politikai hasznosításának. Ilyen közegben inkább ne írjunk akkor példákat, így is elég gáz a pénzügyi ismeret nálunk. -
Peat;)
veterán
Ettől még nem lesz nyilvános és kontrollált valami hogy látsz egy blokk infót, meg xy nevet aki lehet egy 5 éves Pistike meg lehet egy Musk is.
A bitcoinnal bárki bárhonnan bárkinek kiadva magát tud kereskedni, nincs semmilyen szűrés máig ha jól tudom, max akkor ha már egy auditált cégen keresztül intézed a bitcoin befektetést.Nézz meg egy fintech vagy bankot, el kell küldened az igazolványodat mielőtt számlát nyitsz, azon túlmenően pedig a számlákon is figyeli az algoritmus a pénzmosás gyanús eseteket. A számlanyitás-forgalom-zárás végig kontrollált folyamat, mindenkit átvilágítanak bizonyos mértékben.
Még a kp is jobban visszakövethető mert nem otthon nyomtatják a pénzt, bankon keresztül jut el a forgalomba ami szintén visszakövethető.
A bitcoin meg kb erről szól, otthon kinyomod a pénzt, vagy megveszed mástól akármilyen kamu nevekkel, akármire költve, akárkinek átadva. Attól hogy a drogbáró egy kávézóban éppen gyerekszervet vásárol és arról lesz egy tranzakciós lenyomat őt miért érdekelné?
Nem véletlen hogy rengeteg a bitcoin csaló van és az sem hogy megugrott az árfolyam hogy neves cégek szálltak be, mert így megbízhatóságot tulajdonítanak neki függetlenül attól hogy szabályrendszer kompletten hiányzik mögüle. Kvázi azzal ha a bitcoin nagy része átvándorol neves cégek mögé akkor már a szabályozás is megvalósulna a cégre előírt állami szabályozásokon keresztül..de nem hinném hogy ez össze fog jönni, túl kecsegtető a fekete piacon ez az eszköz, pláne így hogy verik fel az árát.
A bitcoin egy bonyás matematikai modell valódi lehetőségekkel amire fel lehetett volna építeni egy átláthatóbb, alapvető jogokat követő globális pénzügyi rendszert, de a gyakorlatban nem ez történt. Ne keverjük a szezont a fazonnal. Sok éves logikázásnak kellett volna megelőznie ezernyi vitás szállal, nem vitatom hogy sosem jött volna létre ha erre várnak, de azt vitatom hogy a mostani kriptoszarok töltik majd be a globális pénzügyi fizetőeszköz szerepét mindenki életében.
Kezdve ott hogy az otthoni vagy bányafarmos pénznyomtatás eredetileg nem haszonszerzésre épült a matematikai modellben szerintem (nem olvastam!! végig de megelőlegezem ezt a felvetést) nem értéket állítunk elő a semmiből, hanem csak a költségeket volt hivatott kompenzálni inkább minimál haszonnal. De lehet rosszul tudom.
-
sb
veterán
Nem értek hozzá de nem hinném, hogy nyilvános lenne hiszen épp arról volt szó, hogy remek megoldás illegális üzletek bonyolításához.
Nomeg ha azt nézed, hogy maga a pénz egy adathalmaz: pendrive-on viheted ahova akarod... így ez tök ugyanazt tudja mint a kp anonimitása.@kurta9999, @Duracellm...
Valami cikk szembe jött nekem is. Ha jól emlékszem akkor az iráni-kínai farmoknál is (külön-külön ofc) vmi 3-400MW-os szumma becslések szerepeltek. Az meg ha szintén jól tudom kb. 1db paksi blokk (ami meg az itthoni használat kb. 1/8-a?) Ilyesmi a nagyságrend?
Csak, hogy kontextusba lehessen helyezni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Léghűtés topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Cyberpunk 2077
- Okos Otthon / Smart Home
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- 90-es években voltam gyerek
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest